Scudo Sports

Tour De France 2013

hayret kimse yazmamış. rezillik dizboyu greenedge takımının otobüsü finişe takıldı. büyük kaza oldu, sagan kazaya karıştı. neler oluyor neler :) forum bitmiş anlaşılan. yazık.

Scudo
İnternetten canli veye Özetlerİnİ İzleyeceĞİmİz lİnk var mi?

sunucunun dediği gibi bastia katliamı oldu. sagan kazada gitti. cavendish kayboldu. greipel zincir atması nedeniyle geride kaldı. günün kazananı kittel oldu. etabı 213 kilometre boyunca izledim ve pişman olmadım. kaçıranlar çok şey kaçırdılar. zor durumda olanlar 5 Euro verip 1 aylık abone olsunlar bu turu kaçırmasınlar yazıktır.

(link)

andrei greipel sorun yaşadı sagan düştü cavendish arkada kaldı contadora nazar değdi düştü,bu arada finalin olduğu yerde üst panoya otobüs sıkıştı enteresan olaylar yaşandı ..sona doğru büyük bi kaza oldu cavendish burada geride kaldı,https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1017499_604631159569462_554790970_n.jpg

@Damla Aktaş
Herkes yarışı izlemekle meşgul olduğu için olmasın?

Gerçekten rezillik çıktı, adamlar finişi 3 km geriye aldılar sonra Orica-GreenEDGE otobüsü serbest kalınca finişi tekrar eski yerine getirdiler.
Sonra bir de kaza koptu. Sagan, Cavendish ve Contador kazaya karıştı. Goss da bir yerlerde düştü.
Greipel'in de zinciri atınca sarı mayo Kittel'e kaldı.

Şimdi acaba TdF yetkilileri yarışı nötralize edecekler mi? 5 km kala kaza oldu, UCI kurallarına göre finişe 3 km kala kaza olduğunda kazaya karışan, daha doğrusu kazanın olduğu gruptaki herkesin süresi eşitlenir.
Kaza olduğu anda finişe 2 km vardı, ama yarışı o finişte bitirmemeye karar verdiler.
Çok konuşulacak bir etap izledik.

İnşallah kazaya karışanların önemli bir sağlık sorunu yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Damla Aktaş

gerçekten çok enteresan olaylar oldu eurosportan finali seyrettim, otobüsün sıkışması, final yerini önce değiştirmeyi düşündüler, ama sonra otobüs çekilince aynı yerde final oldu, kaza olunca cavendish arkalarda kaldı, favori isimlerin üst üste aksilikler yaşaması çok enteresan ,

@Damla Aktaş
Forum bitti diyen kişi 3 mesaj atmış ve yeni üye olmuş birisi. Tour de France'ın önceki yıllardaki konularının mesaj sayılarına bakarsanız durumu anlarsınız. Doping olayları her spor gibi bu spora olan ilgiyi de bir nebze azaltmıştır elbette. Eskisi gibi olmayacak uzun bir süre...

Lanet kaza mükemmel bir sprint finişi izlememize engel oldu oysaki peloton gün boyu sakin ve tedbirliydi agresif kaçış denemeleri bile yaşanmamıştı tüm planlar son düzlük içindi ama en olmadık yerde yaşanan kaza tüm takımları olumsuz etkiledi bizler cavendısh , graipel , sagan başta olmak üzere diğer önemli sprinterlerin düellosunu izlemek için dakikaları sayarken yaşanan hadise tüm keyfimizi kaçırdı bugünün şanslı ismi kuşkusuz MARCEL KITTEL artık tabir-i caiz ise önümüzdki maçlara bakacağız

Olacak iş değil bu kadar çok olayın tek bir etapta yaşanması. Umarım hiç kimsede önemli bir sorun yoktur. Turun gidişatını çok etkilerse bugünkü kazalar hakikaten çok çok üzülürüm. Bir de Johan Bruyneel'in twitter'dan değindiği bir konu var ki bence çok önemli. Bugünkü etapta radyo iletişimi, yani telsizle haberleşme, olmasaydı ne olacağını hayal edin diyor Bruyneel. Bilindiği gibi UCI bunu yasaklamak istiyor. Aman abi aman ne gerek var böyle saçma bir yasağa.

Ekleme : Bugünkü etaba özel , herkese aynı süre verilecek. Bu biraz rahatlattı.

Etabın ortalama hızı kaç oldu bilen var mı? İngilizce Eurosporttan izliyorum, bahseden olmadı. Ben de kaçırmış olabilirim..

