Scudo Sports

Timex Ironman Cycle Trainer 2.0 Bike Computer

@Taha K.

Haha :p Geçmiş olsun.
Keyifli pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: Roux
Scudo
@Kıvanç AYDIN

Hayırlı olsun.
USPS bu aralar kargoları geç göndermekte.

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
Merhaba arkadaşlar tekrardan, Bugün sabah işe giderken ve dönüşte ürünü kullanma imkanım oldu. Eski km sayacımı da çıkartmadım kıyas etmek için hız değerlerini. Eskisinin doğru olduğunu biliyordum çünkü eymir etrafında sürekli kontrol ederek ort 30 km/h göstererek yapıyordum ve 20 dk +- 2,3 dk da bitiyordu. Araçla etrafını da ölçmüştüm tam 10.7 km :D .Neyse bugün ikisini de test ettim ve timex malesef hep bi 6-7 km eksik gösteriyordu. lastik ölçülerim 700x32 doğru girdim sanıyordum ama bişeyler yanlış. Son olarak da az önce dönüş yolunda ankaralılar bilirler turan güneş bulvarı kenarında koşu yolu vardır ve her 100m de bir uyarır. Bu uyarılara dikkat ederek karşılaştırma yapıyordum ama mesela 400. metrede benim timex 15.64 gösterirken 500. metrede 15.72 gösteriyordu. Her 100 metrede 20 metre eksiğim oluyor. Bi türlü çözemedim. Bugün sabah iş gidişi strava linki de veriyordum. Max hız 75 yazıyor çok güzel bi iniş var ve diğer sayacım 79 gösterdiğine şahit oldum :(

(link)

Bu da gece ofis-ev dönüşü. beytepe rampasından eskişehir yoluna inişte galiba durdurmuşum eskişehir yolunda su içmek için yavaşladığımda farkettim. Konya yolu yokuşunu ilk çıkışım. Bu ankara şehrinde düz yolda sürmek haram

http://www.strava.com/activities/227285159

@Taha K.

Hocam, Lastik ölçünüz ile alakalı olabilir.

tam ölçüsünü videodan izleyerek bulabilirsiniz :)
Birde speed/Cadance sensörü çıkartıp aynı yerde gps verisi ile ölçüm yapabilirmisiniz?

6-7 km ciddi bir mesafe :)

@Hüseyin Gündoğdu

Şu an tekrar kontrol ettim firmware yükselince wheel size 1596mm olarak değiştirmiş. (link) şurdaki link 700x32 ye 2155 mm referans veriyor. Değiştirip tekrar deniycem yarın. Burdan güncellerim son durumu :)

deneyimleyenler arkadaşların durumları nasıl gidiyor, bu km saatini kesin al demenizi bekliyorum ozamana kadar almayacağım :)
takip ediyorum sorun olarak kalan şeyler var gibi, ilk uydu bağlantısı yavaş, pc ile bağlantı sorunu olabiliyor ve nabız aensöründe genel problem var.
Verileri stravaya eş zamanlı yükleyebiliyormuydu?

@r.ezk

Hocam uydu bağlantısı hızlı, pc ile sorunu bir kere yapılacak en fazla 2 adımda çözebiliyorsunuz, bendeki nabız sensörü mükemmel çalışıyor, verileri stravaya da eş zamanlı yüklüyor. Gps'li km saati alacaksanız fiyatını göz önüne alarak bundan daha iyi bir alternatif bulamazsınız sanırım

• Beğen
Tepkiler: İ.Deniz
Haftasonundaki sahil turunda kadans/hız sensörünü de deneme şansım oldu; Garmin GSC-10 ile gayet güzel ve uyumlu gidiyor. Nabız sensöründe ben hiç sıkıntı yaşamadım, son derece gerçekçi gösterdiğini tahmin ediyorum. Daha önceden kullandığım Oregon Scientific nabız saati ile benzer güzergah ve tempoda benzer sonuçlar veriyor. İlk bağlantı da keza ben bir yavaşlık yaşamadım. Strava için sadece dönüşüm gerekiyor ama o da 1-2 dakikalık iş, lafı bile olmaz :)

Bu arada bir soru ile bitireyim; sayfada "Speed" dediği hız hangi hız oluyor? GPS mi yoksa sensörden gelen hız verisi mi nasıl anlayacağız? İki hızı da aynı anda açabiliyor muyuz :)

Sensör tanıttıysanız hocam onun hızı, galiba gps hizini gorebilmeniz icin sensorler kismindan gsc-10 devre disi birakmaniz gerekcek ve kadans bilginiz de gidecek:)

Büyük ihtimal sensörden gelendir diye düşünüyorum. Hayırlı akşamlar.

@Kurtuluş E.

Eğer hız+kadans sensörünü tanımladıysanız öncelik yani hızın referans alındığı yer teker dönme sayısı oluyor. Hem gps hem hız+kadansı bildiğim kadarı ile ayrı ayrı göstermez. Bunu garmin 510 bile göstermiyordur. :p

Diğer konu ise, bende de çok şükür hiçbir problem yok. Gayet stabil. Tek gözüme çarpan eğimi anlık yansıtamaması. Ama bu kadı kızında da olur diyorum. :utn:

EDIT: Aynı soruya aynı dk içinde cevap vererek hattrick yapmışız. :D

• Beğen
Tepkiler: Max Torque ve Roux
@Taha K.

