Kimbilirne
Üye
- Tepki
- 85
- İsim
- Alpaslan
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Dostum araştırdım tüm belirtiler bende var gerçekten çok sağol aile hekiminin bulamadığını sayende bulduğum için çok mutluyum vallahi yanlız cildiyeden randevu yok hastaneler full nasıl yapicam şimdi mecbur devlete gitmem lazım özele gidemem sence aile hekimime söylesem tiroid testi yaparmiBenim de yıllarca spor yapmama engel bir rahatsızlıktı bu durum. Koşmaya başladıktan 2 dakika sonra aşırı bir kaşıntı ve sıcak basması olur ve mecburen koşuyu bırakırdım. Eğer bırakmazsam kaşıntı iğne batması gibi daha da rahatsız edici bir hale gelirdi. Ayrıca her gün antihistaminik içecek kadar da alerji sorunum vardı. Ta ki hipertiroid teşhisi konulana kadar. 9 ay süren bir tedaviden sonra bu şikayetlerimin tamamı geçmiş durumda ve şu an hiç bir kaşıntı olmadan hem bisiklet sürebiliyorum hem de koşu yapabiliyorum. Sıcak basması ve kaşıntının yanında çabuk sinirlenme ve el titremesi de varsa tiroid testi yaptırmakta fayda var. Çünkü hipertiroidin en somut belirtileri bunlar.
Aynen aga sıcak su ile duş alıp çıkınca gözenekler açık kalıp catliyormus oda terlerken kasindiriyormus diğer arkadaşın yazdığı da benim yaşadıklarımin aynısı sagolasinDuş aldıktan sonra nemlendirici kullanmayı deneyebilirsin,cildin kuru olabilir.Ilık su ile duş almayı deneyebilirsin sıcak suyun da etkisi olabilir tabi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.
Arastiricam çok tesekkurler
Dostum araştırdım tüm belirtiler bende var gerçekten çok sağol aile hekiminin bulamadığını sayende bulduğum için çok mutluyum vallahi yanlız cildiyeden randevu yok hastaneler full nasıl yapicam şimdi mecbur devlete gitmem lazım özele gidemem sence aile hekimime söylesem tiroid testi yaparmi
İlacın çare olmasına sizin adınıza sevindim,peki ilaç ne işe yaradıda kaşıntınız geçti? Yada şöyle sorayım sorun neymişde ilaç işe yaradı? ne bileyim belkide terle karışık vücuttan atılan asitten falanmı kaynaklanıyordu kaşıntınız bu ilaç onumu dengeledi,ÇARESİNİ BULDUM. SONA KADAR OKUYUN.Arkadaşlar yıllardır bende de aynı sorun vardı. Genelde Eylül,Ekim aylarında başlar ve Haziran ayında geçer. 8 yıldır bu hastalık yüzünden kış aylarında bisiklet süremez hale gelmişdim. Serumlar ve ilaçlar yazdı doktorlar fayda etmedi. Terleyemiyordum ve kaşınıyordum. Doktor Metipred 4mg ilacını önerdi. Şu şekilde kullan dedi ilk 3 gün sabah 9da,12:00de ve 14:00de olmak üzere 1er tablet. Sonrakı 6 gün 2 tablet. Sonrakı 3 gün yarım tablet. İnanırmısınız ilk günden 80% etki gösterdi. 2 ci gün artık hiçbir kaşıntım kalmadı. Kalın giyinip bisiklet turuna çıktım. Çok rahat şekilde terlemeye başladım. O gün bu gündür (15 gündür) kaşıntı yok. Ve acayip şekilde bundan kurtulduğum için mutluyum. İlacı doktorunuzla konuşmadan almayın ve ya içmeyin. Ben sadece çok forumlarda araşdırmışdım ve kimse çaresini bulmamışdı. İnşallah bu hastalıkdan eziyet çekenlerin şifa bulmasına vesile olmuş olurum
