Scudo Sports

Tek oturumda İstanbul - İzmir ( 'e az kalmıştı :))

Tolga Selamlar,

Harika bir gezi olmuş, her zaman gibi,tebrikler.

Bir sorum olacaktı : MTB lastiği ile mi yola çıktın yoksa düz lastikle değiştirdin mi ?

Bir soru daha : Mountain bike ile bu tür uzun yollara çıkmak isteyenler için acaba hafif amatisörsüz, örneğin alu'dan çatal piyasada bulunur mu, hiç bilgin var mı ?

Görüşmek üzere

Ertuğrul

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
Scudo
Cuma akşam Eskihisar'da vapuru kıl payı kaçırınca fazladan bi 15 dakika beklemek zorunda kaldık .. fotograf cekmek için iyi bir fırsat

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Benzincide su molası..

(link)

.. hemen biraz ileride yemek molası, restoranın ekmek stoklarında ciddi bir düşüş yaşandı ..

(link)

Tolga kendi evin gibi rahat et, çekinme sakın :)

(link)

Kuzular hemen yanımızda dışarıda pencerenin önünde ..

(link)

ortam bu .. dinlenmek ve yemek için bize buradan daha uygun bi yer olamazdı diye düşünüyorum ..

(link)

(link)

Susurluğa girmeden sabah kahvaltısı, ekmek arası kaşar, ya da kaşar arası ekmek mi desek !

(link)

(link)

suuuu ..........

(link)

(link)

kavuunnnnnn ........

(link)

Tolga kavunları götürürken boğulma tehlikesi geçiriyor ...

(link)

ve tabii ben de ..

(link)

ciks frenli bisikletlerimize hayran kalan küçükler :))

(link)

• Beğen
@Hakan Yazman

Hakancım selam, havalar sıcak malum seni fazla zorlamıyım yarışlarda diye gelmiyorum :) yakında görüşmek ümidiyle ..

Değerli bisikletsever kardeşlerim,

Tek seferde İstanbul İzmir arası biskletle yolculuk gerçekten imrenilecek bir hedef
sizler hernekar bu hedefe ulaşamasanızda çok yaklaşmış olmanız övgüye değer.
Bu amaç ve gayenizi devam ettirirseniz inanıyorumki bir süre sonra bunu mutlaka gerçekleştirirsiniz.
Lakin benim takıldığım çok önemli bir nokta var gece karanlığında zaman zaman
tek gidiş gelişli yollarda ve emniyet şeridinin sıfır olduğu yerlerde sadece zayıf
bisiklet farlarıyla ve bisiklet için oldukça yüksek hızlarda seyretmeniz gibi riskli
bir yolculuğa birde yokuşlarda kamyonlara tutunmayı eklemişsiniz. İşte bence
burada macera duygusunu fazlaca abartmışsınız.
Sizler tecrübe ve birikimlerinizin zirvesinde olmanız gereken yaşlarda bulunuyorsunuz
bu güvenle kamyonlara asılmak hariç yaptıklarınızı kendi sınırlarınızı test etmek olarak düşünebilirim.
Ama bu kamyon meselesini en amatöründen en profesyoneline kadar
hiç kimsenin denemesini dahi tavsiyeetmem. Kesinlikle yasak ve hayati tehlikesi olan bir eylem.
Şunuda unutmamalısınızki sizleri burada 15 - 20 yaş civarında çok genç, kanı
kaynayan bisiklet hevesiyle dolu genç kardeşlerimizde okumaktalar.
bunları bizde yapabilirirz diye düşünmeleri ve en ufak bir kazaya sebep olmaları
sizlere ne kadar büyük manevi sorumluluk yükleyecektir. İşte bu nedenle
sadece kendinizi değil hepimizide düşünmelisiniz.
Sözlerimi sakın yanlış anlamayın sizin hakkınızda asla herhangibir ön yargıya
sahip değilim sizlerin yaşayacağı en ufak bir kazaya kendi başıma gelmiş kadar
üzülürüm.
Tüm yazdıklarımı sizler ve bunu okuyan tüm bisikletseverler bir ağabeylerinin
objektif ve akılcı tavsiyesi olarak değerlendirsinler. Bisikletin kendilerine verdiği
keyiften olabildiğince yaralanmaya çalışsınlar ama asla heyecan sınırlarını zorlayacak
tehlikeli hareketlere özenmesinler.
Herkese keyifli eğlenceli ve zevkli aynı zamanda tehlikesiz sürüşler temenni ederim.

