@Kahveci107
2 haftaya kadar koşulsuz iade durumu internet üzerinden alışverişlerde geçerli diye biliyorum. Gidip mağazadan aldığınızda buna karar vermek mağazanın insiyatifine ve müşteri memnuniyeti anlayışına kalmış.
Satıcılar dediğiniz gibi.
Aslında evet hassas olduğumu bildiğimden kesinlikle teşhir ürünü almam. Alırsam da mutlaka indirimlidir son üründür gerçekten indirime girmiştir. Bunu bilerek alırım. Ve sıfır alsam dahi çoğu zaman önem verdiğim ürünlerde bizzat kontrol ederim.
Aslında bu bisikleti de kabul etmemem lazımdı. Ve satıcı da elinde başka olduğunu söylemişti. İşte orijinal kutusunda istemeliydim. Ancak başka şehire gitmişsiniz. Yorgunluk vs. bir an evvel acele ediyosunuz halledip dönmek için. Her şeyi düşünemiyorsunuz o an. Gözünüzden kaçırıyorsunuz. Bu arada satıcı da Sundu bisiklet Hüsnü bey İzmir.
Bu arada başka başlıkta sözünü ettiğim üzere Çanakkale'deki servis Diganlar kendilerinden bisikleti almadığım için monte etmeyi kabul etmedi Sundu bisikletten Hüsnü bey kendileriyle bizzat görüşmesine rağman. Bu durum daha önce bir Prof. abinin de başına gelmiş. Netten aldığı bisiklet için "Nereden aldıysan git onlar ayarlasın bisikletinizi." demişler. Çanakkale küçük bir yer. Burada Diganlar rakipsiz. Ne kadar işten anlıyorlar bilmiyorum ama bu şehirde en iyi onlar anladığı kesin. Bunu bildikleri için o nedenle keyfi olarak davranıyorlar.
Hüsnü bey başka bir sözde servise yönlendirdi burada Star bisiklet. İsimlerini de vereyim de herkes neyin ne olduğunu görsün. Ona davransın, aynı sıkıntılar yaşanmasın. Star bisiklet de maalesef bir şeyden anlamıyor. Bisikletin ayarlarını hiç güzel yapamadı. İki bisklet de aynı durumda. Biri Ghost Trekking 1300 diğeri sözünü ettiğim Lapierre Urban Shaper 600. Direksiyonu eğri takar, disk frenler doğru düzgün tutmaz, vites kolları eşit yöne bakmaz vs. vs.
Neyse, hasılı bu iki durumu yani bisikletin tamam kimilerine göre minik de olsa kusurunu ve servisin yaptığını Accell bisiklete yazmıştım Cumartesi günü. Bugün servis müdürü Muhlis bey dönüş yaptı. Bu durumdan çok rahatsız olduğunu, aslında Diganlar servislik vermeyeceklerini normalde, ancak bisikletlerini satmak için aldıklarından servisliklerini iptal etmediğini söyledi. Ancak durumla ilgileneceğim dedi. Normalde onların servisliğini iptal etmeliyim dedi. Gerekeni yapacağını hatta internetten ismine bakarsam bu ve benzeri durumlarda neler yaptığını ne tür cezalar uygulandığını görebileceğimi söyledi. Sizin için de gerekeni yapacağız dedi. Diğer küçük kusur içinse Sundu ile görüşün ben de ararım ya da arayacağım dedi. Durum bu.
Arkadaşlar netice itibariyle demek istediğim husus şu; madem burada bir topluluk oluşmuş, sayı ne kadar bilmiyorum, ve gerçekten bir samimiyet seziyorum, işte herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor, bilgiler paylaşılıyor, dertler, sevinçler ortak yaşanıyor, hatta eşyalar bile karşılıksız bir şekilde başkasına gönderiliyor, madem bir birliktelik var benzer bir durumla gerçekten bir haksızlıkla karşılaşıldığında bu camiada öncelikle bu haksızlığa uğrayan kişi susmasın, hakkını arasın, burada forumu da bilgilendirsin ve hatta (kendim için demiyorum) gerekirse destek olunsuz her şekilde. Benim ki çok da önemli değil. Tamam özellikle servis işi çok canımı sıktı. Çünkü onca emekle titizlikle bizzat giderek aldığım 4000 lira verdiğim bisikletlerimi servisin yüzünden ağız tadıyla kullanamadım, ayarlanamadılar. Hatta bisikletten soğuduğumdan birini kullanmıyorum, satmayı bile düşündüm, ilanını da koydum siteye. Çünkü küçük bir şehir. Başka anlayan yok ki ona giderip gereken ayarları yaptırırm diyeceğiniz. Ancak kullanırsam başka şehire bursa, izmir gibi götüreyim güzelce yapılsın diye düşündüm. Bu bile zor bi iş benim için. Yine de benim ki çok sorun değil. Ancak başka sıkıntılarla karşılaşan arkadaşlar bunu sindirmesin, gereken tepkisini tepkimizi koyalım ki, bir daha böyle terbiyesizliklere cesaret edemesinler. Birlikten kuvvet doğar. Doğaçlama yazıyorum vakit de dar. O nedenle çok düzenli olamayabilir. Kusura bakmayın. En azından ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.
Son olarak: şu kusur meselesi, her ne kadar çok küçük olsa da Sundu Bisiklet Hüsnü bey, resmin çek gönder demişti forumda yazmadan önce. Ben de artık yorumları okuduktan sonra önemsememesem de bakalım ne olacak diye merak ettiğimden gönderdim. Bakalım ne diyecek. Tamam arkadaşlar doğru gerçekten küçük bir kusur. Ancak sıfır kusurlu bir ürün almak müşterinin hakkıdır. Parasını alırken tam alıyorlar. Belki ben çılgın biriyim. Bir arkadaşın sitede yaptığı gibi bir odayı askılıklarla bisikletlerle dekore edeceğim. Sırf görsel zevkim için kusursuz estetik harikası bisikletlere bakmak için bisiklet alıyorum. Olabilir yani neden olmasın. Ancak diğer yandan böyle uç bir durum söz konusu değilse çoğunluğun dediği gibi bu tür küçük kusurları önemsememek gerekiyor gerçekten. Başarabilirsek. Yoksa hangi bir eşyayla satıcıyla uğraşacaksın ki. Bütün mesaiyi bu işlere harcamak lazım. Psikolojiyi de bozmadan kalabilirsek tabi ki.
@Lemi Öztürk
düşünüyorum evet.