Scudo Sports

Tour De France 2013

@Halil EROĞLU

halil bey benim yeni üye olmamla yazdıklarımın bağlantısını açıklarmısınız? ben birkaç mesaj atan yeni bir üye olduğum içinmi forum bu kadar pasif? ayrıca cem ünden bey de yasaklanmış forumdan. bir süredir yazmayan başka üyelerde mevcut. pasif takip eden biriyim ve Ferhat köseyle bir alışveriş için üye oldum geçtiğimiz günlerde. fakat bir zamanlar aktif olarak yazan bazı arkadaşlar artık yoklar. ben bu gidişatı sağlıklı görmüyorum. ayrıca ilginçtir, türkiye turunda tur esnasında bir sürü yorum yazılırken giro ve tdf'de yeller esmekte forumda. türkiye turunda doping olmadığını biliyormuyuzki? :) size de bir garip gelmiyormu bu durum? dünyanın en büyük Türkçe bisiklet forumunda 6 saat boyunca tek kelime yazılmıyor dünyanın en büyük bisiklet organizasyonuyla ilgili. stratejilerle ilgili, gidişatla ilgili veya diğer bazı konularla ilgili yorumlar bekliyorum ben. yanlış anlamayın ama iğnelemeden hareket olmadığını düşünüyorum bazen.

Derya beye teşekkür ediyorum. aradığım şey bu tamda.

Scudo
arkadaşlar birde doping felan bahsediyorusnuz,bende zere kadar inanmıyorum temiz bir bisiklet spocusu olduğuna,yeni genç gelen bisikeltiçler bile sentetik madeler kulanıyor kanatindeyim,ıspat edemem belki ama,yüzde 100 sıfır kuru fasülye pilav ile tur koşan bisiklet sporcusu dünyada var olduğuna inanmıyorum.

Yardımcı maddeler alınıyor zaten,biz bile sürüşlerden sonra izotoniğe başvuruyıryz. Dediğiniz bunun gibi bir şey ise olmalı tabii,farklı kast ettiyseniz bilemiyorum..

Yalnız konu dopinge dogru kayıyor gibi.. kaymasın :)

• Beğen
Tepkiler: emre özgür
@Damla Aktaş

Bağlantı şu: Sizin forumu yeterince uzun zamandır takip etmediğinizi ve o mesajı sabırsızca yazdığınızı belirttim. Biraz beklerseniz mesajların geleceğini, önceki yıllardaki konularda da böyle olduğunu söylemek istedim. Nitekim de öyle oldu. Yorum yazmak, aklındaki eksiksiz aktarmak kolay bir iş değildir. Hele ki bu forumda çocuk sayılabilecek yaşta yorum yapmaya başlayan ve şu an iş ve aile çevresi tamamen değişmiş, yeterli bilgi birikimini yıllardan edinmiş nice üye var. Görüyoruz ki paylaşımlarını sağolsunlar her daim yapıyorlar, eksik etmiyorlar. "Forum bitmiş, yazık!" şeklindeki size göre gaz verici, iğneleyici bir söylemin benim forum kültürümdeki yeri hakaretten başka birşey değildir kusura bakmayın. Cem Unden meselesine gelince, kendisi bugün ceza aldı. Son mesajını sabah görmüştüm, 7'den beri forumdayım. Daha sonra ne oldu ne bitti bilmiyorum, belirli bir süre uzaklaştı. Yakında tekrar burada olacak ve yorumlarına kaldığı yerden devam edecektir. Bir sürü TDF kritiği daha yapılacaktır. Aile ve iş çevresi değişti demiştim. Bundan kasıt şuydu: Bugün haftasonu. Forumun eski kullanıcılarının daha çok katkı yaptığını varsayarsak ve bu kişilerin yaş ortalamalarının da her geçen yıl arttığı gerçeğini kabul edersek, foruma girip yazı yazana kadar geçen zaman içerisinde başka sorumluluklarıyla ilgilenmek zorunda kalabileceklerini düşünmeliyiz. İşte olup zar zor yarışı takip eden mi dersiniz, eşi ve çocuğuna zaman ayırmak zorunda olan mı dersiniz, ya da yarışı iyice takip edip tüm uluslararası yorumları dinleyip içinde kendi gözlemlerini ve kritiklerini de ilave ederek uzunca bir yorum hazırlamaya çalışan mı dersiniz orası sizin hayal gücünüze kalmış. Kısacası bu tip organizasyonlar bittikten sonra 24 saat içinde gelen yorumlar bitmeden bu tarz yorumların yapılmasına sessiz kalmak şahsıma yakışmayan bir hareket olacağı için size cevap verme zorunluluğu hissettim. Umarım anlaşılabilir olmuştur. İyi takipler...

