Scudo Sports

Timex Ironman Cycle Trainer 2.0 Bike Computer

konuyu görünce dayanamadım bende sipariş verdim bakalım geldiğinde bende incelememi paylaşırım :)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Scudo
Merhaba,

Hüseyin bey sayesinde ben de cihazın kullanıcısı oldum :) Yarın ilk sürüşümü yapacağım bakalım, cihazı keşfetmeye yavaş yavaş başlayalım.

Hüseyin beye, alışverişimizde gösterdiği kolaylıktan ötürü teşekkür ediyorum.

Timex cihazımın timex nabız bandı yanlış okuma sorunum çoğu yolu denesemde hala devam etmekde, bi an oluyorki ne yaparsanız yapın 5 saatlik tur boyunca hep doğru ölçüyor, birde oluyorki ne yaparsan yap 2-3 saatlik tur boyunca yüz kere yolda dur ayar dene neler yaparsan yap bir kere bile doğru ölçüme ulaşmıyor ve sonuç 3 saatlik bir boş uğraş zaman kaybı sinir vs. vs. yani bu kadar adii bir nabız bandı üretene kadar hiç üretmeselerde yada yanında vermeselerde gidip bitane alsak bundan iyiymiş

• Beğen
@Mehmet Altuğ

Ben çok teşekkür ederim hocam. hayırlı olsun tekrar.

@emrah9700

Emrah bey bandı hiç yıkadınız mı? yıkayıp tekrar bir baksanız? aşırı tuz yüzünden ölçümleri sapıtabiliyor. birde havalar soğuduğu için bu jellerden kullanmak mantıklı olacak gibi terleyene kadar nabız bandı kuruyor nerdeyse

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
@emrah9700

Elektronik biraz da şans işi. Hele bir de yurtdışı alışverişi yapılıyorsa böyle kötü sürprizlerle karşılaşabileceğimizi aklımızın bir kenarından çıkarmamalıyız. Bence satıcı ile kontak kurup, sorunu anlatın. Bir de onun bir çözüm yolu bulmasına imkan tanıyın. Eğer yorum ve puan vermediyseniz, 'bu olumsuzluğu gidermemeniz durumunda olumsuz yorum yazacağım/negatif puan vereceğim' demek lazım. Belki paranızın bir bölümünü veya hepsini(satıcının insafına bağlı olarak) geri iade bile alabilirsiniz.

• Beğen
@Hüseyin Gündoğdu

yıkadımda, ıslatıyorumda, cihazı kapa aç, aralarındaki bağlantıyı kes eşleştir, karındaki kılsız bölgelere getir, pilini tak çıkar yenile, ne yaparsam yapayım gelmedimiydi gelmiyor, bi tek jel kaldı ama ıslakken bile düzelmeyen cihazın jelle pek düzeleceğine inanmıyorumda onuda deneyeceğim en son

@emrah9700

Hocam,

Satıcı ile iletişime geçin, olmadı timex ile iletişime geçebilirsiniz. Umarım mağdur olmazsınız.

• Beğen
@evrenozbilen

uzak mesafe geri gönder dese bant parası kadar kargo ücreti ödeyeceğim bu banttan tamamen umudu kestim, satıcya yazdım cihazı sıfırla üreticiyle iletişime geç demiş, ilerde bi kadans hız sensör alana kadar bu şekilde kullanacağım bide jel deneyeceğim sonrasındada en sorunsuz olan polar bant alacağım

@Hüseyin Gündoğdu

satıcıya yazdım cihazı sıfırla olmazsa, üreticiyle iletişime geç demiş, onlada geçmedim çünkü dc maker incelemesinin altındaki yorumlarda bu sorunu yaşayan çok kullanıcı varmış çoğu ne yapsada çözememiş polar'a geçip bitirmişler sorunu

@emrah9700

Alışverişinizin puanlamasını ve yorumunu henüz yapmadıysanız, yukarıda da yazdığım gibi satıcıyla bir kez daha iletişime geçip, kötü yorum ve puan verceğinizi belirterek tekrar zorlayın derim.

Sürüşte nabız ölçümü niçin önemli arkadaşlar? 80 $ az para değilmiş. Gerçi km, GPS ve saat özellikleri de var ama...

@Süleyman Çakır

Aşağıdaki link genel olarak sorunuza cevap niteliğindedir. Bu fiyata bu özelliklerde ve uyduruk(Çin malı) olmayan bir km saati malesef yok.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
Teşekkür ederim, siteden bilgi edindim. Gerçi her zaman deli gibi sürdüğüm için nabzımın pek aşağılara düşeceğini zannetmiyorum :D O bakımdan yağ yakamama gibi bi derdim yok çok şükür...

