Selamlar,
Bugün cihazı denemek için kısa bir yol yaptım. Yağmurla birlikte "cyclocross challange" etabı haline gelmiş yollarda 25 km kadar sürdüm. Sonrasında Strava'ya aktarmak biraz zaman alsa da cihazın performansından oldukça memnun kaldım.
GPS fikslemesi çok zaman almıyor, bulutlu havada bile kısa sürede kilitledi. GPS accuracy olarak başarılı, keza hız da öyle, fazla gecikme olmuyor. Benim gözlemlediğim gecikme, %SLOPE kısmında sanki, eğimleri gecikmeli olarak veriyor, belki hız gibi direk ölçmeyip hesapladığı için. Onun dışında HRM fonksiyonu çok iyi. Onda da HRM aparatının göğüse takılan kısmını pek ergonomik bulmadım; göğüs teması sanki çok iyi değil. Benim daha önceden kullandığım Oregon Scientific marka nabız saatinin göğüs bandı çok daha ergonomik. Bir de kalori değeri Strava'ya aktarılınca 1315 cal'den 452 cal değerine inmiş...
Gördüğüm 1-2 saçma noktar var. Birincisi, cihaz saat/tarih bilgilerini direk GPS'den alıyor. Yani cihaz kapanırsa yeniden başlangıç ayarlarına dönüyor (15/02/2009 mu ne öyle birşey), yeniden GPS bulana kadar eski veride kalıyor.
Diğeri de cihazı USB ile PC'ye bağlandığında Timex yazılımı aracılığı ile profil ayarlarına girince boy değerini otomatik olarak "99 cm" değerine getiriyor, benim boyumun 1 m altında olması gerektiğini düşünüyor

Bunu bir türlü değiştiremedim nedense.
Özetle memnun kaldım. Şimdi kadans sensörünü bekliyorum. O da oldu mu tamamdır.
Son olarak tesadüfen keşfettiğim özelliği bilmeyenler için aktarayım; Enter ve Lap/reser (sağ ve sol alt tuşlar) aynı anda basınca görüntü yatay ve dikey olarak değişebiliyor :in: