Scudo Sports

Tekirdağ

Kumbağ dan başlayıp, Uçmakdere , Mürefte, Şarköy, Gelibolu rotasını tavsiye ederim. Kumbağ-Uçmakdere arası yol asfalt değil, manzara olarak muhteşem. Yalnız Şarköy-Naipköy sapağına kadar su kaynağı yok o yüzden yanınızda kişi başı 1 er litrelik su bulundurmanızı öneririm. Sonrasında adım başı hayrat :)

Dün İstanbuldan çıkarak bu rota üzerinden Geliboluya gittim. İstanbul-Tekirdağ arasında hiç zevk almama rağmen Kumbağ'dan sonra yorgunluğuma değdi.

• Beğen
Tepkiler: gatila
Scudo
Naip'ten sonra Yeniköy'e kadar sık aralıklara göreceğiniz çeşmelerden akan su çok kokuyor. İnsanı tiksindiren berbat bir koku. Yeniköy'de çınarın hemen yanıbaşından akan su inanılmaz soğuk ve yumuşak bir su...
Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: gatila
Arkadaşlar dün saat 07:30'da yola çıktık ve Muratlı'da kahvaltımızı yapıp oradan Lüleburgaz'a geçtik. Yolda çıkan tek sorun, bir arkadaşımızın tekerinin patlaması oldu, onu da 5 dakika içinde halledip yola devam ettik. Burgaz'da yanılmıyorsam Gençlik Parkı'ydı biraz dinlendik ve tam yola çıkmaya karar vermişken bayan güvenlik görevlisinin birisi yanımıza gelip
' orada ne işimizin olduğunu, nasıl içeriye girdiğimizi, içeriye bisikletle girmenin yasak olduğunu ve hemen çıkmamızı istedi !!! :) '
Bizde kendisinin sorularına sırasıyla ' kapıdan girdiğimizi, yasak olduğunu kimsenin söylemediğini, hiçbir yasak levhası olmadığını, zaten tam çıkmak üzere olduğumuzu ' bildirdik. Ardından öğle yemeği için Turgutbeyli'ye geçip meşhur kasap köftelerimizi yedikten sonra yağmurlu bir havada dönüşe geçtik. Yağmurda bisiklet sürmenin bu kadar keyifli olabileceğini daha önce hiç düşünmemiştim. Muratlı'yı geçtikten sonra Kayı'ya kadar bitmek bilmez rampaları aştıktan sonra saat 21 sularından eve girebildik.
Birdaha ki turda görüşmek dileklerimle...
Saygılar.

Bu başlıkta yeri değil ama Tekirdağ'lılar olarak bilgi alışverişinde bulunduğumuz yer burası galiba, Kask ve eldiven arıyan arkadaşlarımız varmış.
Eski Muratlı minibüslerinin kalktığı yerin karşısındaki kahvenin yanında Yüksel usta var onda bulabilirsiniz bu gün yeni geldi koli. Tesco kask ve sedona eldiven.

Fiatları nedir?Bu arada Yüksel abiyi tanıyorum.Banada bir tahane ayıracaktı.

@bmehmetyavuz

Ben ayrıca bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum.Eşime de bisiklet almak istiyorum ama malum iyi bir bisiklet 500-600-700 diye gidebildiği kadar gidiyor.Ancak bu kadar bi bütçemiz yok.Carrefour da maino marka bisikletler gördük fena gibi gelmedi.En azından kısa gezintiler için yeterli olur mu bi fikir verseniz.teşekkürler

@emre sözübek

merhaba Emre
gerçi ben de henüz yeni sayılırım ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.
Bütçeniz nedir? Ona göre daha detaylı yardımcı olabilirim.
mailim: gattilla@gmail.com

@gatila

Bütçe yok gibi:) görüdüğümüz bisiklet tamamen eşimin estetik kaygılarından ibaret.fiyatı 229 tl.en azından başlangıç için yeterli falan diyor ama ...