• Beğen
Tepkiler: Celasin Telli
Arkadaslar konuyu tura odaklarsak daha guzel olur ufak yanlis anlasilmalar olmus.
cem Unden Bu sabah forum hakkinda ve yonetime elestirel bir mesaj yazdigi icin uyarilmis akabinde sahsima ozel mesaj ile hakaret ve kufurden (isteyene benim attığım ve gelen cevabı yollayabilirim)dolayi ve kendi isteği ile suresiz uzaklastirilmistir.sosyal paylasim sitesinde hakaretlerine devam etmektedir.Kendisi daha onceki yillarda da cezalar almis en son gecen ay gezi parki konusunda siyasi particilik yaptigi icin ceza almistir.Kisacasi artik olmayacak bu mevzuyu lutfen kapatalim.

Gelelim tura :) bugun yorumculari cok begendim muhabbet cok neseliydi.gelen twitler espriler de cok iyiydi.kazaya kadar cok neseli iken birden hersey degisti.zamanlarin esitlenmesi guzel oldu aksi taktirde yazik olacakti.Tirmanis etaplari baslamadan birsey soylemek zor bekleyip gorecegiz.
Herkese iyi forumlar.

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/1013885_683546401671901_2028470355_n.jpg :D Hahaha :D buna çok güldüm :) yanlız son fotoğrafta kini tanıyamadım. 1- Peter Sagan 2- Andre Greipel 3-?

Aslında Tur başlamadan,turla ilgili bir çok genel bilgi hazırlardık.Ben yoğun iş programı ve bir takım özel durumdan ötürü hazırlayamadımGördüm ki kimse de el atmamış.Olsun.Bu akşam şöyle bir el atıp bilgi toparladım.Paylaşayım.Aslında bu bölüm,zaman zaman sorulabilecek olası soruların da yanıtlarını içerdiğinden ilk sayfada yer alsa iyi olur.Ferhat kardeşimden de rica edeyim;tabi mümkünse.

Tour De france 2013.
Sırasıyla:Takım adı,Bisiklet markası,Komponent,takımın temsil ettiği ülke

1-) Vacansoleil SCM:Bianchi-Campy-Hollanda/
2-) Orica GreenEdge:scott-Shimano-Australia
3-) Lotto beliseol: Ridley-Campy-Belgium/
4-) Ag2R La Mondiale:Focus-Campy-France
5-) Movistar:pinarello-Campy-Spain/
6-)Omega Pharma-Quick Step:Specialized-Sram-Belgium
7-) Team Katusha:Canyon-Shimano-Russia/
:cool: So jasunBH G6-France-(?)-France
9-) Team Argos Shimano:Felt-Netherlands/
10-) Team Sky:pinarello-Shimano-Great Britain
11-) BMC Racing Team:BMC-Shimano-USA/
12-)Pro Team Astana-Specialized-Campy-Kazakstan
13- Belkin Pro cycling Team-Giant-Shimano-Nedherland/
14-Garmın-Sharp-Cervelo-Sram-USA
15- Euskaltel Euskadi:Orbea-Shimano-Spain/
16-Team Saxo-Tinkoff-Specialized-Sram-Denmark
17- Fdj Fr: lapierre-shimano-France/
18- Team lampre-merida:Merida-Campy-Italy
19- Radioshack-leopard:Trek-?-Luxembourg/
20-Team Europcar:Colnago-Campy-France

Birinci gün GC
Sarı mayo:Marcell Kittel-Argos Shimano:Zaman : 04h 56' 52''

(?)Komponent bilgisi bulunmayan takımların Sram,Shimano ve Campagnolo ile sponsorluk anlaşması olmadığını düşünüyorum.Çünkü tek tek takım web sayfalarını inceledim.Gözümden kaçmış olan varsa ekleyelim.

(link)

@Derya Keçeci

Abi senin liste yan yanaydı önce onu düzenledim müsaden ile sonra listeyi konunun ilk mesajı Fransa haritasının altına ufak bir not eşliğinde iliştirdim :) beğenmediğin kısım olursa söylemen yeterli.İhtiyar abiye de sosyal paylaşım sitesinden not yolladım bekleniyorsunuz diye :)

Teşekkürler Ferhat kardeşim.Gayet güzel olmuş,gördüm;sonuna kısa bir not ekledim.İhtiyarsız TDF olmaz,elbette bekleriz.

@Derya Keçeci

Derya abi iki takım da Shimano kullanıyor. Shimano RadioShack'in sponsoru aynı zamanda ama Sojasun'un değil zannedersem, sitesinde göremedim.

@efeballi

sponsorluk anlaşmalarında takımlar zaman zaman bu üç şirketi oldukça zorluyor.Sram,Campagnolo ve Shimano çoğunlukla sponsor anlaşmalı olarak komponent sağlıyor.Elbette takımlar komponent sağlayıcı firmalarla sponsorluk anlaşması yapmak zorunda değil.Şirket yönetim politikası gereği,sponsorluk anlaşmaları olmayan ürünleri içeren görselleri de doğal olarak engelliyorlar.(link) olduğu gibi.

heyecandan ayakta ve parmaklarımı kemirerek izledim.şahaneydi...

