Scudo Sports

Tek yapraklı ayna kol daha mı iyi olur ?

@lealtad yaprak siparişide vercem yakında zincir geliyo xt hemide :D
zaten aramıcamı biliyom :D :D
kasetide değiştiremem ama 11 li kaset için arka göbek de değişmesi gerekiyo

Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu
ruhum maceracı benim :cool:

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@chnkrmz 11 olmak zorunda değil. Madem olayın hız değil güzel orantılı bi 10 yada 9 lu da işini görür;) Sök yaprakları, ufalt zinciri kullan gitsin. Ben yol bisikletinde yapmıştım gayet rahatdı. Hele ki mtb de sadece bi gidon çok hoş duruyor;) Bakınız resim A :D
10903934_1519548401657238_3761335790609175435_o.jpg

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@chnkrmz
Maceracı olmasak ne işimiz var demi bisikletin üstünde.. Normal bir insanın yapacağı şeyleri yapmıyoruz bazen. Normal bir insan derken elbetteki bizde normal bir insanız. Ama bisiklet sürmeyenlere göre azınlıkta olan normal insanlar :)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Yeni tip tekli aynakollu dağ bisikletlerine istinaden böyle bir şey düşündüyseniz,

onlarda arka rublede büyük dişli daha düşük hızlar için 36 yerine 42'den, küçük dişlisi ise 11 yerine daha yüksek hız için 10 diş oluyor, rublede toplamda ise 10 yerine 11 yaprak dişli bulunuyor, bu sayede önde tek yapraklı 1x11 sistemleriyle sizin 3x10 sisteminize çok yakın değerler elde ederek, tek yaprak kullanımıyla alt ve üst hızlardan feragat edilmek zorunda kalmadan (ön aktarıcı, ön vites kolu, ön vites tel ve kabloları olmadan ) ağırlık tasarrufu ve sadece arka vites kullanımıyla serilik kazanılıyor..

ben
İm bisikletim 3×9 bana hangi dişliyi önerirsiniz dişli derken kaç t olmasını

Meraba oğlumda 26 jant standart 21 vites bisiklet var 3 kere arka aktariciyi kırdı. Sürekli vitesle oynuyor yada ayarı bozuluyor. Tek kasetli 7 vites bisiklet alsam.nasil olur ? Ne tavsiye edersiniz

Meraba oğlumda 26 jant standart 21 vites bisiklet var 3 kere arka aktariciyi kırdı. Sürekli vitesle oynuyor yada ayarı bozuluyor. Tek kasetli 7 vites bisiklet alsam.nasil olur ? Ne tavsiye edersiniz
Oğlunuzun vitesleri nasıl kullanması gerektiğini öğrenmesi için uğraşırken çekeceğiniz çile tek yaprak ayna kolla çocuğunuzun çekeceği çilenin yanında hiç kalır. Kıymayın evladınıza..

Tek yaprak ayna kol pişmanlıktır, bu vesileyle almak niyetine giren herkesi buradan kınıyorum :)

Oğlunuzun vitesleri nasıl kullanması gerektiğini öğrenmesi için uğraşırken çekeceğiniz çile tek yaprak ayna kolla çocuğunuzun çekeceği çilenin yanında hiç kalır. Kıymayın evladınıza..

Tek yaprak ayna kol pişmanlıktır, bu vesileyle almak niyetine giren herkesi buradan kınıyorum :)
O derece mi yani? Ben daha önce katlanır kullanırken çok keyifli gelmişti hiç yokuş cikmiyoruz. Hep düz yolda plaja gidiyoruz. Yani bakım derdi filan olmayışı cezbetmisti hatta kendime de tek yaprak ile değiştirmeyi düşünüyordum neden pişmanlık olduğu ile ilgili fikrinizi merak ettim

O derece mi yani? Ben daha önce katlanır kullanırken çok keyifli gelmişti hiç yokuş cikmiyoruz. Hep düz yolda plaja gidiyoruz. Yani bakım derdi filan olmayışı cezbetmisti hatta kendime de tek yaprak ile değiştirmeyi düşünüyordum neden pişmanlık olduğu ile ilgili fikrinizi merak ettim
Daha önce bi kaç farklı konuda detaylar paylaşmıştım, o yüzden şimdi tekrar detaylara girip aynı şeylerle sıkmayayım forumu ama şu kadar söyleyeyim; başlarda çok tatlı geliyor sonra diyorsun ki %3 eğim, hadi o oldu şimdi %5 eğim, o da oldu hadi %6, hadi %7, hadi %8 falan derken per perişan oluyor insan. Oğlunuz için düşündüğünüzü söylediğinizden dolayı size uymaz diye düşündüm, genç oluyorlar hırslı oluyorlar eş dost pıtır pıtır yokuş çıkarken vay benim neden en azından bi çift ayna kolum der üzülür falan, sizi de üzer :(

Şakası bi yana, imkan varsa gerçekten çeşitli kombinasyonlara sahip olmak en mantıklısı. Ön dişlinin gidondaki kolunu sökün mesela değiştirme şansı olmasın, ne bileyim bi vites ayarı yaptırın rublede en küçük dişlilere indiremesin zinciri. Zamanla yavaş yavaş öğrenir, canavar gibi öğreniyorlar..

Benim 6 yasindaki kizima bu yaz başı 20 jant bisiklet aldım. Ön 3 lü aynakolu tek yaprak ile degistirdim. Arka vitesi bile zor degistiriyor, vites kolu degisimi yaptim, yeni vites kolunda bile zorlaniyor, tam attiramiyor yeni alismaya calisiyoruz. Ön vitesi hic degistirmedi direk söktüm bende komple ön vites sistemini. 140 tl ye tek yaprak Çin işi bir aynakol aldım 😅

Ön 36 disli, arka 14-28 disli. Güzel bir ayar cektim. Zincir atmiyor viteslerde gayet iyi geciyor. Vites kolunu ve tellerini Gunslick marka ince tabanca gresi ise yağladım. Aluminyum kadro hafif bir bisiklet zaten bizim buralar düzlük hic zorlanmiyor. Zorlandigi zaman elimde duruyor 3 lü aynakol takarim ileride.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Ayarını iyi yapmazsanız jant ile ruble arasına girer ve kırılır ya da ruble ile kadro arasına girer yine kırılır. Zimcir uzunluğu yetersiz ise kırılır. Çocuğunuza öğretmelisiniz. Bende 11 yaşından beri bisiklet kullanırım . Ayarını kendimiz yapmayı öğrendik . Bende 2 kez kırdım ama tembellikten üşengeçlikten. Vites kolunun içi plastikti 2 seferde onu kırdım :) Nazik kullanmak gerekliydi ben kaba kullanıyordum.
Lisede artan harçlıklarımla ve stajdan gelen parayla topladım kaç sefer. Babam bana sadece bisikleti aldı . Aktarıcı almadı lastik falan almadı. Çok kez şu bisikleti bırak dediler bırakmadım.

Yaşım oldu 24. Kendime ait ilk bisikleti 2012 Haziranda aldı babam. 11 senedir halen binerim. Kendim bozar yaparım arada o bana biner. Kavga ederiz küseriz. Barışırız.

Konuyu nerden nereye bağladım bende anlamadım

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri