Scudo Sports

Testosteron kokulu forum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar bir süredir forumda dikkatimi çeken bir konuyu az önce bir vesileyle tekrar fark ettim. Forumda neredeyse hiç kadın üye yok mu ne? Ya da olanlar yazmıyor mu? Çok farklı konularda sayısız mesaj okudum burada. Kadınları rahatsız edecek bir şey göremedim. Kadın ve erkeğin her ortamda beraber olması gerektiğini düşünüyorum. Hele de dünya turu yapan kadın bisikletçilerimiz bile varken bisikletsever kitlenin kadın ayağının buraya hiç itibar etmemesi bana göre kayıp. Nedenini bilen var mı?

Scudo
Bunu çok uzun zamandır ben de farkediyorum. Hatta arada yazasım da geliyordu. Arada bir eski başlıklarda denk geliyorum 1 - 2 tane kadın arkadaşa. 😀

1- Türkiye gibi tutucu kesmin fazla olduğu bir ülkede kadınların bisiklete binme oranı doğal olarak diğer ülkelere göre az. (Elde var bisiklete binen birkaç bin kadın)
2- Bisiklete binen herkesin bisikletforuma girmediği gibi, bisiklete binen her kadın da bisikletforuma girmiyor doğal olarak. Hiçbir zaman girmediler, hiçbir zaman girmeyecekler de. Zaten genel olarak forum sitelerinin çook büyük oranlarda erkek kullanıcılardan oluştuğunu biliyoruz. "Kadın sitesi" diye birşey var, demekki orada takılıyorlar :D Bisikletle ilgili bir soruları olsa bile gidip orada kendi aralarında konuşuyorlar demek. (Elde var 500 kadın)
3- Forum kullanıcılarının çook büyük bir yüzdesi foruma hayatı boyunca sadece birkaç kez girer, soracağını sorar, cevabını alır, birdaha da uğramaz. Yani "mürit" haline gelmez :D Bu her iki cinsiyet için de geçerli! (Elde var 100 kadın üye)
4- Erkekler bile evleniyor foruma eskisi gibi giremiyor, veya bisikleti satıyor bu durumda forumu da bırakıyor. Yani değişen hayat şartları sebebiyle forumu bırakıyor. Bu, kadınlar için de geçerli tabiki. (Elde var 50 kadın üye)
5- Forum, güzel Türkiye'mizin minyatürü gibi adeta. İçinde her türlü habitatı barındırıyor :D Deli birinin, manyak birinin, ya da piskopat birinin foruma girmeyeceğinin ya da giremeyeceğinin garantisini bana verebilir misiniz? Veremezsiniz :D Çok sayıda anormal (Anormal: Normal olmayan, sıradan olmayan, alışılagelmişin dışında tavırlar sergileyen) kullanıcıya ve yoruma denk geldim, neredeyse her gün denk geliyorum. "Sizin gibi dayd giyip frofil fodoğrafı çekmedim diye mi böyle gonuşuyonuz benne" diyen forumdaş var bu forumda ya :D Ahahah çok yaşa be! Eksik olma sen e mi :harika: Forumda gerçekten de her türlü insan olduğundan, forumdaki tüm yorumlar, tüm muhabbetler ve yazılar kadınları incitmeyecek, kırmayacak, gerekli hassasiyete ve duyarlılığa sahip nitelikte maalesef olamıyor. Bu neredeyse fizik kurallarına aykırı :krktm: (Neyse uzattım, elde var forumdaki erkek muhabbetlerine gahvehane muhabbetlerine tahammül edip foruma girip çıkmaya devam eden azimli 10 kadın üye)

Ben arada sırada görüyorum o 10 üyeyi :D

Yani söylemek istemiyorum aslında ama fake kadın üyeler bile oldu bu forumda ya :D ahahhaha

@Serkan Mıstınoğlu
Erkek gibi kaydolan kadın üye de olduğunu sanıyorum. Nitekim ben olsam öyle yapabilirdim.

Diğer taraftan strava kayıtlarında segmentlere baktığımda bizim gibi amatörlere sağlam farklar atan epey performanslı kadın bisikletliler görüyorum ve mutlu oluyorum. Varsın foruma gelmesinler ama çoğalarak bisiklet sürmeye devam etsinler.

