Scudo Sports

Tour De France 2013

Sagan etap alamadı ama Cavendish ve Greipel'e yeşil mayo için fark attı.

Scudo
@Murat Eren

bu sene yine en büyük adaylardan biri zaten kendisi
eveli senelerde yeşili kazanmıştı sagan

@Serkan.ÇABAŞ

Aynen bunu deyip merak ediyordum :)
Teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Serkan.ÇABAŞ

25 haziran 2013 tarihinde Sky, 21. Century Fox firması ile yeni bir sponsorluk imzaladı.Bilindiği gibi zaten ekonomik yönden hiç bir sıkıntısı olmayan team sky,bu anlaşma ile gücüne güç katmakla kalmayıp önümüzdeki iki üç yılda da sektördeki:) dominantlığını devam ettirecek görünüyor...

(link)

Sağlıcakla...

Bakalım bugünki etap nasıl gececek :) Türkiye saati ile 16.15'te başlayacak sanırım.

O attığınız video da ses ve görüntü senkronize değil sanıyorum?

Bu Argos-Shimano'da çok ballı yaa. Giro 2013'te sanırım 5.etaptı kaza oldu Degenkolb yarışı aldı. Burada kaza oldu Kittel yarışı vurdu :)
Dediklerim yanlış anlaşılmasın Degenkolb ve Kittel üst düzey sprinterler ama şans da yanlarındaydı. Bunu telafi etmek için Cavendish-Sagan-Greipel'in olduğu bir sprint finishinde etap almalarını bekliyorum :)

En son takip edebildiğim kadarıyla Orica Green-Edge takım zamana karşıyı almak üzereydi.
Dün Simon'la Sagan'ı avladılar.. İlk gün otobüsü sıkıştırdılar.
Tam anlamıyla TDF 2013'e damga vurmuş durumdalar..

Orica iyi ve çok tecrübeli bisikletçilerden oluşan bir takım.Takımı çok bilinçli yaptılar.Bu bisikletçilerden bazıları,zamanında,önlerinde daha büyük isimler olduğu için,etap zaferlerine ulaşabilecekken,domestic ya da süper domestic olmuşlar.Elbette burada takım zamana karşı kazandıkları birincilik benim için sürpriz oldu ancak bunun bazı nedenleri var.
Simon Gerrans 2010 da SKY ile sözleşme imzaladığında dikkatimi çekmişti.Ancak Gerrans SKY'ın kabuk değiştirme sürecine orada ayak uyduramadı,ya da şans bulamadı.SKY daha compact bir takım yapıp Tour de france de GC liderliği istiyordu(Nitekim Wiggins le bu arzusuna ulaştı)Gerrans ın ne kadar iyi bir sprinter olduğunu,ve zamana karşıyı da ne denli üst düzeyde geçtiğini gördük.

Albasini'nin bir Highroad geçmişi var ve o meshur hızlı trenin çok önemli bir parçasıydı malum.Takım çalışmasının en güvenilir adamlarından.
Brett Lancaster Garmın gibi bir takımdan geldi.Son derece tecrübeli;takımın çook önemli bir parçası.
Keza Simon Clark;Bu avustralyalıları neyle besliyorlarsa artık...

Takım zamana karşı Orica'nın ben de varım,diyebileceği bir disiplin.İlk beş şansı vardı;biraz zorladı aldı.GC iddialıları ise genel ortalamanın 50 km/s;sektörlere göre 70 Km/s hızlara ulaşıldığı bu dokuzlu yarışta,telafi edebilecekleri zaman aralıklarına saklanarak bitirdiler.GC 'a bakarsak bu daha da anlaşılır.

Froome ile Contador arasında 6 sn var.Ewans ise Froome'un 20 sn gerisinde.Andy ise yine Froome'un 23 sn gerisinde.

İşte,tamamen sarı mayoya odaklanan takımlarla,yarış pastasından koparabileceği kadar büyük bir parça koparmaya çalışan takımların bilindik karşılaşmaları.Emin olun bugün bir çok takımda,bıraksalar,diğer takımların rüzgarına saklanarak bile finish'e uzanacak kadar iyi bisikletçiler var.Ama,takım,takım,takım.

Daha Tur başlamadı bile.Korsika'da ısındılar.Yani Çarşıcıların deyimiyle "Bu fragmandı film henüz başlamadı" diyelim.

