Scudo Sports

Tekirova-Olimpos Arasındaki Koylar ve Kamp.(Antalya)

CyclistAntalya

Daimi Üye
Tepki
448
İsim
Erkan
Bisiklet
b'Twin
Sevgili arkadaşlar, iki yıldır Antalya'da yaşıyorum. Bisiklet ve Kamp kültürünü yaşamaya çalışıyorum. Daha önce Köprülü Kanyon, Çıralı, Olimpos, Salda Gölü gibi muhteşem yerlerde kamp yaptım. Bu yıl daha çok kamp yapmak istiyorum. Haritada işaretlediğim koylar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum;

-Bu koylara bisikletle inebilir miyim?
-Yürümem mi gerekir.
-Yoksa üst yola kadar bisikletle gidip oradan aşağıya bir traktörle falan mı inmeliyim?
-Buralar çadır kurmak için uygun yerler midir?
-Çadır kurduk diyelim gece ateş yakmamıza bir sakınca var mıdır?
-Jandarma gelip rahatsız eder mi?

png.png

Scudo
Çıralı ve Olimpos da ayrıca Adrasan sahil 5 adalar mevkii, likya yolu v.s. çok gezdim. Durup kamp yapmadım fakat kamp yapanlara çok rastladım o koylarda. Ateş yakma konusunda orman içlerinde sıkıntı olur diye tahmin ediyorum. Yalnız kamp için ayrılan noktalar var buralarda zaten herşey serbest. Olimpos özellikle gençler ve öğrenciler tarafından çok rağbet gören bir mekan. Zaten bungalov ve ağaç evler pansiyon tarzı bir hizmet anlayışı var oralarda. Kampa ihtiyacınızın olacağını sanmıyorum. Yakında İnşaAllah yine oralarda olacağım. Size hayırlı seyahatlar diliyorum. Bu arada orda olduğunuz için şanslısınız....

@rknsycck

Abi vallahi ben 3 Yıldır Kemer-Kirişde otelde calısıyorum ve hemen hemen her izin günümde arkadaslarla arabalarla sürekli gideriz Cennet Koyuna pikniğe balığa filan gideriz.Sürekli kamp yapanlar var zaten orda.Eğer bisikletiniz Mtb ise yollar sıkıntı olmaz ama yol bisikleti için aynı şeyi söyleyemeceğim.Jandarma ise kimlik sorgulamak için arada uğruyormuş. Bu koyların arasında Cennet koyunu kesinnlikle tavsiye ederim.Cennet koyunun hemen yanındakı dagın yamacında kucuk bı koy daha var çoğu kişi bilmez orayı giderseniz oralarıda görmenizi tavsiye ederim.Ateşde yaktık biz hiç bir sıkıntı olmadı

Çoğu kişinin nadir bildiği koy burası.(Alıntı)
maxresdefault.jpg

Bu normal koydan arkadaşlar bir görüntü13076890_10154180723214901_8681893906847375218_n.jpg

@ÇaNakkaLeRuHu evet olimpos ta adrasanda kamp alanları var. ayrıca en sevdiğim yer olimpos çıralı dır. ama biraz daha sessiz daha kendi başıma olmak istediğim için varsın wc duş olmasın, alt yapı olmasın. zaten Konyaaltı da oturuyorum. sabah çıkacağım akşam çadır atacağım ertesi gün evime döneceğim. bir başka gün de diğer koya gideceğim falan gibi yani. ateş yakma konusunda evet ormanlık alanda ateş yakmayız, hani plajda açlanda masum küçük bir ateşe izin veriliyor mudur diye merak ettim. sonra jandarmayla uğraşmayayım :9 evet iki yıl öncesine ki istanbul da yaşıyordum şanslıyım artık antalyadayım :)

Maden koyuna tekirovanın sonundan likya yol ayrımından saparak ulaşabilirsiniz ama maden koyundan çıralıya bağlantı nasıl bilmiyorum. likya yürüyüş yolu harici araç yolu devam etmiyor olabilir. Bence cennet koyundan sonra direk çıralıya inin oradan olympos ve adrasan ardından karaöz gelidonya feneri yapabilirsiniz. Karaözde çok güzel korsan koyu var kamp için.

@ATTy harika görünüyor. cennet koyuna öncelikli olarak gidebilirim öyleyse. o gizli koyları keşfetmekte sıradaki iş olsun :) bisikletim mtb değil city bike. demek sorun yaşayabilirim. farklı bir plan kurmalıyım.

@ozansefer maden koyu mantıklı evet ordam çıralıya geçiş falan da güzel görünüyor. ama işte oralara bisikletle gidebilir miyim emin olamıyorum. yollar orman yolu şeklindeyse yani koylar arası geçişten bahsediyorum. yoksa çıralıya inmek çok kolay.

• Beğen
Tepkiler: ATTy
@rknsycck
Denenebilir enfazla biraz elde gidersin ama anayoldan çok daha keyifli olur. yanına su al bolca çeşme görmedim ben maden koyuna kadar ilerisindede yoktur sanırım.

@ozansefer deneyeceğim. en azından cennet koyundan fotoğraf aldım @ATTy arkadaştan :) oradan eminim.

-Tekirova Beach,
-Beycik Bükü,
-Maden Koyu
hakkında daha çok bilgiye ihtiyacım var arkadaşlar. bilen arkadaşlar o koyların ulaşımı, ana yoldan aşağıya inişini, koyda çadır atma imkanlarını varsa fotoğraflarıyla bizi bilgilendirirlerse çok sevap olacak :) sonuçta içilecek rakılarımız biralarımız var oralarda. :)

güncel...

