Scudo Sports

Torku Şekerspor Amatör Oluyor.

Fotoğrafları gördükçe daha da lanet okuyorum şu yapılana. Allah bildiği gibi yapsın kapatanları ve kapattıranları.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Scudo
Belki asiri tepki verdigimi dusunen arkadaslarim olacaktir. Ama sinirden uyuyamadim gercekten. Ve bu olayin boyle kapanmayacagini umut ediyorum sadece. Insallah daha buyuk sponsorlukla yollarina devam ederler. Belki hayirlisi boyledir @Tolga Çelebi

Bisiklet sporunu severler olarak bizimde birşeyler yapmamız gerek.

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
Aslen bir Konyalı olarak gurur duyduğum,desteklediğim bir takımdı Torku.Benim için bisiklet sporunda bir idoldu bir amaçtı.Gercekten yukarıda paylaşılan fotoğraflarda görünce onları, duygulandım.Inşaallah bu kardeşlerimiz bütün zorluklara rağmen bu sporu yapmaya devam eder.Allahtan hayırlısını temenni ediyorum

Bu ülkede hala güzel şeyler olabileceğini bekleyen varsa daha fazla beklemesinler bence. Ülkeye dair ve özellikle spor açısından ümdimi kaybettim. Bunca firma, yönetici, siyasi vs. de bizim gördüklerimizi görüyorlardır. Buna rağmen herhangi bir değişiklik olmuyorsa boşuna umut beslemeye gerek yok.

Paralelci bunlar, geçen sene Turda Cumhurbaşkanı bizzat talimat vermişti bu takımı bir üst seviyeye çıkartın bizzat takip edicem demişti buna rağmen takım kapanıyor., kesin paralelciler.
Bence durumun en vahim tarafı bu kararın bu mevsimde alınmış olması, bu sporculara yazık değil mi, bu işten aile geçindirenler var, gelecek planları yapanlar, hayal kuranlar var, hayatını bu yola adamış başka bir konuda uzmanlaşmaya vakti kalmamışlar var aralarında. Daha önceden bu karar alınmış olsa kendilerine yurtdışından takım bulmuş olsalar fena mı olurdu, bu sporcular şimdi ne yapacak, nasıl takım bulacak ya da başka bir işte nasıl çalışacak? tam bir ortadoğulu kafasıyla verilmiş bir karar, Türk Bisikleti mezara gömülmüştür, bize de ruhuna fatiha okumak düşer.

Salcano takım kuracağız gibi bir açıklama yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam, o konuda bir gelişme var mıdır ki?

Umarım bu sporcuların emekleri yazık olmaz.

2016 yili icin UCI'ye lisans kaydi icin (ulkemizden) ucret/harc yatiran tek kulup Salcano, Torku'nun herhangi bir basvurusu (lisans yenileme icin) yok. Ayrica Salcano da Konya Torku'dan farkli bir kulup olarak basvuruda bulunmus durumda. Bu sebeple Torku tekrar donus karari alirsa tek caresi Salcano ile birlikte katilim, Salcano'ya dahil olma ile mumkun..

Ahmet Örken: Aldığım haberle sarsıldım! - (link)

Anadolu Birlik Holding'in yatırımı olan Konya Şeker Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 39. sırada.

(link)

Bu ne demek biliyor musunuz? En çok kar elde eden firmalar arasındalar.

(link)

Çalıştığım yer bilişim sektöründe Türkiye'de en çok bilinen ilk 5 firmadan birisi olduğundan, Konya Şeker de ERP hizmetleri için bizi tercih etmişlerdi. Yaklaşık 10 yıla varan hizmet anlaşmamız oldu. Torku'nun eski antrenörü Lionel Marie'nin röportajını okuyunca bir benzerini ERP hizmetlerimizde biz de yaşadık. Marie ne güzel söylemiş:

"Yönetim, kendi takımına saygı duymuyor. Bir takım oluşturmak için zamana, gerçekçi bir hedefe ihtiyaç var. Fakat profesyonel spor hakkında bir fikirleri yok, hala 1950'lerdeler."

"Takımın nasıl geliştiğini anlamak zorundasın. Yönetimin bir planı yoktu, sadece kazanmak istiyordu. Bir gün yabancı sporcuları tutacağız diyorlardı, ertesi gün sadece Türk takımı olacağız. Sadece Türk sporcularla da mümkün, fakat ayrı bir süreçle."

