2012 Tern Link D8 sahibiyim.Geçenlerde 2015 Dahon Vitesse D8 aldım.Niyetim Dahon'a geçip Tern'ü satmaktı fakat satılan Dahon oldu.
Sebeplerine bakarsak;Dahon'un arka aktarıcısını beğenmedim.Bisikletin üstünde çok kaba duruyor ve dış darbelerden etkilenmeye meyilli.
43821 dosyayı görüntüle
Vites kolu çevirmeli yerine tetikli olduğundan şehir içinde aniden yavaşlamak gerektiğinde seri olarak vites düşürmek mümkün olmuyor.
43822 dosyayı görüntüle
Tern'ün arka aktarıcısı ve vites kolu katlanır bisiklet için daha uygun dizayn edilmiş
43823 dosyayı görüntüle
43824 dosyayı görüntüle
* Dahon'un teker göbekleri somunlu Tern'ün mandallı sistem.
* Tern'ün arka bagajı aluminyumdan üretilmiş alanı daha geniş ve kullanışlı ayrıca Klickfix bagaj ürünleri ile uyumlu.Dahon'un arka bagajı ise demir ve daha ince yapılı duruyor.
* Tern'ün kadrosunun arka bölümünün dizaynı hem daha dayanıklı duruyor hem de göze daha hoş geliyor.
43825 dosyayı görüntüle
43828 dosyayı görüntüle
* Her iki bisikletin de gidon yüksekliği ayarlanamıyor ancak Tern'ün gidonu daha yüksek olduğundan ve gidon ile sele arası yaklaşık 5 cm daha kısa olduğundan daha dik bir oturma pozisyonu sunuyor.
* Tern'ün arka ruble 12-32 Dahon'un 11-32.Son dişliden dolayı bir pedalda 60 cm'ye yakın fark oluşuyor.
* Dahon'un elcikleri alyen vidalı Tern'ün değil.
* Dahon'da sele borusunda pompa var Tern'de yok.
* Katlandıklarında Dahon'un gidonu kadro arasında kalıyor ve bisiklet daha derli toplu duruyor..Tern'ün ise gidonu dışarda kalıyor.
43831 dosyayı görüntüle
43834 dosyayı görüntüle
* Fakat gidon dışarıda kalacak şekilde dizayn edildiğinden Tern'ün katlanma tarzı çok daha hoş ve pratik.
Benim gördüğüm farklar bunlar.Hangisini tercih edeceğiniz size kalmış.