Scudo Sports

thailand turu

Merhabalar Evrim

Iki sene once ben Luang Parabang'dan Chiang Kong'a bot turuyla iki gunde gelmistim, sen bir gunluk turu secmissin. Anlasilan sen bisikletle devam edeceksin. Yaninda dolar vardir umarim onceden para degistirirsen iyi olur yollarda para bozdurmasi zor, sadece turistik kentlerde bozdurabilirsin.
Sana daglarda kolay gelsin. Sanki bende seninle pedalliyor gibiyim her gun.
Selamlar.

Scudo
Evrim
Herhalde oldukca zor bir hafta gecirdin ve bu gunlerde Luang Parabang'dasin. Sehirdeki saray ufak ancak garajdaki arabalar cok hosuma gitmisti. Amerikada normal vatandaslarin kullandigi arabalar Laos'da kral arabasi.

Ben sana gecen iki seneki tecrubelerimden biraz aktarayim. Yollarimiz sadece onundeki gunlerde ayni. Otellerin yerlerini belirtmeye calistim, etaplari buna gore ayarlayabilirsin. Gerci artik sen de yeterli tecrubeye sahip oldun sayilir oralarda.

Luang Parabang - Phu Khoun 134 Km

Bu etap oldukca uzun ve cok zor. Sehirden cikinca biraz yokus ve ilk kasaba 28 km sonra ve buradan sonra cehennem azabi basliyor. Yanina tuzlu birseyler de al zira tuz kaybindan artik tatli birseyi agzina koymak istemiyorsun. Ayrica Laos'un kopekleri uysaldir ancak her tarafta yilan var dikkat et, yolda karsilasirsan aman ayaklarini kaldirabildigin kadar yuksek tut.
Bu kasabadan sonra bir 17 km cikacaksin tahminen 3 saatini filan alir ama tepedeki koyde bakkal var icecek bulabilirsin buradan 15 km inis var tadini cikar.
Vee irmagin gectigi koprude bisikletten in ve soyle biraz nehri ve koy insanlarini seyret sanki yuzyillar oncesinin hayatina geri doneceksin. Burada otel yok cok yorulursan baska yontemler aramak zorundasin.
Gelecek 22 km lik cikis icin kendini hazirla arada hic bir sey yok.
Kiu Kacham (Kiew Keshkow)'da otobulerin mola verdigi 5-6 restaurant ve 2 guest house var. Burada kalabilirsin
Istersen Pho Khoun'a kadar devam edebilirsin ancak ben bu etap'tan sonra bayagi bir yorulmustum. Pho Khouna kadar yol inisli cikisli ilerde 9 km ve kasabaya gelmeden once 6 km yokus var. Ben bu kasabada iki senedir konakliyorum. Dort yol daki iki otelin distan gorunusleri fena degil ama ici ayni ikisininde ucret 40 bin kip.

Pho Khoun - Viang Vieng 105 km

Bir onceki gunden sonra kisa olmasina ragmen ban cok zor gelmisti bu etap. Ilk 7 km inis cikisli sonra 15 km inis var sonra 8 km cikiyorsun. Ha bu cikisin baslarinda kaplica ve guest house var. istersen etaplari kalacagin yerlere gore ayarla, tepedeki koyde solda temiz bir kadinin bakkali var icerde kadin hem terzi hem bakkal hemde ayni yerde yasiyor, kisa bir icecek molasi verebilirsin.
Cikistan 47 km sonra Kasi'ye varacaksin burada da oteller var. 58 km daha gidersen turistik kasaba Vang Vieng' e varacaksin. Sehirlerde biraz merkezden uzakta kalirsan oteller daha ucuz ve gurultusuz. 40 bin kip otel

Viang Vieng- ......... 95 km
Bu etap kisa inis ve cikislarla dolu zevkli bir yol. Ben tam 95 km sonra sagda restaurant gorunumlu ve arkasinda bungalovlari olan bir yerde kalmistim. 30 bin kip

Vien Tianne - 74 km.
Yol yine kisa inis cikisli fazla bir problem yok
Vien Tianne simdiye kadar gorduugum en huzurlu ve sakin bir bas sehir. Irmak kenarindaki lokantalar super otantik, benim icinde bir bira yudumla. Burada nehire dik olan yollarin birinde ismi Rue Francois Ngin olabilir tam emin degilim, nehir tarafindan girilmez bir cadde, yaklasik 50-60 metre ilerde Istanbul restaurant var. Sahibi Idris abiye ve oglu Cem'e benden selam iletiver lutfen, kahvaltilari ve muhabbetleri fena degildir. Otel konusunda burasi biraz pahali arka sokaklari tercih et.
Evrim buradan ne yap et Vietnam vizesi almaya calis, gitmisken Vietnami goremezsen yazik olur. Benim favori ulkem, sistemiyle ve insanlariyla.

