Scudo Sports

Terlemeye başlarken inanılmaz kaşıntı

Duş aldıktan sonra nemlendirici kullanmayı deneyebilirsin,cildin kuru olabilir.Ilık su ile duş almayı deneyebilirsin sıcak suyun da etkisi olabilir tabi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Scudo
Arastiricam çok tesekkurler
Benim de yıllarca spor yapmama engel bir rahatsızlıktı bu durum. Koşmaya başladıktan 2 dakika sonra aşırı bir kaşıntı ve sıcak basması olur ve mecburen koşuyu bırakırdım. Eğer bırakmazsam kaşıntı iğne batması gibi daha da rahatsız edici bir hale gelirdi. Ayrıca her gün antihistaminik içecek kadar da alerji sorunum vardı. Ta ki hipertiroid teşhisi konulana kadar. 9 ay süren bir tedaviden sonra bu şikayetlerimin tamamı geçmiş durumda ve şu an hiç bir kaşıntı olmadan hem bisiklet sürebiliyorum hem de koşu yapabiliyorum. Sıcak basması ve kaşıntının yanında çabuk sinirlenme ve el titremesi de varsa tiroid testi yaptırmakta fayda var. Çünkü hipertiroidin en somut belirtileri bunlar.
Dostum araştırdım tüm belirtiler bende var gerçekten çok sağol aile hekiminin bulamadığını sayende bulduğum için çok mutluyum vallahi yanlız cildiyeden randevu yok hastaneler full nasıl yapicam şimdi mecbur devlete gitmem lazım özele gidemem sence aile hekimime söylesem tiroid testi yaparmi
Duş aldıktan sonra nemlendirici kullanmayı deneyebilirsin,cildin kuru olabilir.Ilık su ile duş almayı deneyebilirsin sıcak suyun da etkisi olabilir tabi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Aynen aga sıcak su ile duş alıp çıkınca gözenekler açık kalıp catliyormus oda terlerken kasindiriyormus diğer arkadaşın yazdığı da benim yaşadıklarımin aynısı sagolasin

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Arastiricam çok tesekkurler

Dostum araştırdım tüm belirtiler bende var gerçekten çok sağol aile hekiminin bulamadığını sayende bulduğum için çok mutluyum vallahi yanlız cildiyeden randevu yok hastaneler full nasıl yapicam şimdi mecbur devlete gitmem lazım özele gidemem sence aile hekimime söylesem tiroid testi yaparmi

Aile hekimi ve cildiyeye değil doğrudan iç hastalıklarına görünmen lazım. Onun yönlendirmesi daha doğru olur. Asıl olarak endokrinoloji uzmanı bakar ama onlara randevu almak çok zor. Benim teşhisi nöroloji uzmanı yapmıştı. El titremesi olunca testi o istemişti.

böbrek rahatsızlığınız olabilir. Bir nöfrolog görünmenizde fayda var

Tüm konuyu okudum. İlk mesaj da dahil olmak üzere tüm kaşıntı durumu 20 li yaşlardan beri çektiğim bir sıkıntı.

Bir kaç not:
- bu sıkıntıyı yaşamayan ya da bir yakınından görmeyip gerçek fikir sahibi omnayanlar lütfen yorum yapmasın. Çünkü çoğu boş.
- doktora görünülmesi kesinlikle gerekir ama doktora görününce geçecek diye bir kaide yok daha önde bu güne kadar 3 defa doktora göründüm, dediklerini yaptım ama hiç bir işe yaramadı.
- bu sıkıntıyı çekip de gerçekten çözüme ulaşmış olanlar (eski bir konu sonuçta) kalıcı bir çözüm bulup bulamadıklarını paylaşırsa iyi olur.

