Scudo Sports

Topuk dikeni

hocam bir sakin olun. doktor film çekmiş, bakmış. diken, çatlak vs yok demiş. neden bu kadar telaşlanıyorsunuz yahu? doktorun verdiği kremi birkaç gün kullanın, düzelmezse yine gidersiniz doktora.

ayrıca tendonda bir hasar ya da çatlak olsa farketmemeniz çok zor, zaten de filmde temiz çıkmış. 4 - 5 sene önce ciddi bir iş kazası geçirdim, sol ayak tendonum zarar gördü ki o acının sıcaklığını unutmam mümkün değil. yani o kadar basit şeyler değil bahsettiğiniz sorunlar, hemen en kötü seçeneğe yormayın durumu. Hayırlısı olsun. :)
Hafta sonu ayağımı hiç basamıyordum. Biraz azalma oldu sardıktan sonra. Sadece zamanında 3 kere kolunu kırmış bir insan olarak kemik kırığı acısını andırıyordu topuktaki his. Ondan panik yaptım.

Geçmiş olsun, düz taban mısınızdır? Topuk dikeni olmasa da jel tabanlı silikon ayakkabı tabanlıkları var.. Gün içinde dinlendirin veya bunlardan kullanın. Topuk ya da tabanda nasır varsa, hala canlı kısımlarda da deri çatlakları , bıçak kesiği etkisi yaratabiliyor.. yere sırt üstü uzanıp, duvara ayak tabanlarınızı yaslamanız da rahatlatıcı olabilir..
Düz taban değilim. Aksine bir ortopedi doktoru düz tabanın tam tersi senin ayak pençe gibi demişti. Yine normalden aşırı çukur olması da problem ve böyle sorunlara yol açabiliyormuş. Deri çatlağı topukta çokça mevcut. Bir süre dinlenip bakayım.

Teşekkür ederim herkese.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Scudo
Topuk dikeni ben de de mevcut. evde mutlaka yumuşak tabanlı terlik gimelisiniz. Bu işin olmazsa olmazı evde yumuşak tabanlı terlik giymek. Dış ayakkabılar içinse sünger iç taban alıp, ayakkabılarınıza monte etmelisiniz. Flo magazalarında satılıyor. Silikon tabanlıklardan uzak durun. Çünkü bunlar topuk kısmına baskı yapıyor doğrudan. Bisiklet kullanırken bir sıkıntısı yok topuk dikeninin. Daha çok yürüyüş yapanlarda sıkıntı yaratıyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve CNC
Selamlar

Benzer sorun bende de olmuştu. Topuk dikeninin birkaç aşaması mevcut. Topuk Dikeni en son aşama ve sıkıntılı durum. Muhtemelen sizdeki durum önceki evreleridir.
Plantar Fasit (Plantar Fasciitis) diye bilinir. Tedavisi dinlenme ve zedelenen bölgeyi rahatlatma şeklinde yapılıyor. Kendiliğinden iyileşiyor yalnız biraz uzun sürebiliyor. 6 ay civarı dikkat etmeniz gerekiyor. Sonrasında zaten ona göre yaşamaya alışıyorsunuz.
Arkadaşlar da tavsiyelerde bulunmuş. Evde dahi çıplak ayakla yerlere basmayın. Sert tabanlı terlik ve ayakkabı kullanmayın. Her adımınızda kilonuzun 4 ila 6 katı kadar bir güçle tabanınızı ezmiş oluyorsunuz. Ev için tabanı eva terlikler kullanın. Yine tabanı yumuşak ayakkabılar giymeye çalışın. Eğer resmi giyinmeniz gerekiyorsa Plantar Fasit uyumlu tabanlıklar var bunları kullanın.
Biraz dikkat ettiğinizde yavaş yavaş bu illetten kurtulacaksınız. Eğer dikkat etmezseniz bu bölgedeki lezyon önce nasırlaşmaya devamında kıkırdak doku ve sonrasında kemikleşmeye kadar gidiyor.
Bir an önce kurtulmanız dileğiyle.

