@Necati Bilgen
Sevgili Necati abi,
Yorumun için teşekkürler, tabi ki farklı bakış açıları olabilir ancak ben de izin verirsen direk sana cevap olsun diye değil ama genel anlamda senin yazdıklarının bana çağrıştırdığı bazı konularda fikirlerimi belirtmek istiyorum.
Bi kere kamyon konusunu geçelim, bu konuda neyin doğru neyin yanlış olduğu hakkında hepimiz 7 den 77'e hemfikiriz sanırım..
" Nasıl bir tur, neyi kanıtlama " serzenişine katılmıyorum. Ben de zaman zaman sizler gibi, günlük 60-70-100 km.lik güzel turlar yapıyorum, yalnız veya arkadaslı olarak.. fotograflar cekerek, hiçbir köyden kahvesine ugrayıp bir çay içmeden geçmeyerek, etrafı doya doya seyredip koklayarak.. Ancak; gezi ve tur anlayışını sadece bu kalıba sokmak yanlış olur, zaman zaman farklı maceralara atılmak, farklı heyecanlar yaşamak istenebilir, biraz da kişilikle ilgili. İlla arkaya bagajı takıp işte doğu karadeniz il ve ilçelerini gezmek olmayabilir bisiklet sürmek. ( benim hayalim bunu yapmak bu arada ilk fırsatta!)
İnsanların farklı macera anlayışları olabilir, farklı hedef/hayalleri de olabilir.. mesela benim bir hayalim de birgun Ironman Triatlona katılıp bunu verilen 15-16 saatlik maksimum sürede tamamlayabilmek ! ve "finisher" olabilmek. Şimdi bu yarışa katılan insanlara şöyle mi diyecez ? " Nasıl bir yarış bu, ne yapmaya çalışıyor bunlar? " mı diyeceğiz ? Ya da Sahra çölünde hiçbir su ve yiyecek desteği almadan 150 km.lik parkuru çölde kendi sularını sırtlarında taşıyarak geçen yarışmacılar acaba kaçık mı gerçekten ?? ( daha çok örnekler de var ....)
Bir de tehlike ve risk konusu "GÖRECELİ" bir husus. Eminim size veya bu forumda bisiklet süren birçok kişiye, aileniz, dostlarınız, akrabalarınız veya çevrenizdekilerden bu yaptığımızın " çok tehlikeli " olduğunu öne sürenler vardır. Yani sahilde bisiklet yolunda sürseniz bile tehlikelidir bisiklet onlara göre. Ama çoğunun altında da son model, airbag'li "güvenli" 100 km.de x litre yakan arabalar vardır.

Siz de onlara kızarsınız, o kadar tehlike her yerde var diye.
Üstelik bukadar risklere rağmen turu bitirememe ve dönüş..
Bisiklet üzerinde en uzun zaman pedal basma desem o da değil (sabah güneş doğumu ve batımı gibi)
burda demek istediğini ise hiç anlamadım.. turu bitirememe ??.. Tolga izmire vardı ve kuzeninin düğününe yetişti ve amacına ulaştı.. benim amacım da ona eşlik edip antreman yapıp en kısa sürede evime/aileme dönmekti, cumartesi gecesi evimdeydim. Bence TUR BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Bisiklet üzerinde en uzun pedal basma deseniz YERİDİR, çünkü öyle oldu. Bir günü illa gün doğumu ve batımı şeklinde kalıplamak şart mıdır ? Biz cuma aksam 16.00 da yola çıktık ve cumartesi öglen 14.00'de iş bitmişti. Yani 24 saatlik bir zaman dilimi içerisinde. Üstelik cuma günü tam gün işyerinde mesai yapıp çalışarak, hemen bunun ardından yola çıkarak.., böylesi galiba daha zor degil mi ?
Necati abi, insallah Allah bize de ömür verir ve senin yaşına gelebilirsek ve de hala bisiklet sürebilirsek ne mutlu bize. Umarım sen de benim yazdıklarıma kırılmazsın, ben senin demek istediklerini çok iyi anladım ama olaylara bir de bu açılardan bakarsak eminim sen de bize hak vereceksin.
Yanlış bir uslup veya kelime sarfettiysem lütfen hoşgörün. Saygı ve sevgiler.
Keerim BABACAN