Scudo Sports

Tolga Beyenir" kardeşimiz İznik - Eskişehir turu dönüşünde hayatını kaybetti...

Böylelerini Rabbim cehennem çukurundan çıkarmasın inşallah. Ya ne istiyorsunuz bizden ne ? Altınızda pahalı arabalarınız var ucuz arabalarınız bile bize göre pahalı. Bizde kendi çapımızda eğleniyoruz. Size batan ne ? Polis bunu yakalar inşallah yakalar yakalamasına da ya serbest kalır ya da az bi ceza alır. Burada artık adalet diye birşey kalmadı sanırım. Biz bisikletlieri ucube olarak görüyorlar ya Allah sizin belanızı versin demekten başka birşey diyemiyorum. Rabbim kardeşimizin taksiratını affetsin, mekanı cennet olsun inşallah.

O çarpan herifse vicdan azabından sürünsün umarım...

Scudo
"İznik-Yenişehir güzergahını geçip İnegöl’den yollarına devam eden 5 bisikletli grup, İnegöl’e bağlı Kulaca köyü yol ayırımı mevkiine geldikleri sırada, aynı istikamette seyreden otomobilin çarpması sonucu savruldu."

haberde böyle geçiyor, yol ayrımları ve sapaklar benim en korktuğum yerlerden birisi. çarpan araç tahminen sapaktan girecekti arkadaşlar da yol ayrımını direkt geçeceklerdi. araç sürücüsü çarpma anına kadar ya görmedi ya da önceliğin kendinde olduğunu düşünürek hızını azaltmadı. evvelce yazdığım gibi bu sapaklardan ciddi ciddi korkuyorum bazen araçlarla tehlikeli durumlara düşmemek adına istemeden de olsa girdiğim sapaklar olmuştur. bu işin de çözümünü bulamadım maalesef.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Çok üzücü gerçekten. Umarım bu olayın sorumlusu bulunur ve hakettiği cezayı alır. Ancak çözüm olmayacaktır bundan sonra bu gibi kazaların olmaması için. Çünkü asıl suçlu 21. yüzyılda yolları daha güvenli, insanlarını daha eğitimli, bilinçli yapamayan yönetimlerdir. Devlettir ve dışarda elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır.

Gencecik pırıl pırıl kardeşimize allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.

• Beğen
Tepkiler: derya çetin
Eğitim sıfır, bilinç sıfır, kontrol mekanizması sıfır, devlet sıfır, sonuç her seferinde içimizden birinin vefatı...

• Beğen
Öncelikle ne desek boş ateş elbet düştüğü yeri yakar.allah taksiratını affetsin geride kalanlara sabır versin:(

• Beğen
Allah rahmet eylesin.. ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar versin..

• Beğen
Tüm bisikletçilerin başı sağolsun, gerçekten bu toplumsal bir meseleye döndü. Bugün Kadıköy sahil yolunda da bir bisikletçi arkadaşımıza arkadan hızla gelen dolmuş şerefsizce çarpıp kaçmış, ağır yaralı olan arkadaşımız hastanede tedavi görüyor. Allah şifa versi. (Amin) Biraz öncede dikkatsizce açılan kapıya bodoslama daldım neyse ki bir şey olmadı.

Bu bisikletin hali,
http://o1308.hizliresim.com/1d/c/rcm01.jpg
Buda olay yerinde dolmuşu bırakıp kaçan vicdansızın aracı kaldırıma çıkmış (Nasıl vurduysa artık)
http://s1308.hizliresim.com/1d/c/rcm0x.jpg

• Beğen
Off.. bizde iznikten geldik eskisehirli arkadaslari gormustuk.. cok uzuldum. Of of..

Allah rahmet eylesin. Yakinlarina sevdiklerine bizim gibi dostlarina sabirlar versin.

Merhaba,

Kazada hayatını kaybeden kardeşimize Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yakınlarına da sabır diliyorum, zira geride kalanların acısı tarifsiz oluyor.

Ülkemizde yıllarca otomobil üreticilerinin ve ithalatçılarının güçlü lobisi sonucu ehliyet almak çok kolaylaştırıldı. İnsanlara kolayca ve çabucak ehliyet veriliyor ki hemen araba satın alabilsinler. Sürücü kurslarıyla içiçe bir insan olarak söyleyebilirim ki, ehliyet alan 10 kişiden 5'i trafikte araç kullanabilecek kapasiteye sahip değil. Sürücü kurslarında panik anlarında neler yapılması gerektiği, ani frenlemenin nasıl yapılacağı, ani manevralarda araca nasıl hakim olunacağı, aracın yol hakimiyeti kaybedildiğinde ne olacağı insanlara öğretilmiyor. Ve ne yazık ki insanlar bu yazdıklarımı, ilk kazalarında birebir yaşayarak öğreniyorlar. Yapılan sadece teorik derslerde verilen gereksiz bilgiler ve birkaç saatliğine, formalite icabı gösterilen direksiyon dersleri. Sürücü kurslarında asıl öğretilmesi gereken "ileri sürücülük teknikleri", maalesef Demir Bükey hocamızın bir zamanlar yaptığı TV programı olmaktan öteye gidemedi.