Sana kolay gelsin daglarda, eger merak ettigin baska seyler varsa yardimci olmaya calisirim.
Selamlar

Bu mukemmel bilgilerin eminim Evrimin cok isine yarıyacaktır.Beraber bu gezide olmanız ne guzel olurdu.Ama ilerde neden olmasın.Mukemmel bir teknik direktor gibisin. Sadece hakem tarafından kırmızı kart gosterilmis bir teknik direktor.Cunku uzaktan idare etmek durumundasın.Evrime kolay gelsin ve zevkli bir gezi dilegimizdir.Bu arada ben kendimi tanıtayım.Evrimin babasıyım.Sizleri bu zevkli hobinizden dolayı kutluyorum..

Merhabalar Evrim,
Yolun açık olsun, takipteyiz... Muhteşem yerlerde pedallıyor ve oradalarda soluk alıyorsun. Birçok kişinin hayal bile edemediği coğrafyalarda ve sadece bisikletin ile birliktesin.

Kazasız, belasız ve sorunsuz turlar dilerim...

Sevgiler...

@myant

Evrim kendini destekleyen bir babasi oldugu icin gurur duymali. Genellikle Turkiyede babalar olagan disi isleri pek hos karsilamazlar, koruyuculuk duygularindan dolayi herhalde. Sizin destekleriniz beni cok duygulandirdi zira zamaninda boyle bir destekten ben hep mahrum kaldim. Ayrica sakin kaygilanmayin, dunyanin en huzurlu kosesi guney asya herhalde budizmin etkisi. Ben bundan sonraki tum tatillerimi batida degilde doguda gecirmeye niyetliyim.
Eger bu bolge ile ilgili daha fazla resim ve bilgi ihtiyaci duyarsaniz

www.mumju.com

Ahmet - New York

Saygilar

Evrim harikasın yahu :)
Hem muhteşem bir tur yapıyorsun, hem de an be an bizlerle paylaşıyorsun
yolun açık olsun kardeşim
şimdi de Laos'a geçiyoruz hep birlikte, hadi bakalım :)

@Ahmet Mumcu

Tesekkurler Ahmet,:) Sizin gercekci ve dogru dusunce yapınız tum arkadas ve insanlıga buyuk destek.Sakın bunu ufak bir sey olarak gormeyin.Tespitleriniz o kadar isabetliki ki ulkemiz insanını cok iyi analiz ediyorsunuz.Ama hayatta yasanarak ogreniliyor muhakkak.Tutuculuk cok kotu.Bİz genelde baskalarının fikriyle karar veririz.Evrimin sitesinde bir yazısı var:Cabuk emen cocuk bezi adında.Okumanı istiyorum.Biz orada belitilen ikinci cocuk gibi olmalıyız.Senin varlıgın bana cok guven verdi sevgili Ahmet.Yurekten kucaklıyor ve opuyorum.Ugrasılarınıza son surat devam.....

@gatila

Sevgili GATİLA,
Üniversite yıllarımda yurt dısı tecrubem olsa idi ve gormus olsa idim guzel ulkeleri,bu gun hata olarak gordugum cok seyi yapmazdım herhalde.Ornegin Bir muhendis olarak betonlasmaya seyirci kalırmıydım.Bisikletin sehirlerde otomotiv devlerine ve maganda kulturune yenilmesini kabul edermiydim.Daha etkin olurdum.Benim yurt disi deneyimim oldu ama cok gecti artık.Olsun sizler varsınızya.:) Sizler aktif ve dogru işlerle mesgul oldugunuzu gorunce bizde cok mutlu oluyoruz.Babalar; cocuklarına ve siz sevgili genclere yardımcı ve yol gosterici olmalıdır.Siz bizden ileri olacaksınızki gelecek guzel olsun.Beni anlamanız ve aranızda gormek istemeniz muthis bir sey .Cok mutlu edici ve aynı zamanda dusuncelerimizide genclestirici.Doping gibisiniz gencler.Opuyorum,tum bisiklet sever genclerimizi. :) Bu arada Evrimin guzel gezisini hep beraber izlemeye devam edecegiz.Tabiiki sizlerin gezilerinide.

@myant

Bir baba tarafından bu kadar desteklenmek gerçekten süper birşey. Sizin ellerinizden öpmek istiyorum.
Benimde ilk turlarımda babam büyük destekçimdi ama zaman geçtikçe bu özelliğini kaybetmeye başladı. Nedenini ise hala bilmiyorum.

Sevgili Evrim'e iyi yolculuklar...