@Serkan Mıstınoğlu İstatistik bilimini konuşturmuşsunuz. :)))) Dediğiniz her şey büyük ölçüde doğru. Sayılar kısmını bilemem. :) Ama çok farklı forumlara ve hobi etrafında yürütülen sohbetlere baktığımda genel olarak forumdaki sohbetlerin belli bir seviyenin üstünde olduğunu düşünüyorum. Yani kadınların "anormal" erkeklerden korkup buraya gelmesini pek anlamıyorum. Üsküdar Cuma Pazarı'ndaki satıcılardan ben bile korkuyorum :)) ama ortam kadın dolu. Yine Üsküdar'da bir seyyar simitçinin genç kızların kalçalarına bakarak "Taze taze bunlar! Sıcak sıcaaaaak!" diye bağırmasını da sadece simit satışını artırma çabasına bağlayamıyorum nedense. :)))))
Kadınların bisiklet kültürüne daha fazla girmesi, erkeğin taytına bile bakıp ilginç yorumlar yapan kafanın kırılması bakımından gerekli. Toplumlar sihirli değneklerle değil, böyle küçük adımlarla değişiyor. Sizin yazdığınız her şeye katılmakla birlikte (sayılara değil. :))))) ) bunun böyle kalmaması için müdahil bir ses olalım diyorum.

Bence çoğunluğun erkek olmasının nedeni tamamiyle sosyo kültürel değil. Burada detaylar konuşuluyor. Rakamlar konuşuluyor. Nitelikler ve nicelikler..
Kadınlar, bu konularda elde edecekleri bilgilerin gereksiz olduğunu düşündüklerinden merak sahibi değiller.
Kadın yüzeysel düşünür, sonuca bakar. Kadının yapısı böyle. Bu yüzden buraya gelip de hiçbir zaman yuvarlanma direnci, bike fit, jant ağırlığı, rulmanın seramik olup olmadığı, ışığın kaç lümen olduğu gibi konularda paylaşım ve yorum yapmayacaklar. Ve bu durum dünyanın her yerinde böyle.. İki farklı canlıdan bahsediyoruz ve en önemli benzerliği iki ayaklı olmaları. Beyinler farklı çalışıyor.
Kadın estetiğin sembolüdür, onun için güzel görünsün yeter..

Kadın olarak bir profil ile kaydolun bakalım buraya başınıza neler geliyor. Ben bir deneme yaptım. Hoş mesajlar gelmiyor. Ülkemiz cinsel açlığın afrikası malum. Her ne kadar bisiklet camiası daha medeni olsa da, içerisinde epey bi çürük yumurta da çıkıyor.

@Serkan Mıstınoğlu O mesajdaki arkadaş fixienin ansiklopedisini yazmış. :) Acaba ondan yorum olup yağmış olabilir miyiz? Diğer başlıklardaki yorumlanma sayısına hiç dikkat etmedim ama 341 yorum sıra dışı bir duruma mı işaret ediyor?

@Kuzey Ege Hocam tehlikeli ve sert kategorizasyonlar bunlar. :)

@Mehmet Metin Levent Kasımpaşa'da yaşayan bir öğrencim internetten bulduğu kadın fotoğraflarıyla bir instagram sayfası açıp mahalleledeki abilerle filan bağlantı kurmuş. O ağır abilerin sanal ortamda nasıl da birer aşk böceğine dönüştüklerini görmüş. :) Yönettiğim bir kurumsal hesapta da facebookun dahiyane algoritması sürekli seks işçilerini eklememi öneriyordu. Aslında haklıydı da çünkü ablalarla onlarca ortak arkadaşımız çıkıyordu. Bir dedeyi hiç unutmuyorum. Kucağında kız torununun fotoğrafıyla ablaya yorumlardan kendi telefonunu göndermişti. :) Dayıyı arayıp yapma etme desem mi diye düşünmedim değil. :) Belli bir yaş üstüne sosyal medyayı yasaklamak mı gerek acaba? :)