Gelelim hikayeye,
- banyo sonrası kaşıntı evet. Genelde yazın. Nadiren kışın. Duş alırken ılık su. Çıkmadan 2 dk kadar kademeli buz gibi su olana kadar beklerim mutlaka.
- bende spor yaparken kaşıntı nadiren oluyot. Çok terlerim. Hatta L-karnitin almış gibi terlerim şıpıl şıpıl. Sanırım odaklanma oldukça kaşıntı ön plana çıkmıyor.
- spordan sonra durunca kaşıntı olmuyor. Duş sonrası oluyor genelde.
- denize ya da havuza girdikten sonra duş almazsam mutlaka kuruyana kadar kaşıntı oluyor. Geçen hafta test ettim hatta, denizden çıkıp soğuk duş alıp gölgede kuruduğum zaöan çok ama çok az kaşınma ile geçiyor bu süreç.
- stres, heyecan gibi duygular vücutta ısınmaya yol açıyor bazıları terliyor bazen de terlemeden yalnızca ısınma hissediyor, bu sırada kollardan ya da başka bir yerden başlayıp göğüs, sırt, omuzlar, kalça, bacaklar şeklinde bir süre sonra tüm vücut. Eler yetişemiyor kaşımaya. Hatta olay bir yerden sonra kaşımadan ziyade elleri o yüzeyden geçirme yarışına dönüyor. Doktorun birimin verdiği bir nemlendirici krem vardı. Kutusu 250₺ miydi neydi geçen yıl. İşe yaramamış. Geçen ona sarıldım sürdüm bacaklara. Daha da arttı. Çıldıracak gibi oldum. Attım banyoya kendimi bildiğin hacı şakir sabunu ile kese ile daldım bacaklara. Deriyi yüzecektim neredeyse. Korku filmi sahnesi gibiydi. Sonra birden geçti. Sebep yok.
- geçen duş aldım sonra kaşıntı olur gibimoldu ama geçti hemen. Sonrasında temiz kıyafetler giydim. Atlet giydim atletin izi kaşınmaya başladı, pijama altı giydim bacaklar, delirirsin. Aynı kıyafetleri başka zamanlar giydiğimde kaşınıyor ama ne iş?
- yaz günü gömlek giydiğimde hafif terleme ile göğüs kalıntısı oluyor.
Daha bir dolusu var.

Nasıl geçiyor?
- duş sonrası soğuk su kalıcı değil ama günü kurtarır.
- beslenme olayı. Yarı ketojenik yaptığım günlerde pek olmuyor bu. Karbonhidrat ve şekere yan gözle bakabiliriz anlamına geliyor sanırım bu. Yağlı beslenmenin de iyi geldiği. Ve tabi protein.
- odaklanmak. Bir işe ya da bir konuya odaklandığımda geçtiğimi fark ediyorum. Zaten geçmese şu an evden yazıyor olmazdım. Ne an geçtiğini anlamıyor insan.
- şampuan ve sabunların da etkili olduğunu düşünüyorum. Bu konuda herkes kendi denemeler yapmalı. Hangisi daha az kaşıntı ya da hiç kaşıntı sonucu veriyorsa oradan devam.
- psikolojik kısım; bana kalırsa işin psikolojik kısmı kaşıntının başlaması ile başlayıp tüm vücudu sarması ile ilgili. Köpek korkusu gibi, korkan kişinin bir enerji ya da koku salgılaması ile köpeğin bunu anlayıp hallenmesi bağlantısı burada da kaşıntının artması ile artmasın korkusu arasında var bence.
- doktora görünmek elbette çare ama her zaman çözüm olmuyor malesef.

Konuyu açan arkadaş ve diğer müzdarip arkadaşlar hala forumda iseler, 6 yıllık bir konu başlığı olduğu için bu süre zarfında ne gibi gelişmeler yaşadılar, sorunu çözdğler mi yoksa hala mücadeleye devam mı ediyorlar, bir zahmet yazabilirler ise çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Geçmiş olsun.

Ben bunun psikolojik bir yönü olduğunu düşünüyorum biraz da. Uzun yıllardan sonra kurtulduğum bu iğne batmalı-kaşınma durumu geldi Eylül ayında aklıma nedense. Ve en az 1 ay çektim duştan sonra bu sıkıntıyı. Ben kurtulmak için banyodan çıktıktan sonra dikkatimi kolaylıkla yoğunlaştıracağım başka bir şeyle uğraşıyorum. Cep telefonunda oyun oynamak gibi. Birkaç dakika içinde geçiyor. Denemediğim şey kalmadı ama bir düzeni yok gibi görünüyor. Vücudumdaki kılları tıraş etmeyi bile düşündüm ama şimdilik onu yapmadım. Benim elimdeki veriler;
1. Düşündüğümde bu iğne batma olayı başlıyor.
2. Banyoda yıkanırken kaşınmaya başlarsam çıktığımda çok daha hararetli bir yangı oluyor. En iyisi batma hissi gelse bile kaşınmamakta direnmek.
Saçma sapan bir olay.