A.Bülent Yamaner

@Gürgün

Öncelikle tebrikler ve paylaşımınız için teşekkürler. Azmin pekçok şeye kadir olduğunu bilirdim ama dahasınıda gördük teşekkürler. Sattığınız benimde uzunzaman ilanınını merul merul seyrettiğim yol kuzusu olaydı heralde değil izmir girite de gidecekmişsiniz.

@ABY

Bülent abi, özellikle yukarıdaki satırları yazdığın için çok teşekkür ederim gerçekten. İnan dün akşam işten çıkıp bisikletle eve giderken tam da bunları düşündüm.. Biz yanlış da olsa bazı şeyleri yapıyorsak bile, belki de burada dile getirerek bir hata yapıyoruz, zaten ben de çoğu zaman bu tür tehlikeli hareketleri yaptıktan sonra bir daha yapmayacağımı düşünürüm hep... size dahası şunu da söyliyim, ben 37 yaşında evli ve 5 yaşında kızı olan bir insanım ve aileme de, sorumluluklarıma da bağlıyım son derece ama gel gör ki insan bazen fazladan risk alabiliyor. Bu konu uzar gider tabi ....

Asıl söyleyebileceğim şu : özellikle genç arkadaşlarımız kesinlikle ne benim ne de baskalarının yazdıkları seylere göre hareket etmesinler. biri kamyona tutunmuş, biri 1.5 metrelik duvarın üstünden atlamış, biri 120 km. hıza ulaşmış Kartepe'den inerken ..... vsvs.. Bunlar yazılıyor ve yazılacak.. Sakın kimse böyle şeylere kalkışmasın..Bunlar asıl olarak bu güzel sporun tanımlamasında yer almayan şeylerdir. Önemli olan pedalı çevirmektir zevkle, yeni yerler görmek, keşfetmektir. Kimsenin etkisinde kalmayalım, ben İzmir'e gelmeden yorulduğumu hissettim ve bıraktım ! Bunu örnek alın mesela.. ben buradan çıkarken herkese İzmir'e gidiyoruz diyerek çıkarken bunu bitirememek benim gururumu incitmez. Yolda bir arkadaşınız sizden hızlı gidiyorsa, ona yetişmek için 200 nabıza vurmaya gerek yok, bıakın gitsin ya da sizi bekler ileride..

Lafı uzattım kusura bakmayın ama hassa bir konu gercekten, herkese ağız tadıyla, zevkli, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Kerim BABACAN

@edi55

Edi selam, sunu da söyliyim, bu yaptığımız yolu ancak ve MTB ile yapabilirsiniz, çünkü bu yolun belki % 50 'si yol bisikleti uygun değil ve ÇOK DAHA tehlikeli olurdu.. eminim en az 5 kere lastik patlardı bi kere cukurlara vurmaktan. benim yol bisikletim de var.. bi ara onunla gideyim diye düşünmüştüm ama iyiki gitmemişim ve kesinlikle çıkmanızı tavsiye etmem. Ama yol yol olursa o zaman Girit'e gidilirdi gercekten :)

@ertie

Eğtuğrul um Selam,

Dişli lastikler vardı , değiştirmedik !

Slick lastik olsa sürtünmeyi bayağı düşürürdü , yolda giderken dişli lastiğin çıkardığı ses hala kulaklarımda çınlıyor ! ! !

