Scudo Sports

TIR'ın ezdiği Bisikletli hayatını kaybetti! Kaçan Şoför aranıyor!

Scudo
Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. sahil tarafinda balik tutmaya bisikletle giden kisi sayisi fazla.
ben buradan cokca gecerim, iyi bildigim bir yer. maalesef bu yol cok dar biraz ilerisinde dikili bir tas var, viraji alamayan araclar orada surekli kaza yapiyorlar.

sahil seridi bombos, en azindan yol genisleyene kadar sahil yolunu kullnmak gerekiyor.
bunlar hepimize ders olmali, istanbul gibi bir yerde kelle koltukta gidiyoruz zaten. ne olacagimiz hic belli degil.

Arkadaşlar facebook'ta bir bisikletçi arkadaşım orada bisiklet yolu olduğundan ve merhumun da bisiklet yolundan gittiğinden söz ediyor. Yazısını aynen aktarıyorum, nedir ne değildir bilginiz var mı?

Bisiklet yolunda ilerlerken bir tırın çarpması sonucu hayatını kaybeden merhum bisiklet sürücüsü için, haber kanallarının "trafikte ters yönde ilerlerken" betimlemesini kullanması son derece adice ve ahlaksızca bir davranıştır. Hatta Türkiye'deki genelgeçer medyanın durumundaki vehameti de çok iyi özetler.

Bisiklet yolu olduğuyla ilgili bana bir cevap geldi, ama bu videodaki gördüklerim adeta kazaya davetiye çıkartıyor:

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Arkadaşlar Kazanın olduğu ve video da sağda görünen tel örgülerin olduğu yerde yani zeyport limanında çalışıyorum. Öğlen yemeğinden sonra kaza noktasına göz attım. O bölgede aracın kaldırıma çıkması söz konusu olmamış. Daha önceden o noktada 3-4 ay önce bir araç kaldırıma çıkmıştı. O nedenle araç kaldırıma çıktığında bıraktığı izleri biliyorum. Bu izlerin hiç birisi yok. Yani aracın kaldırıma çıkması söz konusu değil.

Orada 2 senaryo olabilir. 1.Arkadaş kaldırımda giderken bir anlık yola düştü ve kamyonla burun buruna geldi. 2.senaryo ise Bisikletli arkadaş direkt araba yolundan gidiyordu.

Bu kazanın dışında orada çok ciddi bir soruna değinmek istiyorum. Bisiklet yolu dışında bir çok bisikletçi arkadaşımız araç yolunu kullanıyor. Asıl ciddi sorun budur. Bu ilk kaza olabilir ama zeyport önünden başlayıp fox tv önüne kadar olan yolda şu ana kadar başka bisikletlilerin ölmemesi mucize. Ve karayolları kanununa göre işaretlerle ayrılmış bisiklet yolu varken bisiklet yolunu kullanmayan bisikletliler tam kusurlu sayılıyor. Bu konuyu özellikle yol bisikleti kullanan arkadaşların dikkatine sumak istiyorum.

En kısa sürede de kamera kayıtlarına bakıp bir şeyler bulmaya çalışacağız. Ama pek ümitli değilim. Zira sadece bir kameramız 36 saniyede bir o bölgeyi görüntülüyor.

@halil ibrahim duran

Olabilir bence bi mahsuru yok, yanlış duymuşuz her şeyi bilecek değiliz :rolleyes: Halil bey Uyarı için teşekkürler.

Ulkemızde maalesef şaşırmamak gerekıyor.BU vıdeoyu ızlemekte fayda var.(1,09 dakı Bisikletlinin Yerınde Olmayı Hangımız Isterkı ) (link)

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
@osmankitay

-Bir arkadasimin bisiklet ile yasadigi kazada video kayitlarina ulasamamistik, konsolosluga aitti kameralar. Sorun bir sekilde cozulmustu ama burada vefat eden bir insan var ve ailesi icin o videoyu bulmaniz eminimki cok ama cok degerli olacaktir.

@ebubekir sözbir

1,09 daki arkadaş ta taksicide hatalı. Üstüne üstlük kask filanda yok. Biraz daha hızlı olsa neler olurdu merak etmiyorum.

@osmankitay

Hata konusunda hem fıkırız de eger tum videoyu ızledıysenız kucucuk hatalarda dahı tahammulsuzluk oldugunu goruyoruz.Karsıdan karşıya gecen yaya araca nıye yol vermedı dıye adamı dovmeye kalkıyor vs.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
@berk d.

Kameraya baktık. Maalesef o sırada kamera gemilere doğru bakıyor. Sonrasında araçlar dörtlüleri yakmış bir şekilde kenarda beklerken görülüyor. Gecce olması sebebiyle görüntü kötü.

Senaryo 3: Bu nokta için belki pek mumkun olmayabılır ama hemen az ılerısınde araçlar bisiklet yolu ve kaldırımın tamamını park ederek dolduruyorlar.Gecebilmek için mecburen yola inmek zorunda kalıyorsunuz.Eğer öyle bir durumda kaldıysa yola inmiş olabilir.Aksi durumda o yolda ters yonde ılerlemek kesinlikle intihardır.

Not:Özellikle yaz aylarında piknik yapan andavalların park ettıgı araclar yuzunden ustte bahsettıgım durumla cok defa karsılastım.Sakın o yolda surerek ılerlemeyın arkadaslar.Durun bisikletten inip yürüyün, kaldırım ve bisiklet yolunu kapatan araçların plakalarını fotoğraflayıp emnıyete gönderin.Başka türlü çözümü yok bu işin,küfredip geçmeyin,şikayet edin!

