Scudo Sports

Toplama Bisiklet Kullanıcıları Kulübü ve Tutunamayanlar

@katran hali hazirda hepsi yürür o yüzden foto yok. Bu aralar yol bisikletlerine bakiyorum. İkinci el yada birinden bulabilirsem istiyorum. Almanyada yasiyorum, bu sebeple boya konusu biraz zor. O yüzden genelde bisikleti yürütmeye çalisiyorum.

Gesendet von meinem SM-A300FU mit Tapatalk

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@mehmetlevent
Merhaba abi, bende hebele-hübele direk 0 bir kadro alıp toplamak istemedim. Bana ait bir ruhu olsun diye: aylarca internet sitelerini gezdim, parça satan yerleri gezdim. Bu büyük kadro arayışım yaklaşık 7 ay sürdü. Tam hayalimdeki kadronun üzerine hayalimdeki bisikleti toplayamadım ancak, çevreye sahip olmayan ve herhangi bir tecrübesi olmayan, harçlıkları daha çabuk biriksin diye her gün 3.5-4 kilometre yürüyerek okula giden bir öğrencinin sahip olabileceği (çoğunluk için olmasada benim için öyle) en ideal olan bisikleti toplamayı becerdim. Şimdi gözlerimi daha yükseklere diktim ebay-kleinenzagen üzerinden kadro almayı düşünüyorum. Oldukça güzel kadrolar var. Bir tane kadro buldum. Batavus markalı, 90'lardan olduğunu düşündüğüm bir kadro buldum, fiyatını görünce aklım şaştı resmen kafadan vurulmuşa döndüm sadece ufak bir 70 Euro'cuk. Türkiyede olsa ne kadar fiyat biçeceklerini düşünemiyorum bile.

• Beğen
@aallyy_3585
Almanyadami boya atirmasi zor? Aslinda ucuz, akliteli ve kolay boya atirilacak ülke almanya diye düsünüyordum ben.

@Murat Cömez
Aslinda cok uzun bir süredir burada yasamiyorum. Mutlaka yaptirilabilir, söyle söyleyim bir patlak lastik degisimi icin bile 30 50 euro arasi ücret isteniyor, boya olayina girersem ne olur bilemiyorum [emoji3]

• Beğen
@aallyy_3585
30-50€ istiyorlar diyorsun, bu bence abartilmis bir fiyat. Ama tabiki Schwalbe Racing Ralph gibi lastik ve ic lastik taktirmaya isterler aksi halde sadece ic lastik yeni takilma sartiyla 10€ istiyorlar.

Almanyada özel kadro boyama sirketleri bile orjinal halinde boyamaya, bu nun icinde decallari bile orjinal olmak sartiyla 150-200€ arasi istiyorlar. Siz uzun süredir almanyada yasiyor olabilirsiniz ama gideceginiz yerleri bilmiyorsunuz gibi geliyor bana. Almanyada bu imkanlar türkiyeden daha cok ve daha ucuz buna emin olabilirsiniz.

@Murat Cömez
Mesajimi düzgün okumadiniz saniyorum. Kisa süredir burada yasadigimi söyledim. Ayriyetten tabi ki dünya ya teknoloji satan bir ülkede bu tarz çözümler vardir. Schwalbe konusu zaten muamma en ucuz Schwalbe 20 euro nun altinda degil.

@aallyy_3585
Abi bulması zor demişsin. Ben alman ebayında 1 gün içinde 80-90 tane uygun bisiklet buluyorum.

• Beğen
@Volg
Zor degil tabiki var. Simdi ben uygun fiyatli istiyorum. Ikinci el 10 15 yasinda bir araba misal benim aracim Polo 2002 500 Euro internette buldugum kullanilmis bir bisiklet 300 500 € oldumu benim icin uygun degil. Demek istedigim düsük bütce ile iyi bir seyler bulmak.

• Beğen
@aallyy_3585 70-80 euroya 80li yıllardan sadece bakımla yürüyecek şeyler bulunabiliyor abi.

@aallyy_3585
Ebay de arasaniz bulamasiniz tabiki, baska sitelere bakmaniz ve devamli takip etmeniz gerekiyor. Almanya olmasiyla hergün ucuz bisiklet yagiyor anlamina gelmiyor. Ucuz, iyi ve kaliteli bisikleti dedigim gibi devamli takip etmeniz gerekiyor. Aradiginiz bisikleti ancak anlamayan yada parasi cok olan ve bisikleti pek önemsemiyen kisiler ilan acarsa bulursunuz.

Mesela ben bugün su ilanla denk geldim ve aldim. Kadrosu büyük ama ben yedek parca icin aldim ve yani sirada kadrosu egilmis campagnolo donanimli bir pinarello verdi. kargo dahil hepsi 350€ simdi bu pahalimi?
(link)

Yada su ilan bu bisiklet bence pahali degil. pazarlik payi var ve 250€ ya rahat alinir.

Tabiki bu tür bisikletleri de bedava vercek diye bir sey yok ama 50-100€ arasi bir sey ariyorsaniz onlarda var yeterki arama istegi olsun.

Ama bu siteler gibi daha ne siteler var almanyada.

Tabiki farkli secenekler mevcut, begeniler göreceli. Ikinci el uzun süre kullanilmis bisikletler mutlaka masraf ister. Bunun disinda 10 20 seneler metalde yorgunluk yapabilir. Her acisini düsünmek lazim. Hali hazirda 2 bisikletim var. Benim olayim keyfi, mevcut iki bisikletimi sokaktan aldim, ufak tefek sorunlar sebebi ile kapiya birakilmislar.

@katran
Harun illaki bir yolu vardir ama nasil olur inan bir bilgim yok. Eger tanidigin birisi varsa almanyada senin icin alir ge ucakla yaninda getirir en iyi yolu bu. Yada saticiya mail atabilirsin, eger imkani varsa oda kargo ile göndere bilir. DHL butür kargolari 100€ civari yapiyor diye biliyorum.

• Beğen
@Murat Cömez
Almanya'nin şirin bir kentinde yaşayan " Murat Çomez" adinda guzel bir kardesimiz var. @katran cim rica edersen oda musaitse sana yardimci olacaktir :)

@Murat Cömez abi uzun denecek bir süredir forumu takip ediyorum. İnsanlar yazdıkları mesajlarla kendilerini belli ediyor. Belki çok konuşmuşluğumuz yok ama çoğu konuda arkadaşlara teknik olarak (mesajla) yardımcı oldugunu gördüm. Bir domatesin bile tadını bilmeden yorum yapmıyoruz fakat insanlar için çok daha kolay fikir yürütebiliyoruz malesef. Haddim olmadan diyorum ki Boşver insnların ne söylediğini.

Ayrıca Bir kaç takdir ettiğim insan daha var. Yeri geldikçe onların da isimlerini dile getirecem inşallah.

Bir de baktım ki bisikletimin son halini buraya koymamışım. Belki LOOK A BİNENLER KLUBÜ ne terfi ederim diye bisiklete look yazdım. Kabul edilirsem oraya tranfer olup bu gurubu hor görüo dışlayacam :)P_20160727_095854.jpg IMG_2358.JPG

Geri