Mutlaka piyasada düz hafif maşa vardır . . Bu tür asfalt uzun yollar için belkide en uygunu düz maşa olsa gerek . . 1.5 - 2.0 kilo km lerce taşımaya gerek yok aslında :)

Selamlar,
Tolga Gürgün

• Beğen
@ABY

Selam Bülent Bey,

Türkiye de bisiklet kullanmak zaten başlı başına tehlikeli bir spor . Bisiklet yolu İstanbul anadolu yakasında var ordada memleketlilerimiz mangal yakıyorlar . Bu yapmış olduğumuz turda Susurluk merkezden geçerken taxi şöförü üstümüze üstümüze arabayı sürüp bize küfür etti. İşte en tehlikeli durum bence ! Ama ne yaptık tamam abi dedik yolumuza devam ettik .

İstanbul trafiğinde E - 5 karayolunda manyak gibi şöförlerin arasında araba kullanmak 10-15 km / saat hızla yokuş çıkan bir kamyonun arkasına bisikletle tutunmaktan daha az riskli !

Kerim in de dediği gibi bu muhabbet uzar , 1,5 mt den atlayanlar, 180 km / saat yapanlar , kartepeden 100 le inenler . .çöp kamyonu arkası 178 e çıkanlar ! vs vs vs

Delikanlılar bizlerden daha akıllı , bilinçli maşallah ! Hiç zannetmiyorum aa bak kamyonun arkasından tutunup nerelere gitmişler , hadi bizde gidelim diyeceklerini . Zaten yazımızdada bu olay çok güzel bir şey herkese şiddetle tavsiye ederiz gibi cümlelerde yok ! Hiç bir şekilde manevi sorumluluğumuz olamaz .

Saygılar,
Tolga Gürgün

• Beğen
Tepkiler: Tugfox
Offf benimde hayalim budur işte :)
Gelecek yaz yıllık iznimi tam kullanabilirsem eğer Tekirdağ tarafından sahil sahil çanakkale ordanda izmir yapmak istiyorum :)

Çekmeköy-Çemberlitaş mesafesi artık kısa gelir oldu :)
Yeni hedef dolana dolana günel kıyıları :)

@Gürgün

Tolga bey merhaba,

Senin zaman zaman bisikletle yapmış olduğun gezilerini zevkle okurken bisiklet
kültürüne ve olgunluğuna sahip olduğunu düşündüğüm bir kardeşim olarak
tanıyordum.(gıyaben.)
Bu sebeplede sendende Kerim kardeşim gibi aklı selim sahibi bir cevap beklerdim.
Ama sen bu kadar yanlışlığın içinde bizimde bir hatamız neticeyi etkilemez
anlamında adeta yazılanların kötü örnek olamayacağını savunmaya çalışmışsın.
yazdıkların arasında ne yazıkki çelişkilerde göze çarpıyor.
hem delikanlılar bizden daha akıllılar bizde kamyonların arkasından tutunalım
demezler derken sizler bu olgunlukta ve bu tecrübede bu eylemi çok rahatlıkla
yapabiliyorken onların gençliğin verdiği cesaretle bunu yapamayacaklarını
nasıl düşünebiliyorsun ? Sadece daha akıllı olduklarını iddia ederek bunu
açıklayamazsın.
Sonrasında
İstanbul trafiğinde E - 5 karayolunda manyak gibi şöförlerin arasında araba kullanmak 10-15 km / saat hızla yokuş çıkan bir kamyonun arkasına bisikletle tutunmaktan daha az riskli
derken sanıyorum söylemek istediğinin tersini söylüyorsun ama bu doğru oluyor.
gerçektende trafik kurallarına uyarak giden bir oto ile gece yarısı kamyona
asılarak yokuş çıkan bir bisikletliyi tehlike riski açısindan mukayese etmeyi
tüm bisikletseverlerin taktirine bırakıyorum.
Özet olarak söylemek gerekirse bu kadar yanlışlığın içinde bir fazla bir eksik
fark etmez anlayışıyla bozuk düzene çözüm bulunamayacağını düşünüyorum.
yanlış yanlıştır diyerek kendimiz yapmamaya çalştığımız gibi başkalarının
yapmasınıda kendi çapımızda önlemeye çalışmalıyız.
Bu yazdıklarımı kesinlikle seninle polemiğe girmek için değil sadece daha önceki
yazımda olduğu gibi senin şahsında herkese düşüncelerimi anlatabilmek için
kaleme aldım.
Umarım sende yanlış olduğunu kabul ettiğin tüm bu tür hareketler için benim
yazdıklarıma olumlu katkılarda bulunursun.
Hoşçakal

A.Bülent Yamaner

@ABY

Bülent Bey ,

Bisiklet kültürüne ve olgunluğuna yeterince sahip olmakla birlikte yazdıklarınıza , sadece yaşınıza saygı duyarak katkıda bulunabilirim . Yazdıklarım çelişki değil alternatifli yaklaşımdır .

Selamlar,
Tolga Gürgün

Kerimcim seni ve arkadaşını kutluyorum.her ne kadar bunu daha yeni okuduysam da,sanki yeniymiş gibi heyecan duydum.senin azmini biliyorum zaten.artık bu sayfanın takipçisi olacağım.yeni heyecan ve maceralarını okumaktan büyük keyif alacağım.bir hatırlatma daha:)))akıcı anlatımın ve üslubuna.bence bu deneyim ve yaşamlarını değerlendirip bir kitapta toplamalısın.herşey gönlünce olsun.SANİYE

:)

KERİM VE TOLGA;bu turu daha önceki yıllarda yaptığınızı düşündüm.tarihine dikkat etmemişim.yeniliğime verin lütfen.şimdi sizi daha bir takdir ettim.
bu hava koşullarında,bizler klimalı odalardan çıkamazken,helal olsun valla bir kez daha size.ikinizi de kutluyor ve öpüyorum. SANİYE

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Sevgili Tolga ve Kerim arkadaşlar Bülent beyin iki yazısınada tam olarak katılıyorum.

Nasıl bir tur neyi kanıtlama? Zorlukları desem, gece karanlığında bisiklet sürme
tehlikenin ve yapılmaması kesin KAMYON'A ARKADAN ASILMA yı asla tasvip etmedim.. Üstelik bukadar risklere rağmen turu bitirememe ve dönüş..

Bisiklet üzerinde en uzun zaman pedal basma desem o da değil (sabah güneş doğumu ve batımı gibi)

İnşallah gençlere örnek olmamışsınızdır ..

Bir BİSİKLET SEVERİN ve binenin daha uygun sürüşlerde olması gerekir derim.
Ve sizi kırdım ve ya üzdümse özür dilerim. Sevgilerimle

@Necati Bilgen

Sevgili Necati abi,

Yorumun için teşekkürler, tabi ki farklı bakış açıları olabilir ancak ben de izin verirsen direk sana cevap olsun diye değil ama genel anlamda senin yazdıklarının bana çağrıştırdığı bazı konularda fikirlerimi belirtmek istiyorum.

Bi kere kamyon konusunu geçelim, bu konuda neyin doğru neyin yanlış olduğu hakkında hepimiz 7 den 77'e hemfikiriz sanırım..

" Nasıl bir tur, neyi kanıtlama " serzenişine katılmıyorum. Ben de zaman zaman sizler gibi, günlük 60-70-100 km.lik güzel turlar yapıyorum, yalnız veya arkadaslı olarak.. fotograflar cekerek, hiçbir köyden kahvesine ugrayıp bir çay içmeden geçmeyerek, etrafı doya doya seyredip koklayarak.. Ancak; gezi ve tur anlayışını sadece bu kalıba sokmak yanlış olur, zaman zaman farklı maceralara atılmak, farklı heyecanlar yaşamak istenebilir, biraz da kişilikle ilgili. İlla arkaya bagajı takıp işte doğu karadeniz il ve ilçelerini gezmek olmayabilir bisiklet sürmek. ( benim hayalim bunu yapmak bu arada ilk fırsatta!)

İnsanların farklı macera anlayışları olabilir, farklı hedef/hayalleri de olabilir.. mesela benim bir hayalim de birgun Ironman Triatlona katılıp bunu verilen 15-16 saatlik maksimum sürede tamamlayabilmek ! ve "finisher" olabilmek. Şimdi bu yarışa katılan insanlara şöyle mi diyecez ? " Nasıl bir yarış bu, ne yapmaya çalışıyor bunlar? " mı diyeceğiz ? Ya da Sahra çölünde hiçbir su ve yiyecek desteği almadan 150 km.lik parkuru çölde kendi sularını sırtlarında taşıyarak geçen yarışmacılar acaba kaçık mı gerçekten ?? ( daha çok örnekler de var ....)

Bir de tehlike ve risk konusu "GÖRECELİ" bir husus. Eminim size veya bu forumda bisiklet süren birçok kişiye, aileniz, dostlarınız, akrabalarınız veya çevrenizdekilerden bu yaptığımızın " çok tehlikeli " olduğunu öne sürenler vardır. Yani sahilde bisiklet yolunda sürseniz bile tehlikelidir bisiklet onlara göre. Ama çoğunun altında da son model, airbag'li "güvenli" 100 km.de x litre yakan arabalar vardır. :) Siz de onlara kızarsınız, o kadar tehlike her yerde var diye.

Üstelik bukadar risklere rağmen turu bitirememe ve dönüş..

Bisiklet üzerinde en uzun zaman pedal basma desem o da değil (sabah güneş doğumu ve batımı gibi)

burda demek istediğini ise hiç anlamadım.. turu bitirememe ??.. Tolga izmire vardı ve kuzeninin düğününe yetişti ve amacına ulaştı.. benim amacım da ona eşlik edip antreman yapıp en kısa sürede evime/aileme dönmekti, cumartesi gecesi evimdeydim. Bence TUR BAŞARIYLA TAMAMLANDI :)

Bisiklet üzerinde en uzun pedal basma deseniz YERİDİR, çünkü öyle oldu. Bir günü illa gün doğumu ve batımı şeklinde kalıplamak şart mıdır ? Biz cuma aksam 16.00 da yola çıktık ve cumartesi öglen 14.00'de iş bitmişti. Yani 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde. Üstelik cuma günü tam gün işyerinde mesai yapıp çalışarak, hemen bunun ardından yola çıkarak.., böylesi galiba daha zor degil mi ?

Necati abi, insallah Allah bize de ömür verir ve senin yaşına gelebilirsek ve de hala bisiklet sürebilirsek ne mutlu bize. Umarım sen de benim yazdıklarıma kırılmazsın, ben senin demek istediklerini çok iyi anladım ama olaylara bir de bu açılardan bakarsak eminim sen de bize hak vereceksin.

Yanlış bir uslup veya kelime sarfettiysem lütfen hoşgörün. Saygı ve sevgiler.

Keerim BABACAN

Ne denir ki şimdi bu tur için , çok güzel olmuş desek bir türlüü.. demesek bir türlü:rolleyes: ,
Benim gönlüm;.. hayatı yaşadığınız bir gün olmuş maceracı ve sprocu ruhunuzdan ve hedefinizi başardığınızdan dolayı sizi tebrik ederim demek istiyor , ama mantığım ;... umarım herkese örnek olmazsınız demekten yana yaniii biraz da abilerimin gönlünü almak ve onlara hakvermekten yana

Bu kadar uzun yola dik rampalara antrenmanlı - tecrübeli olmadan, yorgunluğa uykusuzluğa dayanıklılığınızı bilmeden ,, sizlerin yaptığınızı bende yaparım edasıyla herkesin bu turu yapabileceğini zannetmiyorum:rolleyes: . Yapmalı mılar onun tartışmasınıda büyüklerime bırkıyorum:):) ..

Yani biraz yanar-dönerli bir yorum yapıyorum :D :D ..