Topuk dikeni ben de de mevcut. evde mutlaka yumuşak tabanlı terlik gimelisiniz. Bu işin olmazsa olmazı evde yumuşak tabanlı terlik giymek. Dış ayakkabılar içinse sünger iç taban alıp, ayakkabılarınıza monte etmelisiniz. Flo magazalarında satılıyor. Silikon tabanlıklardan uzak durun. Çünkü bunlar topuk kısmına baskı yapıyor doğrudan. Bisiklet kullanırken bir sıkıntısı yok topuk dikeninin. Daha çok yürüyüş yapanlarda sıkıntı yaratıyor.
Teşekkür ederim.

Selamlar

Benzer sorun bende de olmuştu. Topuk dikeninin birkaç aşaması mevcut. Topuk Dikeni en son aşama ve sıkıntılı durum. Muhtemelen sizdeki durum önceki evreleridir.
Plantar Fasit (Plantar Fasciitis) diye bilinir. Tedavisi dinlenme ve zedelenen bölgeyi rahatlatma şeklinde yapılıyor. Kendiliğinden iyileşiyor yalnız biraz uzun sürebiliyor. 6 ay civarı dikkat etmeniz gerekiyor. Sonrasında zaten ona göre yaşamaya alışıyorsunuz.
Arkadaşlar da tavsiyelerde bulunmuş. Evde dahi çıplak ayakla yerlere basmayın. Sert tabanlı terlik ve ayakkabı kullanmayın. Her adımınızda kilonuzun 4 ila 6 katı kadar bir güçle tabanınızı ezmiş oluyorsunuz. Ev için tabanı eva terlikler kullanın. Yine tabanı yumuşak ayakkabılar giymeye çalışın. Eğer resmi giyinmeniz gerekiyorsa Plantar Fasit uyumlu tabanlıklar var bunları kullanın.
Biraz dikkat ettiğinizde yavaş yavaş bu illetten kurtulacaksınız. Eğer dikkat etmezseniz bu bölgedeki lezyon önce nasırlaşmaya devamında kıkırdak doku ve sonrasında kemikleşmeye kadar gidiyor.
Bir an önce kurtulmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim.

Yaklaşık 6 gündür ayağım sargı ve bandajlı duruyorum. Akşam yatmadan önce çıkarıyorum. Günde iki kere o verilen merhemi sürdüm. Ağrı kesici Majeziği ilk iki günden sonra kullanmayı kestim. Sargı ve bandaj ne işe yarayacak diyordum. Gerçekten yavaş yavaş azaldı ağrı. İlk 3 gün yavaş yavaş azaldı. Hatta arada bir düz zemine basıp deneme yaptım. İşten izin alıp evde bir gün uzandım. Ağrı kemik saplanması gibi değil de "oğlum bak biraz daha basarsan ciddi acıyacak" boyutundaydı. Çocuğu kucağıma alıyorum mesela ağrıyacak gibi hissedince hemen bırakıyordum.

Bugün sabah kalktığımda uyanma sonrası ağrı da yok oldu. Yine de bandaj ve merhemi sürüp öyle işe geldim. Bu hafta bisikletten uzak kaldım bakalım. Belki haftaya da turlara katılmam iyice dinlendirir ayağı öyle çıkarım. @OzeNHocA dediğiniz gibi sanırım başlangıç evresi gibi. E-nabız üzerinden filme baktığımda herhangi bir kemik çıkıntısı gözükmüyor. Plantar Fasit için egzersizler varmış sanırım. İyileşme sonrası onları uygulamayı düşünüyorum.

Bir de genel olarak bu hastalıktan muzdarip kişiler biliyordur diye soruyorum yine. Masaj iyi geliyor mu acaba? Gerçi baskıda ağrı oluştuğuna göre gelmiyordur herhalde ama belki spor masajı veya sağlık masajı gibi ayrı bir yöntem varsa iyi gelen belki gidebilirim.

