Scudo Sports

Torku şekerin kapatılması ve bisiklet camiası

@Ferhat Köse Vestel'e yazmayı da dener misiniz? Malum geçen sene TUR 2015 üzerinden reklam yapmaya çalıştı. Ajans tur sonunda bir fayda raporu attı ama ben bile tatmin olmadım :) Hoş talebinizden pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum, şirket içinde sosyal kulüp bile kuramadık ama belki diyorum. Hatta formadan da öte TUR 2015' te bisiklet dünyası ile bir sürece girmişken Torku'dan boşalan bu pozisyonu doldurmayı da düşünür mü ki Sn.Zorlu? Gerçi vakti zamanında Manisa Spor deneyimi de pek hoş bitmedi ama yine de bir ümit benimki. Ciddi düşünürseniz Vestel marka iletişim bölümünün mail adresini paylaşayım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@tekkir
tesekkurler.bu yil karaman genclik spor olarak bir insaat firmasi ile anlasma yapildi formalarimiz hazir.Onceki yillarda bire bir aynisini yapan baska takim oldugundan :) bu yil ilk yarisa kadar reklam yok sonrasinda sirf firma da gorsun diye her platformda paylasacagim.firmanin reklama ihtiyaci yok ihale firmasi ama belki yoneticileri gorur mutlu olur vesile olduk diye.bir yerden baslamak lazim :)

sevgili ferhat dostum

meselenin tam göbeğine çomağı sokacağım,neden fakiriz,bu ekonomik model ile iş olmaz,ne alakası var diyebilirsin var malesef,
bankalar merkez bankasından kredi alırken düşük faizden alıpta millete yüksek faizden satar ise olmaz,(bu arada bankalarımızın yüzde 65 'i yabancıların elinde bu ne iş )sermayenin ayağına basanların başına 28 şubat geldikçe bu işler yürümez ,osman altuğu çileden çıkartan bu ekonomik model ile işler hiç yürümez, devlet havuz sistemine dönmedikçe biz daha çok ağlarız,havuz sisteminde biriken paralar spor bakanlığına dönmedikçe çok ağlarız,spor bakanlığının sermayesi büyürse her ilde bisiklet takımları çoğalacak,ve gençleri bakanlık örgütleyecek başınada bilgili antrenörleri getirecek,bu arada havuz sisteminde biriken paralardan emekli, memur ,işçi çiftçi ,asker ,nasibini alacak,üniversite mezunu iş bulamama derdinden kurtulacak ,küçük esnaf dirilecek ,meselenin özü ekonomik kalkınmadır.rekabet adice yapılmaz, üreterek yapılır,eğitim sistemini üretim esasına göre yeniden düzenleyeceksin,bi kere bisiklet dersleri ilkokullarda mecburi olacak,geçmeli imtihanlı olmayacak dersler, kim sevmez bu derslere girmemeyi ,nesil böyle yetiştirilir.ondan sonra bizden çıkacak dünya şampiyonu bisiklet takımları,futbolu sevmem ama brezilya denince dururum, 10 yaşında kumda çıplak ayak oynamaya başlayanlar akabinde pele oldu.

@Ferhat Köse Abi yazdıklarının bir bölümünün cevabı bence şu ülkemizde sadece 'futbol' denilen şeyin spor olarak algılanması.Erkek çocuğumuz olur, gider futbol ,yüzme veya basketbola, kız çocuğumuz olur yüzme, voleybol veya basketbol kursuna yazdırırız.Ben bugüne kadar hiç kimseden çocuğumu bisiklet kursuna yazdırdım, daha iyi bisiklet sürsün dediğini duymadım da görmedim.Çünkü bizim ülkemizde bu kültür önceden yerleşik değil.

İkincisi seyircı konusunda da sonuna kadar haklısın.Sanmıyorum ki hiç kimsenin bugüne kadar hiçbir boş vakti olmasın.Tabi herkesin kendi keyfi ancak takım kapanınca da yazık oldu demekten öteye gitmiyor.Eee sen bugüne kadar gidip o takımı hiç izledin mi ? Hayır.Varlığından haberdar mıydın ? Eh biraz duymuştum.Ben de dahilim yani.Sonra da gelip veryansın ediyoruz.Ben destek olmazsam, sen destek olmazsan, o destek olmazsa takım tabi bu hâle gelir.