Selamlar,

Bugün cihazı denemek için kısa bir yol yaptım. Yağmurla birlikte "cyclocross challange" etabı haline gelmiş yollarda 25 km kadar sürdüm. Sonrasında Strava'ya aktarmak biraz zaman alsa da cihazın performansından oldukça memnun kaldım.

GPS fikslemesi çok zaman almıyor, bulutlu havada bile kısa sürede kilitledi. GPS accuracy olarak başarılı, keza hız da öyle, fazla gecikme olmuyor. Benim gözlemlediğim gecikme, %SLOPE kısmında sanki, eğimleri gecikmeli olarak veriyor, belki hız gibi direk ölçmeyip hesapladığı için. Onun dışında HRM fonksiyonu çok iyi. Onda da HRM aparatının göğüse takılan kısmını pek ergonomik bulmadım; göğüs teması sanki çok iyi değil. Benim daha önceden kullandığım Oregon Scientific marka nabız saatinin göğüs bandı çok daha ergonomik. Bir de kalori değeri Strava'ya aktarılınca 1315 cal'den 452 cal değerine inmiş...

Gördüğüm 1-2 saçma noktar var. Birincisi, cihaz saat/tarih bilgilerini direk GPS'den alıyor. Yani cihaz kapanırsa yeniden başlangıç ayarlarına dönüyor (15/02/2009 mu ne öyle birşey), yeniden GPS bulana kadar eski veride kalıyor.

Diğeri de cihazı USB ile PC'ye bağlandığında Timex yazılımı aracılığı ile profil ayarlarına girince boy değerini otomatik olarak "99 cm" değerine getiriyor, benim boyumun 1 m altında olması gerektiğini düşünüyor :D Bunu bir türlü değiştiremedim nedense.

Özetle memnun kaldım. Şimdi kadans sensörünü bekliyorum. O da oldu mu tamamdır.

Son olarak tesadüfen keşfettiğim özelliği bilmeyenler için aktarayım; Enter ve Lap/reser (sağ ve sol alt tuşlar) aynı anda basınca görüntü yatay ve dikey olarak değişebiliyor :in:

@Süleyman Çakır

Yalnız bir yanlışınız var hocam yağ yakmak için yüksek nabza gerek yoktur. Yine daha bilgili arkadaşlar söylerler ama, yüksek nabız daha çok dayanıklılık arttırmaya yönelik antremanlarda kullanılır diye biliyorum. 120-140 nabız arası uzun süreli bir aktivite yağ yakmak için daha makul olur.

@Kıvanç AYDIN

Aynen. :in: Zaten ilgili linkte sadece 'yağ yakma' konusuna değinilmemiş. Laktik asit eşiğinin yükseltilmesi gibi noktalardan da bahsediyordu. :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
Bazı fonksiyonları verimli değilmi? Sorun yaşayan arkadaşlar var sanırım
Artı ve eksi yönlerini yazarsanız kullanıcı olarak iyi olur herkes için..

Kullanım öncesi sırası ve sonrasında farkettiğiniz olabilir
Teşekkürller

@Kurtuluş E.

Tarih problemi bende yok kurtuluş hocam. cihazı açtığım andan itibaren düzgün bir şekilde tarih gelmekte.

@Kurtuluş E.

Tarih problemi bende yok kurtuluş hocam. cihazı açtığım andan itibaren düzgün bir şekilde tarih gelmekte. evet eğim biraz geçikmeli geliyor 1-2 saniye gibi benimde dikkatimi çekmişti.

• Beğen
Firmware i 1.1 den 1.2 ye yükselttiniz mi?

İzmirde alan oldumu? Sorunsuz ulaştımı kendisine?

@Hüseyin Gündoğdu

Şimdi denedim bende de düzgün çalıştı ilginç bir şekilde bakalım bir daha yapacak mı...

Bu arada data toplama değeri default 2 sn. onu acaba 1 sn yapsak daha kesin olur mu. Bir de hafızası sıkıntı çıkarır mı (uzun sürüşler için). Bir sonraki sürüşte bir de o şekilde deneyeyim diyorum.

@evrenozbilen

İlk aldığımda sanırım 1.0 geldi dikkat etmedim, sitesinde anlatıldığı şekilde yapılınca 1.02 oldu. 1.2 derken onu mu kastettiniz yoksa ben mi birşeyleri atladım acaba?

Geri