Herkese merhaba. Hafta sonu sağ topuğumda bir anda bıçak saplanması gibi bir acı hissettim. Her adımda olmuyor. Bazen acı giriyor. Bazen normal. Ama acı saplanacak diye korkudan ayağımı rahat basamaz oldum. Cumartesi akşam acile gittim. Majezik SR ve Tiyokas mono krem yazıp gönderdi. Evde tabii bakındım biraz. Dedim topuk dikeni mi? Yoksa vites, fren kablolarını keserken ayağıma mı battı? Yoksa fark etmeden çatlatacak bir şey mi yaptım? Bir film bile çekmediler diye ertesi gün tekrar başka bir acile gittim. Bu sefer doktor neyse ki film çekti. Topuk dikeni var mı diye sordum. Gözükmüyor, çatlak falan da gözükmüyor dedi. Yumuşak doku zedelenmesi yazmış. Kas ve tendonlarla alakalı bir incinme olmuştur dedi. Bir önceki gün 3 hafta sonra ilk defa bisikleti test etmeye çıkmıştım. Orada zorlandı mı ne oldu anlamadım? Bir süre üzerine basma, bisiklet de sürme dedi. Başına benzer bir durum gelen var mı? Topuğumun içinde belli belirsiz hafif bir nokta şeklinde morarma var.
Geçmiş olsun. Bende iki seneden fazla plantar fasya mevcut. Bu velet hiç bir şekilde iyileşmiyor maalesef. Ameliyat olabilirsin fakat oda kesin çözüm değil ne yazık ki. Koşu ayakkabıları tercih ediyorum tabanları yumuşak ve bir çok katmandan olduğu için ayağımı epey rahatlatıyor. Bot, çizme, sert vb gibi ayakkabılardan uzak durman gerek aksi taktirde durum daha da kötüleşebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geçmiş olsun. Bende iki seneden fazla plantar fasya mevcut. Bu velet hiç bir şekilde iyileşmiyor maalesef. Ameliyat olabilirsin fakat oda kesin çözüm değil ne yazık ki. Koşu ayakkabıları tercih ediyorum tabanları yumuşak ve bir çok katmandan olduğu için ayağımı epey rahatlatıyor. Bot, çizme, sert vb gibi ayakkabılardan uzak durman gerek aksi taktirde durum daha da kötüleşebiliyor.
Teşekkür ederim. Farklı sebeplerden zaten yeterince ameliyat geçmişim var. O sebeple ameliyatsız gittiği yere kadar bakalım. Bir ümit belki de ayağımı bir yere vurdum ve iyileşti gibi düşünmek istiyorum ama bakalım. Düz tabanlı klasik bir ayakkabı ile yürüyüş yapıyordum en son çocuğu göl kenarı bir alanda gezdirirken. Sonra bir anda oldu. Herhalde ayakkabı tabanına dikkat etmem gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Teşekkür ederim. Farklı sebeplerden zaten yeterince ameliyat geçmişim var. O sebeple ameliyatsız gittiği yere kadar bakalım. Bir ümit belki de ayağımı bir yere vurdum ve iyileşti gibi düşünmek istiyorum ama bakalım. Düz tabanlı klasik bir ayakkabı ile yürüyüş yapıyordum en son çocuğu göl kenarı bir alanda gezdirirken. Sonra bir anda oldu. Herhalde ayakkabı tabanına dikkat etmem gerekiyor.
hocam tekrar söyleyeyim, bir sakin olun. hastalık hastası durumu var gibi sizde. :) doktor bir şey görünmüyor dediyse vardır bir bildiği.

bakın ne güzel düzeliyormuş. bu kadar kafaya takmayın.

• Beğen
Sakin ol -Deniz-. Sakin ol. Doktor görmüş işte. Bu arada, sakin olman gerektiğini bir kez daha hatırlatayım. Ha unutmadan, sakin ol.