@Kudret Kurtcebe
abi biraz olsun piyasanin icindeyim emin ol devletten guzel paralar geliyor ama oyle degisik sekillerde kullaniliyor ki sinsilenin en alti olan sporcunun haberi bile olmuyor.sadece cumhurbaskanligi turunda harcanan parayla on yilda binlerce sporcu yetistirilir.nasil bir para oldugunu soyle anlatayim yaklasik bin kisinin gunluk otel parasi ulasim parasi yuzlerce arabanin yakit ve kiralama parasi isaretleme ve calisanlarin parasi reklam harcamalari o kadar buyuk meblag ki sonunda elimize gecen cavendish ile iki fotograf hepsi bu.tanitim icin harcaniyormus normalmis.cikar 50 tane cesitli dallardan dunya capinda sporcu bak nasil tanitimin kralini yapiyorlar milli forma ile.

@Ferhat Köse Malesef bu durum rant getirmeyen bir çok alanda geçerli.Biz Türk bilim insanlarımızı bile Avrupa ve Amerikada elde ettikleri başarıdan sonra tanıyabiliyoruz.Adam nobel aldı diye gururlanıyoruz.Halbuki bu duruma üzülmeliyiz çünkü ne yatırım nede ar-ge var memleketimizde.Bu kıymetli kımselerde kendilerini ancak yurt dışında geliştirebiliyorlar ve başarılarını orada elde edebiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Ferhat Köse

aşağıdaki en emekçi olan bisiklet sporcusuna ona hakkını verecen ,öyle 1000 liralarmış 2000 -5000 liralarmış olmaz öyle ,adam dışarda birinci oluyor 150.000 yuro cepte ,

bu arada aşağıda linkte gençlik ve spor bakanlığının bütçesi hakkında siteler mevcut ilgilenen arkadaşlar olabilir.

(link)

Bisiklet camiasının bir ferdi olarak kendi adıma yazayım. Performans bisikletçiliğini çok geç keşfettim, 43 yaşında uyandım. Çoğu kişiye göre benden iş çıkmazdı çünkü bir de kalp ameliyatı geçirmiştim (hatta forumdan ismi lazım değiller zamanında benim için "yolda düşüp ölür, benden uzak dursun" diyerek övgüler de gönderdiler, unutmadım). 2012'de ameliyatın etkisini azaltınca İstanbul'da bir bisiklet takımı aradım. Önce Gazi Bilir'in Rivamad'i sonra Atilla Atay'ın Atilla takımı. Bisiklet yarış dünyasına giriş de böyle oldu. Ekiple tanışmamdan tam 7 ay sonra ilk yol yarışına katıldım (ameliyatın üzerinden de 16 ay geçmişti). Adana'da 30-35 derece sıcakta ara sıra 210 nabzı bulan bir mücadeleye girdim. Daha sonraki yıllarda da bir kısmına aktif bazılarına da izleyici olarak katıldım, sonuçta ekibi yalnız bırakmak olmazdı. Bu arada kendimi nasıl geliştiririm diye uğraşıp durdum. Doğru yolu bulup da ilerleme kaydetmeye başladığım dönemde kötü şansım olacak ki Atilla ekibi yol yarışlarından çekildi. Zaten nereye gidiyorsam ekiple gittiğimden ortada kalmıştım. Artık şu an böyle bir takım da kalmadı. Ama bu beni yolumdan çevirmiyor; en azından bu yıl dört yarışa katılacağım, master'larla kısıtlıyım (arazide MTB tecrübem yok). Formumu korumak için bu sefer koşuları hedef aldım. Ocak-Şubat-Mart-Nisan'da 4-5 tane 5-10-15K yarışa katılacağım. Yol yarışları yoksa en azından bunu yapabilirim. Hatta Nisan'daki Vodafone çeyrek maratonunda yaş grubumda kendime ilk 5 hedefi bile koydum. Yarın sabah Çekmeköy'de Bakiye Duran'ın organize ettiği Team Ultra Trail Runner patika koşusu var (15-30-50K). 15K'ya katılıyorum, yarın sabah yağmur-çamurda orman çok eğlenceli olacak. Daha önceleri bu işi sağlık için yapıyorum diyenlerdendim ama geliştikçe derece için yapıyorum demeye başladım. Bisiklet yarışlarına ne katkım var ve başka ne yapabilirim diye kendime hep sorarım. Yapabileceğim şeyleri bekletmiyorum yapıyorum, çünkü yaş ilerlemiş durumda.