Dostum sonuç ne 2 senedir kullanmadığım antihistaminik be antidepresan kalmadı sınav dönemde olduğum için sürekli stresliyim be kaşıntı oluyor çaresini bulamadım eğere sen de kesin bir gelişme olduysa doktorumla görüşüp denemek isterim cevap yazarsan çok mutlu olurumÇARESİNİ BULDUM. SONA KADAR OKUYUN.Arkadaşlar yıllardır bende de aynı sorun vardı. Genelde Eylül,Ekim aylarında başlar ve Haziran ayında geçer. 8 yıldır bu hastalık yüzünden kış aylarında bisiklet süremez hale gelmişdim. Serumlar ve ilaçlar yazdı doktorlar fayda etmedi. Terleyemiyordum ve kaşınıyordum. Doktor Metipred 4mg ilacını önerdi. Şu şekilde kullan dedi ilk 3 gün sabah 9da,12:00de ve 14:00de olmak üzere 1er tablet. Sonrakı 6 gün 2 tablet. Sonrakı 3 gün yarım tablet. İnanırmısınız ilk günden 80% etki gösterdi. 2 ci gün artık hiçbir kaşıntım kalmadı. Kalın giyinip bisiklet turuna çıktım. Çok rahat şekilde terlemeye başladım. O gün bu gündür (15 gündür) kaşıntı yok. Ve acayip şekilde bundan kurtulduğum için mutluyum. İlacı doktorunuzla konuşmadan almayın ve ya içmeyin. Ben sadece çok forumlarda araşdırmışdım ve kimse çaresini bulmamışdı. İnşallah bu hastalıkdan eziyet çekenlerin şifa bulmasına vesile olmuş olurum
Yani 1.Gün 9 da 12 de ve 14 te mi yoksa ayrı günler mi bu 6 gün 2 tablet demişsin ya günde 2 tablet mi yaniÇARESİNİ BULDUM. SONA KADAR OKUYUN.Arkadaşlar yıllardır bende de aynı sorun vardı. Genelde Eylül,Ekim aylarında başlar ve Haziran ayında geçer. 8 yıldır bu hastalık yüzünden kış aylarında bisiklet süremez hale gelmişdim. Serumlar ve ilaçlar yazdı doktorlar fayda etmedi. Terleyemiyordum ve kaşınıyordum. Doktor Metipred 4mg ilacını önerdi. Şu şekilde kullan dedi ilk 3 gün sabah 9da,12:00de ve 14:00de olmak üzere 1er tablet. Sonrakı 6 gün 2 tablet. Sonrakı 3 gün yarım tablet. İnanırmısınız ilk günden 80% etki gösterdi. 2 ci gün artık hiçbir kaşıntım kalmadı. Kalın giyinip bisiklet turuna çıktım. Çok rahat şekilde terlemeye başladım. O gün bu gündür (15 gündür) kaşıntı yok. Ve acayip şekilde bundan kurtulduğum için mutluyum. İlacı doktorunuzla konuşmadan almayın ve ya içmeyin. Ben sadece çok forumlarda araşdırmışdım ve kimse çaresini bulmamışdı. İnşallah bu hastalıkdan eziyet çekenlerin şifa bulmasına vesile olmuş olurum
ben doktoruma sordum kullanabilirsin dedi ama dozu sormayı unuttum yardımcı olabilir misin ?İlacın çare olmasına sizin adınıza sevindim,peki ilaç ne işe yaradıda kaşıntınız geçti? Yada şöyle sorayım sorun neymişde ilaç işe yaradı? ne bileyim belkide terle karışık vücuttan atılan asitten falanmı kaynaklanıyordu kaşıntınız bu ilaç onumu dengeledi,
inan denedim her şeyiKaşıntı yaşayan arkadaşlar ilaçlar sadece kaşıntıyı belli bir süre sadece durdurur,kaşıntı alerjik bir durumdan kaynaklanmıyorsa,hamama gidin,iyi bir tellak güzelce bir kese yapsın,derideki gözenekleri açsın,ondan sonra kaşıntı filan kalmaz,bu işlemi 2-3ayda bir tekrar edin.Sadece deri,toksit maddeleri gözeneklerin tıkalı olması nedeniyle dışarı atamıyor,kaşıntı bu yüzden meydana geliyor, geçmiş olsun.