Yollarımız ne yazık ki potansiyel katil sürücülerle dolu. Ne hapis ne de para cezası, bu yüzbinlerce bilgisiz, eğitimsiz şoför sorununa çare olur. Çok daha radikal önlemler almak lazım. Misal tüm ehliyet sahiplerinin mecburi olarak ileri sürücülük teknikleri kurslarına gitmesi ve tekrardan ehliyet sınavına girmesi, belli bir süre sürücülük tecrübesi olmayanların şehirlerarası trafiğe çıkmaması vb. Bu önlemler bile sorunu sadece hafifletir; asıl yapılması gereken sürücü kurslarının adam edilmesi ve ehliyet almanın zorlaştırılması.

Saygılar

mekanı cennet olsun...
arkadaşları yolda görüp özenmiştim bende. bu insan müsveddesi şeyler her yerde. hak ettiği cezayı da almayacak, ölen öldüğüyle kalacak.

• Beğen
@Najaz

katılıyorum,,
arkadaşımız için çok üzüldüm ,esas katiller belli tabi, ama ülkede hukuk olmadığı için yapanın yanına kalmakta bu ülkede demokrasi yoktur, demokrasi demek yapanın yanına kalmaması demektir, hala anayasasını değiştirememiş, insana odaklı bir anayasa üretememiş bi ülkeyiz ,çok eksikler var tabi ,

gece yarısı korna çalandan para alacaksınız ceza keseceksiniz, olur olmaz korna çalanlara ağır ceza ,,,kırmızıda geçenin ehliyeti alınacak bi daha ehliyet alamayacak ,insan ölümüne kasıtlı olarak sebebiyet veren ömür boyu hapiste çürüyecek,
olur olmaz yerlere park eden araçlar derhal çekilecek 5000 lira ceza verecek ödemediği takdirde 1 yıl hapis cezasına çarptırılacak, şimdi diyeceksinizki bu insan haklarına aykırı değilmi, hayır değil ,bu toplumu eğitmek için gerekli...korku ile adam edersiniz ,korkacak ceza yemekten ve hatta parayı ödeyemeceğinin verdiği ikinci korku ile hapis cezası, aklının ucundan asla çıkmayacak, kesintisiz herkese bu ceza olacak,milletvekiline ,oğluna ,generale yüksek bürokrata ,

Allah rahmet etsin.Ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.Söylenecek çok şey var ama gerçekten de kelimeler yetersiz."Kaza"deyip geçiyorlar.Oysa cinayet bu.Kaçıncı cinayet...Yazmakla,saymakla bitmez.Bir çoğumuz şehir içi ya da şehirlerarası yollarda görüyor,hatta zaman zaman yaşıyoruz.Bu pervasızlıga dur demek için elimizden geldiğince çabalıyoruz,olmuyor,olmuyor."Dahaçok bisiklet için "Bisiklete saygı" parolasıyla ,Bisikletle Ankaradan İstanbula gitmistim.Amaç bisiklete dikkat çekmek,az da olsa farkındalık yaratmaktı.Forumda konu duruyor,neyse geçelim.Daha büyük ses getirecek geniş katılımlı bir hareket olmalı.Bisikletle ilgili yasal mevzuat,trafik ve bisiklet güvenligi konusunda somut adımlar atılmalı.
Yollarda yasalarladeğil, bireysel olarak aldığımız onlemlerle gidiyoruz.Her zaman söylüyorum,sadece yasalarla da olmaz.Müebbet alsa vuran,kardeşimiz geri gelmez.Emin olun pek çok eğitimsiz kamyon sürücüsü,o pek çoğu eğitimli(!)suruculerden daha dikkatli.Bisikletliyi adam yerine koymayanlar Taksi dolmuş belediye ya da halk otobüs şoforleri devletin elinin altında.Onlara yönelik eğitici ve öğretici çalışmalar yapmak bile,belirgin bir iyileşme sağlar.

Az önce gördüm haberi üzüntümü anlatacak kelime bulamıyorum. Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah'tan Rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar. Bisiklet sporuna ilgi arttıkça bu tür cinayetlerin artarak süreceği endişesi taşımaktayım. Çünkü bu tür cinayetlerin önüne geçecek ne bir yaptırım ne de tedbirler alınıyor. Aksine bisikletçiler için ayrılan yollar alanlar tekrar trafiğe katılıyor. Özellikle bayram dönüşü şehirler arası yollar da uzun yol alışkanlığı olmayan yorgun ve de dikkatsiz sürücüler büyük tehlike oluşturuyor. Mümkünse böyle özel günlerde geceleri bisiklet ile seyahatlerden kaçınmak en doğrusu. Toplu turlara çıkan arkadaşlar eminim uyguluyorlardır fakat ben yine de değinmek isterim; mümkün oldukça bir birlerini en az 5-10 metre ara ile takip etsinler. Gece tura çıkanlar mutlaka Reflektif Yelek giysinler. Biz bisikletçilerin alacağı önlemler maalesef bunlarla sınırlı.

• Beğen
Geri