Scudo Sports

Tork Anahtarı Stanley 0-50 NM

@Savaş Uzun
Ayrıca nasıl çift yönlü değilmiş hem açıklamasında öyle yazıyor, hem de üzerinde Yön değiştirici var, yani çift yönlü yapmaya niyet etmişlerde olmamış mı :) yok tek yönlüyse, o açıklama ve Yön değiştirici neden var ?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Scudo
@tanchu hangi piyasada çalışıyorsunuz bilmiyorum ama 6 yıldır kalibrasyon laboratuarlarıyla beraber çalışıyoruz. Alanda kullandığımız Tork anahtarlarının her yıl düzenli kalibrasyonunu yaptırıyoruz.
Yaylı tork anahtarları sıfırlandıktan sonra saklanmalıdır.
Detaylı bilgiyi internette de bulabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Tasogare
Bizde onu anlayamadık takıldığımız nokta o. O yüzden diyorum ya uğraşmak istemediler yada stoklarında yoktu kendilerine laf getirtmemek için böyle yaptılar...

@feversea

İzeltaş'ın istediğim aralıklarda bulamıyorum var mı önerdiğiniz alabileceğim bir yer?

@Tasogare
Bir tane ürün buldum o da 400 ü geçik :S benim en fazla ayıracağım bütçe 200 hadi bir ihtimal 300 o da çok zor, sonuçta ben sadece kendim için kullanacağım...

@tanchu
Markaları aradım ama Türkiye'de satan yer bulamadım :S

Ve ben bisiklet üzerinde en fazla 50 Nm ye kadar kullanacağım buna göre önerileriniz olursa sevinirim... Bu Stanley 0/50 nm arasıydı o yüzden çok mantıklıydı ama olmadı...

@Savaş Uzun
En az 1 nm ihtiyacınız olacaktır heralde %4 hassasiyetler daha uygun oluyo ama 200 ise limit bulamayabilirsiniz, yinede internete iyice bakın, özellikle karaköy perşembe pazarı tarafında olanlara, bu hafta içi yolum düşerse bende bakıp size aktarırım. Bu arada hazetlerde kafa da değişiyor, çok konvansiyonel, siz ne için kullanıyorsunuz, bisiklet mi yopluyorsunuz, genel tamir için mi ?

• Beğen
@Tasogare
Evet, bisiklet için kullanacağım maksat parçalar zarar görmeden uzun süre kullanabilmek için... Bu arada dediğim gibi Sakarya'da 5nm 25 nm arasında olan ya yüz elli yada 180 tl idi... Üzerinde ara oranlar olduğu için 5 in altına ineceğini de söylediler. Erdoğanlarda olan 3 ile 15nm arasında ama o da 1nm ye iniyormuş 350 küsür tl bu arada fiyatı açıkçası bu kadar düşük aralıklı bir ürüne vermek istemiyorum bu fiyatı...

baktım şimdi fiyatlar çok değişten normal fiyatlı bir tork alabilirsiniz üzerinde scala olanlarda mevcut onlarda tercih edilebilir, çok sık kullanmayacaksanız isterseniz yılda veya 2 yılda bir değerlerini kontrol etmek için kalibrasyona gönderebilirsiniz uygun fiyata kalibrasyonunu yapan firmalar vardır.

@feversea kalibrasyon alanında çalışıyorum birkaç çeşit tork kullanılıyor. scalalılarda zaten kendisi yük altında durmuyor, click type denilen göstergesiz değere gelince yay üzerindeki mekanizması boşa çıkan torklar var bunlarda 2 çeşit sabit değerliler bunları istenen değere ayarlıyoruz ve sürekli o değerde kaliyor çünkü sıfırlama şansınız yok, tek değerde değilde üzerinde hangi değere ayarladığınızı gösteren skalalı torklarda 0'dan başlamaz örnek olarak 40-200 Lbin gibi , birde piyasada pek görülmesede dijitaller var bunlarda mekanil olarak sıkabileceğiniz bir yay yoktur ekran üzerinden değeri ayarlarsınız değere gelince sıktığınız tork değeri doğruysa yeşil hatalı sıktıysanız kırmızı yanar dataloger özellikleri vardır dijital olarak kaç defa kullanıldığı kaç tane düzgün değer kaç tane hatalı değer sıkılmış hepsini gösterebilir. gösterdiğiniz kaynak doğru olabilir 2000 yılı öncesinde kullanılıp ihtiyaç olmadığı için üretim hattından çekilip kullanılmayan torklar bile 15-20 yıl sonra değerlerinde kayma olmayabiliyor.