Sıcağa veya soğuğa bağlı ürtiker belirtileri bence bu konu başlığı altında yazılan çoğu post. Bende de soğuk kış günlerinde, koşmaya şortla çıkmışsam bazen oluyor. çok sıcak evden bir anda soğuğa çıkınca dayanılmaz bir kaşıntı. Veya soğuk bir kış gününde maçta stadyumda uzun süre soğukta kalıp bir anda metro istasyonuna girince başlayan kaşıntı şeklinde kendini gösterdiği olmuştu.

yandaki linki okumakta fayda var. (link)

20 yaşlarımda benimde 2 göğüs arasında aşırı derecede kızarıklık ve kaşıntı olurdu. Hatta kaşırken tahriş ederdim. Doktora falan gitmedim ama sonrasında kendi kendine geçti. Çok nadir, ara ara tekrar oluyor ama en son ne zaman oldu hatırlamıyorum.

İyi bilirim bu duyguyu 3 sene önceye kadar bende de vardı kendi kendine geçti Allah şifa versin

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Kaşıntıya son..!
Isırgan yaprağı çayı içerek
Veya yine taze sıkılmış ısırgan suyu içerek
Duş jeli içine karanfil yağı ile karıştırmak çok faydalıdır.

Yada kaşıntılı bölgeye iyi gelen balmumu ve kantoron yağı ile yaptığımız özel bir karışım kremi var onu gönderebilirim.Allah acil şifalar versin

Piskolojik bir problem varsa Terapi Şart..!

ÇARESİNİ BULDUM. SONA KADAR OKUYUN.Arkadaşlar yıllardır bende de aynı sorun vardı. Genelde Eylül,Ekim aylarında başlar ve Haziran ayında geçer. 8 yıldır bu hastalık yüzünden kış aylarında bisiklet süremez hale gelmişdim. Serumlar ve ilaçlar yazdı doktorlar fayda etmedi. Terleyemiyordum ve kaşınıyordum. Doktor Metipred 4mg ilacını önerdi. Şu şekilde kullan dedi ilk 3 gün sabah 9da,12:00de ve 14:00de olmak üzere 1er tablet. Sonrakı 6 gün 2 tablet. Sonrakı 3 gün yarım tablet. İnanırmısınız ilk günden 80% etki gösterdi. 2 ci gün artık hiçbir kaşıntım kalmadı. Kalın giyinip bisiklet turuna çıktım. Çok rahat şekilde terlemeye başladım. O gün bu gündür (15 gündür) kaşıntı yok. Ve acayip şekilde bundan kurtulduğum için mutluyum. İlacı doktorunuzla konuşmadan almayın ve ya içmeyin. Ben sadece çok forumlarda araşdırmışdım ve kimse çaresini bulmamışdı. İnşallah bu hastalıkdan eziyet çekenlerin şifa bulmasına vesile olmuş olurum

• Beğen
Tepkiler: barispeace
ÇARESİNİ BULDUM. SONA KADAR OKUYUN.Arkadaşlar yıllardır bende de aynı sorun vardı. Genelde Eylül,Ekim aylarında başlar ve Haziran ayında geçer. 8 yıldır bu hastalık yüzünden kış aylarında bisiklet süremez hale gelmişdim. Serumlar ve ilaçlar yazdı doktorlar fayda etmedi. Terleyemiyordum ve kaşınıyordum. Doktor Metipred 4mg ilacını önerdi. Şu şekilde kullan dedi ilk 3 gün sabah 9da,12:00de ve 14:00de olmak üzere 1er tablet. Sonrakı 6 gün 2 tablet. Sonrakı 3 gün yarım tablet. İnanırmısınız ilk günden 80% etki gösterdi. 2 ci gün artık hiçbir kaşıntım kalmadı. Kalın giyinip bisiklet turuna çıktım. Çok rahat şekilde terlemeye başladım. O gün bu gündür (15 gündür) kaşıntı yok. Ve acayip şekilde bundan kurtulduğum için mutluyum. İlacı doktorunuzla konuşmadan almayın ve ya içmeyin. Ben sadece çok forumlarda araşdırmışdım ve kimse çaresini bulmamışdı. İnşallah bu hastalıkdan eziyet çekenlerin şifa bulmasına vesile olmuş olurum
İlacın çare olmasına sizin adınıza sevindim,peki ilaç ne işe yaradıda kaşıntınız geçti? Yada şöyle sorayım sorun neymişde ilaç işe yaradı? ne bileyim belkide terle karışık vücuttan atılan asitten falanmı kaynaklanıyordu kaşıntınız bu ilaç onumu dengeledi,