Süreler eşitlenecekmiş.
Korsika dan başlaması acaba hata mıydı? 200 bisikletçinin özellikle etabın sonlarına doğru o yorgunlukla daralan yollara sokulması kaza olacağının habercisiydi.
Otobüsün sıkışması ise tam bir skandal, böyle bir organizasyonda en olmayacak şey oluyor, finish line kilitleniyor, öne alınıyor, bu takım stratejilerini bozuyor sonra eski yerine vs vs vs ilginç. Favorilerin kazada yaralanması ayrı bir durum, bakalım gidişatı nasıl etkileyecek?
Bir de forum bitmiş yazan arkadaş, bu tür yorumların yeri değil burası ve bu kadar acele etmene gerek yok.

Kimsenin ciddi bir sorun yaşamaması ve sürelerin uci kuralları gereği eşitlenecek olması sanırım ilk etabın bizlere ve sporculara verdiği en büyük teselli oldu çünkü aylarca bu büyük tur için antrenmanlar yapıyor ciddi eğimleri aşıyor ve tura öyle geliyorsunuz bir kaza kırılan bir kaç kemik tüm emeğinizi alıp götürebiliyor bu acı yara ile mukayese dahi edilemez dilerim ilerleyen etaplarda herkes daha dikkatli olur ve bir kaza daha yaşanmaz

Tony Martin köprücük kemiğini kırmış, tura veda etti. Contador iyi, devam edecek. Geraint Thomas ve Ian Stannard'ın durumu meçhul, Thomas röntgen çekimi için hastaneye götürülmüş.
Sky ağır darbe aldı.

Ahmet, ortalama hız 42.6 km/h imiş.

• Beğen
Tepkiler: Celasin Telli
son 50 km sini izlemedim bende,baya bişeyler olmuş,burdan yazdıklarınızı okuyarak takip ediyorum,peter sagan,thomas voukler,jens voigt,bilal kadiri,genelde bu isimleri,bu sporcuları izliyorum encok,yani odaklanıyorum,hoşuma gidiyorlar,umarım bir şeyleri yoktur tura devam ederler.

arkadaşlar madem kaza oldu son km de,ve diyorunuz aynı zaman dilimi eklenicek bu kazadan sonra peki sarı mayo ne olucak,etabı ilk geçenmi giyicek,biraz karışık olmuyormu acaba,yada sanki haksızlık gibi.bu işleri çok iyi anlamıyorum ama sizlerin yorumlarına ve anladıklarıma göre soruyorum yani ne derisniz ?

Sarı mayoyu Kittel giyecek. Aynı zamanı taşıyan birden fazla sporcu varsa sarı mayo son etabı kazanana verilir.
Aslında Kittel şu anda yeşil mayo (puan sıralaması) ve beyaz mayoya (gençler klasmanı) da sahip.

Herkese kucak dolusu sevgi ve selamlar.Evet,yine bir TDF,yine ve yeniden büyük heyecan.Bu sporu kirleten doping laneti yüzünden zaman zaman çocuk gibi küssek de,olmuyor işte.İşi gücü bırakıp ekrana kilitleniyoruz.

Tur öncesi yorumlarda Contador ve Froome nedense çok belirgin bir biçimde öne çıkarıldı.Bakınız;uzun yıllardır büyük turları çok yakından takip ederim.Elbette çoğu yabancı kaynaklardan.Kendi adıma.Lance Armstrong depreminden sonra,bir çok yabancı kaynak,uzun süredir "bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" eksenli bir anlayış geliştirdi.Öncelikle WADA'nın derinden sarsılan güvenirliği,pek çok sporseverle,bu spora yatırım yapan sponsorları yepyeni kararlar almaya itti.

Bir arkadaşımız soruyor HTC nerede,diye.HTC büyük bir elektronik markası ve malesef artık bisiklet sporuna destek vermeyecek.Daha önce Colombia ve Highroad adı altında yıllarca ve büyük bir zevkle izlemiştik.Özellikle de o meşhur "Highroad Train" i.

Sponsorlar keseyi daralttıkça,bisiklet takımlarının isimleri de uzadı gitti.Birleşen ve ayrılan sponsorluklar oldu;uzatmayalım.

Daha önce sıklıkla tekrar ettim.Bu spor malesef uluslararası markaların arenası ve bu arenada herkes gladyatör olma peşinde.Kimse aslanların önüne atılan bir köle olmak istemiyor.Hepsinden önemlisi,bunun için ne gerekirse yapıyorlar.

Daha önce doping konusunda anlaşamadığımız bir arkadaş sormuştu:"İyi de abi,WADA adamı tuvalette bile izlerken,bu kadar göz önünde olan büyük adamların doping yapması mümkün mü"

Mümkün olduğu açık.Şöyle söylemiştim.Uluslararası şirketler-Karteller de diyebiliriz-Ülkeleri satın alıyor ülkeleri! Devlet başkanlarını,başbakanları,bakanları satın alıyor;üç beş WADA üyesini mi alamayacak.

