Scudo Sports

Tek başına uzun turlar

Bu konuda etken olan birden fazla faktör var. Bu konuda kişinin kondisyonu ilk sırada görünse de meteorolojik şartlar, yol şartları, taşıdığınız yükün ağırlığı ve moral faktörü de çok önemli yer tutuyor.
Km lere fazla takılmayın. Eğer zaman sorununuz yoksa ve keyifli, gezilecek görülecek bir parkurda gidiyorsanız bence en ideal mesafe 60 km. Bu 75 veya 100 km yede çıkabilir. Özellikle günün uzun olduğu zamanda daha uzun süreli turlar yapmanız mümkün ama bu seferde yılın sıcak aylarında süreceğinizden karşınıza sıcak sorunu çıkacak.
Bir fikir vermek gerekirse benim en uzun turum 230 km oldu. Tur gece 2 de bittiğinden ve sağnak yağmur altında ıslandığımızdan ertesi gün gittiğimiz şehirde yapacağımız turu iptal ettik. 2 gün boyunca ayakkabılarım kurumayınca ucuz ayakkabı alıp dönebilmiştim. Bunun dışında 160 km yol yaptıktan bir gün sonra Gökçeadanın inişli çıkışlı yollarında 80 km pedal çevirmiştik. Sonraki günde ise ben gideceğim yere 65 km pedal çevirerek ulaşırken arkadaşım 170 km kadar daha pedal çevirmişti.
Önemli olan kaç km gittiğiniz veya bunu ne kadar sürede gittiğiniz değil yaptığınız işten keyif almaktır, görerek yaşayarak gitmektir. Aksi taktirde yaptığınız tur bisikletçiliği olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Güncemden ve five
Scudo
tek başına yapılan turlar daha huzur verici olabiliyor ve insanı daha özgür hissettirebiliyor, bunda kendi kararlarınızı; konaklayacağınız, tempoyu arttıracağınız yeri ve zamanı sizin belirlemeniz büyük etken taşıyor. ancak olumsuzluklarla karşılaşıldığında sizin moralman düşmenizi engelleyecek, size destek olacak bir arkadaşın olması da çok büyük bir artı.

• Beğen
Tepkiler: nuhcan
@Giray Koç

Bence günde kaç km yapılabileceğinin en büyük ölçütü moral diyebilirim. Bazen hiç birşeyi kafaya takamadan tam konsantre aralıksız 60km gitsen koymaz. Ama bazen pedala basmak bile geçmez içinden o zamanda her km zehir olur. Yani tam birşey söylemek zor ama Orhan Kılıç abinin dediği gibi 60km idealdir...

Tek başına olmanın avantajları; temponuzu kendiniz belirliyorsunuz, nerde durup nerde kalkacağınızı kendiniz belirliyorsunuz, kimseye ayak uydurmak zorunda kalmıyorsunuz ya da kimse sana ayak uydurmak zorunda kalıp perişan olmuyor...

Tur konusunda tecrübeli ve kondisyonu yerinde olan kişilerle tura çıkmak keyifli olur ama tecrübesiz kişilerle tura çıkmak bazen can sıkıcı olabilir, senin keyiflendiğin, enerjinin zirve yaptığı anlarda yanındaki insan "of yoruldum, bittim, öldüm" diyip canını sıkabilir. Onun için hem fiziksel hem ruhsal anlamda uyum sağlayabileceğin kişilerle tura çıkmak, tek çıkmaktan daha iyidir tabi. Ama sırf yalnız kalmamak için rastgele birisiyle tura çıkmazdım ben olsam...

Geçen sene İzmir-Datça yaptım tek başıma, kuzenim illa ben de geleyim seninle diye tutturdu, biliyorum ki daha 50 km gitmeden arıza çıkarmaya başlayacak, olmaz dedim... Haftada 15 km pedal basan birisiyle 700 km yol gitmek pek keyifli olmazdı sanırım, nitekim tek başıma çok da güzel gittim, istediğim yerde istediğim kadar kaldım, istediğim anda durdum fotoğraf çektim...