"Torku'nun sorunu para değil, zihniyet. Torku Lyon ve Bordeaux'da bürolar açtı ama bürolarla takım arasında bağlantı kurmayı, takımı Avrupa'da bir reklam aracı olarak kullanmayı reddettiler. Halbuki marka için Avrupa'da ucuz reklam fırsatıydı.
Profesyonel spor profesyonellik gerektiriyor, halbuki bu yönetim amatör. Çok yazık, çünkü Torku Avrupa'da yarışan ilk Müslüman takım olabilirdi. "

Benim Konya Şeker hakkında düşündüklerimi çok güzel özetlemiş. Ben çalışan kesimi veya ara yöneticilerde bir hata veya art niyet görmüyorum. Onlar işlerini yapıyorlar ama sorun daha üst takımda. Görünen o ki Ülker'in Eti'nin pazarına girmeye çalıştı, başaramayınca bisiklet takımını kapamayı koz olarak kullanıyor.

Eğer bir şirket Türkiye'nin gurur kaynağı olan bir takımın defterini kapatırsa o şirket hakkında hiç iyi şeyler yazmam.

ülker ve eti mamülleri ile işim olmaz ,ülkerin arkasında olan şirketi biliyoruz,torkunun mamüllerinde sakat olanı banadası,emülgatör,bitkisel yağ aroma şeker bunlar aşırı yüklenilirse iyi netice alınmaz diye düşünüyorum.ayrıca daha sağlklı gıda üretimi için caba gösterilmedikçe bu gıda şirketleri sabıkalıdır,içimizi kimyasal ile doldurmaya katkılar ile aroma ile doldurmaya hakları yok,eti ile ülkerin pazarına giremiyorsam bende torkuyu harcarım zihniyeti hangi mantığın açıklaması olur,böyle bi durum nasıl izah edilebilir.biz burda kendimizi dövdükçe ne elde edeceğimizi sanıyoruz .

@Bahadır Gürel

Çok güzel tespitler. aslında yazı çok katmanlı okunduğunda sporumuzun kronik problemleri ve spora esnaf yaklaşımını görmüş oluyorsunuz. Herşey bir bakış açısı. Rahmetli büyük halamız dünyayı yaşadığı şehir Ankara' dan ibaret görürdü. Ankara' ya yağmur yağmış ise tüm dünyaya da yağmur yağmış kabul ederdi. Bir bakkal dükkanı işleticisine Türkiyenin 39. büyük şirketi devasa büyüklükte görünür ama önündeki daha büyük fırsatları görmez. O fırsatları açacak altın anahtarları (spor, güzel sanatlar) görmez. Torku benim için bir markadır. Ama torku spor ile bir değerdir. Ne yazıkki altın yumurtlayan tavuğu kesmiş oldular. Ben bu saatten sonra torkuya bir şekerleme markası üzerinde bir değeri nasıl atfederim ki. Olmadı torku olmadı.

Tüm bunlar bizim sebep olduğumuz olaylardır TORKU firmasın kendi tasarrufunda olan bir olaydır,asıl suçlu bizleriz.
Biz hep birileri yapsın ama bizim cüzdana hiç dokunulmasın deriz ama o birilerinin cüzdanına da yüklenilmesinden pekte haz alırız.

Çarşamba pazarında ki patatesçi mehmet amcada iyi kazanır diye hemen hesabını yaparız " bak 2 ton satmış, malı götürdü" diyerekten onada arada seslenelim neden bisiklet takımı kurmuyorsun diye.

Biz varsak herşey var, biz yoksak hiçbir şey yok.

Biz bugüne kadar bu oluşumlara ne katkı sağladık ki, bugün olumsuzluk karşısında olayları yorumlayalım.
Zaten genel olarak hep yorum yapmayı seven toplum olarak bundan başka bir şeyde olması mümkün değil.

Derneklere üye olmayız, Vakıf çalışmalarına katılmayız, Yardım denildiğinde sadece bekleriz ama bizim cebimizdeki o son kuruşa bile muhtaç olanlar olduğu hiç aklımıza gelmez ama yorum denildiğinde de mangalda kül bırakmayız.

Efenim biz böyleyiz, yapacak bir şey yok.Ömür de kısa...boşverin gitsin.

torku doğru olanı yapmış bence. bisikleti spor olarak ne kadar destekleyebilirsin ki. bisiklet asosyallerin yaptığı bir spor, ayrıca zengin sporu. çoğu kişi futbola atıp tutuyor ama bence dünyada ki en güzel spor. ihtiyacın olan şey krampon ve top. boşuna çırpınmayın arkadaşlar. bisiklet sporu bu kadar pahalı oldukça gelişmesini de beklemeyin. bu kadar da kafaya takmayın

Mesela atletizimin gelişmeme sebebi de pahalılık demi, güreşin, halterin dibe burması da pahalılıktan, velhasıl Türkiye'de en ucuz spor Futbol-Basketbol-Voleybol, o yüzden pahalı olan amatör sporlar gelişmiyor.

Konya Torku futbol takımının yedek futbolcusunun yıllık geliri eminim bisiklet takımının yıllık giderinden fazladır...

