@Kadir KAMACI
Nüfüs konusunda yazdığına hak veriyorum. Ekonomin temelleri ne kadar güçlü de olsa plansız nüfus artışının önünde duramaz. Yok özelleştirme, yok ekonomi yok ergenekon vs vs tatışıp duruyoruz ama Türkiye'nin asıl kanayan yarası olan plansız nüfüs artışı girek daha da ciddi bir hal alıyor. Bakmayın siz sayın başbakanın 3 çocuk dediğine. Anlaşılan o ki kendisi de bazı şeylerin farkında değil.
Şu karayolu ve metrobüs olayında küçük fotoğrafa takılmışsın. 80 milyonluk ve dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında girdiği söylenen bu ülkenin karayolu ve metrobüs yapması başarı mıdır sence ? Bu bana "parayı yerin altında mı gömeceğim sanki.." diyerek metro inşaatını durdurup etrafa abuk sabuk üst geçitler yaptıran malum kişiyi hatırlattı şimdi. Haklı ama değil mi ? Küçük fotoğrafa bakan insanlar çoğunlukta olduğu müddetçe yerin altına harcadıkları "oy olarak" ne fayda sağlayacak..
Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz.. Arkadaşlar! okuma veya anlama problemi olanlar için büyük yazmak lazımsa yazıyorum: EN PAHALI AKARYAKITI BİZ KULLANIYORUZ ! Sadece bu mu ? Aldığımız, yediğimiz içtiğimiz herşey için en yüksek kdv, ötv, deprem vergisi vs vs vs.. ödüyoruz. Tüm bunların anlamı şudur; Devlet, sadece bu yönetim için konuşmuyorum, ekonomide sınıfta kalmıştır. Kendi öz kaynaklarını yaratamayacak kadar çaresiz, istihtam yaratamacak kadar beceriksizdir. Eeee peki bu değirmen nasıl dönecek? Cevap basit yükleyin vergiyi. Kim ne derse desin Türkiye'deki bu akaryakıt fiyatları normal dünya ortalamalarına inmeden ekonominin iyi gittiği hususunda beni İ NAN DI RA MAZ !!! Aklıma gelmişken toplanan deprem vergilerine ne oldu ? Toplamda 50-60 milyar dolarlardan bahsediliyor. Bugün IMF ye kalan borcumuz 7 milyar dolarmış. Toplanan paranın büyüklüğünü siz hesap edin. Ne oldu bu paralara ? Elezığ'daki bazı deprem madurları halen kendilerine ulaşamayan yardımları bekliyormuş.
Sonuç olarak ben özelliştirmeye hayır demiyorum. Yapılacaksa yapılsın tabi ama stratejik öneme sahip, kar marjı ve istihtam kapasitesi yüksek bazı kurumlar için çok iyi düşünülmeli. Tabi elinizdekileri satarken de karlı satmalısınız.. Devletten 1'e alıp iki gün sonra 2 ye hatta 3'e başkalarına satan özelleştirme zenginleri de yok değil hani..