Okumak bile beni heyecanlandırdı ve sizin adınıza çok mutlu oldum bir daha tebrikler,,,, tabii fazla heyecanlanmak iyi midir:rolleyes: onu da bilemiyorum:rolleyes: her fazla heyecanlanmanın sonu mutlu son mudur:rolleyes: onu hiç bilemiyorum. İşte bir yanar-döner yorum daha.

Ama kesin olan birşey var azminizi, maceracı ruhunuzu, sporcu kişiliğinizi çok çok taktir ediyorum ve teşekkürler size ,umarım aldığınız riskler herkes için örnek teşkil etmez;) (kusura bakmayın bugün benim yanar-döner günüm:D :D )

@Hasan Hakan Koç

Sevgili yanar-döner Hakan'cim :):) seninle bi aralar msn'de sohbet ettiğimizi hatırlıyorum .. sadece şunu söyliyim : "herkes herşeyi yapacak/yapmalı" diye bi kural mı var ? "

herkes kendini ve neler yapıp/yapamayacağını bilerek hareket etmeli. aklı başında insanlar böyle yapar. ha yok öyle değilse o zaman klasik formatın dışında (bisikletle karadeniz turu ! (benim hayalim :) ) birşey yazmayalım o zaman bundan sonra..

İzmir yarışına gelicem insallah Hakan, orada tanısırız belki, ben Atilla bisiklet takımındayım bu arada.. görüşmek üzere ..selamlar.. ( izmir yarısına da istanbul'dan binerek gitmeyi düşünüyorum bu arada dermişim :))

Merhaba,

Yarı magazin yarı macera türü televizyon programlarında adamın biri çıkar ağzına alır bardakları çiğner yutar , yada meşaleyi ağzına sokar , vs vs vs ,

Bu atraksiyonları yapmadan öncede flaş flaş lütfen birazdan göreceklerinizi
LÜTFEN DENEMEYİN TEHLİKELİDİR !
gibi uyarılar görüntülenir ekranda !

Heralde bu şekil yapmamız gerekiyordu !

Forumda yer alan abilerimize göre kötü örnek olduğumuz gençleri kesinlikle tenzi ederek ekliyorum .

Naçizane yaptığımız tur ;

0 - 6 yaş grubu çocukların kızılmaske , süperman filmini seyrettikten sonra camdan aşşağıya kendilerini bırakmalarına benzer bir faaliyetmiş gibi yorumlanmamalıydı :)

Zannetmiyorum ki forumda kimse tarafından iyi örnek olma sevdası yada kötü örnek olma kaygısıyla bir şeyler yazılsın . .

Sadece burada yaptığımız atraksiyonların paylaşımları sözkonusu !

Selamlar,
Tolga Gürgün

Turunuzun yazısını bugün okudum ve çok hoşuma gitti.Hiç kamyon arkasına takılmamıştım ama sizin sayenizde takılacam:D :D ;)

Şaka bir yana çevirdiğiniz her tur pedaldaki emeklerinizi takdir ile karşılıyorum.Yaptıklarınız sizi ilgilendirir ve bizimle payşlaştığınız için teşekkürler.Hayatı içinizden geldiği gibi özgürce yaşayın

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Yaptığınız bu tur bisiklet ile uzun mesafeleri bir macera zevki ile kat etmek isteyecek insanlar için önemli bir öncülük olacaktır inancındayım.

Yazılarınıza olumsuz eleştiriler ile yorum yapan tüm froum üyelerini kaygı ve tedirginlikleri konusunda anlayabiliyorum, ama öyle zannediyorum ki, onlar çocuk ken hiç ağaçtan düşmediler, onlar çocuk ken hiç azgın bir köpeğin olduğu bahçeden elma aşırmadılar. Hep stabil, hep sakin ve güvenlik izolasyonunda yaşadılar.

Vücudunuzun her hücresinin ve bütün kas gruplarınızın sizi nekadar özgür kıldığı gerçeğine gelince de, tebrik edip imrendiğimi söylemekten başka bir seçeneğim klamıyor.

Umuyorum, yaşlandığımı hissetmeye başlamadan önce berber de bu şekilde bir tur yaparız.

Geri