Scudo Sports

Tour De France 2011

@Recep Volkan ÇETİNCEVİZ
ama hiç kaza olmadı işin ilginç tarafı.levi'nin dışında.o da hmn devm etti ztn.ben buna cok şaşırdım.pelaton da hem kontrollü hemde hızlıydı.kaçaklara izin vermedıler.ben bu yağmurda ayakta bıle duramazlar derken hepsi finishe geldi.bu adamalrın hepsi şampiyon ya bnm gözümde.helal.yarın da sprint etabı.adamım farrar inşlh alır.:)

Scudo
İlginç etap finişe 20 km kala sprint kapısı var.Orda sprint atanlar sonda atamazlar gibi geliyor.Geçen etaplarda Contador'un önünde yine kaza oldu.Ama Contador çok sinirli.12.etapta Luz Ardiden'in başında döktürmeye başlar.

Eurosport canlı yayınında çok ilginç bir siteden bahsedildi az önce.Siteye girip baktığımda bazı seçilmiş bisikletçilere takılan cihazlarla nabızları,pedala uyguladıkları güç,ortalama hızları vs. gibi bilgileri ve gps ile de şu an nerede olduklarını canlı olarak takip edebiliyorsunuz.Müthiş bir güzellik.
Linki atıyorum aşağıya,iyi seyirler...

(link)

(link)

buradan da canlı yarışı izleyebiriz.Grafiksel olarak gösteriyor.Team sky sitesinde böyle bir hizmet var arkadaşlar.
Biz bu teknolojileri biraz zor yakalarız gibime geliyor :-:)(

Sprint kapısına yanlış hatırlamıyorsam 10 km falan varken oluşan kazada Bradley Wiggins köprücük kemiğini kırdı ve yarışı bıraktı.Sky'a nazar değdirdik :(

Cavendish ve Greipel sprintte kapıştı.Greipel daha erken başladı ve öne geçti.Ardından Cavendish bastı ve yarım bisiklet boyu farkla kazandı.Demekki Cav'ın zamanlaması daha iyiymiş.Böylece yeşil mayo için Cav daha da fazla avantaj elde etti.

Greipel'e içim parçalandı kaybettikten sonra başını eğdi, baya üzüldü.Demek ki neymiş bisiklet takım sporuymuş.Greipel Cav'den kötü sprinter değil ama Htc treniyle tek başınıza mücadele edemezsiniz.Ayrıca erken çıktı fln dendi ama tam zamanında çıktı,hızlanması gerekiyordu.

Conti nasıl bitirdi?yarış esnasında süreyi kapamaya yönelik hiç bir hamle yaptimi saxo-bank?

Greipel'i severdim ama Cavendish favorim.
Cavendish başlarda geride kalıyordu,bu sene TdF'de formda değil heralde diye düşünürken 2 etap kazandı şimdiden.Adam gerçekten iyi.

Contador,Schleck yorumum :

Contador moral olarak kötü durumda.Tam izlemedim ama bisikletini fırlatırken görmüşler.
1 küsür dakika fark yemiş durumda.Kötü durumda olması onun için iyi bile.Çok hırslı ve agresif bir bisikletçi.Bu durumu ona dağlarda bir güç sağlar eminim.
Andy schleck ise daha sakin ve rahat.Umarım bu 1 küsür dakikalık farka güvenmez.Contador'da giro yorgunluğu var(bu adam yoruluyorsa vardır heralde) andy'de biraz formsuzluk var.

Ama andy,frank gibi bir süper domestikten öte bir kardeşe sahip :)
İkisi contador'un peşinden gidebilir diye düşünüyorum.

Contadorun,takımıyla arasının biraz açıldıgını düşünüyorum.
Çünkü takım zamana karşı'nda Contadorun iyi temposuna yetişemeyen takım arkadaşları onu biraz zor duruma düşürdü.sıralamada takım olarakta düşükler.

her etap sonunda bakıyorum shleck 1-2 sıralama yükseliyor.(normal,zirveye yakın çünkü.Fark açılmıyor)
Contador ise 5-6 gibi yükseliyor.
Tabi bunlar kesin şeyler değil.

