Scudo Sports

Torku şekerin kapatılması ve bisiklet camiası

hiç bir torku ürünü almayacağım. zaten şekerli şeyler yemiyorum şurup falan bağlamaz beni. en güzel tepki satışların düşmesi.

Scudo
@Ferhat Köse ferhat bey forumda sureklı yarışlara katılmaya çalışan biri olarak sizi gördüğümden dolayı sorum size olucak.Torku meselesi bir manada bunları dşünmeme sebeb oldu insanlar mahalli olarak takım kuramazlar mı kulüp oluşturacak özverili ve bisiklet ile ugrasmaktan keyıf alan bır yonetıcı kadrosu ile? şöyle ki tam profesyonel bazda olmasa da ege bölgesini baz alarak izmir,denizli,manisa,mugla gibi şehirlerde dediğim şekilde mahalli olarak da olsa bir kaç takım kurulsa daha sonra bunları bölge bölge yarışmalara koştursalar sizce fikir uçuk mu ?bana kalırsa önemli olan insanlara bu adamlar ne yapıyor sorusunu sordurmak bölge bölge bu iş amatör de olsa blgi alışverişinden tutun cok farklı konularda dahi birbirlerine destek olduklarında daha organıze bır sıstem oluşmaz mı ? ben 25 yasımdayım yarış koşmak gbi bir fikrim yok ama 10 -17 yasındaki çocuklara bısıklete daha profesyonel bir SPOR olarak bakmalarını bu sekılde saglayamaz mıyız ? bısıkletın karne hedıyesı statusunden cıkartılmasında yararlı şeyler yapılabilir ve bu kucuk mahallı takımlardan bir tane de olsa bır cevher sivrilir peki bunun yapılması cok mu zor ?

en can sıkıcı durumlardan biri de kararın zamanlaması. bu saatten sonra işimize yaramayacaklar en iyisi beslemek yerine keselim demişler. sporculardan çıkarları kalmadığı için de onların koca bir senesinin içine etmek, ellerini kollarını bağlı bırakmak umurlarında olmamış. madem alacakları karar üç aşağı beş yukarı belliydi önceden kapatsalardı da insanlar vakit kaybetmeden kendi yollarını çizseydi. sporcuları mağdur edip bir de üstüne tüy diktiler.

@taskin90
ilk mesajlarda benzer şeyleri konuşmuştuk.Yapılası gerekenlerden birkısmı bunlar fakat mevcut sayıdaki sporcu ve izleyen ile cok zor gözüküyor.Yine yazmıştım koskocaman türkiye genelinde türkye şampiyonasından bazı yaş gurplarında 20 insan cıkmıyor.

• Beğen
Tepkiler: taskin90
@taskin90

Temel sorun ülkemizde kaç kişi yol yarışı yapmak istiyor? Bu sayı yeterli olsa dediklerinizin hepsi olur. Sorun yarışacak insanın olmaması da değil sorun yarışa bir tabu gibi bakmak (çünkü yarışmak demek onur meselesi gurur meselesi haline geliyor). Mesela 25 yaşında neden yarış koşmak istemiyorsunuz? Başta yarışlara katılmak istediğinizi yazdınız sonra fikir değiştirdiniz. Eğer yarışmak dediğimiz şey sadece küçük yaşlardan itibaren çalışıp profesyonel olmak ve iddialı olmaktan ibaretse dünyada yarışlara katılan bu kadar çok insan olmazdı. Dün sabah Çekmeköy'de Ultra Trail Runner 15K patika koşusuna katıldım. Koşu alanına gittiğimde çoğunluğun benim yarı yaşımda olduğunu gördüm. Üstelik yaş kategorisi de yoktu; 20'sinde olanla benim gibi 50'sine merdiven dayayan aynı kulvarda koşacaktı. Bu yetmiyormuş gibi herkes fit duruyordu, belli ki 50K-30K-15K koşularına daha önce de katılmışlardı. Ancak orada en çok dikkatimi çeken şey çoğunluğun oraya keyif almak için geldiğiydi. İşte yarışmak için asıl neden bu olmalı. Rekabet etmek ve keyif almak. İlk defa katıldığımı söylediğim için koşu esnasında beni tebrik edenler oldu, yolda birbirine gaz verenler oldu; sonrasında birkaç kişiyle sohbet ettim. Tabii ki derece almayı da hedeflersiniz ama bu duygusal yönden kendinizi bitirip hırs yaparak değil, bilimsel metodolojileri uygulayarak ve çok keyif alarak yapılır. Önce insanlara yarışın ne olduğunu anlatmak gerekir.

