Sözleşme 10 yıllık ve ücret 140 bin €. Bu eğitim masrafları ve eğitim süresince size yapılacak masrafları içeriyor. 2 yıl boyunca verilen maaş, sağlık sigortası, otel ücretiniz, atpl ve tip eğitimleriniz yani. 140 bin €, döviz üzerinden hesaplandığı için miktar giderek artacak, bu doğru. Ancak pilot olma hayali olan ve elinde para olmayan birisi için başka bir seçenek yok. Zira kendiniz dışardan tecrübesiz ikinci pilot olacak kadar yani atpl+tip almanız durumunda yaklaşık 100 bin € civarında masrafınız olacak. Bu parayı bugün kredi çekmek için sizden talep edecekleri ipotekleri bir kenara koyuyorum, güncel faizlerle en düşük faiz oranına sahip bankadan kredi almanız durumunda aylık ödemeniz 14 bin TL civarında ve bu da 10 yıl. THY gerçekten pilot olmak istediğini düşündüğü ve bunun için gerekli yeteneklere sahip olan insanlara herhangi faiz talep etmeden o sırada € olarak harcadığı miktarı, € olarak tekrar talep ediyor. Ben şahsen yapılabilecek en insaflı anlaşma olarak görüyorum bunu. Ayrıca 10 yıldan önce cayma bedeli v.s söz konusu değil. Sadece belirli bir miktar borcunuz var.