Umarım kazasız devam ederler ve hak eden kazanır :)

Juan Antonio Flecha ve Johnny Hoogerland `ın kazası tam bir skandaldı. Tv arabasının sürücüsü Türk mü diye şüphelendim bir ara.

Bu arabalara ve motorlara iyice ayar olmaya başladım.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/10/article-2013168-0CF40FF200000578-461_634x379.jpg

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/07/11/article-2013168-0CF4E41400000578-935_634x419.jpg

Son durum
STAGE SEVEN
(Le Mans-Chateauroux, 215km):
1 Mark Cavendish (GB) HTC-Highroad 5hr 38min 53sec
2 Alessandro Petacchi (It) Lampre-ISD
3 Andre Greipel (G) Omega Pharma-Lotto
4 Romain Feillu (F) Vacansoleil- DCM
5 William Bonnet (F) FDJ
6 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha
7 Thor Hushovd (Nor) Garmin-Cervelo
8 Sebastien Turgot (F) Europcar
9 Jose Joaquin Rojas Gil (Sp) Movistar
10 Sebastien Hinault (F) AG2R La Mondiale, all at same time.
Selected others: 128 Geraint Thomas (GB) Sky at 3min 06sec, 145 Ben Swift (GB) Sky at same time. DNF: Bradley Wiggins (GB) Sky.
OVERALL STANDINGS
1 Thor Hushovd (Nor) Garmin- Cervelo 28hr 29min 27sec
2 Cadel Evans (A) BMC Racing at 0.01
3 Frank Schleck (Lux) Leopard Trek at 0.04
4 David Millar (GB) Garmin-Cervelo at 0.08
5 Andreas Kloden (G) RadioShack at 0.10
6 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek at 0.12
7 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek at same time
8 Tony Martin (G) HTC-Highroad at 0.13
9 Peter Velits (Svk) HTCHighroad at same time
10 Robert Gesink (Hol) Rabobank at 0.20.
Selected others: 38 Geraint Thomas (GB) Sky at 3.18, 59 Mark Cavendish (GB) HTC-Highroad at 6.06, 70 Ben Swift (GB) Sky at 6.56.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bu arada Thor Hushovd`ı taktir etmek lazım, tek başına tempoyu arttırdı ve sarı mayoyu kazandı.

• Beğen
o bacakların hali ne öle ya.içim parcalandı valla.dikenli tel yırtmış resmen.ne oldu peki,zaman dilimin dışındamı kaldı,affedıldimi acaba?bı de o tv car hıyarı dıskalifiye edıldımı,bilen varmı?

Hoogerland , kaza sonrası etabı 15 dk geç bitirirerek podyuma çıktı . En iyi yokuşçu ödülünü aldı . Vino ve Van den Broeck turdan çekildi . Andreas Kloden ise bugünkü test sürüşü sonrası tura devam edip etmeme kararı verecek.

Vino , uyluk kemiğinin kırılması sonrası ameliyat oldu . Van den Broeck ise yoğun bakım ünitesinde. TDF 2011'de favoriler teker teker dökülüyor , sakatlanma ve kazalar neticesinde turu terk ediyorlar. Bugünkü bir günlük ara ilaç gibi gelecek onlara .

Benim bu seneki TdF ile diğer turlar arasında gördüğüm en büyük fark ; bu tur oldukça agresif , herkes ölümüne yarışıyor . İlk haftanın analizini şu başlıklar altında sizlerle paylaşmak istiyorum.

1.Phillippe Gilbert , ilk hafta çok iyiydi ama daha iyi olmasını beklerdim . Etap 1 dışında 4. , 7. , 8. etaplarda da birinci olabilirdi. Thor Hushovd'un yerinde sarı mayoyu günlerce taşıyan o olmalıydı . Nede olsa süper bir ilkbahar geçirdi. Bunu başarabilirdi.