Kadınların bazılarının sandığı kadar naif, kırılgan , ince ruhlu olmadığını bilecek kadar hayat tecrübesine sahibim, bırakınız şu "kadınlar çiçektir" romantik zırvalığını. Bir örnek vereceğim : bundan birkaç ay önce motosikletimle iş yerime doğru seyir halinde iken önünden geçmekte olduğum okulun giriş kapısına doğru sinyalsiz bir şekilde sağa kıran araca 6 metrelik fren izine rağmen sağ arka kapıdan çarptım ve sol vites maneti kırıldı, motordan düşmedim, yaralanmadım fakat aracından hışımla inan bayan bana hitaben, kendisi hatalı olmasına rağmen ( ki o esnada hatanın onda bulunduğunu idrak edememiştim) "arabanın ağzına s..tın" dedi üstelik belki de en vahim olan kısmı söz konusu kadın bu okulda öğretmendi ve kendisini "hanfendi siz öğretmensiniz, sözlerinize dikkat edin " diye uyardığımda daha çirkefleşerek "dua et ki çocuklar var yoksa ben ana avrat dümdüz gitmesini de bilirim " diyecek kadar alçaldı. Durum bundan ibarettir. Ortada bu tür yaşanmışlıklar varken kimse bana kadınlara dair romantizm mavalları okumasın.
Son olarak bana göre bu memleketin geri kalmışlığında kadınların payı erkeklerinkinden kat be kat fazladır, Avrupalı hemcinslerini bir göz önüne getirin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Kadınların bazılarının sandığı kadar naif, kırılgan , ince ruhlu olmadığını bilecek kadar hayat tecrübesine sahibim, bırakınız şu "kadınlar çiçektir" romantik zırvalığını. Bir örnek vereceğim : bundan birkaç ay önce motosikletimle iş yerime doğru seyir halinde iken önünden geçmekte olduğum okulun giriş kapısına doğru sinyalsiz bir şekilde sağa kıran araca 6 metrelik fren izine rağmen sağ arka kapıdan çarptım ve sol vites maneti kırıldı, motordan düşmedim, yaralanmadım fakat aracından hışımla inan bayan bana hitaben, kendisi hatalı olmasına rağmen ( ki o esnada hatanın onda bulunduğunu idrak edememiştim) "arabanın ağzına s..tın" dedi üstelik belki de en vahim olan kısmı söz konusu kadın bu okulda öğretmendi ve kendisini "hanfendi siz öğretmensiniz, sözlerinize dikkat edin " diye uyardığımda daha çirkefleşerek "dua et ki çocuklar var yoksa ben ana avrat dümdüz gitmesini de bilirim " diyecek kadar alçaldı. Durum bundan ibarettir. Ortada bu tür yaşanmışlıklar varken kimse bana kadınlara dair romantizm mavalları okumasın.
Son olarak bana göre bu memleketin geri kalmışlığında kadınların payı erkeklerinkinden kat be kat fazladır, Avrupalı hemcinslerini bir göz önüne getirin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Eyvah eyvah :bsmagryr: Ne güzel genellediniz öyle :D Mükemmel bir atlayış

türkiye'de hayatın hangi alanında cinsiyetler arası eşitlik gördün de, bu forumda sayıca eşitlik olmaması garibine gitti? türkiye, cinsiyet rollerinin bulunmadığı, bir insanın erkek veya dişi olmasının sadece vücut şekillerinde kaldığı bir ülke mi ki?

Yahu sadece forumda değil, tüm sosyal mecralarda erkeğin kadına karşı bir ilgisi var.
Tabiattaki her erkek birey, dişinin kendisini fark etmesi için türlü türlü numaralar yapar, bi şekilde iletişim kurmanın yolunu arar.
Hepimiz sonuçta genlerinde soyunu devam ettirme içgüdüsü taşıyan canlılarız. Milyonlarca yıldır böyle.
Galapagosta da, serengeti düzlüklerinde de, amazon ormanlarında da böyle. O canlılardan farkımız, düşünüp yorumlama yapabiliyor olmamız ki bizi insan yapan temel faktör de bu.
Farkında olmadığı bu üreme içgüdüsünün etkisiyle bir kadına yanaşmaya çalışan bir canlının da düşünüp yorumlayamadığı, yani kısacası insan olmayı becerememiş bir canlı olduğu sonucuna ulaşabiliriz.

@Serkan Mıstınoğlu baksanıza benim kadınlara tespitlerim ile bu videonun alakası nedir? Kafadan attığımı mı ima ediyorsunuz? Tespitlerimi yaşadığım tecrübelerle temellendiriyorum, siz onların melek olduğunu düşünecek bir hayat yaşadıysanız bu da sizi bağlar.

• Üzgün
Tepkiler: Road_Runner
arkadaşlar yaşadığınız münferit olaylarla temellendirerek bütün kadınları genelleyemezsiniz, aynı şekilde tekil örnekler üzerinden erkekleri değerlendirirsek hepimizi toplama kampına kapatmaları gerek, ama öyle değil, mesela benim suçum ne? cinsiyet farkı olmadan her yerde her çeşit insan olabilir.
@phrygian bu fotoğrafta forumun toplamından daha fazla bağyan var

219057 dosyayı görüntüle

Bu fotoğraf resmen "gız gaynıyor!" forumun yanında :eek:

gözümden kaçmış onlar. :D

Geri