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: evrimyigit
@Serkan Taşdelen

Sevgili Serkan,
Bu güzel cümlelerine teşekkür ederim.Baba olarak tabiiki destekliyecegim.Sizlerin candan desteklerini görünce mutlu oluyorum.Evrimin kız kardeşi geçen yıl ayni bölgeleri gezdi.İlave olarak Japonya,Tibet Çin,Kore,vietnam....Sizlerin bu hareketli ve uygar hobileriniz bize enerji veriyor elbette.Ben sizlere tesekkür ediyorum ve her birinizi ayrı ayrı öpüyorum....
Sizlerin sitesine girmek,yazılarınızı okumak,benide aranıza kabul etmeniz cok güzel bir duygu.Sizleri bu enerji içinde görünce insanlığın ve ülkenin geleceginden daha emin oluyorum.Unutmayınız ki sayı olarak cok değilsiniz.Size alternatif kültürsüz,kulluğu peşin kabul etmiş,kolay kolay ikna edemiyecegimiz,dar kafalı,bağnaz insanların varlığı gittikcede artıyor. Bİr ülke düşününki Her iline ünüversite açıyorsıunuz ama o ülke şeriatın kenarında..Eğitim sistemi acilen sorgulanmalı....Senin babanda seni destekliyor eminim Serkan. :) Opuyorum tum bisiklet sever gencleri...

@Sencer KAN

Sencer,
lutfen devam da senin sesini duyamıyoruz :) Ben Mustafa Amcanım.Evrimin babası. Mac doksan dakikadır. Sonuna dek destek gerekir.Evet,alkıs seseini duymazsam bir daha mangal yapmam bak sana.:) opuyorum seni..

Evet o yol tabelalarinda Yazan Cin tarafina donmenizi sabirsizlikla bekliyorum ,size bir hayli yakinim Hongkong Macau yada Kunmig taraflari olursa beraber pedallamak cok guzel olurdu :) yinede umitvarim bir Turk gelir ve beni yalniz birakmaz :) Cin den sevgilerle...

• Beğen
@murty

İsminizi yazmamıssınız ama olsun. Size Oglum diye hitab ediyorum.Ne guzel olur,oralarda vatandasın aynı dili konusan insanın önemini anlamıs olursunuz.Hayat daima tecrübe. Bu arada ben Evrimin babasıyım oglum.Ondan bu tabirle hitap ediyorum size.
Sehrinden uzakta isen dısarda o bolge insanını ozlersin ulkenden uzakta ulke insanını.Ama yan yana gelince.Ahhh.Olmaz boyle bir sey.Cok duygusuzuz.Malesef boyle ama.İşte hayat bize daima sevmeyi ve saymayı ogretmeli.Ulke kolay bu sınırlara gelmedi.Fakat içte ve dıstaki işbirlikciler ucurumun kenarına getirdiler.Gericiligin soyleyin tavizi olurmu.Ama bu gun onlar heves içinde sozumana demokrasi.Demokrasi egemen güclere yaramazsa vallahi adını bile andırmazlar.Dikkatli olmalıyız ve ulkemizi sonuna dek oyunlardan korumalıyız.İşte ve dısta.opuyorum seni ve senin gibi gelecegimiz olan tüm gencleri..

dünya küçük belki bi yerlerden bi türk çıkar cidden....muhteşem bi performans...tebriklerimi belirtmek istedim...bisiklet ailesi olarak uzak doğu virüsünün aramızda hızla yayıldığını belirtmek istiyorum.... ayağınıza sağlık...

Selam Evrim,

İyimisin uzundur senden bir ses cıkmadı umarım her sey yolundadır??? Kendini ve mesajlarını bizden mahrum bırakma... Yolun acik sagligin yerinde olsun

Sevgiler,

• Beğen
@OrionForEver

Selamlar,
Evrim yazilarına ulkeler arası tur bolumunda onemli konu olarak Tayland-Laos-Kambocya adı altında devam ediyor.Su anda on dort sayfa yazısı mevcut.Buradan takip etmemiz gerekiyor.Selamlar.

Yeni yazılarınızı bekliyoruz sayın EVRİM YİĞİT... SELAMLAR

evrim merhabalar,süper bi yolculuk oluyor sanırım.ilerleyen yıllarda bir nepal yolculugumun olması için çalışmalarımı devam ettiriyorum.
bu arada verdiğin bilgiler çok degerli ,umarım bunları birazdaha detaylı bir şekilde bir köşeye yazmışındır(uygun pansiyon,kamp yerleri , yemek vs)
kazasız Belasız iyi yolculuklar
bol bol eglenceler...

• Beğen
Dünyanın dört bir yanında bisikletli kardeşlerimiz gezerken kalbimiz onlarla,bizlerde onların bilgi ve resimleri ile oralardayız.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu
Geri