• Beğen
Şu ürünlere baktım daha çok fiyatları en fazla 180 artı elden alabiliyorum...
Vip tec markalı olan 1/4 5/25 nm arası ve 3/8 20 ile 100 yada 120 nm arası olanı var birde... Bu markanın sanırım benim için en mantıklısı olan 5/25 arası olan... (link)

Ceta form markası 3/8 var o da sadece 20 ile 110 nm arası ... (link)

Benim daha çok kullanacağım 20 ye kadar, 20 üstü sadece ruble ve orta göbek için kullanacağım...

@Savaş Uzun bence yapacağınız dediğim gibi bütçenize uygun ve uygun aralıktaki bir tork anahtarını alıp bir kalibrasyon laboratuvarına gönderip değerlerinin kontrol ettirmek.

@tanchu
Anladım abi, peki abi bu aldığımız firma kalibrasyon ayarını yaptırıp satışa sunmuyor mu bu ürünü? Benim bildiğim bir süre(bir yıl vs.) sonra kalibrasyon yaptırırsam yeterli fiyat olarakta ne kadara geleceğinide sordurmuştum bu yukardaki ürünler için kargo+kalibrasyon şeklinde fiyat alıyorlarmış 80 civarı alıyorlarmış kalibrasyon için ama ilk başta gerekmediği söylenmişti hatta yapıldığına dahil sertifika veriyorlar diye biliyorum...

bazı üreticiler kalibrasyon sertifikası veriyor hepsinde varmı emin değilim. kalibrasyon sıklığı sana kalmış istersen hiç gönderme ama uygun fiyatlı yerler vardır kontroledebilecek.

• Beğen
@tanchu
Çok teşekkür ediyorum abi bilgiler için en temiz ve ucuzu gidip bu yerden elden almak hiç değilse bir sorun olduğunda yüz yüze muhatap olabilirim...

Bu arada herkese Teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için...

• Beğen
Tepkiler: tanchu
Wisent, fiyat/performans anlaminda gordugum en iyi tork anahtarlarini uretiyor. Anahtarla beraber kalibrasyon belgeleri de geliyor. Bauhaus' a bir goz atin derim.

Bunun disinda ust seviye olarak Syntace Torque Tool tavsiye ederim. Toleransi, tutarliligi, kalitesi her seyi ile mukemmel tork anahtarlari bunlar.
(link)
(link)

Normal sartlar altinda bisiklete ozel markalarin el aletleri (genel aletler) onerilmez fakat bu anahtarlar Wera tarafindan Syntace icin uretiliyor. Ayrica yine wera patentli hex uclar ile alindiginda, ki acayip saglam uclar bunlar, evladiyelik bir tork anahtariniz olur. Temiz ve dogru kullanir, normal kosullarda da saklarsaniz cok fazla kalibrasyon yaptirmaya ihtiyac duymazsiniz. Ben 3-4 yillik anahtarlarimi kontrol ettirdim ve sapma cikmadi. Ev kullanicisi icin yillik kontrol gereksiz.

Su ana kadar wisent, wera ve izeltas kullandim. Hic biri genel anlamda wera' ya yaklasamiyor. Acikcasi ilk alimda ne kadar masraf yaparsaniz o kadar rahat olur kafaniz.

@Soner H. Arslan syntace markasıda güzelmiş ürün alman malı zaten fiyattanda kalitesini belli ediyor bu tarz ekipmanlar işyerinde bizde snap-on torklarını kullanıyoruz kalite olarak onlarda çok iyi onlarda amerkan malı fiyat olarak evde kullanmak için alınırmı tamamen bütçeye bağlı ama alındığı zaman yarı yolda bırakmaz.

