Scudo Sports

Tour De France 2011

Arkadaslar Contador bu Tur'u kazanmak istiyorsa bundan sonra nasıl bı taktik izlemeli? Yani dag etaplaina kadar sakin gücünü koruyarak mı gitmeli? (daglarda kapanır mı bu fark) yoksa şimdiden 3-5 saniye her etap ve daha agresif bı Yapi ile mı mücadele etmeli?

Tür oncesi benim kesin favorim Contador'du. Ama zora girdi. Andy'nin de bu formla kazanabileceğini düşünmüyorum. Conti olmazsa supriz bı isim cikar.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
Dünkü etap çılgıncaydı. Kağıt üzerinde rota profiline baktığınızda sıkıcı olabilecek bir etap rüzgar, kazalar, motosiklet sürücülerinin aptallıkları (o adama ne ceza verirler bilemiyorum) derken inanılmaz bir mücadele oluştu. Okuduğum kadarıyla domestikler inanılmaz eforlar sarfedip liderlerini korumaya çalışmışlar. Bu adamlar gerçek kahramanlar.

Bu tura katılan takımlar çok güçlü adamlardan oluşuyorlar ve bu nedenle tempo gittikçe yükseliyor. Dağlara kadar kaza yapmadan gidebilenler şanslı olacaklar. Dağlarda solo performanslar olacaktır ama burada iş yine güçlü domestiklere bakacak.

• Beğen
Twitter hesabında yazdıgı kadarıyla Quickstep takımının bütün bisikletçileri bugünkü etaba başlayacak.Boonen çabuk iyileşse bari.

İşte burda da etap öncesi son fotoğrafı Tom'un (link)

@Kaan Özçelik

Bu adamların ne düşündüğünü , ne gibi taktikler üzerine hesaplar yaptıklarını düşünmek , bilmek gerçekten imkansız gibi . Çoğumuzun bir bisiklet yarış geçmişi olmadığı için bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyoruz .

Benim fikrime göre , Alberto Contador bundan sonra 12.etaba kadar aradaki farkın artmasına mani olmalı . Contador'un üzerinde baskı çok . Çünkü geçmesi gereken yalnız Cadel Evans , Andy Schleck değil önünde onlarca Genel Klasmanda derece yapabilecek isimler var . İnancım , dağlarda bu farkın kapanabileceği yönünde.

2.ihtimalde mantıklı . 3-5sn her etap farkı kapatabilmek iyi bir seçenek ama dediğiniz gibi daha agresif olması gerekecek ve eğer istediği sonucu olamazsa daha da yıpranacak . Bence 12. ve 13. etaplar çok şeyi gün yüzüne çıkartacak . Belki de Contador'u son defa seyrediyoruz . O nedenle tadını çıkarmaya bakalım.

@Cem Unden

cok guzel bir analiz olmsu:)

bencede bahsettiginiz birinci ihtimla daha olasi gibi.dag etplarina kadar bekleyip firsat kollayacak.Tabi basina baska bir bela gelmemesi icin cok dikkatli olmasi gerek.Kotu sans bir kere geldi mi kolay kolay gitmiyor.(Lance in laneti mi yoksa :) :)

• Beğen
@Özgün ÇETİN

Bence de haklisiniz.Ancak benim dusundugum sey arka arkaya bu kadar kacis yapmak bu sporculari gucsuz birakmis olabilir mi?

Keske firsatimiz olsa da burada yorum yapan dostlarla soyle zorlu bir dag etabini birlikte izleyebilsek

• Beğen
@Utku Inan

bu site şaşırtıcı !

@Kaan Özçelik

selamlar...
sevgili sarper günsal'ın mtbtr.com'daki yazısı, "geleceği" görmemizde faydalı oluyor. dili güzel bir yazı ve turun etaplarını da coğrafi ve tarihi olarak da iyi yorumlanmış. öğretici olmakta...

cadel ve contador'un burun farkıyla finişe girdiği etabı referans alırsak, nerde yokuş orda contador cadel şilekler dersek ve bir toz bulutu ya da "sentinel" güruhu gibi geliyorlarsa ekipler...heyecan dorukta finişler görüyoruz.