Sabah sabah aklıma ilk gelen kaza yüzünden istediğimiz sprinti izleyemediğimiz oldu, Sagan ve Cavendish i bekliyorduk :( Herşey bu değil yine güzel finish oldu ama neyse. Finish e ilk giren otobüs de zihinlerde yer etti, hiç böyle sürprizlerle başlamamıştı bildiğim kadarıyla.
Derya Abi ya da İhtiyar Abi den geçmişte yaşanan böyle ilginç olaylar varsa paylaşmalarını dileriz :)

Bir şey sormak istiyorum.

Eurosport kanalına 1 aylık abone oldum. 3 kanal seçeneği var, Eurosport seçiyorum. Alttaki çizelge de şu an TdF dünkü etabın olduğu yazıyor. Ama şu an GP3 yayını var.
Çizelgeden TdF tıkladığımda da sanki o açılacakmış gibi yayın yeniden yüklenmeye başlıyor fakat tekrar GP3 yayınını gösteriyor.
Hata nerede ?

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1003967_10151605746099492_1808760161_n.jpg

Bu fotoğraf pek çok şeyi açıklıyor... Şoförü suçlamayın, görevliler ona nereye nereden gitmesi gerektiğini göstermek zorunda. Görevliler bir otobüsü finişteki köprünün altına yönlendiriyorsa köprünün yeterince yüksek olduğundan emin olmak da onların görevi. Üzerinde kaç metre olduğu yazmayan köprüden geçemeyeceğini nasıl anlasın adamcağız?

• Beğen
Tepkiler: Celasin Telli
Sevgili dostlarım, uzunca bir süredir foruma yazı yazmıyorum. Malumunuz, hayat sadece bisiklet forumu değil.
Fransa Turu' nun benim hayatımdaki önemini tahmin edemezsiniz büyük olasılıkla. Bu sene tur daha başlamadan, bazı etaplarını kısmen gezdim bisikletimle. Semnoz, Annecy ve Grand Bornand etaplarını da fiilen görmeyi planlıyorum. Oraya gitmek, 150-250 km. etaplar halinde bile 3 günlük yol bisikletle( yüklü). Yani turun son 10 günü zaten yolda olacağım için fazla bir şeyler yazmak ta istemedim.
Ayrıca bir topikte bir arkadaşımız, " bazı her şeyi çok bilenlerin yüzünden bir çok kişinin forumdan soğuduğunu" yazmıştı. Üzerime alınmadım, 45 senelik yol bisikletçisiyim, ilk canlı Fransa Turu' nu 1975 yılında gördüm ve o zamandan beri hemen hemen 40 kadar canlı tur etapı izledim, televizyonları hiç karıştırmayın. Herhalde bir şeyler birikmiştir bu süre zarfında! :)
Ama yine de yorum konusunu genç arkadaşlara bırakmayı tercih etmiştim.
Yine de bir kaç yorum yapayım. Bu tur Fransa Turu' nun 100. yıl turu değil, 100. sü. Yüzüncü yıl turu yapılalı bir kaç sene geçti. Arada 2 Dünya savaşı olduğu için 100. yarış daha yeni yapılıyor. Bunu yanlış anlayıp yanlış yorum yapanlar için ekliyorum.
Yarısın organizasyonunda, biraz dah özel bir tur olsun, heyecan son haftaya kadar devam etsin diye araya 2 tane Pirene etapı sıkıştırdılar ama, esas finali, hem saate karşı yarış, 2 tane Alpe d'Huez ve zorlu yokuşlarla Alpler' e, son haftaya bıraktılar.
Dünkü etapta bütün zaman kayıplarını "0" sıfırlamanın sebebi de bu. Kaza olayı finişe 5 km. kala ( yani 3 km. den önce) olmasına rağmen, heyecanı azaltmamak, zaman kaybeden favorileri desteklemek adına bu uygulamaya gidildi.

Fransız milli bayramını da, fransızların kazanma şansını artırmak için özellikle Mt. Ventoux' ya getirdiler (14 Temmuz). Peraud, Gadret, Pinot, Roland, Voeckler, bunların görevi!:agla:

Herkese iyi seyirler! Dopingmiş, şuymuş, buymuş, Fransa Turu' nun yeri değişmez. O bir tarihtir, acıdır, sevinçtir, her taşının altında, her virajında bir destan yatar. O yolları geçen, o yokuşları çıkan... bilir onun ne olduğunu!

@ihtiyar

Abi o yorumu yazan arkadaş artık yok.Bundan sonra da olmayacak merak etme :)

Senin eksikliğini çok hissediyoruz forumda.Fanların var ne yazacağını merakla bekleyen haberin olsun.Şu kısacık yazında bile pek çok bilgi gönderiyorsun elinden geldiğince fırsat buldukca kısa da olsa yorumlarını esirgemezsen çok mutlu oluruz.Bu arada yaz tatili tarihin kesinleşti ise özelden gönderirsen sevinirim belli mi olur bir şekilde aynı illeri denk getirebiliriz.

Geri