Scudo Sports

Tour de France 2007

Scudo
@caneraga

Bu olay bu sene mi oldu...?..:eek:
Turun bir kısmını seyredemedim de...
Cant da kağıt gibiymiş...:eek:

Şimdi gördüm,9. etapta yaşanmış galiba böyle bir şey...

Gördüğüm kadarıyla: Aslında tam olarak çarpmıyor köpeğe.
Usta bir hareketle direksiyonu 90 dereceye yakın kırdığı için tekerlek o hale geliyor ve köpeğe hiç bir şey olmuyor. Dümdüz çarpsa köpek sağlam kalamazdı bence.

(link)

Bu da geçen seneden. Viraja hızlı girip fazla yatırmış bisikleti ve biraz kuma gelince...
Bu arada önde de bir başkası bariyere çarpıyor, daha önce dikkatimi çekmemişti.

Adam bodozlama giriyor köpeğe. çarptıktan sonra direksiyon dönüyor. Jantın o şekilde ezilip kırılması köpeğe birşey olmamasının en büyük sebebi.Darbenin çoğunu soğurmuş durumda.

vino kan dopingi yaptigi icin turdan ihrac edilmis
tum astana takimi turdan cekilmis
1 saat once haberlerde duydum
ne uzucu

evet ya bende duydum şok oldum. kanında iki değişik kırmızı kan hücresi bulunmuş. Albi'de koşulan time trial etabı öncesi alınan örenkte doping testinin pozitif cıktığı acıklanmış.

evet bende sımdı baktım,haber dogru epo kullanms.rasmussen ıle contador ne alemde acaba.cantador da cok hırslı ve su aralar formunun zırvesınde sayılır yanlıs bıseyler yapmaz herhalde:mad:

Yazık etmişler, tüm takıma. Son günlerde Vinokourov çelişkili bir performans,
gösteriyordu 13. etabı aldıktan sonra 14'te kesildi, sunucular bayrağı
Klöden'e bırakması gerek diye yorum bile yaptılar. Kimisi bigün öncenin
yorgunluğu kimisi kazanın dizleri üzerindeki etkisi derken çıktı 15. etabı aldı.
Anti-doping komitesinin işi gücü zaten şüphelenmek olunca...
Klöden ve Kasheckin gibi isimlere yazık oldu...

AAA şimdi gördüm çok şaşırdım gerçekten. YAAAZIIKKK....

klodene pekde yazık olmadı bence.çunku onun t-mobıle dan ayrılmasının bır sebebıde takım kaptanı olucaktı ve o bu performansı ''akıde sekerı'' olmadan gosteremezdı onun ıcın astanaya gectı.

akide şekeri dediğinz şeyi doğrumu anlıyorum bilmiyorum ama.Takım olarak çekilmişler kloden dopingli diye bir şey yok...

benim anlamadığım şey şu. bu turdan doping yüzünden atılan bir sürü sporcu varken. herkes yine bir skandal patlayacak mı acaba diye düşünürken ve bu kadar yüksek performans gösterdikten sonra tüm gözler kendisine çevrilip şüphe çekecekken ve de sürekli doping testleri yapılırken hangi akla hizmet doping yapıyorlar. yakalanmayacaklarını mı düşünüyorlar acaba. ben bunu anlayamıyorum.

Bu gidişle doping kullanmak yasallaşacak. Peki o zaman herkes doping alacak ve herkes aynı seviyeye gelmiş olacak. Herhalde bu saatten sonra olması gereken bu. Üzücü bir durum. İşin içine para girdiği zaman herşey kirleniyor.

Doping kullanmak kesinlikle yasallaşamaz. Turu iptal ederler fakat dopingi yasallaştıramazlar. Almanya hükümeti doping yüzünden bu seneki dünya yol bisikleti şampiyonasını yapmama kararı almaya hazırlanıyor...

Evet doping yasallaşamaz. bu sefer bu bir spor olayından çıkar tamamen biokimya işine döner.

Dopingin yasak olmasında ki asıl sebep ölüme varacak sonuçlar doğurabilmesidir...Bu yüzden sakat kalan ve hayatını kaybeden bir sürü sporcu var...Ayrıca biraz da ahlakla ilgili bir şey...Kesinlikle yasallaşamaz...

Geri