1. Yöntem tamircide sehpada arkord ayarının yapılması ( tamamen bizim dışımızda)
2. Akord ayar aleti alınır ( bir kaç ytlyi geçmez) bisiklet ters cevrilir bir ele tornavida alınır çatalın herhangi bir yerine ( janta kertez olacak herhangi bir yere tabi ki )koyulur. Bu tornavida gözümüzle hizza almamızı kolaylaştırı Tekerleği çevirin. fazla saga giden noktayı bulun. Elinizle durdurun. Gözünüz yanıldıysa biraz da yavaş yavaş çevirin.İleri geri yapın yavaş yavaş. Nasılsa toplasanız toplasanız 3 teli sıkıp 3 teli gevşeteceksiniz.O yuzden dogru yerin sapma yaptığından emin olun. Bu çok zor degildir aslında çok tel var ama. goreceksiniz bakınca bir tel hemen belli olacak telleri halat gibi duşunun sıktıkca halat gerilir ve jantı kendine dogru merkeze çeker. Bu zamanla gelişecek bir ustalıktır ama ilk yapışınızda bile çok iyi bir netice alırsınız en azından sürtünme gider. 0 derece hata da zamanla ve iyi bir sehba ile olur.
Kadro uzerinde akor ayarı herzaman yanılmalara açıktır. Muvakkaten yapılan bir ayardır. Bu ayar kesinlikle akor ayar aleti olmadan yapılmalı. Tel başları mahvolur yoksa.
3) Bunlarla uğraşmak istemezseniz yada imkanınız yoksa. Kadronuzda uygun ise. Sorun da arkada ise; tekerlek milini gevşetin (sadece gevşetin çıkarmayın) bir taş, tahta parçası, yada tornavida sapı gibi birşeyi alıp tekerlek ile surtunen çatal noktasına koyun o şekilde sıkışsın ( koyacagınız parça orneklerinden anlaşılacagı gibi bu cisim 1.5 cmden fazla kalın olmamalı) sonra tekerlegi sabitleyin. Sabitledikten sonra cisimi çıkarın o gerekli boşluğu bırakmanıza yarar Bu da geçici bir sure ilerlemenize yardımcı olur.
4) Bisikletiniz çok hassas yada riske açık değil ise bu yöntemi uygulamayın. Nazik bisiklet işi değildir. Yöntem şudur surutunen noktayı yine tekerleği çevirerek bulun. Bu yamuk noktaya sertçe tekme atın. Bu yöntemi ben çok denedim. Benim kadrom çelik ti ve hiçbir zarar vermedim. Kazara jant kotu yamulsa bile ki tekmeyle biraz yamultabilirsiniz zaten. bu tip yamulmaların her zaman geri dönüşü vardır yeterki jantın anatomisi bozulmasın.acil durumlarda çok işime yardı.
İyi Sürüşler...