Merhabalar arkadaşlar. Artık bende aranızdayım :D
100.yıl tarafında oturuyorum. Bir tur olursa kesinlikle seve seve katılırım.
Ayrıca Ramazan hocama selamlar

@emre sözübek

Bence almayın! Nasıl olsa, eşiniz o bisikleti sürmekten keyif almayacaktır... Ne kadar hafif bisiklet, o kadar rahat ve keyifli sürüş anlamına geliyor. Bu cumartesi günü 140 km yol yaptık ben forumda anlatılanları o geziden sonra çok daha iyi anlayabiliyorum. Çünki iş teoriden çıkıp pretiğe dönüştü. Yokuş aşağı inişlerde ben arkadaşlarımın pedal çevirmeden ulaştığı hıza ve gittiği mesafeye en üst viteste ancak ulaşabiliyordum !!! Yokuş tırmanışlarını anlatmak bile istemiyorum...Benim sarfettiğim eforun belki de yarısından azıyla arkadaşalarım benim metrelerce önümde rampaları tırmanmış oluyorlardı. Sonuçta karar sizin.
Saygılar.

@emre sözübek

Emre,
Mehmet'e katılıyorum.
Tamam, siz 140 km yapmayacak olabilirsiniz ama nasıl kullanacak olursanız olun, o bisikletin keyif vermesi olası görünmüyor. Tabi ben şimdi görmediğim bilmediğim bir bisikleten bahsediyorum ama buna gerek olduğunu da sanmıyorum. Sonuçta bir market bisikleti.

Bianchi'lere falan baktım ama bu sene fiyatları fena yükseltti sanki. O fiyatları ona vereceğinize gidin Sedona, Geotech, Salcano alın.

Tekirdağ'da ulaşma imkanı nasıl olabilir bilmiyorum ama ben bütçeye en yakın önerilerimi yazayım. Bunlar liste fiyatı. İstanbul'da olsa nakite 20% falan indirim olabilir:

1) Salcano Mare 26
339 TL
(link)
Düz maşa, arkası bagajlı.
Çelik olması olumsuz.

2) Salcano Fantasia
278 TL
(link)
Düz maşa, bagaj yok. Bence bagaj olsa iyi olur. Kendiniz de taktırabilirsiniz ama kadroda bagaj takma yeri olup olmadığına bakın.
Çelik olması olumsuz.

3) Salcano NG 650
367 TL
(link)
Ön amortisörlü. Bagaj yok.
Aluminyum olması güzel.

Bekleyip bütçeyi yukarı çekme imkanı olsa şu modeller gerçekten çok iyi olurdu:

1) Sedona SD-311
315 eur
(link)
Sadece yeni başlayanlara değil, tur amaçlı kullanacak olan tüm bayanlara tavsiye ettiğim bir model.

2) Sedona Borlady
275 eur
(link)

Ayrıca bana bir mail atarsanız, seçimde temel dikkat etmeniz gereken bazı konuları içeren basit bir dosya önderebilirim. Kadro boyu, amortisör, fren tipi gibi. Henüz tamamlamadım ama olsun, yine de fikir verecektir.
Lütfen karar verdiğinizde yine görüşelim. Dikkatinizi çekmeyen bir detay pişmanlığa neden olabilir.

Estetik kaygı ise kesinlikle çok önemli :)
Önce beğenmek gerek ki sürekli binmek için can atalım.

• Beğen
Tepkiler: Ugur Cakmak
Yanlız sedonanın Tekirdağ'da servisi yok, 1 aylık kullanım sonundaki garanti belgesini onayı ve bakım işlemi için en yakın İstanbula götürmeniz gerekecek bisikleti. Bilgilerinize.

selamlar:)
hafta sonu tekirdağdan hareket ile yapılacak bir tur varmı,
ben haftasonu marmara ereğlisine geleceğim,
marmara ereğlisi-tekirdağ-marmara eğeğlisi yapacağım (daha önce 4-5 defa yapmıştım)
eğer haftasonu bir tur düşünüyorsanız size katılmayı düşünürüm

Sedonayı en yakın İstanbul bayilerinden, netten ise erdoğanlar bisiklet sitesinden online satın alabilirsin. Fiyat konusunda fazla esneme yapmıyorlar malesef.

slm arkadaşlar bende çerkezköy denim yavaş yavaş bir bmx grubu kuruyoruz ara sıra sedonacı bi arkadaşı da görüyom durdurup konuşcam bi gün...:)

• Beğen
Tepkiler: Umut AL
Şu an Şarköydeyim.

Beraber gezmek isteyen olursa gezebilriz.

Buradan yada özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

Evde adsl olmadığı için 2-3 günde bir giriyorum.
Yada sabahları sahil yolunda antreman yapıyorum.9:30-10:00 gibi evden çıkıyorum.
Akşamları rüzgarın ve havanın durumuna göre çıkıyorum.

Günde 2-3 sefer yapıyorum.

El kol işareti yaparsanız dururum.:)

Görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Geri