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dostum sonuç ne 2 senedir kullanmadığım antihistaminik be antidepresan kalmadı sınav dönemde olduğum için sürekli stresliyim be kaşıntı oluyor çaresini bulamadım eğere sen de kesin bir gelişme olduysa doktorumla görüşüp denemek isterim cevap yazarsan çok mutlu olurum
Yani 1.Gün 9 da 12 de ve 14 te mi yoksa ayrı günler mi bu 6 gün 2 tablet demişsin ya günde 2 tablet mi yani
İlacın çare olmasına sizin adınıza sevindim,peki ilaç ne işe yaradıda kaşıntınız geçti? Yada şöyle sorayım sorun neymişde ilaç işe yaradı? ne bileyim belkide terle karışık vücuttan atılan asitten falanmı kaynaklanıyordu kaşıntınız bu ilaç onumu dengeledi,
ben doktoruma sordum kullanabilirsin dedi ama dozu sormayı unuttum yardımcı olabilir misin ?

Son düzenleme:
Kaşıntı yaşayan arkadaşlar ilaçlar sadece kaşıntıyı belli bir süre sadece durdurur,kaşıntı alerjik bir durumdan kaynaklanmıyorsa,hamama gidin,iyi bir tellak güzelce bir kese yapsın,derideki gözenekleri açsın,ondan sonra kaşıntı filan kalmaz,bu işlemi 2-3ayda bir tekrar edin.Sadece deri,toksit maddeleri gözeneklerin tıkalı olması nedeniyle dışarı atamıyor,kaşıntı bu yüzden meydana geliyor, geçmiş olsun.

Kaşıntı yaşayan arkadaşlar ilaçlar sadece kaşıntıyı belli bir süre sadece durdurur,kaşıntı alerjik bir durumdan kaynaklanmıyorsa,hamama gidin,iyi bir tellak güzelce bir kese yapsın,derideki gözenekleri açsın,ondan sonra kaşıntı filan kalmaz,bu işlemi 2-3ayda bir tekrar edin.Sadece deri,toksit maddeleri gözeneklerin tıkalı olması nedeniyle dışarı atamıyor,kaşıntı bu yüzden meydana geliyor, geçmiş olsun.
inan denedim her şeyi
inan denedim her şeyi
Geçen sene Kasım gibi başladı çok şiddetli değildi sınav kaygım vardı ama çok stres olmuyordum mezuna bıraktım bir gün içinde geçti bu sene Eylül gibi çalışmaya başladım Ülke gündemi dersler car curt derken yine başladı her ilacı denedim antihistamininden tut antidepresanına kadar sonuç sıfır bu yukarıda ki arkadaşın dediği ilacı deniycem sabah hayırlısı diyorum

Merhaba arkadaşlar bende bu durumdan yaklaşık 1.5 yıl çektim. Terlemeye başladığımda, stres yaşadığımda ortaya çıkıyordu ama sevdiğim bir iş yaparken olmuyodu bu durum. Çok doktor gezdim çoğu psikolojiktir dedi ama psikolojik olarak bi sıkıntım olduğunu düşünmüyordum. En sonunda Kayseri Acıbadem hastanesinde Dr. Abdullah Turasan (cildiyeci) tavsiye ettiler bende son çare gitmiştim. bana demiştiki psikoloji olmayan bir hastalığı ortaya çıkarmaz sadece tetikler kan tahlillerimde gayet iyiydi çünkü. teşhis olarak dediki senin dedi sinir uçların diğer insanlara nazaran daha duyarlı terleme vb durumlarda sinirlerin aşırı tepki veriyor demişti.(bu şikayetle bi kaç hasta daha geldiğini belirtti) . ilaç verdi ismi dideral ve laroxy(kendisi antideprasandır) . antideprasan verdim dedi ama paikolojik bi sıkıntın olduğu için değil antideprasanların kas gevşetici ve sinir hücrelerini gevşetme özelliği olduğunu da söyledi. Çok şükür 1 hafta içinde belirli derecede azaldı 1 ay içinde ise çok şükür geçti diyebilirim . Size tavsiyem o doktor ile irtibata geçmeniz her aklıma geldiğimde minnet duyuyorum çok zor bi hastalık. Şimdiden herkese geçmiş olsun
Dostum son durum nedir oldumu hiç olduysa ne zaman oldu olmadıysa ilaçları kaç gün/ay kullandın