""İşte,tamamen sarı mayoya odaklanan takımlarla,yarış pastasından koparabileceği kadar büyük bir parça koparmaya çalışan takımların bilindik karşılaşmaları.Emin olun bugün bir çok takımda,bıraksalar,diğer takımların rüzgarına saklanarak bile finish'e uzanacak kadar iyi bisikletçiler var.Ama,takım,takım,takım.""

Söylediğiniz çok doğru. Birçok yetenek bu sebeple kendini tam olarak gösteremiyor yada ortaya çıkmaları zaman alıyor.

Sarı mayo kapışmaları henüz dağlık etepların başlamamış olması nedeniyle yakın gidiyor. Sanırım 2. hafta ile birlikte dağ keçileri ortaya çıkacak.

Ewans'ı Giro'da izledim formu bana yeterli gözükmedi ama gene de belli olmaz. Andy tam hazır mı bilmiyorum ama Radioshack'e bu turu getirirse büyük iş yapmış olur.Bende çoğunluğun tahmini gibi Froome vs Cantador kapışması bekliyorum. Bakalım neler olacak.

Geraint Thomas'ın kalçası kırıkmış!!!Sky izin versin.Adam tümden sakat kalacak.

Bugün de Contador'un takımı bayağı hızlıydı.Benjamin Noval'de sakatlanmasaydı nerdeyse bugün mayoyı alıyolardı.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Evet," bu seneki turun esas kapismasi daha baslamadi" yorumuna katiliyorum. Daha önce de belirttigim gibi, kimin kazanacagini, turun sonuna kadar bilemeyecegiz. Fakat kimlerin kazanamayacagini, kimlerin kaybettigini heran görüp yasayabiliriz. Bastan sona kadar cok dikkatli olunmasi gereken, her an bir hataya kurban gitme olasiligi olan bir tur. Pirenelerde' ki dag etaplari mutlaka bir eleme yapacaktir, ama kimin kazanacagini belirlemeyecektir.
Bugünkü etap ta, cok dikkat edilmesi gereken bir etap. Cok daglik olmamasina ragmen, rüzgarin cok büyük rol oynayacagi bir etap olacak. Rüzgar yüzünden zaman kaybeden favoriler bile olabilir. Bu bölgeyi Mayis ortasinda 2 hafta inceleme olanagim oldu. Önden kacan grup, 10 kisiden az ise, karsidan esen 50 km/h üzerindeki rüzgar dolayisiyla, cok bir mesafe acamayacaktir. Casis' ten sonra Col de la Gineste cikisi, sprinterleri elemeye yetecektir.
http://www.climbbybike.com/profile_520/Col-de-la-Gineste_Cassis_profile.jpg

Daha sonra Marsilya körfezine inen cok hizli ve virajli bir inis var, ve finis hem uzak, hem de karsidan veya sol karsidan cok kuvvetli rüzgar var. Eger yazdigim gibi büyük bir grup kacmazsa, 3 te (0) sifir yapan Sagan' a sans veriyorum.

Haklısın ama bazı isimler kaçabilir son bölümde iyi inişçiler.Bu arada Benjamin Noval'in parmağı seyircinin kamerasına çarpmış.

• Beğen
@ferhat köse

Eurosport, "The Ride" programındaki amatörlerin yaşları şöyle bu arada, Norveçli (bıyıklı, uzun saçlı) 29 yaşında ve Fransız (bıyıksız, kısa saçlı :) ) 28 yaşında. Bu arada adamlar sözde amatör bisikletçiler ama bisikletten inmeyen, sürekli antrenman yapan tipler kendi anlattıklarına göre. Çok keyifli bir program, turla birlikte iyi gidecek :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Europcar da iki bisikletçi var kaçan.Biri japon yol şampiyonu;diğeri bisiklette pek de alışkın olmadığımız afrikalı bir kardeşimiz.Arashiro dayanırsa tarihe geçer.Kevin Reza'da.Arashiro sarı'ya 3 dk uzaklıkta.GC de hiç şansı olmaz ama varını yoğunu harcarsa neden bir etap olmasın.Artık böyle sürprizler bekliyorum çok umudum olmasa da.

• Beğen
Programın üçüncü bölümü ne zaman yayınlanacak acaba..

Geri