• Hahaha
Yaklaşık bir aydır aynı ağrı azalmış bir şekilde var. Doktorların önerdiği kas germe hareketlerini bir aydır yapıyorum. Her gün buzlu şişe ile ayağımı da yuvarlıyorum. Ağrı azalıyor ama tamamen geçmiyor. Uyuz oldum. Cuma günü ortopedi doktorundan randevu aldım. Hayırlısı bakalım.

Kimsenin umrunda mı bilemiyorum ama buraya benim gibi başka aynı soruptan muzdarip biri uğrarsa diye olayın devamını anlatıyorum. Bir aydır o egzersizler bayağı hafifletti durumu. Net acılar yok artık. Alttan alttan oğlum bak çok basarsan üzerim gibi bir acı var.

Bisiklet binmeye de ofistekilerle haftalık basket oynamaya da gitmekten bayağıdır uzak kaldım.

Neyse bu hafif ağrı durumu can sıktı. Bugün işten izin alıp ailecek gittiğimiz sevdiğim bir ortopedi doktoruna gittim. Devlette çalışıyor kendisi. Eski filmde acildeki doktor topuk dikeni yok demişti. Ben de o sivri wolverine kemiğini topukta görmeyince rahatlamıştım. Doktor o filmde nasılsa bir şekilde topuk dikeni var dedi. Illa o kemik gibi parçaya gerek yokmuş. Tekrar bir röntgen çekildi. Sonuç kesinleşti. Havlu veya lastikle parmak uçlarını geriye doğru esnetme hareketim doğruymuş. Ama diğer vücut ağırlığı ile yapılan parmak ucunda yükselme gibi hareketleri yapma dedi. 5 evre ile tedavi oluyormuş.

Biri egzersiz ile çözme. Bende işe yaramadı. İkincisi kolajen ve ağrıkesici, üçüncüsü iğne, dördüncüsü alttaki sinirleri öldüren 4 seanslık bir ses darbesi uygulaması. Beşinci ve sonuncusu da ameliyat. Merak etme iyileşmesi daha ameliyata kalan kimseyi görmedim dedi.

Kolajen ve ödem sökücü ağrı kesiciler yazdı. Ağrın daha ağır olsaydı iğne yapardık dedi. Ben de işten her zaman izin alamıyorum. Bir aydır da çekiyorum. İğne yapalım dedim. Reçete yazdı gittim iğneyi almaya. İğnenin yanına yazdığı şey 1650 lira... Bir an pişman oldum. Ama sadece bir an 😀 Sağlık daha önemli deyip iğneyi oldum. Bileğin yanından topuk hizasından kemiğe doğru yaptı. Acayip can yaktı yalan yok. Ama kısa bir süre. Insan dayanıyor yani yaptıracak olanlar merak etmesin. Genelde bu aşama ses dalgası muhabbetinden daha etkili oluyormuş. Umarım öyledir. İki saat topalladım. Sonrasında ağrı sönümlendi.

Doktora çıkmadan bisikleti sordum. Bir sıkıntı olur mu diye. Olmayacağını söyleyince acayip sevindim. Artık işe bisikletle gidebilirim. İyileşmiş olursam bir güncelleme daha yaparım. Iki hafta sonra kemiğe daha yakın bir iğne daha vuracakmış.

Eklemeyi unuttum. Kilo vermemi de söyledi.

Son düzenleme:
ben bu durumda olmus olsam fizik ted uygulamalrı eswt,yuzeyel sıcaklık ajanları,..alternatıf tedavı olarak sülük ve kupa vurardım.sonra egzersizler yapardım.ayakkabıya ozel o bolgeye yuk binmesini azaltacak ayakkabılık alırdım

ben bu durumda olmus olsam fizik ted uygulamalrı eswt,yuzeyel sıcaklık ajanları,..alternatıf tedavı olarak sülük ve kupa vurardım.sonra egzersizler yapardım.ayakkabıya ozel o bolgeye yuk binmesini azaltacak ayakkabılık alırdım
Aşama aşama deniyoruz bakalım. Eğer bu iğne ve kolajen işe yaramazsa eswt dediğiniz ses dalgası yöntemine yönlendirecek muhtemelen doktor. Açıkçası kendi kendine geçebiliyorsa ayağımın altındaki sinirleri de yok yere öldürmek istemem 😀

Arkadasimda var, 2 aydir kosamiyor

Kimsenin umrunda mı bilemiyorum ama buraya benim gibi başka aynı soruptan muzdarip biri uğrarsa diye olayın devamını anlatıyorum. Bir aydır o egzersizler bayağı hafifletti durumu. Net acılar yok artık. Alttan alttan oğlum bak çok basarsan üzerim gibi bir acı var.