@Bahadır Gürel Bahadır bey söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama yarışmaya katılmaya çalışan olarak kndimi değil Ferhat beyi kastetmiştim sürc ü lisan etmişim affola.oncelikle yarışmaya katılamama sebebi olarak antrenman yapacak zamanımın olmamasını öne sürüyorum ben bu belki bir bahane ama haftanın 6 gunü günde 12 saat çalışıyorum neyse konu bu değil pek tabii. Benim söylemek istediğim daha çok alt yas seviyelerine yönelmek ağaç yas iken eğilir onlara yarış disiplini öğretecek yokuşda nasıl davranılır inişde hangi pozisyon alınır bunları spor okuluymuşcasına gösterecek kulüpler oluşturmaktır tabii bunlar için hepimizin yarışı bitiremeyecek bile olsak, yarışmamız gerek ise bunu da seve seve yaparım ve burada da yapacak insanlar vardır önemli olan sadece adım atmak.ama aklıma su takılıyor mazur görün idman yapmadan yarışa katılan kişi sayısı artar ise genclerin gözünde bu iş daha basitlesir ve bayağı bir konuma gelir mi?

Ve dediğiniz gibi ben olaya küçük yastan itibaren profesyonelce çalışılmasını sağlayacak kulüplerin oluşturulmasını kastedıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@taskin90

Bence tam tersine, herkesin yarıştığını gören birisi bu sayede yarışa katılmak için motive olur, genç birisi mesela "kalp ameliyatı olmuş 50'sindeki adam katılıyorsa, ben daha fazlasını yaparım" der. Şöyle düşün; bir yol yarışına katılmaya niyet ettin, antrenmanlarını da yapıyorsun. Ama listeye bir baktın tüm katılımcılar 15-20 yıllık yarışçılar. Katılmayı düşünür müsün?

@taskin90
yeterince kalabalik yarislar olursa avrupadaki gibi lig sistemleri kurulur.yeni baslayanlar onlarda bir iki yil yarisip puan toplayanlar bir ust lige yada guruba orada belirli basariyi yakalayanlar bir ust seviyeye.tabi bunlarin olmasi icin ulusal bir yarista bin kisiyigormemiz gerekecek :) zaten o gunler gelirse ulusal yarislara da sadece en ust ligtekiler yada guruptakiler katilir.digerleri yine katilir ama farkli start alir.ilk sayfada mesaj yazan huseyin almanyaya yerlesip ilk yarislara katildiginda hic puani olmadigi icin 300-500 kisilik guruplarin arasinda start aliyordu bu sartlara ragmen 3 ncu ile 5 ncilik arasinsa sonuc aldigi icin bu yil ilk gurup ile start alacak ve bu sene o kalabaliktan kurtulmak icin harcadigi ekstra enerjiyi kafaya oynamak icin harcayacak.

kissadan hisse daha once de yazdim herkes yarisacak diye sart yok ama herkesin seyirci veya takipci olarak bulunmasi sart ki ilgi ceksin firmalarin yonetimlerin dikkati cekilsin.

@Bahadır Gürel
bahadir abi bende ilk defa 27 aralikta atatürk kosusuna katildim 10 k 42 dakika da bitti 10800 45 dakika surdu kendi en iyi degerimi 5 dakika asagi cektim ucuyorum sevincten aksam sonuclara bir baktim bin kisiden 150 nciyim :) epey insan gecmis beni.sonra birincinin 30 dakikada bitirdigini ogrendim ikinci şok :) sonra videosunu buldum adami izledim adam insan degil kanaati uyandi :) muhtemelen o arkadas ile bisiklete binsek soyle bir daga ciksak oda bana diyecektir insan degilsin sen diye :) bu arada koşucular cidden keyifli insanlar ego daha az geldi bana.

Değerli arkadaşlar merhaba ,
Astana City Continental Team ( 6 Mart’a kadar kalacaklar ) , Vino 4 Ever 6 Şubatta gelecekler 1,5 ay kalacaklar ) , Sırbistan Milli Takımı ( 3 hafta sonra gidecekler ), BikeExpert Team ( Şubatta gelecekler ), Romanya Milli Triathlon Takımı ( 12 Şubat’ta gelecekler )
Nö RadUnion Vitalogic Avusturya Bayan Takımı ( Şubatta gelecekler ) gibi bir çok yabancı yol bisikleti, dağ bisikleti ve triathlon takımı ile Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Litvanya, Finlandiya, Letonya ve Kazakistan gibi ülkelerden bireysel gelen veya gelecek olan Veteran ve Elite yol bisikleti sporcuları ile aynı otelde ve onların konaklama avantajları ile antrenman kampı veya sürüş yapmak isteyen herkesi Cartier Tour “ Cycling Alanya” kalitesi ile Herşey Dahil konseptli Eftalia Marin Resort Hotel’e ( Bike Friendly Hotel ) Alanya’ya bekliyoruz.
Herşey Dahil
DBL ( 2 kişilik oda ) Oda Fiyatı Günlük : 130.-TL ( Kişi Başı 65 TL )
SNG ( Tek kişilik oda ) Oda Fiyatı Günlük : 90.-TL
TRP ( 3 Kişilik Oda ) Oda Fiyatı Günlük : 180.-TL
Kahvaltı , Geç Kahvaltı , Öğle Yemeği , Snack Büfe ( Öğleden sonra ) , Akşam Yemeği ve Gece Çorbası ile gün boyu alkolsüz tüm içecekler fiyata dahil.
Kapalı Bisiklet Antrenman Salonu ( Trainer ve Roller aletleri ) , Mayo – Forma yıkama ücretsiz
Bisiklet kiralama, mekanisyen desteği, parkur haritaları ve .gpx dosyaları, takım halinde gelirseniz bikerake takılmış eskort kiralık araç ( günlük 25.-€ ) , antrenman için ücretsiz su ve buz, B Active ürünleri, yedek parça ve aksesur, “Bisiklet Tekstil tasarım ve üretimi“ gibi Bisiklet Dostu Seyahat Acentesi ve Bisiklet Dostu Hotel konseptinin gereği tüm hizmetleri sizler için düşündük ve uyguladık.
Gelen takımların antrenman performaslarını görebilmeleri için 14 Şubat – 28 Şubat – 13 Mart ve 27 Mart tarihlerinde tek günlük antrenman yarışları planlıyoruz.
Bu kış herkesi Antrenman ve Sürüş için Alanya’ya bekliyoruz.
M.Kemal Canfedai
Cartier Tour
(link)