bence çok da sürpriz bi isim olacağa benzemiyor. giro d'italia 'da oğlumuz contador, güneş altında çalışıyorken diğer arkadaşlar, california'da fransa'ya "hazırlanıyorlarken" bu seneyi de contador alırsa, işte o zaman animatrix'teki "freedom" diye fırlamaya çabalayan sınırları zorlayan atlet misali, ikarus'un güneşe doğru uçuşu gibi özgürleşecek bu adam...

benim gönlüm sevgili olgun cadel'den yana. kendi tarihinde ilk TdF etap 1.liğini aldıktan sonra da umarım genel klasmanda yerini alır. hayata karşı duruşu, basın açıklamaları kimi duyarlı tavırlarını mütevaziliğini ve yıldız olmasına rağmen domestiksizliğiyle yıllara meydan okuyuşunu beğeniyorum...

contador da finişte yaptığı "tek tabanca" hareketiyle, tek tabancalığını tescilleyip sahneyi dolduruyor...tabancayı değil birinciliği hakediyor.
yaşadığımız dönem itibariyle yıldızlar ve ilişkiler çabuk parlayıp söndüğü için eddy merkcx gibi kariyerinde sadece 300 adet 1.liği (yanlışım varsa affola) olan sonsuz parlayan bir yıldızın yanına henüz yaklaşan bi delikanlı olamadığından contador'a inan(a)mıyoruz değil mi? mutlaka bişey içti bu, ondan ben de istiyorum. ne içtin olm sen? kazana düşmüş...diye diye adamı ağlatacaklar.

thor, cav, gilbert, farrar, petaccihi zaten 3 etap sonra anam anam derler yokuşlarda.
fabian şilek kardeşlere abilik yapıyor...
stuart o'grady ve jens voigt odies but goldies

contador belki de sarı mayoyu son etaba kadar giymez bile. biliyoruz ki büyük şirketler, iyi para kazanınca, kendilerine finans büroları tutarlar. umarım geçmişte yaptğı ego hataları için de bir halkla ilişkiler bürosu tutmuştur kendine...sakin olmakta fayda var.
hele hele ki bahsettiğimiz yer "maksim gazinosu sahnesiyse" her babayiğit sahneyi dolduramıyor. bisiklet sonuçta, gücü saklama ve idareli harcama sporuysa hele bi zamanı gelsin.
o zaman lotus çiçeği gibi açacak contador...

kendine yabancı bi hırs desek de bu ülkede neye inansak 10 yılımızı versek darmadağın olduğundan bu adam-ları sahnede sürekli ve gelişim sergileyerek görmek kişisel ve biraradaki ilişkilerimize de inanç ve ilham vermekte.

contador'a yandan bakmak; acaba bu hal, çirkinin güzelliği midir?

midir? midir? midir? (yankılanır) :)

Bu arada netten yayın olarak olmasa bile neler olup bittiğini pratik bir şekilde takip etmek istiyorsanız Team Sky 'ın sitesindeki kısım çok güzel. (link)

Bu arada John Gadret (AG2R LA Mondiale) :"Tükendim , bittim " diyor

(link)

Adriano Malori ve lieuwe westra en öndeki kaçaklar, ikiside zamana karşıcı hadi bakalım olabilir bu iş fark 3 dk son 40 km

Roux da kaçmaya başladı bakalım başarabilecek mi

Edvald Boasson Hagen son vuruşu yaptı aldı etabı Norveçli.Sky'a hayırlı olur bu etap devamı da gelir umarım daha iddialı olurlar bu yılki turda.

Ayrıca Thor Hushovd gene ilk 3 de.Adam sarı mayoya japonla yapışmış gibi her finişte kendini gösteriyor :D

Norveçliler , bu sene TdF'ye imzalarını atıyorlar. Özellikle Thor Hushovd , bugün yine harikaydı . Görevini yaptı , sarı mayodaki ömrünü bir gün daha uzattı . Hepsine bravo . Her etap harika geçiyor . Geçen seneki bayık TdF'den sonra bu seneki tura kalpler dayanmıyor.

Phillipe Gilbert ise çabuk tükendi . Ondan bu TdF'de 3 etap birinciliği bekliyordum ama hızlı geçen ilkbaharın faturası ağır oldu . Bizim turda yarışan Artur Vichot ise bu etabı 6. bitirdi . Gelecek vaad eden bir sporcu .

çok takip edemiyorum contador ile zaman aralıkları nasıl?

Geri