@Tolga Çelebi
Tolga merhaba.Tabiki sebep yada bahane aramıyoruz ama Hüseyın mesajında belirtmişti bu gibi olaylar normal şeyler bugün destekler yarın desteklemez şirket sonuçta.asıl mesele bu sporu öyle hale getirmeliyiz ki devlet yada özel firmalar yerel yönetimler bu sporda çok fazla insan faktörü var biz bu kalabalığı kullanmalıyız düşüncesiyle yatırım yapmaya başlasınlar.Zaten bu sebeptendir ki futbol milli takım antrenörünün bir aylık maaşı torkunun bisiklet takımının bir yıllık giderine denktir.Devlet bakıyor herkes futbolda epey bir insan Fatih terim diye yırtınıyor ne gerekırse harcıyor.Kıssadan hisse olan oldu torku şu an kapandı belkı hıc acılmayacak belkıde komple sporcular başka klup catısı altında tekrar yarışmaya baslayacaklar pekı bu durum da bisiklet sporu kurtulmuş mu olacak eski tas eski hamam devam edecek.

Mesajinizda bisiklet ya da bisiklet sporu yazan yerleri "futbol disinda diger spor dallari" olarak degistirip mesaji bastan yazabiliriz bence.

Turkiye boyle bi yer, biz herkesin sevdigi isleri yapmayi, herkes gibi dusunmeyi ovunulecek bir is gibi goruruz. Ruzgar nereye eserse oraya gitmek bizim milletimizim en belirgin kisilik ozelligidir. Bence baska da bir sebep dusunmeye ihtiyacimiz yok sorulari cevaplayabilmek icin.
Saygilarimla

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Sanki katusha , team sky , astana takımları çok para kazanıyor. Hiçbiri beş kuruş kazanmıyor. Ülke tanıtımı için kazakistan on milyon dolarlar harcıyor.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Cenk Tufan güzel bir yazı yazmış aynen kopyalayıp yapıştırıyorum...