Şimdi açıklasınlar da dinleyelim;saygıdeğer Armstrong'dan alınan yüzlerce idrar ve kan testini nerede sakladılar;o idrar ve kan örnekleri kimlerle değiştirildi.Geçiniz.Biz bunları daha testi kırılmadan yazdık.Yazdık çünkü hepimiz,amatör olarak bile günlük 150-200 km yapabilen adamlarız.O kadar üst düzey binmesek de,yorgunluğun ne demek olduğunu biliriz.Öyle ki,artık doping testine gerek yok;gidişinden,genel görünümünden bile anlıyoruz.

ve sanmayınız ki tüm doping,bir bisikletçinin tamamen genel klasmanı için yapılıyor.2012 tour de france yi hatırlayın.Mr joaquim rodriguez.İzleyin.Tüm etapları bir araştırın.Contador'la nasıl kedi fare oynadığını.Rodriques GC iddialısı mıydı,yoksa formasını ekranlarda saatlerce izletmesi planlanan bir oyunun parçası mı?
Bir önceki yıl Cadel Ewans'ın son zamana karşı da Schleck'e dakika dakika nasıl fark attığını unuttuk mu?

Tv lerde reklamın saniyeleri binlerce dolar değerinde.Ya saatlerce tv başında bu markaları beynine kazıyan milyonlarca insan.Ben elli yaşımda neden HTC telefon alıyorum.Neden hala formam Discovery (Yıllar önce dağılmış bir takım) Neden Ülkemizde bile olmayan Saxobank,rabobank,team sky,lotto vs en azından sporseverlerce tanınıyor.

Marka bilinirliği,marka tanınırlığı,ürünlerin subliminal yöntemlerle bile beynimize kazınmaya çalışıldığı bu çağda öylesine önemli ki;işte kimse bu yarıştan kopmak istemiyor.

Gelelim asıl meselemize.Tur 2013.
Bir kaç km kala yaşanan talihsizlik,pelaton'un önündeki yer kapma mücadelesini resmen savaşa çevirdi.Görüldüğü kadarıyla Çok sevdiğim ve bana göre zamana karşı'nın tartışmasız en büyük ismi Tony Martin'le Andrei Graipel omuz omuza temas ederek kazaya yol açtılar.Kazada Contador da etkilendi;rakamsal kayıplara bakmadım,ilgilenmiyorum da.Yukarıda söz ettiğim üzere;büyük markaların CEO ları,gizliden gizliye "Siz yapmayın,biz de yapmayalım" havasındalar.Peki bir bisikletçinin dopingli olup olmadığını nasıl anlayacaklar? Elbette eski kurt takım direktörleri.Emin olun hepsi bilir.Onlar sporcunun gözüne bakıp beyin tomografisini çekerler;hepsi geçmiştir bu yollardan.

Uzun lafın kısası,biterse doping böyle bitecek.Ya herkes bırakacak,ya topluca devam edilecek.Şimdilerde bu aralıktayız.Herkes birbirini kolluyor.İlk hatayı yapan,normal dışı uçan kaçan focus'lanacak.

Siz Andy'nin iddiasızlığına bakmayın.Onların yaradılışı bu.Çocuk avuçlarının arasından kaçan TDF şampiyonluğu için bile toz zerresi kadar üzüntü yaşamadı.Andy olduğu sürece,takımı bana pek de zayıf gelse de var olacaktır.

Froome geçen yıl çok konuşuldu;ben de yazdım çizdim.Froome'a "Haydi bakalım,geçen yıl,Wiggin'den bile iyi olduğun izlenimi yarattın;en iyi domestiği olacağın yerde adamı zaman zaman geçip gittin,sonra da bekledin.Buyur,meydan senin" dediler.Bu takım Froome'u şampiyon yapar mı? Bana göre zor.Wiggins inanılmaz soğukkanlı,tam bir ingiliz.Froome ise bizim tipik akdeniz ikliminden.Kendi takımıyla yaşayacaklarını birlikte göreceğiz.

Contador,inanılmaz tırmanışçılarla gelip,tam bir kedi takımı olmuş.Zorlu zamana karşı etaplarıyla,Sagan,Cawendish,Graipel gibi büyük köpekbalıklarının beklediği sprit finishli etaplarda,kazadan beladan uzak kalmaya çalışmak,küçük ve orta ölçekli zaman kayıpları yaratabilir.

Şimdi beklediğim temiz bisiklet.Yeni pırıl pırıl gençler var ve adil bir yarışta o eski abilerin çoğunun canını yakacak kadar ısırır.Tek tek girmeyeyim.Hepinize iyi bir tur dilerim.

Geri