ölçüm ekipmanlarında zaten amerika almanya japonya açık ara önce diğer ülkelerdende iyi firmalar çıkıyor ama sasyıları oldukça az.

• Beğen
@Soner H. Arslan Öncelikle cevap için teşekkürler syntace 10-80nm olanı alsam mı acaba yurt dışından. Türkiye'de yok galiba Anladığım kadarıyla. Bu ürün sizde mevcut mudur? Sağ sol yöne problemi yok diye anladım okuduğum kadarıyla doğru mu acaba? Bir de son sorum 10-80 nm arası, Stanley'de 10-50nm arasaydı ama 1-2-3-4-5-6-7-8-9 nm lerde de tork yapabiliyordu... kutusunda 10-50 nm yazıyordu ama 5nm ayarlayıp (bende sadece 5 nm olan vardı karşılaştırdım doğruydu) kullanılabiliyordu... Eğer öyleyse direk bunu tercih etmek çok mantıklı olur...

1-50/80 arasi cok genis. O skalada calisacak anahtar ya cok pahalidir ya da guvenilir degildir. O yuzden 1-25 ve 10-80 olmak uzere (Bende 1-25' in eski surumu var) ikisine de sahibim. Zaten Syntace ya da Wera' da oyle genis aralikli bir sey yok. Ayrica belirlenen/uzerinde yazan degerler neyse o araliklarda dogru olcum yapar bu aletler.

Sag/sol fonksiyonu zaten standart ve evet, memlekette satisi yok. Biliyorum, iki tane alinca fiyat ucuyor ama baska yol yok bu marka icin. Wisent bu konuda cok avantajli iste. Gayet hesapli bir fiyata istediginiz butun tork degerlerine guvenli sekilde sahip olabilirsiniz.

• Beğen
@Soner H. Arslan
Aynen ikisi çok uçuyor... Wisent bauhaus da var sanırım... Bu markanın fiyatları iyiyse bunu almak şu an için daha mantıklı. Fiyatlar hakkında bilginiz var mı? Çok soru sordum kusura bakmayın ama almışken pişman olmak istemiyorum sonra...

Bauhaus evet. Guncel fiyatlari bilemiyorum su an. Fakat dedigim gibi, gayet rekabetci fiyat araliginda olacaktir.

Edit: 5Nm' nin altinda kalan degerlere cok ender ihtiyac duyuluyor bisiklet uzerinde. Mesela alt siniri 5Nm alirsaniz anahtara odemeniz gereken bedel azalir.

• Beğen
@Soner H. Arslan
Doğru diyorsunuz 5 nm altındaki çok gerekli değil... Fiyatları öğrenip ona göre kesinleştireceğim... Çok teşekkürler bilgiler için...

Ceta Form 3/8" 5-50 nm arası kalibrasyon sertifikası var, 5 yıl garantisi var fiyat baya pahalı internette ama komisyon, aracı vs. derken baya indirimli olacak büyük bir ihtimal... Birde Gedore 3/8 5-50 nm kalibrasyon sertifikalı ve 2 yıl ücretsiz kalibrasyon imkanı var ama bu pahalı 400 küsürlere geliyor :S...

Bu arada bauhaus ile görüştüm... Wisent marka 5/30 nm arası olan 159 tl civarı 20/110 nm olanı var o da 130 tl civarı yani toplam 289 tl civarına geliyor... İnternetten alamıyorum gidip almam gerekiyor o da problem artı masraf, birilerine aldırsam gene aynı fiyata gelecek ceta form internet fiyatı tabi, indirimli hali ile Wisent markasından uyguna geliyor acaba ceta form mu alsam diyorum...

Sizce hangisi daha mantıklı ? Açıkcası ceta forma ile Wisent arasında kaldım ama ceta daha uyguna gelecek fiyat olarak...

@Soner H. Arslan @tanchu

En onemli kriter dogruluk. Kalibrasyonun yapilmis olduguna dair belge de sunuyorsa tamam iste. Fiyati da uygun diyorsunuz hic dusunmeden alin derim Ceta' yi.

• Beğen
Geri