Scudo Sports

TIR'ın ezdiği Bisikletli hayatını kaybetti! Kaçan Şoför aranıyor!

@Fatih Çetin

dediğim gibi suçlunun kim olduğunu bir kenara bırakalım. Tır 5 km ile gidio olsa bile koca tırın çarpması kişinin başını yere bile vurdurup öldürebilir. O zaten ekipler tarafından mobese ve diğer cihazlarla bulunabilir. Büyük şehirin planlama hataları evlere şenliktir zaten.Yanlış yapılan bisiklet yollarını eleştirmeye varım ama ben algı olarak bisikletli arkadaşlarımın basına nasıl bir imaj bıraktığından bahsediyorum. Biz kültürlü şehir planlamasına inanan toplumsal yaşamı destekleyen bir sosyal aktivitenin pedalını çeviriyoruz. Gerçekleri söylemeyip yada gerçekten ders almayıp sadece karşı tarafı suçluyorsak o tır kullanan kişiden farkımız kalmaz. Gördüğüm bir fotoğrafta çok acı umarım yanlış düşünüyorumdur ama arkadaşlardan bazıları resmen kameraya gülüyorlardı. Bunları gözardı edemedim ve paylaşmak istedim.

Scudo
Arkadaslar o yolda kesinlikle ve kesinlikle yoldan gidilmez. Orada yoldan gitmek hem imkansiz hemde mantiksiz. Arkadas buyuk olasilikla bisiklet yolu demiyorum cunki bisiklet yolu demeye bin sahit ister orasi kaldirimdan gidiyordu ve dengesini kaybedip dustu. Yani bunun acaba yada acaba yoldanmi gidiyordu diye biseyi olamaz. Gercekten aklinda soru isareti olan varsa istanbulda oturan tum yol masraflari benden gidip gosterebilir, olay yerinde beraber gozlem yaparak konuyu netlestirebiliriz.

@emir ünver

Bugüne kadar bisiklet kazalarının neredeyse tamamında bisikletli araçtan sayılmamıştır. Hep ikinci planda görülmüş ve cezaları da hafif olmuştur. Ha silahı çekip birini vurmuşsunuz ha yolda kurallara uygun giden bisikletliyi ezmişsiniz. Ama iki olayın sonucunda cezalar hep farklı oluyor. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Kaldı ki bu kazada İBB'nin suçu kamyon şoföründen daha fazladır.

En büyük suçlu ise bu sistemi değiştirmeyen yönetimdir.

Kameraya gülenlerden bahsetmişsiniz. Geçen sene 1000 bisikletlinin katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye tarihinin en büyük protestosunda bile kendini plajda, diskoda sananlar vardı. 3-5 kişinin kameraya gülmesi eylemin asıl amacını gölgelememeli...

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@Fatih Çetin

Bu söylediklerinize katılmakla birlikte eklemek istediklerim tamamen bu spora bu ulaşım aracına aşık insanların bilincinin araç sürerken bile uyuyan, sürerken makyaj yapan, sürerken cep telefonuyla konuşulup yola bile bakmayan, sürerken sağa sola geçerken sinyal verilen o kola dokunmaya tenezzzül etmeyen,sürerken trafik ışıklarını kullanmamayı kendine gögüs gerilecek davranış sanan yada bunu yaparken çarpıp kaçan kişilerden daha açık olduğuna inanıp buna istinaden sadece eleştirmek değil öğretici olmak adınada birşeyler yapması gerektiğini düşünmemden ileri geliyor.Birşeyleri savunurken kendimizi eleştirmesini bilmemek affedilir birşey değil.Toplum bilinci sadece eleştirerek olmaz.Doğru yolu göstermekle de olur. Bunun farkına varılması bilinci açık kafaların farkına varabileceği bir durumdur.

Yorumlarınıza daha yardımcı olur diye bu haberi ekliyorum.. Vefat edenin hatalı olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki görgü tanıklarıda kaldırımda ilerlediğini beyan etmişler. Allah geride kalanlara sabır versin.. Allah rahmet eylesin(link)

Geri