2.Alberto Contador , ilk etapta kaybettiği zamanı ne zaman telafi edecek bakalım ? Gün geçtikçe işi zorlaşıyor . Cadel Evans , Frank ve Andy Schleck onun ataklarına karşı oldukça diri durabildiler. Özellikle 8.Etabın finişini tekrar seyretmenizi tavsiye ederim.

3.Cadel Evans , şimdilik sağlam gözüküyor . 8.Etapta Evans ve Cunego atak yaparken Schleckler ve Contador kontra atak yapmadılar , birbirlerini kolladılar

Etap 8
(link).

4. Tony Martin , Peter Velits , Jakob Fugslang , Nicolas Roche , Tom Danielson sessiz ve derinden GC'de üst sıraları zorluyorlar. Bu arada Van den Broeck , Vinokourov , Bradley Wiggins'a yazık oldu.

5. Çok saçma kazalar oldu . Türkiye'de bu kazalar olsa şaşırmazdım ama Fransa gibi bir bisiklet ülkesinde böyle kazalar olunca insan aptallaşıyor . Nicki Sörensen'e motor çarptı , Flecha ve Hoogerland'a araba . Bu ne saçmalık !

6. Sprinter denilince Cavendish'in yerine alternatif kahraman yaratmak isteyen benim gibi tipler ; bu ilk haftada morardı , kaldı . Hele 5.etapta Cav bir harikaydı .

7 .Norveçliler , ilk haftaya damgalarını vurdular . Boassen Hagen ve Hushovd görevlerini yapıtılar . Greipel ise her zaman olduğu gibi avcunu yaladı.

8.Rui Costa (Movistar) doping zannından sonraki ilk senesinde bir TdF zaferi kazandı . Zaferi ,rahmetli Xavier Tondo'ya adadı.

9. İlk hafta RadioShack en çok zarar gören takımdı . J.Brajkovic ve C.Horner turu bıraktı. L.Leipheimer iddiasını kaybetti . Andreas Klöden'ın durumu ise bugün belli olacak.

10. BMC Racing takımının domestiklerini beğemeyenler , domestik olarak kimi beğenecek merak ediyorum . Özellikle Brent Bookwalter , Micheal Schaer , George Hincapie oldukça iyiler.

11. Leopard Trek takımı da ilk haftayı karlı kapatanlardan . Jakob Fugslang , Maxime Monfort oldukça iyiler . Cancellara , Voigt , Schleckler de bildiğiniz gibi

12.Euskadi Euskaltel oldukça silik . Samuel Sanchez Gonzalez'in işi zor .

13.Astana'da Vino'dan sonra artık etap birinciliklerine oynacak gözüküyor. Team Europcar görevini yaparken , Saur Sojaun figuran oldu. Voeckler oldukça iyi.

Bakalım ikinci hafta ne olacak?

Yazık , bu adamlara
http://i52.tinypic.com/9r3yf5.jpg

Demekki neymiş öyle övüp övüp durdugunuz avrupalılarda gayet saçmalıyormuş.Skandal ve neredeyse adamın spor hayatını bitirecek şekilde kazaya sebebiyet verebiliyormuş.Üstelik bu ilk de değil daha motorsiklet olayı unutulmamışken...

@Eser Sevinç

resimler ne öyle ya. bir de güvenli dersiniz organizasyona. biz istanbul trafiğinde hiç şikayet etmeyelim. yayıncı kuruluşun aracını kullanana (sıfat bulamıyorum) ceza verildi mibilen var mı bu olayda unutulup gidecek mi acaba?
böyle olaylar haberlerde de söylenir sonra ne oldu yapan cezalandırıldı mı soran yok. kaza oldu peki sonrası....

• Beğen
Pelotonda euskatel takımına bi antipati var sanki, Carrots diyorlar:D ve bazı sürücüler de dolaylı yoldan kazaları bu takımın dikkatsizliklerine bağlıyor tweetlerinde. tweetlerden birinde takım direktörü şöyle diyor: ''euskatel takımına finişten otele giderken otobüs yarışında 12 dk taktık'':D

• Beğen
Geri