Elim gitti gitti geldi yazıp yazamamak Arasında kaldım...havanda su dövmek istemiyorum artık...ama şaşırmıyor da Değilim..ben bizim camiamızı uyanık bilirdim...amaaa...bak Torku feryatları da günden güne azalıyor?..bi kaç aya kadar orda burda yeni sporcularda forma mayolarını görüp hatırlayacak millet..Arkadaşlar açın gözünüzü Torkuyla beraber Manisasporda da profesyonel takım kurulmuştu..Türkiye'nin iki tane Prof Takım'ı vardı..Manisaspor 1 sezon sonra kapandı gitti...Torku 3-4 sezon sonra bitti...onunda bu kadar dayanmasın da Konya'da olması diye düşünüyorum...arkadaşlar bizlere senaryolar yazılıyor roller veriliyor bizler oynuyoruz!bu arada insanlar üstümüze basa basaaaa kendi hedeflerine çıkıyorlar...kiminin derdi para,kiminin siyasi kariyer...size yemin ediyorum bisiklet sporcusunu gerçek emek veren ter dökenleri kimsenin düşündüğü yok...ben üzülmedim mi Torku sporcularına...araların da emeğim olan sporcular var hala benim bizim çocuklarımız...ya teknik ekip?arkadaşlar dışardan ahkam kesmek çok kolay ben çok iyi bilirim şafakçının ve Diğerlerinin nasıl parçalandıklarını...ya emekler...ama belliydi en azından ben öyle hissediyordum...birileri-bazı kurumlar hedeflerine ulaştı ve Düğmeye basıldı kapandı..tıpkı Manisaspor da olduğu gibi..bundan sonra düşünülmesi gereken o seviyeye hem maddi hem de emekle sarf ederek gelen sporcular ve belli bir birikime sahip olmuş teknik ekip ne olcak...Ben umutluyum Konya'daki birikim ve kişiler buna müsade etmez...kesinlikle izin vermezler sahip çıkılır ve başka bir isimle karşımıza çıkarlar diye düşünüyorum...başka bir konu ve belkide en önemli konu içimi dökmüşken bunlardan da Konuşmak istiyorum bu benim Şahsi düşüncem katılırsınız katılmazsınız çok da umurumda değil bir ülkede başarı yaptığı organizasyonlar veya kişisel şu mevkiye geldi UCİ de şöyle söz sahibi böyle kariyerli mevki falan bunlar parayı bastırınca bir kaç da işi bilen hareketlerle her ülkenin ulaşabileceği ve yapabilinecek Şeyler..herkes takkesini önüne koysun artık...ha bu arada zamanında çok da elimizi o Taşların altına koyduk öyle bir koyduk ki kredi kartlarını faizlerini daha yeni bitirdik isteyene banka imzalı hesap açık bilgilendirilir zaman ve mekânlarıyla..neyse bir ülkede başarı senin ülkendeki bisikletçi sayısıyla ölçülür tek ve en önemli kısas budur...açıklayayım..genç milli takıma bakarken isim yer vermeyeceğim önemli bir turda en iyi sprinter formasını kazandık öle dandikten bir tur değil önemli isimlerin Gençken koştuğu Avrupa'da elit bir tur!neyse ekip arabamızın şöförü o ülkenin (Prof takımda var)iyi bir kulübünün alt yapı sorumlusuymuş..tur daki başarımızın çok önemli olduğunu söyleyip Ülkemde kaç genç sporcuyla çalıştığımı sordu...bende biraz da üstüne koyarak 50 dedim durdu baktı yanlış duyduğunu zannedip rakamı yazmamı istedi bende kağıda 50 yazıp verdim...adam çıldırdı Inanamadı..kendi ülkesinde sadece Bask bölgesinde 5000 Lisanslı genç sporcu varmış kendi ulusal genç takımlarını o kadar sporcu arasından seçmişler...Bu Yazılan olay anlayana...durun bir bakın kaç sporcunuz var toplamda...elinizi vicdanınıza koyun öle düşünün ama...peki bizim neye ihtiyacımız var...bizim bisiklet pistlerine ihtiyacımız var bizim bisiklet sporunu topluma sevdirmeye ihtiyacımız var...bizim okul sporlarında daha faal hale gelmeye ihtiyacımız var...bisiklet pistine demedim Çoğul kullandım dikkat ederseniz...sen Avrupa ve Dünya'da 9-10 Yaşında piste çıkmış ayak kadansını kazanmış teknik olarak bir yerlere gelmiş bir çocuğu şu anki bizim genç ve Yıldız sporcularımıza verdiklerimizle, elit olduklarında nasıl geçeceksiniz ya bırakın bu hayalleri arada çıkan üstün yetenekli bi kaç sporcumuzla kendimizi kandırmayalım..topluma sevdirmek dedim ; neden ki ya önce anne Baba'yı bindirip sevdirceksinki oradan gelen çocukları yakalabilesin...diğer bir olay benim asli görevim beden eğitimi öğretmenliği...yılda bir tane okul sporlarında yarış var eeee malzeme hadi buldum ben işin içindeyim Doğudaki veya karadenizdeki meslektaşım nasıl bisiklet bulucak da gelecek katılacak belki elinde ne cevherler var...ne oluyor şu anki okul sporları bisiklet yarışında?o bölgede faal kulüp varsa o okulun Öğrencisi malzemesiyle gelip okul sporlarında yarışa giriyor...eee ne kazandık millet alışverişte Görsün..ha bu arada okullara bisiklet dağıtıldı..Diğerlerini bilmem bende 4 tane aldım ama o konuya hiç girmek bile istemiyorum sadece bizim okul da öğretmenler arada markete gitmek için kullanabiliyorlar...o derece yani...projenin amacı şuymuş buymuş bilmem ne...bırakın bu işleri yaaaa..eee güzel bu kadar çözüm yolları var sıkıntı nerde benim kadar bu camiadaki başka kimse bilmiyormuuuuu...yeminle herkes biliyorrrrrr....sıkıntı bu kavramda sadece paramı...pist için malzeme için alt yapı için..onu da ben mi söyleyeceğim ya bir senede yapmayıverin cumhurbaşkanlığı turunu bir senede eksik Kalsın ülke tanıtımımız...herkes o turun bütçesini çok iyi biliyor...kaç pist yapılır kaç bisiklet okullara ve alt Yapıya dağıtılır varın siz yapın Hesabını..ha Şunuda diyebilir YETKİLİLER o Bütçeyi Cumhurbaşkanlığı sadece tur için veriyorlar...falanda filannnnn...ya yemin ediyorum bu Söylediklerimi iyi bir projeyle sunun o makam kabul eder...o zaman olimpiyata gitmek için en ince hesaplarla turlar düzenlemek zorunda kalmayız...götürdüğümüz sporcularda Olimpiyatı olimpiyat gibi koşar gelirler...yoksa biz daha çok böyle körler sağırlar birbirimizi ağırlarız...Benden bu kadar hadi kalın bisiklet ve sağlıcakl

Bu konunun şu anda mesajlarla dolması lazımdı. Kimsenin umrunda değil.

Torku takımı bizim için bir koskocaman "acaba" ydı. "Acaba bizde başarabilir miyiz " di. Hayallerimiz , umutlarımızdı. Hepsi yıkıldı.

