Scudo Sports

Tour De France 2013

Scudo
@Serkan.ÇABAŞ

Fransa Turu' nda ortalama olarak tur boyunca her bisikletcinin 120.000 kcal ihtiyaci oldugu hesaplanmis. Yani günde normal bir insanin ihtiyacinin 5-6 kati miktarda oldugunu varsayarsak, az yemis! Cogunu yarista yemistir.

MONT VENTOUX (last 15.65 km [from St. Esteve], 8.74 %, 1368 m)

----TOP 50 LIST

-1. Lance Armstrong ______ USA | 48:33 | 2002
-2. Chris Froome _________ GBR | 48:35 | 2013
-3. Andy Schleck _________ LUX | 48.57 | 2009
-4. Alberto Contador _____ ESP | 48:57 | 2009
-5. Lance Armstrong ______ USA | 49:00 | 2009
-6. Marco Pantani ________ ITA | 49:01 | 2000
-7. Lance Armstrong ______ USA | 49:01 | 2000
-8. Frank Schleck ________ LUX | 49:02 | 2009
-9. Nairo Quintana _______ COL | 49:04 | 2013
10. Roman Kreuziger ______ CZE | 49:05 | 2009 bir forumdan alıntı yaptım

@Ali.K

türkiye turunda izmir etabı bitmiş kordonda içiyorum işte
sonra bi anda kordondan europcarın aracı geçti hemen koşturdum durdurdum adamları
dedim bana hatıra verin

adamlar bakındı falan sonra bi çanta ilaç buldular al dediler bunu kullanırsın dedim bunları ben ne yapayım başka bişey dedim sonra bike cap verdi adamlar
keşke alsaydım sana yollardım

Tur dinlenmeye geçti diye bizde durduk kaldık :) kazandığı parayı sonuna kadar hak etmiş sporcu fotoğrafı sanırım bir 10 sene biz bu cocuğu konuşuruz gibime geliyor.gerçi bu duruma para için gelinmez bisiklet aşkı böyle birşey olsa gerek.Tırmanış sonu Quintana nın hali :)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s403x403/1013177_10151714447137398_1507109351_n.jpg

Eurosport banttan su an son tirmanisi veriyor yine izlenir :)

bu adam bayıldı diye adam
froome öksürük krizine girdi diye dopingli : )

@Serkan.ÇABAŞ

Froome'a dopingli demedim :) hatta savundum şahsen olduğunu da inanmıyorum. Ama dopingli çıkarsa yazıklar olsun dedim sadece..

quintana bitiğini hiç belli etmiyor diyorlardı, adam uçmuşmuş meğersem :)
ne çektin be quintana..

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
Chris Froome: Lance Armstrong doping yaptı, ben yapmadım

Mont Ventoux’da efsane bir performans gösteren Chris Froome, doping söylentilerinden dolayı rahatsız.

“İzin günümüzde, zafer günümüzün hemen arkasından burada oturup doping konuşmak çok üzücü. Takım arkadaşlarım ve ben aylardır evimizden uzakta bu noktaya gelmek için çok çalıştık. Ve şimdi doping kullandığım iddia ediliyor.

(Performansının Lance Armsrong ile karşılaştırılması hakkında) Lance doping yaptı. Ben yapmadım. Hikayenin sonu bu.

WADA (Dünya Anti Doping Ajansı) gelip bizimle birlikte yaşayabilir. Bütün sistemimizi görebilir. Her antrenman dosyamızı tek tek inceleyebilirler. Sonrasında tüm dünyaya bütün bilgileri sunabilirler.”

Kaynak: (link)

Yıllarca öyle demeçler öyle açıklamalar gördük ki bu açıklamaların pek bir inandırıcılığı maalesef yok. Şahsen Froome'un dopingli olduğunu düşünmüyor olsam da kim yapacaksa bu testleri bir an önce yapsında kafalardaki soru işaretleri kalksın.10 sene sonra ""biz araştırdık inceledik yok efendim Porte itiraf etti"" falanlarla bana Froome dopingliymiş demesin kimse..

Bugünkü yarış öncesi etaba ilişkin yorum yapan yok mu:)

@ONUR ÖZGÜR

yarın itt var o sonrası alpler bugün kaçışa izin verir peloton diye düşünüyorum.. ama moviestar ve bmc yi bişeyler yapar bugün huzursuzluk çıkara bilirler. gerçi beyaz mayo geldi maviestara ama bakalım

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
bu caner team skyın çalışma sitilini anlatırken şu kafama takıldı
şimdi selede oturmak ve oturmamak

eveli gün froome atak yaparken hakket kalkmadı ama vitesi çok düşüktü o kadanstla zaten ayakta olması çok zor değil mi ?
genelde hep atak yapmadan bisikletçilerin vitesi sertleştirdiklerini sonra ayağa aklktığını ve arkadan atağını yaptığını görürdük.. acep bunlar artık bu sistemle daha mı başarılı oluyor ki rüzgar tünelinde bu yaptığı atağı çalışıyormuş
resmen dur kalk dur kalk

Geri