fb bjk gs bisiklet takımı kurabilirler; eğer gerçekten spor felsefesi taşıyor olsalar.Her sene milyonlarca euroyu çöpe atabiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
75 milyonluk Türkiye'de, bisiklet ile ilgilenip bu forumu bilmeyen 30.000 kişi olsa, artı forum üyelerini ekleseniz ortalama 100.000 kişi ediyoruz. Belçika 12 milyonluk bir ülke. Uluslararası arenada yarışan 765 profesyonel (sadece erkek) bisikletçi var. Yerel yarışları saymıyorum bile. Sayılar önemli değil sporda. Daha önce de yazmıştım. Bir ülkenin spor ile olan alakası atletizm ile ölçülür. Atlet yoksa spor da yoktur. Türkiye'de atletizm yok. Türkiye'de spor yok. Türkiye'de bolca "Yağmurlu Pazar gününde evde oturup, hayat çok kısa diye söylenenler var." Spor kulüpleri de bu işi çözemez. Formula 1 pistimiz var, 2. el araba satışı yapılıyor orada. 2000 yılından beri olimpiyat almaya çalışıyoruz. 2012 yaz olimpiyatlarında 16 sporda 114 sporcumuz vardı. 2016 ise şöyle: 10 sporda 37 sporcu. 10 tane spor dalı haricinde hiç birşey yok. Teledünya bile Eurosport 2'yi kapattı. Kimse izlemiyor diye. Spor kanalları futbol demek zaten. Ülkemiz insanı sporu talep etmiyor. Çünkü hobileri olmayan toplumlar ya siyaset ya da futbol konuşur. Biz burada 100.000 kişiyiz ya, uyduruk futbol programlarını 7 milyon kişi izliyormuş her akşam.

Torku, Konya'da futbol, basketbol ve bisiklete verdigi sponsorluk hizmetlerinden en fazla reklam yaptigi, en basarili oldugu bransi kapatma karari alarak hatali davranmistir. Futbolda 2 futbolcuya odenen ucret ile bir bisiklet takimi kurulabilirdi. Iki yanlis transfer eksik yapilsa bisiklet bransi kapatilmayabilirdi. Hatali olan yanlis ata oynayan Torku yonetimidir.

PS: Isin icinde siyasi cekismeler yok ise..

yeni haberler var.galiba yarin sporcularla anlasma saglaniyor(bilgiyi teyit edince yeni mesaj atarim) torku yeniden continental takimi kuruyor.ilk mesajda yazdigim gibi ulkemizin bisiklet sporundaki problemler cozuldu sanirim artik hersey normal :)

Bu mutlu haber için çok teşekkürederim Ferhat bey. Umarım güzel şeyler olur.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Güray Görkem
ilk mesajimi okursaniz konuyu acmama sebep olan.haber tabiki cok guzel ama bisiklet sporu adina birsey degismiyor ki yine cok cok gerilerdeyiz.bu haber sadece hayatini o takima baglayan gencler icin cok ozel ve guzel ulke adina sporun gelismesi icin atilmis tek adim yok henuz.haberi de milli takim antrenorlerinden bir arkadasa onaylattim ama birinci agizdan daha netlestiremedim telefinu mesgul arkadasin surekli geridonus yaparsa yazarim.

Oyalama, boyalama. Torku sadece şurupta var olacaktır. (Uzun yıllar Torku tüketen birisi olarak değerli Torku'lu bisikletçilere hakkım varsa helal, diğerlerine değil.)

@ÇAMKOMLU
oyalama fılan değil olimpiyat hazırlama merkezındekı sporcular cagrıldı. bu akşam otobus ıle konyaya gecıyorlar. muhtemlen sözleşme yenılemek ıcın. buraya kadar olan bilgiler şu an için netlik kazandı.yarın ne yaşanır ne olur bılınmez ama.

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Geri