@Utku Inan
bu site şaşırtıcı !
@Kaan Özçelik
selamlar...
sevgili sarper günsal'ın mtbtr.com'daki yazısı, "geleceği" görmemizde faydalı oluyor. dili güzel bir yazı ve turun etaplarını da coğrafi ve tarihi olarak da iyi yorumlanmış. öğretici olmakta...
cadel ve contador'un burun farkıyla finişe girdiği etabı referans alırsak, nerde yokuş orda contador cadel şilekler dersek ve bir toz bulutu ya da "sentinel" güruhu gibi geliyorlarsa ekipler...heyecan dorukta finişler görüyoruz.
bence çok da sürpriz bi isim olacağa benzemiyor. giro d'italia 'da oğlumuz contador, güneş altında çalışıyorken diğer arkadaşlar, california'da fransa'ya "hazırlanıyorlarken" bu seneyi de contador alırsa, işte o zaman animatrix'teki "freedom" diye fırlamaya çabalayan sınırları zorlayan atlet misali, ikarus'un güneşe doğru uçuşu gibi özgürleşecek bu adam...
benim gönlüm sevgili olgun cadel'den yana. kendi tarihinde ilk TdF etap 1.liğini aldıktan sonra da umarım genel klasmanda yerini alır. hayata karşı duruşu, basın açıklamaları kimi duyarlı tavırlarını mütevaziliğini ve yıldız olmasına rağmen domestiksizliğiyle yıllara meydan okuyuşunu beğeniyorum...
contador da finişte yaptığı "tek tabanca" hareketiyle, tek tabancalığını tescilleyip sahneyi dolduruyor...tabancayı değil birinciliği hakediyor.
yaşadığımız dönem itibariyle yıldızlar ve ilişkiler çabuk parlayıp söndüğü için eddy merkcx gibi kariyerinde sadece 300 adet 1.liği (yanlışım varsa affola) olan sonsuz parlayan bir yıldızın yanına henüz yaklaşan bi delikanlı olamadığından contador'a inan(a)mıyoruz değil mi? mutlaka bişey içti bu, ondan ben de istiyorum. ne içtin olm sen? kazana düşmüş...diye diye adamı ağlatacaklar.
thor, cav, gilbert, farrar, petaccihi zaten 3 etap sonra anam anam derler yokuşlarda.
fabian şilek kardeşlere abilik yapıyor...
stuart o'grady ve jens voigt odies but goldies
contador belki de sarı mayoyu son etaba kadar giymez bile. biliyoruz ki büyük şirketler, iyi para kazanınca, kendilerine finans büroları tutarlar. umarım geçmişte yaptğı ego hataları için de bir halkla ilişkiler bürosu tutmuştur kendine...sakin olmakta fayda var.
hele hele ki bahsettiğimiz yer "maksim gazinosu sahnesiyse" her babayiğit sahneyi dolduramıyor. bisiklet sonuçta, gücü saklama ve idareli harcama sporuysa hele bi zamanı gelsin.
o zaman lotus çiçeği gibi açacak contador...
kendine yabancı bi hırs desek de bu ülkede neye inansak 10 yılımızı versek darmadağın olduğundan bu adam-ları sahnede sürekli ve gelişim sergileyerek görmek kişisel ve biraradaki ilişkilerimize de inanç ve ilham vermekte.
contador'a yandan bakmak; acaba bu hal, çirkinin güzelliği midir?
midir? midir? midir? (yankılanır)