Şu yorumları gördükten sonra Türkiye'nin haline şaşmıyorum. Sadece Torku değil, bütün büyük firmalar bu ülkeden para kazanıyorsa bu ülkeye yatırım yapmak zorunda, yok öyle yağma. İlla bisiklet olacak diye bir şey yok, en az bir spora destek vermek zorunda bu tercihi olarak futbol olmasa iyi olur çünkü hali hazırda futbola ve basketbola çok büyük yatırımlar zaten yapılıyor.

@Asusmune

İnsan karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Siz nereden biliyorsunuz kim katkı veriyor, kim vermiyor? Madem kimse satın almıyor, bu Torku nasıl bu kadar büyüyor? Torku'nun ne kadar kar elde eden bir firma olduğunu görmüyorsanız bu sizin probleminiz.

@Angel

Bisikleti sonuna kadar destekleyebilirsiniz, bunun bir sınırı yok. Türkiye'de bu sporun ne kadar geliştiğini göremiyorsanız biraz etrafınıza bakmanızı öneririm. Her sporda olduğu gibi bisikletin de kendi bütçene göre olanı yaparsın; top ve krampon diyorsun; 5 liraya da top var 500 liraya da top var, 20 liraya da krampon var 2000 liraya da aynı şekilde 100 liraya da bisiklet var 10000 liraya da siz istediğiniz bisiklet pahalı diye bisiklet sporu pahalı deyip işin içinden çıkıyorsunuz. Bana göre de futbol pahalı o zaman; ben marka ürünler ve top kullanmak istiyorum; futbol çok pahalı o zaman bırakın bu işleri... Ayrıca insanlar futbol sporuna değil, Türkiye'de profesyonel liglerde oynanan futboldan bahsediliyor...

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@Angel

Şakaysa çok komik gerçek ise hiç komik değil.

Firma Unvanı: Konya Şeker San. ve Tic. A.Ş.
2014 yılı sıralaması: 40
Özel Şirket Sıralaması: 37
Üretimden satışlar: 1.998.826.388 TL
Torku Takım Yıllık Gideri: 2.000.000 TL (yaklaşık)
Şirketin karlılığı nedir bilmiyorum. Ama cironun yüzde 20 sinden aşağı düşmez. Bu durumda giderlerinin tamamı zarara yazılacak bir takımı devam ettirememenin alemi nedir.

Buda torkunun kendi ismini 1 yıllığına vermek için 3 milyon dolar bankınotu bastırdığı torku arena stadı.
Torku_arena.jpg
Yani 3 yıllık torku bisiklet takımının gideri. Bir yıllık ismini vermiş. İsmini Vermese ölüyor hastalığına da yakalanmazmış hoş. Biz ne desek boş. Elinde gücün varsa (konuşma, ağırlık, finansal, yetki vesaire vesaire) takımını fisebilillah götürürsün. Yoksa tıfıl ahmet örkeni kimse takmaz.

@taner07

Ben kimseye bir şeyler anlatmak için cümle karalamadım ki cümle alemde bende varım demek içinde yazmadım.
Sen yazdıklarımdan neyi anladın, ben onuda anlamadım ama zaten ben bir şeyler anlatmak içinde bir şey anlatmadım.
Tekrar Sen yazdıklarımı çok iyi anlamışsın ama senin anladıklarını ben daha yazmadım.

Genç kardeşim spor beden ve ruh sağlığı için en iyi terapidir. ben yağmur, çamur demem pedallarım, demem o ki sende pedalla. Biri direk sana yazmıyorsa o kişiyi de rahatsız etme, ki rahatımız kaçmasın. Ne senin , ne de benim.:)

(link) da Berkem Ceylan ve Sarper Günsal'ın bisiklet üzerine podcastleri başladı bilmeyenler de öğrenmiş olsun bu vesileyle.
Torku Özel podcastinde Sarper Günsal konuyu takımın sportif direktörü Mehmet Şafakçı’yla konuşuyor. Bakın bakalım 2016 yılı için ne kadar bütçe istemişler. Bu çapta bir firma için bahsi bile geçmeyecek bir rakam. Hep futboldan örnek veriyoruz ama bırakın Süper Ligi Bank Asyada oynayan bir futbolcuların yıllık maaş ortalamasındadır belki de daha düşük bir rakamdır.

Son olarak Torku destekler veya desteklemez burası tamamen onlara kalmış bir durum, benim için daha büyük problem olan kısmı bu kararı bu mevsimde vermiş olmaları, yarı yolda bırakmak diye buna denir. Geçen sezonun sonunda bu karar açıklansaydı inanıyorum ki şimdiye kadar başka sponsor bulunur bu takım da yoluna devam ederdi.

• Beğen
Tepkiler: taner07
Geri