Scudo Sports

Tek mi, bir arkadaşla mı, yoksa kalabalık gruplarla mı gezersiniz?

Ben bir arkadaşla sürmeyi tercih ediyorum, onun kondisyonu daha iyi olduğu için kendimi de geliştiriyorum (rüzgar kanalından peşine takılıyorum:p) ayrıca daha yeni olduğum için daha tek tempoda gücümü yayarak sürmeye alışamadım, yıllardır Cancellara, Panzerwagen izliyoruz ama izleyerek olmuyormuş :D Tek çıktığımda düz yoldan ziyade yokuş tercih ediyorum , kendi tempomda güzel oluyor, o an sadece sen ve karşında bitmesi gereken bir yokuş oluyor :krnz:

Scudo
Daha öncede motorla grup sürüşlerine çok katıldım.Grubumuzun adı raptorriders idi.Motosiklet ile bile gereide kalan arkadaşlarımız olabiliyorken bisiklette daha çok oluyor... Ben bisikletimi yeni aldım ama bana yetişemeyen biri olursa sinirlenirim gibi geliyor :) beklemeye tahammülüm yok ya benimle eşit kondüsyon da olacak yada beden daha kondisyonlu olup ben ona yetişmeye çalışacağım.

Tek gezme olayına gelirsek; bir abimizin sözü aklıma geldi " doğaya karışmak güzel ego ve dertlerinizden uzaklaşıyor ve törpüleniyorsunuz" demişti.Motosiklet ile bir çok kez tek başıma 1000-1500 km'lik tek kişilik seferler yaptım.İnsanlar tanıdım ,yeni yerler gördüm....Her şekilde farklı ,gerek lezzeti gerek tecrübesi bakımından:)

yalnızlığı severim. bisikleti de severim. o yüzden bisiklete binerken yalnız olmayı da severim :)

ama bisiklet üstünde çok lak lak yapan bir grup değilse, bir de birbirlerine çok bağımlı değillerse, grup sürüşü de olur, niye olmasın : ))

dip dibe gruplar beni biraz bunaltıyor... sürüş sırasında birbirlerine sürekli yarenlik edenler de bunaltıyor. grup da olsa, bisiklet üstünde biraz yalnız kalmayı istiyorum. kimse beni arkadan toplamasın, ben de kimseyi arkadan toplamıyım... zaten zamanımız sınırlı, nelikle buluyoruz o zamanı (ha lastik patlar, bi'şeyler arızalanır. o ayrı.. sorunsuz, normal sürüşlerden bahsediyorum), sürüş sırasında yola, bisiklete ve varsa manzaraya odaklanmayı tercih ediyorum.

o yüzden bisiklet festivallerini (festival derken, gökova benzerlerini kast ediyorum) tek geçerim.... hem bir sürü arkadaş ediniyorsun hem kalabalık olmanın güvenini yaşıyorsun hem de km'lerce yalnız pedallayabiliyorsun :) -- tek başıma (veya iki kişi) o kadar uzaklara gitmeye cesaretim yok :)

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
tabi ki grup ile yolcular daha iyi anlar 30 - 35 km ile tekerlerin arasında 3 cm mesafe ile vagon şeklinde gitmeyi :)

bende grup ile sürüşü çok daha güvenli bulanlardanım yalnız iken insan dalıp gidiyor grup sürüşü insanı daha tetikte tutuyor bir nevi yanındakilerde de sorumluluğun oluyor

Ben de en az iki kisi diyenlerdenim. Önde rüzgari sirayla yemek, arkadakini cekmek, yeri gelince arkada yatmak. 30+km hizlarda daha iyi anlasiliyor. Ben de yolda giderken arkama yapisip ruzgarima girenlere uyuz olurum eger arkadasim degilse. Gecen gun inatci bir arkadas kumkapi yenikapi arasi yapisti. Tek tek vites artirarak kopardim yetisemedi sonrasinda :)

yalnız kullanmayı sevenler kervanındayım bende :) haftada bir iki haftada bir grup sürüşüne katılırım ama. tempo uyumsuz olduğunda özellikle rampada tepede beklemek bana sıkıcı geliyor. ama hemen hemen aynı performansta bir kişi olunca tatlı bir rekabet havası da hoş olabilir denemek lazım :)

• Beğen
Tepkiler: OsmaniyeRehber
@Ahmet Onur Çakmak ''''Rüzgara girmek değilde bazıları inatla sanki yarış yapıyoruz illa öyle moda giren tanımadığım değişik arkadaşlar bana denk geliyor'''yahu 45 yaşında adamım benimi rakip görüyon:):)

@redwolf

araç sürücülerinin bazıları da aynı ruh haliyle yaklaşıyo bisikletlilere... artık nasıl bi ruh haliyse :koptum:

Bende genelde tek takılıyorum, sanki kendi başına olunca özgür olduğunu düşündürüyor, pardon yalnız değilim ben & bisikletim.

(dip not: çevremde bisiklete binen tanıdığım da yok)

Grupla gezilerde kondusyonu iyi olan arkadaslarin varsa senin icin iyidir. Seni de daha fazlasini yapmaya tesvik ederler. Bir seferinde Eminonunden Bakirkoye yuksek tempoyla donerken @ERSN PK arkadasimin arkasinda kalabilmek icin kendimi zorlamis ve tek basima yapabilecegimi dusunmedigim bir surede yolu tamamlamistim. Ozellikle motivasyon acisindan grup iyidir.

Gazlayan birileri varsa olurda yoksa tek favorim. :D

çok merak ettim şu grupla sürme işini , yeni başladım sayılır kondisyonum biraz düzelsin ilk iş yanıma 2-3 kişi bulup deneyecem bakalım nasıl oluyormuş. Strava da ortalama hızım 22-23 arasında çıkıyor bir şehir bisikleti için bu hız sizce nasıldır, yada şöyle sorayım bir grupla sürmek için tahminen ne kadar bir ortalama hız gerekir. (yolun sahil yolu gibi düz olduğunu varsayarsak)

Tırsarım, korkarım, üçbuçuk atarım, yusufyusuflarım. O nedenle çok kişi.

• Beğen
Tepkiler: Oktay Erkan
Bazı Durumlarda Grup İyi Oluyor Ama Uzun Turlarda Kesinlikle 2 3 Kişi yada tek Daha Zevkli Oluyor..

Kendi tempomda giden 3-4 arkadaşımla grup olarak gitmeyi çok seviyorum. Nerde birlik orda dirlik ...

Hatta bir hayalim var, 3-4 kişi olarak çıktığımız bir grubun 20'li-30'lu bir grup olması kilometrelerce gitmek ve ahenkle pedal çevirmek. Bir gün olur belki, ne dersiniz?

2 ya da 3 kisi bana göre en eglencelisi. 4 olursa katilmam o geziye.

Tabi yakinliga samimiyete göre degisir.Ama gruplarin etkinliklerine katilmak hosuma gitmiyor , çok bos beles adam oluyor aralarinda.

Geri