Doktorum bana sabah 9:00da 12:00da ve 14:00da olmak üzere 1er tablet yazdı. Yani 1 günde toplam 3 tablet. 3 gün böyle kullan dedi. Sonrakı 6 gün 9-da ve 12:00de 1 tablet (günde toplam 2 tablet) ondan sonrakı 3gün yarım tablet günde 1 defa. Tüm günlerde ilacı saat 15:00a kadar içmemi söylemişdi. 25.01.2022de içmeye başladım 05.02.2022de bitirdim. Bu süre zarfında kaşıntı ve ya vücutta kırmızı lekeler olmadı. Rahat terliyordum. 3 gündür ilacı kullanmıyorum ve şuan kaşıntı ve lekeler yok
Ekim ayının başlanğıcından bu yana 26.01.2022-e kadar hiç terleyemiyordum. Ter vücuttan çıkmaya çalışıyordu sanki derinin altında kalıyordu çıkamıyordu. Ve o an koltuk altı,ovuç içi,ayağın altı hariç her yerde kaşıntı ve böyle kırmızı lekeler oluşuyordu. Hemen soyunup vücut ısısını düşürüyordum ve 10-15 dakika sonra lekeler yavaşca kayboluyordu. İlaç kullandıktannsonra bisiklet sürdüm terledim,sıcak yemek,çay filan içdim terledim. Kaşıntı ve lekeler 25.01.2022den bu güne kadar olmadı. İlacı 3 gündür kullanmıyorum ve şuan herşey gayet normal. Henüz tam birşey söyleyemem amma belki ireli zamanda ilaç etkisini kaybedince yeniden başlar kaşıntı. Amma bu hastalıktan o kadar bıktım ki,doktorumla konuşup günde 1 ilaç ya da 2-3 günde 1 ilaçla yatıştırıcam hastalığı. Başka çarem yok :)

Dosyalar

• F77C671F-F188-44CF-A17C-91CB0794B5B6.jpeg
    F77C671F-F188-44CF-A17C-91CB0794B5B6.jpeg
    52,7 KB · Okunma: 492
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Doktorum bana sabah 9:00da 12:00da ve 14:00da olmak üzere 1er tablet yazdı. Yani 1 günde toplam 3 tablet. 3 gün böyle kullan dedi. Sonrakı 6 gün 9-da ve 12:00de 1 tablet (günde toplam 2 tablet) ondan sonrakı 3gün yarım tablet günde 1 defa. Tüm günlerde ilacı saat 15:00a kadar içmemi söylemişdi. 25.01.2022de içmeye başladım 05.02.2022de bitirdim. Bu süre zarfında kaşıntı ve ya vücutta kırmızı lekeler olmadı. Rahat terliyordum. 3 gündür ilacı kullanmıyorum ve şuan kaşıntı ve lekeler yok
Ekim ayının başlanğıcından bu yana 26.01.2022-e kadar hiç terleyemiyordum. Ter vücuttan çıkmaya çalışıyordu sanki derinin altında kalıyordu çıkamıyordu. Ve o an koltuk altı,ovuç içi,ayağın altı hariç her yerde kaşıntı ve böyle kırmızı lekeler oluşuyordu. Hemen soyunup vücut ısısını düşürüyordum ve 10-15 dakika sonra lekeler yavaşca kayboluyordu. İlaç kullandıktannsonra bisiklet sürdüm terledim,sıcak yemek,çay filan içdim terledim. Kaşıntı ve lekeler 25.01.2022den bu güne kadar olmadı. İlacı 3 gündür kullanmıyorum ve şuan herşey gayet normal. Henüz tam birşey söyleyemem amma belki ireli zamanda ilaç etkisini kaybedince yeniden başlar kaşıntı. Amma bu hastalıktan o kadar bıktım ki,doktorumla konuşup günde 1 ilaç ya da 2-3 günde 1 ilaçla yatıştırıcam hastalığı. Başka çarem yok :)
Geçmiş olsun.Buna yakın problem bende'de vardı.Antalyada yaşadığım sürede bisiklet kullanırken vucudumda bu tarz benekler oluyordu.Ben araştırdım isilik olduğu çıktı.Benim ter bezlerim ucu teri o iklimde teri dışarı atamıyordu.Burada balkanlarda bisiklet sürerken bu tarz problemle karşılaşmadım.Aldığınız ilaç galiba saman nezlesi tarzı bir ilaç.Polen alerjisi'de olabilir sizde.

Polen alerjisi değil. Terle bağlı. Daha doğrusu vücut teri dışarı atamıyor ve o ter sanki deri altında kalarak acı bir kaşıntı veriyor
Teşekkürler

Geri