Scudo Sports

TEKEL satıldı.

Scudo
tÜRKİYE KARE KARE SATILIYOR.Tekel SATILMIŞ NE OLACAK.Yediler Türkiyemizi halen izlemekteyiz..

Bazı arkadaşlar düşüncelerini yazmışlar bende kısaca düşündüklerimi yazayım.
Aslında özelleştirmeye karşıyım bir çok yerler özelleştiriliyor sendikaların gücü bitiriliyor sizlere tavsiyem özelleştirilen yerlerde çalışan arkadaşlarınız varsa size sendikanın ve sendikalı olmanın ne gibi farkları olduğunu açıklar çalışan memur ve işci sendikalı arkadaşlar en başta sendikalarına sahip çıkmıyorlar.Madem bu ülke kurtulacak her yer özelleştirilsin insanların hepsi asgari ücrete talim etsin.Bu ülkede çalışanlar 25 yıl çalışıp emekliliği hakederken bir dönem millet vekili olan emekliliği hak etsin varmı böyle birşey.şimdi ise emeklilik yaşı 65 oldu geleceğimiz çocuklarımız allah uzun ömür ve sağlık versin belki emekli bile olamıyacaklar.
telekom,medaş gibi sıcak para giren yerler bile özelleştirildi sizce buralar zararmı ediyordu.Buralar altın yumurtlayan tavuktu. Tekel işcilerine kızanlar aynı yerde çalışsalardı bu eyleme katılmazmıydı.şu anda çalıştığınız yerlerdeki patrounuz gel bakayım ben sana 1.400.tl maaş veriyordum ama bu bana ağır geliyor artık maaşını 650-700 tl yaptım dese tepkimiz ne olur acaba bu ülkey bu duruma Memur ve İşclerin yüksek olması mı getirdi.yolsuzluklar getirmedimi uzan grubu nu gördük ne kadar mal varlığına el konuldu adam yurt dışına kaçtı krallar gibi hala yaşamakta iski olayı daha bir çok yerler sayıla billir bu arkadaşlar ne memrdu nede işciydi.Maliye Bakanımızın dediği gibi sattıkda ne oldu adam topragı torbaya koyup memleketine mi götürdü keşke torbaya koyup götürseydi.Satalım Babalar gibi satalım bizlerde seyredelim patronlara köle olmaya devam edelim.

• Beğen
Tepkiler: herbil
@Kadir KAMACI

Nüfüs konusunda yazdığına hak veriyorum. Ekonomin temelleri ne kadar güçlü de olsa plansız nüfus artışının önünde duramaz. Yok özelleştirme, yok ekonomi yok ergenekon vs vs tatışıp duruyoruz ama Türkiye'nin asıl kanayan yarası olan plansız nüfüs artışı girek daha da ciddi bir hal alıyor. Bakmayın siz sayın başbakanın 3 çocuk dediğine. Anlaşılan o ki kendisi de bazı şeylerin farkında değil.

Şu karayolu ve metrobüs olayında küçük fotoğrafa takılmışsın. 80 milyonluk ve dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında girdiği söylenen bu ülkenin karayolu ve metrobüs yapması başarı mıdır sence ? Bu bana "parayı yerin altında mı gömeceğim sanki.." diyerek metro inşaatını durdurup etrafa abuk sabuk üst geçitler yaptıran malum kişiyi hatırlattı şimdi. Haklı ama değil mi ? Küçük fotoğrafa bakan insanlar çoğunlukta olduğu müddetçe yerin altına harcadıkları "oy olarak" ne fayda sağlayacak..

Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz.. Arkadaşlar! okuma veya anlama problemi olanlar için büyük yazmak lazımsa yazıyorum: EN PAHALI AKARYAKITI BİZ KULLANIYORUZ ! Sadece bu mu ? Aldığımız, yediğimiz içtiğimiz herşey için en yüksek kdv, ötv, deprem vergisi vs vs vs.. ödüyoruz. Tüm bunların anlamı şudur; Devlet, sadece bu yönetim için konuşmuyorum, ekonomide sınıfta kalmıştır. Kendi öz kaynaklarını yaratamayacak kadar çaresiz, istihtam yaratamacak kadar beceriksizdir. Eeee peki bu değirmen nasıl dönecek? Cevap basit yükleyin vergiyi. Kim ne derse desin Türkiye'deki bu akaryakıt fiyatları normal dünya ortalamalarına inmeden ekonominin iyi gittiği hususunda beni İ NAN DI RA MAZ !!! Aklıma gelmişken toplanan deprem vergilerine ne oldu ? Toplamda 50-60 milyar dolarlardan bahsediliyor. Bugün IMF ye kalan borcumuz 7 milyar dolarmış. Toplanan paranın büyüklüğünü siz hesap edin. Ne oldu bu paralara ? Elezığ'daki bazı deprem madurları halen kendilerine ulaşamayan yardımları bekliyormuş.

Sonuç olarak ben özelliştirmeye hayır demiyorum. Yapılacaksa yapılsın tabi ama stratejik öneme sahip, kar marjı ve istihtam kapasitesi yüksek bazı kurumlar için çok iyi düşünülmeli. Tabi elinizdekileri satarken de karlı satmalısınız.. Devletten 1'e alıp iki gün sonra 2 ye hatta 3'e başkalarına satan özelleştirme zenginleri de yok değil hani..

Konuyla ne kadar alakalı bilmem ama paylaşmak istedim. Hurdacı bir abi geldi. Kullanılan makinelerin ve üzerindeki dijital beyinlerin, mühendisler tarafından kırılıp hurdaya atıldığını ama bu makinelerin Fiyatları’nın inanılmaz yüksek olduğunu söyledi. Bunları kırma yerine diğer ülke veya başka firmalarda yararlanılıp, ülke bükçesine azda olsa kar olurdu.
Az demeden karda olmak en mantıklısıdır. Çünkü her şeyde olduğu gibi bunu ne maksatla yaptılar ? bimem.Oda ayrı bir konu. Bunları da milli servet olarak görmeliyiz.

İyi Forumlar.

Yukardaki yazıma ek olarak, mesela büyük fotoğraf nedir? Hemen bir örnek vereyim; biraz önce enerji bakanı çıktı ve aynen şunları dedi : "İhtiyacımız olan enerji yatırımları için 300 milyar dolar gerekli..." Alın size büyük Türkiye fotoğrafı hemde en büyüğü. Başımızdakiler asıl bunlarla uğraşacağına şu aralar Ankara'daki üç kuruşluk otobüs bilet fiyatlarına takılmış gidiyorlar.

@Güney Tuncer

Abi kaderimiz bu.Başdakiler mi bilmem ama küçük beyinler küçük işlerle uğraşır,büyük beyinler büyük işlerle uğraşır..Kısacası bu şekil de ifade etmek istedim..Ama nereye kadar.Katılımlar için sağ olun.:in:

@Güney Tuncer

nüfus artışını planlanlamanın yolu çocuk işgücünü yasadışı yapmaktır ve zorunlu ilköğretim süresini uzatmaktır. Türkiye zaten bunları yaptı ve nüfus artışı hızı düştü. detaya girersek eskiden insanlar fazla sayıda çocuk yapıp hepsini çalıştırarak gelir elde ediyordu. hatırlarsanız oto tamirhanelerinde bol miktarda çocuk olurdu. şimdi çocuk hem çalışamıyor hemde sekiz sene okula gidip masraf çıkartıyor.

Geri