Durum bendede aynı epeyce eksik gösteriyor 97 km ölçülen yolu 93 gösterdi ortalamamda bu saatle düşdü

@Hüseyin Gündoğdu

bende hız kadans sensörü olmadığı için hızı tekerden değilde gps den ölçeceğini düşünerekden timexe teker ölçüsü girmedim, onla alakası olamaz değilmi az göstermesinin

runtastic de gps'nin eksik göstermesiyle ilgili ; (gelişmiş gps filtreleme) diye bi ayar vardı eğer biliyorsanız, onun gibi bir ayarımı varki cihazın

@Taha K.

Abi senin hız verisini sensörden almıyor mu ? Ona göre km yi hesaplıyor yani ben mi yanlış biliyorum ? Benim ürün kargoya verilmiş pişman etmeyin beni iptal etme şansım var mı kargoya verildikten sonra :=)

@Kurtuluş E.

buda benim nabız saati değerlerim
19.kmden sonra yani ilk 1 saatden sonra çalışması düşük göstermeden; normale dönmüş, ve 3,5 saatlik turun son 2,5saatlik bölümünü rezalet etmemiş, ama tabii düşük ölçdüğü sıralardaki calorim çok düşük çıkdığından tur sonundaki max nabız doğru olsada ortalama nabız düşük ve yanlış oldu

(link)

Sanki sensör kalp atışını okuyamamış gibi geldi bana. Sensörü göğüse çok sıkı bağlamak şart yoksa iyi okumuyor. Göğsün alt kısmını ve sensörü iyice ıslatıp sımsıkı takınca sorunsuz okuyor. İlk denediğimde 30-40 nabız görünce "aha ben öldüm" dedim nasrettin hoca hesabı. Sonra lastiği sıkılayınca sorun çözüldü. Zaten bir süre sonra terleyince iletkenlik arttığı için nabız düzgün okumaya başlıyor, ki sizde de öyle olmuş göründüğü kadarıyla.

@emrah9700

Pedleri ıslatıyor musunuz? Neden böyle birşey sordum; ne zaman ki ilk rampada gelmişsiniz, normale dönmüş. Bu da ter ürettiğinizden(zorlandığınızdan) padler normal algılamaya geçmiş gibi görünüyor. Sadece grafiği okudum. Muhakkak ıslatıp denemişsinizdir. Diyeceğim o ki, tükürüğünüzle bir de deneyin. Islatma demek ki çok işe yaramıyor sizin kayışta...

@Kıvanç AYDIN

emin ol bi bu kadar daha sorun çıkarsa yine parasına değer, zaten geldiğinde görürsün kutusunun üstünde 250 dolar fiyat etiketi var ve 70 dolara alıyorsun nerdeyse 4 de 1 fiyatına

internetden araştırdığındada nabız saati yanında olmadan da yine 150-200 doların üstünde piyasası

Bu arada şarjından da çok memnunum, gündüz farkında olmadan ekran ışığı açık yaptığım uzun bi turda bile pilde kayda değer bir düşüş görmedim

@evrenozbilen

tükürükle deniyorum hep zaten bazen takılıp kalıyor sabit 30 da hiç kıpırdamıyor, bazende tükürükle elimi pedlere dokundururken yükselme oluyor, sonra takınca geri düşüşe geçiyor, tam randımana bindimi isterse 10 saat olsun bi daha kesinlikle tur sonuna kadar hiç gitmiyor, ıslatmanın falan her türlüsünü yapıyorum, bazen ilk takışda hiç uğraştırmadan sorunsuz çalışıyor, bazende 3-4 saat hiç düzelmediğide oluyor, yani canı o gün ne yapmak isterse onu yapıyor kendi istemediği sürecede denenebilecek her yöntemi denesende düzelmiyor

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
@emrah9700

Bendeki hız sensörün hızıydı teker ölçüsünü girince düzeldi, ama siz gps den aldığınız için veriyi belki gecikmeli geliyor olabilir. Benim günlük rotamda 10-11 lere varan rampalar oluyor ve 200-300 metre geçiyor alet eğimini tutturana dek.

Kalp sensörü meselesinde de benimki gayet sorunsuz, bugün sabah giderken takmıştım gün içinde hiç çıkarmadım sürekli kontrol ettim, hatta langırt turnuvası oldu orada da millet kalp hızına bakarak tezahürat ediyordu ama 120 yi geçmedi tabii:) Yani o kadar sıkı takmıyorum, vucud rahatsız etmiyor ve düzenli çalışıyor. 93-94 kiloyum sanıyorum öyle zayıf biri de değilim

@Kurtuluş E.

gerçekdende kayışın sıkılığıda çok önemli, ama yüksek ihtimal bi sorun var benim bandda 30'a kitlendimi hiç kıpırdamıyor

@Taha K.

işde runtastic programında gps'nin eksik göstermesiyle ilgili ; (gelişmiş gps filtreleme) diye bi ayar vardı onu seçince eksik gözüken hız ve ortalama düzeldiydi; belki onun gibi bir ayarımı varki cihazın gps için diyorum

eğim gecikmesi bendede 200-300 metre geriden geldiği oluyor ama hız için o kadarlık bi gecikme yok zaten, gecikmeden de ortalama düşmez bence

Geri