Bisiklet binmeye de ofistekilerle haftalık basket oynamaya da gitmekten bayağıdır uzak kaldım.

Neyse bu hafif ağrı durumu can sıktı. Bugün işten izin alıp ailecek gittiğimiz sevdiğim bir ortopedi doktoruna gittim. Devlette çalışıyor kendisi. Eski filmde acildeki doktor topuk dikeni yok demişti. Ben de o sivri wolverine kemiğini topukta görmeyince rahatlamıştım. Doktor o filmde nasılsa bir şekilde topuk dikeni var dedi. Illa o kemik gibi parçaya gerek yokmuş. Tekrar bir röntgen çekildi. Sonuç kesinleşti. Havlu veya lastikle parmak uçlarını geriye doğru esnetme hareketim doğruymuş. Ama diğer vücut ağırlığı ile yapılan parmak ucunda yükselme gibi hareketleri yapma dedi. 5 evre ile tedavi oluyormuş.

Biri egzersiz ile çözme. Bende işe yaramadı. İkincisi kolajen ve ağrıkesici, üçüncüsü iğne, dördüncüsü alttaki sinirleri öldüren 4 seanslık bir ses darbesi uygulaması. Beşinci ve sonuncusu da ameliyat. Merak etme iyileşmesi daha ameliyata kalan kimseyi görmedim dedi.

Kolajen ve ödem sökücü ağrı kesiciler yazdı. Ağrın daha ağır olsaydı iğne yapardık dedi. Ben de işten her zaman izin alamıyorum. Bir aydır da çekiyorum. İğne yapalım dedim. Reçete yazdı gittim iğneyi almaya. İğnenin yanına yazdığı şey 1650 lira... Bir an pişman oldum. Ama sadece bir an 😀 Sağlık daha önemli deyip iğneyi oldum. Bileğin yanından topuk hizasından kemiğe doğru yaptı. Acayip can yaktı yalan yok. Ama kısa bir süre. Insan dayanıyor yani yaptıracak olanlar merak etmesin. Genelde bu aşama ses dalgası muhabbetinden daha etkili oluyormuş. Umarım öyledir. İki saat topalladım. Sonrasında ağrı sönümlendi.

Doktora çıkmadan bisikleti sordum. Bir sıkıntı olur mu diye. Olmayacağını söyleyince acayip sevindim. Artık işe bisikletle gidebilirim. İyileşmiş olursam bir güncelleme daha yaparım. Iki hafta sonra kemiğe daha yakın bir iğne daha vuracakmış.

Eklemeyi unuttum. Kilo vermemi de söyledi.
Hocam başkasını bilmem ama gördüğünüz üzere en azından benim umurumda 😅
Son durum nedir? Düzelme var mı?

• Beğen
Hocam başkasını bilmem ama gördüğünüz üzere en azından benim umurumda 😅
Son durum nedir? Düzelme var mı?
Tamamen iyileşme olmadı. Çıplak ayakla uzun süre ayakta kalınca tekrar hissettiriyor kendini. Egzersizleri uzun süredir yapmıyorum. Ağrı ilk zamanlardaki gibi değil. İğne sonrasında bir süre egzersiz yapınca artık sadece ufak bir his olarak hissettiriyor kendini. Iş yerinde başka bir arkadaş da yeni edinmiş bu hastalığı. O hiç basamıyorum diyor.

Bisiklet sürerken çok sıkıntı olmuyor. Olursa da ayağımı gerdirip aşili kasıyorum. Hemen rahatlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
Geri