Anlattığım durum aynen budur: (link)

@muratcodek

Öyle bir durum yok. orada araçların park etmesine müsait yerde yok. Kamera kayıtlarında da yok. Kazayı yapan LPG tırı. Polis kayıtları bizden almış. Plaka zaten belli.

Evet bu olayda olmayabilir.Belki öncesinde olmustur yola ınmek zorunda kalmıstır vs dedım ama oncesınde barıyerle cevrılı ve geniş de bir alan var.Arkadaş resmen intihar etmiş :(. Ben bu durumun da varlıgını belırtmek ıstedım sadece.O park eden araçlar yuzunden buna benzer kazalar yaşanabılır.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
@SerkanH

Başka ülkede ne veriliyorsa verilsin, yaşadığım şehirin caddesinin isminde niye Amerikan başkanın ya da Ukrayna Köyişleri Müdürlüğü'nün sekreterinin ismi var?

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Burak_Dingiloglu

Sevgili Burak_Dingiloglu,
Sizin söylediğiniz şey çarşıya alışverişe gittiğinizde, bir elbise beğenip satıcısıyla anlaşıp parasını ödemeden alıp gitmeye benziyor. Burada ki olay ise karşılıklı ONUR NİŞANI alışverişi gibidir. Tüm dünyanın görüp yaşayıp kabul ettikten sonra ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' ün "100 YILIN LİDERİ" dedikten sonra Atatürk' ü onurlandırmak için her ülke o dönemde Onun adını taşıyan çeşitli Caddeler, Sokaklar, Heykeller, Çeşitli Anıtlar yapmışlardır. Aynı şekilde bizlere tanınmış maddi, manevi çeşitli imtiyazlar tanıyan ya da saygı duyduklarını gösteren, dostumuz olduklarını gösteren ülke liderlerini onurlandırmak için vakti zamanında yapılmış bir uygulama imiş..
Size konu ile ilgili bir link ekliyorum ve konuyu burada kapatmak istiyorum. Çünkü fikir alışverişi yaptığımız konu, paylaşımı yapılan konu ile alakasız. Lütfen bu mesaj ile ilgili cevap vermek isterseniz lütfen özelden yazınız. Teşekkür ederim.. :)

(link)

Allah rahmet eylesin genç yaşta vefat etmiş abimize. Bisikletli balık tutmaktan dönüyordu. Doğal olarak oltası kovası çantası vs vs kısacası bisiklet üzerinde dengesini bozacak şeyleri vardı. Zaten kaldırımda gidiyormuş ve biran dengesi kaybetmiş denilenlere göre. Yoldan gitme ihtimaline ben olanak vermiyorum çünki kazanın olduğu kısımda sadece yaklaşık 100 metre kadar bariyer yok. Bunun dışında, o kısmın başında ve sonunda yolboyu bariyer var ve o bariyer çok uzun. yani bisikletli balık tutmaktan dönüyorsa tabii ki sahil tarafında olacaktır. Bariyerlerin içinden, yol üzerinden sürmesi imkansız. Velhasıl üzerinde dengesini kaybettirek çok şey vardı ve iyi bir bisiklet sürücüsü de değilse hem araçların hemde rüzgarın etkisiyle yola savrulmuştur ve acı olay yasanmıştır. Çünki dün bu nedenle eylem yaptık o noktada ve dönüşümüzde o kdr rüzgar vardı ki. biraz bilmesek kullanmayı o bisikletler zaptedilemezdi.

Arkadaşlar bu kazada hayatını kaybeden Vedat Koymalı Ataköyde bizim apartmanın görevlisiydi gerçekten çok üzgünüm iki tane ufak kızı vardı Allah rahmet eylesin acımız büyük.kendisini kaç kere uyardım kask kullan diye ama kullanmadı gerçi bu kazada kaskta kurtarıcı bir unsur değil.ayrıca görgü tanıklarına göre kendisi kaldırımdan giderken dengesini kaybedip yola düşmüş

Allah rahmet eylesin.Ben anadolu yakasında olduğum için sormak istiyorum.Bisiklet yolundamı yoldan tersmi gidiyordu bisikletli? Eğer böyle bir durum var ise motorize ölümler dursun yada burada bir bisikletli öldürüldü pankartları pek bir anlam taşımıyor. Bisikletli tamamen suçlu olur.( kamyon şöförünü işe dahil etmeyip sadece bisiklet severlerin gözünden bakıyorum) Yapılan eylem de sadece tek taraflı kör bir propaganda olur.Gerçeğin ne olduğu bence çok önemli. Allah rahmet eylesin yada Bisikletlilerimizi dikkatli olmaya çağırıyoruz gibi başlıklarında orada olması gerekiyor diye düşünüyorum. Hem caydırıcı hem öğretici olmak gerekir.

@emir ünver

Kazanın olduğu bölgede dar bir kaldırım var ve o nokta hem bisikletliler için gidiş geliş hem de yaya yolu olarak geçiyor. Kazanın olduğu esnada arkadaşıyla birlikte kaldırımdan gittiğine dair bir söylenti var. Arkadaşı önde olduğu için kazanın nasıl olduğunu bilmiyor. Muhtemelen dengesini kaybedip yola düştü diyormuş.

Ve o bölgede kaldırım ile yol arasında her hangi bir bariyer de bulunmuyor.
Velev ki asfalttan gittiğini varsayalım. Bisikletliyi ezen tır acaba hız sınırları içinde mi gidiyordu? Onu da geçtim hız sınırlarına uysa da ezip kaçması bile kanunen suç.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
Geri