Scudo Sports

Tour De France 2013

@Yusuf Z. Şipal

Sevgili Yusuf.Fransa bisiklet turunun tarihinde yaşanan enteresan olayları bir bir yazmaya kalksak işin altından kalkamayız.70'lere kadar olanları yabancı kaynaklardan araştırmak lazım.Ben kendi adıma,zaman zaman bisiklet sporuna "yarış"ın dışında,çok daha farklı yönleriyle bakmaya çalıştım.Geçen yıl "Genç ölen şampiyonlar" başlıklı bir konu açmıştım;burada

Bunun dışında,özellikle 70'lerden sonra-ki bu yıllarda bile yerli kaynak bulmak neredeyse imkansız-uzun yıllar Fransa'da yaşamış olan bir yakınımın,yıllık izni geçirmek için,Türkiye'ye gelmesini dört gözle beklediğimi hatırlarım.Dört gözle beklerdim çünkü Bernard Hinault,Laurent Fignon,Claudio Chiappucci,Luis Herrera,Eddie Merckx gibi yıldızların fotoğraflarının olduğu dergiler getirir,ben de günlerce resimlerine bakardım.

Şimdi yarışları android telefona eurosport üyeliği edinerek indirdiğimiz basit bir uygulama ile canlı canlı izleyebiliyoruz.Harika!

O zaman fırsat bulabildiğim taktirde "Dünden bugüne Fransa bisiklet turu" başlıklı bir çalışmaya başlayayım.ancak bu alanın tartışmasız en yetkili üstadı,sevgili "İhtiyar" el atmadan,Tur'un tadı çıkmaz.Döndüğüne kendi adıma çok sevindim.E,ne demişler:"Şişman kadın çıkmadan opera bitmez" Bu forumda da "İhtiyar gelmeden yarış başlamaz"

Şu aralar eniştemin ameliyatı dolayısıyla bir hastane bir ev mekik dokuduğumdan ilk hafta fazlaca ortalarda yokum;ardından ben de buralardayım.

Scudo
@ihtiyar

Evet sevgili İhtiyar öncelikle hoş geldin;gerçekten de sensiz Fransa Tur'u olmazdı.
Güzel özetlemişsin.Konuyla ilgili UCİ başkanının bir söyleşisini okumuştum.Artık doping defterini bir daha açmamak üzere kapatmak istiyorlar.Resmen tarihi bir misyon olarak görüyorlar meseleyi.Büyük markalar artık adlarının doping'le anılmasını istemiyorlar.Biliyorsun sırf bu sebeple nice büyük şirket ya sponsorluğunu çekti,ya da çıktı çıkacak bir yerde duruyor.WADA,tamamen yitirdiği güvenirliğini ancak topyekün bir seferberlikle aşacak gibi.Bu da,temiz sporda temiz yüzler demek.

...ve haklısın.Ne kadar dırdırlansak da Fransa bisiklet turu,her şeyiyle hayatımıza giriyor.Sağlıcakla.

@Derya Keçeci

Merhaba Derya Bey, bildiğiniz gibi Türkçe olarak böyle bir çalışma yok. Yapacağınız çalışma Türkçe kaynak değeri taşır. Eğer ihtiyar abi de desteklerini esirgemezse ortaya çok iyi bir kaynak çıkar.

Arkadaşlar internetten Eurosport Player platformuna kayıt olup turu buradan seyreden var mı acaba? Yayın kalitesi nasıl, hd mi? Yayın kaliteli ise kayıt olacağım. Yardımınızı bekliyorum..

illegal ama :) (link)
Benim bu yayını izlerken tek üzüldüğüm yanı Caner Eler'in güzel yorumlarından mahrum kalmam :(

@Cem Özenen

Ayda 4.90 Euro karşılığında kayıt oldum. İngilizce ve Türkçe olarak izlenebiliyor yayın. Yayın kalitesi çok iyi değil, ama takılmadan ve Caner Eler'in yorumuyla izlenebilir olması benim için yeterli :)

@Cem Özenen

Yayına girince altta Türk bayrağı var oradan ayarlanıyor

Derya Abi çok güzel yazmışsın, şişman kadın çıkmadan opera bitmez :) İhtiyar Abi hoşgeldin, seni tekrar görmek sevindirici. Yazmaman bizlere haksızlık olurdu zira her yazından birşeyler alıyoruz. Elbette egoları bilgilerinden fazla olanlar çıkıyor ama onların sözlerine takılmayınız, paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz. Selamlar.

Sagan öğrenmeye devam ediyor. Demek ki etabı almak istiyorsan sprint zamanını doğru hesaplayacaksın :) Bakelants a bravo iyi dayandı :)

Ortalaması 40 km.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
http://o1306.hizliresim.com/1b/y/prqpv.jpg
Pelotonda günün sürprizi solo kaçış ile gerçekleşti etabın galibi jan bakelants oldu . Düne nazaran biraz daha hareketli geçen ikinci etabın 3.kategoriden tırmanışlar içerdiği bugünde çeşitli kaçış denemeleri ile düne nazaran biraz daha hareketliydi son 14 km de yaşanan küçük bir kazanın gidişatı etkilemesi dışında ana grup için bir problem yaşanmadı finişe kilometreler kala başlayan inişte kaçarak galibiyeti kovalayan isimlere peloton izin vermedi ancak temponun ciddi şekilde yükselmesi doğru zamanda kaçış gerçekleştiren isimlerin bir süre daha önde kalmalarına olanak sağladı chavanel beklenen atağını gerçekleştirdiğinde pek çoğumuz etaba gidiyor düşüncesine kapılsak da bu kaçış pek etkili olamadı doğru zamanda doğru hamle ile tüm gücüyle pedallara asılan jan bakelants haklı bir zafer elde ederek günün sürprizine imza atan isim oldu

Spikerler Bakelants'ı Irizar diye anlatarak bizi yanılttılar :) Bakelants'ın başarısı göz ardı edilemez; ama Sagan'ın bu zorlu etap boyunca gösterdiği çizgi onun adına çok umut vericiydi. Greipel, Kittel, Cavendish gibi isimlerin çok çok gerilerde kalmaları tırmanış konusundaki yetersizliklerinin bir göstergesiydi.

@Özgür KK

Hocam hoşgeldin eminim bir daha izlemek istiyorsundur. Bugünkü etap da senin şansın oldu inanılmaz eğlenceli, çekişmeli ve sürprizli oldu tadından yenmedi.

Bugün her kaçanla beraber ben de kaçtım. Her kaçanın kazanmasını istedim, saçma sapan duygular içinde izledim yarışı. Gerçi bisiklet dünyası zaten böyle bir şey. Her kim kazanırsa kazansın sevinip kaybeden için de üzüldüğümüz belki tek spor bu. ( Di Lucagiller hariç tabi ). Gautier'nin sırf o çektiği acı dahi bugün için yeterdi ki üstüne daha ne kahramanlıklar izledik şahaneydi. Dün ağzımızda bıraktığı acı tadı biraz olsun düzeltti bu etap. İnşallah bu tadda devam ederiz bu çok özel TDF yılına.

İkinci ve üçüncünün Sagan ve Kwiatkowski olması da bu seneki Ronde'yi hatırlattı. Bu vesileyle de Cancellara üstadı anmış olalım ağzımız tatlansın.

@Serkan.ÇABAŞ

Davide Cassani' nin 3 sene önceki gizli motor iddialarından sonra UCİ' nin her etap sonrası şüpheli bisikletleri kontrol kararı vardı. Sanırım onunla alakalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Geri