Tek tabanca takılıp özgür ruhu oynamak çoğu zaman hoşuma gider, pek de sıkıntı yaşamadım onun için... Eğer sen de kendinle vakit geçirmekten hoşlanan biriysen ve kafa dengi birisi bulamazsan, hiç düşünme pedalla derim...

Ne demiş adam; "don't talk it, walk it" :)

• Beğen
Tepkiler: Oğuz Taş
Evet tek başına olmaktan zevk almak önemli, bir de yalnız olduğum zaman başka insanlarla tanışmak daha kolay oluyor

upuzun gezinizi, kısacık yorumlarla anlatmak ne kadar adilanedir gürkan.....

blog da uzun uzun yazıyorsunuz eyvallah, kitabınızda daha da uzun yazacaksınız ona da eyvallah, ama hadi biraz daha bahsedin tek başınıza yaptığınız turdan....

yalnızlığınızdan sorunlarla nasıl uğraştığınızdan onları nasıl çözdüğünüzden ve en önemlisi devamlı var olan motivasyonunuzdan...

blogunuzdaki yazılar çok güzel devamını ısrarla istiyoruz....

kolay gele.....

yolunuz açık motivasyonunuz maksimum düzeyde olsun....

24 Haziran Cuma sabah tek başıma Ankara'dan yola çıktım. 120 km sürdüm, hedef Eskişehir Bursa Balıkesir İzmir olacak. Dönüşü trenle düşünüyorum ancak almıyorlarmıymış ne :(
Her neyse şimdi sivrihisara yakın Nasrettin hocadan bi önceki bir köyde çadırdayım, alacakaranlık oldu, bi duygusallık çöktü üstüme 😬 Köy ana yoldan 1 yada 2 km içeride, yemyeşil. 1 kilo kaysı yedim :) ilk iş köyde Muhtarı bulmak oldu, bana köye yakın bi yerde düz bi tarla tarif etti. Birde çay verdi, oh mis. Köyler güzel oluyor ama birilerine haber verip izin almak şart. Benim de solo tek turum bu. Aslında adam akıllı ilk ve tek tur.
Gelişneleri burada yazarım. Okuyan olur mu bilmem. :)

24 Haziran Cuma sabah tek başıma Ankara'dan yola çıktım. 120 km sürdüm, hedef Eskişehir Bursa Balıkesir İzmir olacak. Dönüşü trenle düşünüyorum ancak almıyorlarmıymış ne :(
Her neyse şimdi sivrihisara yakın Nasrettin hocadan bi önceki bir köyde çadırdayım, alacakaranlık oldu, bi duygusallık çöktü üstüme 😬 Köy ana yoldan 1 yada 2 km içeride, yemyeşil. 1 kilo kaysı yedim :) ilk iş köyde Muhtarı bulmak oldu, bana köye yakın bi yerde düz bi tarla tarif etti. Birde çay verdi, oh mis. Köyler güzel oluyor ama birilerine haber verip izin almak şart. Benim de solo tek turum bu. Aslında adam akıllı ilk ve tek tur.
(link)

Sizin için ben tren meselesini hallettim.😉

Karşiılığında bir tur yazısı ve fotoğrafları bekliyorum artık

fotoğraflı anlatımlı bir tur yazısı hazırlasan da okusak. gezenlere hasretiz. en son bir arkadaş kapıdağ yapmıştı güzel de yazmıştı zevkle okumuştuk. youtube çıkalı tur gezi raporlarına hasret kaldık.

• Beğen
Tepkiler: 789 ve Erhan Ertan
Her ne kadar da gurkani kendime ornek alsam da herkes gibi bende enerjisine hayranım gurkanin.....tek başına turlar benim için de hem anlamlı hem daha özgürlükçü, Edirne Kudüs bisiklet turumun son etabindayim Hatay Yayladağı -kudus....ama bu etapta savaş muhabbetine yıllardır beklesemde artık Şubat ayında startı veriyorum hataydan lakin yanıma arkadaş bulsam iyi olur,bu arada bir günde yaptığım en uzun tur 130 km dolayı

Geri