Bundan sonra tour of turkey 'inde bir anlamı kalmadı. Formula bir yarışları gibi damdan bacadan inme bir organizyon oldu. Geleceği kalmadı

Bisiklet kültürüne sahip olmayan bir toplumda, kapatılan bir bisiklet takımı işin açıkçası benim kaygılandığım bir konu değil. Elbette bende çoğu kişi gibi TORKU bisiklet takımının kapatılmasından üzüntü ve rahatsızlık duyuyorum. Fakat dediğim gibi bisiklet kültürü olmayan, bisiklet ile ilgi insanların bile çoğunun bunu sadece bir spor olarak görmesi bu konudaki büyük eksiğimizi destekler biçimde. Bu kültüre ait temel eksikliklerimizin çözümüne olan ilgisizliğimiz dururken(forumda hangi konulara ilgi olduğuda buna kanıttır), insanların sorunun çözümünün bir bisiklet takımının kapanmamasından geçiyormuş gibi algılaması beni çok üzüyor. Eğer bisiklet kültürü bir ağaçsa bir bisiklet takımı bunun sadece yapraklarından biridir. Eğer biz bu ağacı hastalıktan kurtarmak için yaprağını iyileştirmeye olan özenimizi ağacın köküne ve gövdesine göstermezsek bu ağaç kurur gider. Bu sorunun çözümünde elbette sadece biz bisiklet severlerin gayretide tek başına yeterli olmaz. Bu bilincin oluşmasında devletin yapacağı fiziki, sosyal ve ekonomik çalışmalar insanları teşvik etmek açısından büyük bir öneme sahip. @Kudret Kurtcebe abi seninde yazdığın gibi belki "ne alakası var diyebilirsiniz" bu yazdıklarının ama kabul edelim biz millet olarak bir sorunumuza çoğu zaman tek bir pencereden bakıp çözümü oradan bulmaya çalışırken genele bakmayı ve sorunlara genelden özele bir çözüm bulmayı unutuyoruz.

@Cem Unden Kimsenin umurunda değil doğru burası türkiye şehitler ölmez vatan bölünmez deriz ama o şehitler ölüyor!!!bir hafta sonra unutulur gider,ya allah bismillah din elden gidiyor yürüüüüü..hücummm deriz ama din yerinde duruyor giden yok(sadece bilmeyenler var)aman nutuklar,aman cumhuriyet aman atamız gidiyor deriz ama giden bir şey yok yani hep kuru gürültü o yüzden torku gitti evet üzücü ama burası türkiye ne kadar rant,ne kadar mangır cepler dolsun gerisi yolla gitsin insanlar 'da bundan yazmıyor algı meselesi ama doğru ama yanlış.

@Fatih Sağdıç

3 gün önce bi arkadaş ile muhabbet ediyor idim ,yeni hollandadan geldi,başkent amsterdamı anlattı ,hiç şaşırmadım zati netten biliyor idim,ora bisikletin başkenti,herkes bisiklete biniyor ,kafalarında kask yok,alt yapı mükemmel,bu nasıl oldu,
insanlar kitlesel olarak bisiklete sahiplendi darısı bizim başımıza ,tabi hollandadan bir takım çıktı rabobank bisiklet takımı.kitleselleşme süreci henüz başlarda ,ülkemiz insanı işe bisiklet ile gitmeyi öğrenecek hazmedecek,millet birbirinden korkuyor benim hakkımda ne düşünürler diye.aşacaklarda tabi zamanla.işçi ,köylü farketmez memur farketmez,işine bisiklet ile gidiyorsa bir şeyler oluyor demektir,bankada görevli bi arkadaş ile tanıştım kendisi güvenlikçi,işine bisiklet ile gidiyor,orda aynı iş yerinde memur arabası ile gidiyor ise,eğer mesafe uzak ise anlarımda yakınsa o memurun arac ile gelmesi bana göre terstir,ki güvenlikçi arkadaş işe kartaldan bisiklet ile erenköye geliyor çok zor değil bu yeterki aşalım olayı ,kafadaki örümcek ağları dağılsın.

Hocam konu çok güzel de allahaşkına şu imla kurallarına, yazım şeklimize biraz dikkat edelim. Cümlelerin ne başı ne sonu belli. Beynim kripto cihazı gibi oldu. Tamam, düşüncelerimiz ve mesajlarımız çok güzel ama anlatabilirsek... Dilimizde bazı "de"ler ayrı bazıları birleşik yazılır. Fakat hepsinin kuralı var. Lütfen biraz dikkat edelim. Konuyla alakalı olmadı ama alıntı yaptığınız arkadaşa da iletirseniz sevinirim.

Geri