Geçen sene Kasım gibi başladı çok şiddetli değildi sınav kaygım vardı ama çok stres olmuyordum mezuna bıraktım bir gün içinde geçti bu sene Eylül gibi çalışmaya başladım Ülke gündemi dersler car curt derken yine başladı her ilacı denedim antihistamininden tut antidepresanına kadar sonuç sıfır bu yukarıda ki arkadaşın dediği ilacı deniycem sabah hayırlısı diyoruminan denedim her şeyi
Dostum son durum nedir oldumu hiç olduysa ne zaman oldu olmadıysa ilaçları kaç gün/ay kullandınMerhaba arkadaşlar bende bu durumdan yaklaşık 1.5 yıl çektim. Terlemeye başladığımda, stres yaşadığımda ortaya çıkıyordu ama sevdiğim bir iş yaparken olmuyodu bu durum. Çok doktor gezdim çoğu psikolojiktir dedi ama psikolojik olarak bi sıkıntım olduğunu düşünmüyordum. En sonunda Kayseri Acıbadem hastanesinde Dr. Abdullah Turasan (cildiyeci) tavsiye ettiler bende son çare gitmiştim. bana demiştiki psikoloji olmayan bir hastalığı ortaya çıkarmaz sadece tetikler kan tahlillerimde gayet iyiydi çünkü. teşhis olarak dediki senin dedi sinir uçların diğer insanlara nazaran daha duyarlı terleme vb durumlarda sinirlerin aşırı tepki veriyor demişti.(bu şikayetle bi kaç hasta daha geldiğini belirtti) . ilaç verdi ismi dideral ve laroxy(kendisi antideprasandır) . antideprasan verdim dedi ama paikolojik bi sıkıntın olduğu için değil antideprasanların kas gevşetici ve sinir hücrelerini gevşetme özelliği olduğunu da söyledi. Çok şükür 1 hafta içinde belirli derecede azaldı 1 ay içinde ise çok şükür geçti diyebilirim . Size tavsiyem o doktor ile irtibata geçmeniz her aklıma geldiğimde minnet duyuyorum çok zor bi hastalık. Şimdiden herkese geçmiş olsun
Geçmiş olsun.Buna yakın problem bende'de vardı.Antalyada yaşadığım sürede bisiklet kullanırken vucudumda bu tarz benekler oluyordu.Ben araştırdım isilik olduğu çıktı.Benim ter bezlerim ucu teri o iklimde teri dışarı atamıyordu.Burada balkanlarda bisiklet sürerken bu tarz problemle karşılaşmadım.Aldığınız ilaç galiba saman nezlesi tarzı bir ilaç.Polen alerjisi'de olabilir sizde.Doktorum bana sabah 9:00da 12:00da ve 14:00da olmak üzere 1er tablet yazdı. Yani 1 günde toplam 3 tablet. 3 gün böyle kullan dedi. Sonrakı 6 gün 9-da ve 12:00de 1 tablet (günde toplam 2 tablet) ondan sonrakı 3gün yarım tablet günde 1 defa. Tüm günlerde ilacı saat 15:00a kadar içmemi söylemişdi. 25.01.2022de içmeye başladım 05.02.2022de bitirdim. Bu süre zarfında kaşıntı ve ya vücutta kırmızı lekeler olmadı. Rahat terliyordum. 3 gündür ilacı kullanmıyorum ve şuan kaşıntı ve lekeler yok
Ekim ayının başlanğıcından bu yana 26.01.2022-e kadar hiç terleyemiyordum. Ter vücuttan çıkmaya çalışıyordu sanki derinin altında kalıyordu çıkamıyordu. Ve o an koltuk altı,ovuç içi,ayağın altı hariç her yerde kaşıntı ve böyle kırmızı lekeler oluşuyordu. Hemen soyunup vücut ısısını düşürüyordum ve 10-15 dakika sonra lekeler yavaşca kayboluyordu. İlaç kullandıktannsonra bisiklet sürdüm terledim,sıcak yemek,çay filan içdim terledim. Kaşıntı ve lekeler 25.01.2022den bu güne kadar olmadı. İlacı 3 gündür kullanmıyorum ve şuan herşey gayet normal. Henüz tam birşey söyleyemem amma belki ireli zamanda ilaç etkisini kaybedince yeniden başlar kaşıntı. Amma bu hastalıktan o kadar bıktım ki,doktorumla konuşup günde 1 ilaç ya da 2-3 günde 1 ilaçla yatıştırıcam hastalığı. Başka çarem yok![]()