• Beğen
Tepkiler: ATTy
20150603_081518.jpg
Bahsettiğiniz koyları büyükbir kısmını kano ile gezdim sahilde kayalık bölgede ateş yakıp kamp kura bilirsiniz. Bisikletle gidilecek koylar pek fazla değil sazak ve korsan koyuna gidebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için oktatlon isimli youtube kanalı olan oktay bakar a sora bilirsiniz Akdeniz de ve Ege deki bütün koylari bilen nadir insanlardandır.

@rknsycck
Senin için bir tur yaptık. Belki faydası olur.
<iframe frameBorder="0" scrolling="no" src="(link)" width="500" height="400"></iframe><div style="background-color:#fff;color:#777;font-size:11px;line-height:16px;">Powered by <a style="c

(link)

@atasoy rota çok güzel görünüyor. Bu rotayı ben şehir bisikletimle takip edemem elbette :) ama o son noktada güzel kamp yapılırdı herhalde. grubunuzun bizlere uygun etkinlikleri olursa katılmak isterim. şehir bisikleti olan kampçı tiplere el vermek isterseniz yani :) ayrıca rotanın videosu varsa izlemek isterm.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Sehir bisikleti olan kampçı tiplerden biride benim zaten. Mtb daha çok kışın günler kısa iken kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@atasoy peki bu yollardan bir şehir bisikletiyle mi indiniz? öyleyse bende yapabilirim yani...

@Altan Yılmaz bencede bu konu Antalya'da yaşayan bisikletçiler için güzel rotalar önerecek...

Başlangıç seviyesi dağbisikleti ile gittik.
Yolun büyük bir bölümü bozuk. Merdiven şeklini almış yerler var. Şehir bisikletiyle bıraz yürümeyi göze almanız lazım. Belki yaza kadar yolda bir çalışma olursa daha rahat olur.

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
Cennet koyu ve yan yana Maden Koyu na kadar olan bölgeye normal arabayla gitmek çok zor. Arazi uyumlu araçlarla inilebiliyor. MTB tarzı bisikletlerle inilebilir. Motorla inilebilir ama yinede inişler rahat değil. Öte yandan Çıralı da kamp yapmak halen en kolay ve en sorunsuz yöntemlerden birisi. Dün gece Çıralı da bir kamp daha yaptık. Bizim üç çadırın yanında etrafımızda yaklaşık on çadır daha vardı.
Çıralı da kamp yapmak isteyen arkadaşlar şunlara dikkat etsin.

- Ateş yakmayın. Yakmak istiyorsanız bile ateşin uzaktan görünmeyecek şekilde kamufle edilmiş olmasını öneririm. Etraftaki esnaf yada kim olduğunu bilmediğim kişiler Jandarmaya ihbar ediyor. Gece birde Jandarma gelip ateşleri söndürüyor kimlik GBT kontrolü yapıyor.

- Çadırlarınızı akşam güneş batınca kurmaya başlayın. Ve sabah uyandığınızda üşenmeyin sökün ve paketleyin. Çünkü sabahleyin yine jandarma geliyor çadırınızın başındaysanız uyarıyor, resmi tebligat yapıyor, sökülmezse kişi başı 210 tl ceza keseceklerini söylüyorlar. Çadırının başında olmayanlara ise ihbar kağıdı bırakıp ayrılıyorlar. dönüşte çadır oradaysa ceza işlemi yapıyorlar, çadırda halen kimse yoksa çadırı söküp götürebilirler.

- Çadırı Olimpos'a yakın yere değil de Çıralı'ya yakın yerlere kurmak sanıyorum daha mantıklı. Olimpos'a yakın yerdeyseniz orada bulunan özel güvenliklerinde sorun çıkardığını duydum çünkü. Ben genelde Çıralı tarafında çadır kurarım. İlk kez Jandarma geldi üstelik hem akşam hem sabah. Sanıyorum yaktığımız büyük ateş yüzünden oldu.

- Alkol konusunda sıkıntı çıkarmadılar. Hani "Antalya'da içki yasağı" haberleri için söylüyorum. Oradan alkol satın almak istiyorsanız Olimpos' da ki mekanlar daha pahalıya satıyorlar, Çıralı'daki tekeller merkezde 5.50 tl olan ürünü 6,50 ye satıyorlar, 7 lira olan ürünü 8 liraya satıyorlar bence uygun.

- Mayıs ayında bugüne kadar Çıralı'da yaptığım üç kampın üçünde de gece üşüdüm. Gündüz çok sıcak gece soğuk. Sahilde oturmak için battaniye yada tam açılan uyku tulumunuzu yanınızda bulundurun.

Çıralı ve Olimpos'ta kamp kurmak için tecrübe ettiğiniz camping ler var mı? İsimleriyle birlikte yazarsanız sevinirim. İstanbul'dan gelecek misafirlerim için bir kamp tatili planlıyorum. Mümkünse denize çok yakın bir nokta olmalı.

Kamping alanı ismi:
Artıları:
Ekileri:

gibi bilgiler lazım. Teşekkür ederim.

@mutlu07 Adrasan'da olabilir evet. Biraz kamping alanı araştırmalıyım. Teşekkür ederim.

Geri