Cennet koyu ve yan yana Maden Koyu na kadar olan bölgeye normal arabayla gitmek çok zor. Arazi uyumlu araçlarla inilebiliyor. MTB tarzı bisikletlerle inilebilir. Motorla inilebilir ama yinede inişler rahat değil. Öte yandan Çıralı da kamp yapmak halen en kolay ve en sorunsuz yöntemlerden birisi. Dün gece Çıralı da bir kamp daha yaptık. Bizim üç çadırın yanında etrafımızda yaklaşık on çadır daha vardı.
Çıralı da kamp yapmak isteyen arkadaşlar şunlara dikkat etsin.
- Ateş yakmayın. Yakmak istiyorsanız bile ateşin uzaktan görünmeyecek şekilde kamufle edilmiş olmasını öneririm. Etraftaki esnaf yada kim olduğunu bilmediğim kişiler Jandarmaya ihbar ediyor. Gece birde Jandarma gelip ateşleri söndürüyor kimlik GBT kontrolü yapıyor.
- Çadırlarınızı akşam güneş batınca kurmaya başlayın. Ve sabah uyandığınızda üşenmeyin sökün ve paketleyin. Çünkü sabahleyin yine jandarma geliyor çadırınızın başındaysanız uyarıyor, resmi tebligat yapıyor, sökülmezse kişi başı 210 tl ceza keseceklerini söylüyorlar. Çadırının başında olmayanlara ise ihbar kağıdı bırakıp ayrılıyorlar. dönüşte çadır oradaysa ceza işlemi yapıyorlar, çadırda halen kimse yoksa çadırı söküp götürebilirler.
- Çadırı Olimpos'a yakın yere değil de Çıralı'ya yakın yerlere kurmak sanıyorum daha mantıklı. Olimpos'a yakın yerdeyseniz orada bulunan özel güvenliklerinde sorun çıkardığını duydum çünkü. Ben genelde Çıralı tarafında çadır kurarım. İlk kez Jandarma geldi üstelik hem akşam hem sabah. Sanıyorum yaktığımız büyük ateş yüzünden oldu.
- Alkol konusunda sıkıntı çıkarmadılar. Hani "Antalya'da içki yasağı" haberleri için söylüyorum. Oradan alkol satın almak istiyorsanız Olimpos' da ki mekanlar daha pahalıya satıyorlar, Çıralı'daki tekeller merkezde 5.50 tl olan ürünü 6,50 ye satıyorlar, 7 lira olan ürünü 8 liraya satıyorlar bence uygun.
- Mayıs ayında bugüne kadar Çıralı'da yaptığım üç kampın üçünde de gece üşüdüm. Gündüz çok sıcak gece soğuk. Sahilde oturmak için battaniye yada tam açılan uyku tulumunuzu yanınızda bulundurun.
Çıralı ve Olimpos'ta kamp kurmak için tecrübe ettiğiniz camping ler var mı? İsimleriyle birlikte yazarsanız sevinirim. İstanbul'dan gelecek misafirlerim için bir kamp tatili planlıyorum. Mümkünse denize çok yakın bir nokta olmalı.
Kamping alanı ismi:
Artıları:
Ekileri:
gibi bilgiler lazım. Teşekkür ederim.