Scudo Sports

Team Synergy | Anadolu Yakası

Yapıcı eleştirinin başımızın üstünde yeri var. Burada bizi bir arada tutacak en önemli olgu bisiklet sevgisidir. Ancak birbirimize destek olarak bu kültürü ileri noktalara taşıyabiliriz.

Herkese teşekkür ediyorum.

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu, Forum da inceleme ve analiz konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu biliyorum. Son zamanlar da dikkatimi çekmişti eleştirel düşünme eyleminin ötesine geçemiyorsunuz.

Sözde grup sürüşünün ne kadar bozuk olduğunun algısını yapmaya çalışmışsınız.

Eleştirilerinize cevap vereceğim;

- Ekran görüntüsünü attığınız anlar Pazar günü 07:00'ye ait. Yolların boş olduğu yokuş inerken ve viraj alırken daha rahat hareket edebileceğimiz anlar.

- Ayrıca biz sosyal sürüş grubu değiliz. Yarış takımıyız. Sizin mantığınıza göre tehlikeli diye yarışlara da girmemek gerek.

Demem o ki yolların durumunu bilmeden yorum yapmanız gerçeği yansıtmıyor. Size tavsiyem birilerini gömmek, yermek yerine klipteki doğal görüntülere odaklanın o anın keyfini çıkarın.

Teşekkürler.
Bu sene kaç km binmiş sormanız yeterli. Kimlerle hangi guruplarla takılmış vs .
Ekip olarak binmek hem sosyalleşmek hemde antrenman açısından çok güzel birşey. Tebrik ederim.

Biz takımız dendiği anda bu tür eleştiriler gelebilir ama eleştiriler kırmadan, yapıcı olmalı. Güzel bir grupsunuz, kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Denk performanslarda, kopmaların olmadığı grup sürüşleri gerçekten keyifli. Bu zamanda bu tür gruplar oluşturmak da zor gerçekten. Umarım devam edersiniz.
Kazasız güzel sürüşleriniz olsun.

Fikrimi söyleyecek olursam ben de Serkan Bey ile aynı doğrultudayım.
Yarış takımımın videosunu paylaşacaksam ben de ip gibi dizilmiş nizami seyreden grup çekimlerimizi paylaşırdım. Yarış takımı olmayıp antreman yapan çoğu grup bile bu videodakinden çok daha yarış takımıymış gibi görüntüler verdikleri çok güzel videolar paylaşıyorlar.

Şahsi fikrim de bu yorumu yapabilmesi için Serkan Bey'in bu yıl az kilometre yapmış olmasının bir kriter olmayışı. Tanımam etmem ama başlıklarına ve içeriklerine bakılırsa az kilometre yapmış ifadesi hiç de yerinde değil.

@Serkan Mıstınoğlu, Forum da inceleme ve analiz konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu biliyorum. Son zamanlar da dikkatimi çekmişti eleştirel düşünme eyleminin ötesine geçemiyorsunuz.

Sözde grup sürüşünün ne kadar bozuk olduğunun algısını yapmaya çalışmışsınız.

Eleştirilerinize cevap vereceğim;

- Ekran görüntüsünü attığınız anlar Pazar günü 07:00'ye ait. Yolların boş olduğu yokuş inerken ve viraj alırken daha rahat hareket edebileceğimiz anlar.

- Ayrıca biz sosyal sürüş grubu değiliz. Yarış takımıyız. Sizin mantığınıza göre tehlikeli diye yarışlara da girmemek gerek.

Demem o ki yolların durumunu bilmeden yorum yapmanız gerçeği yansıtmıyor. Size tavsiyem birilerini gömmek, yermek yerine klipteki doğal görüntülere odaklanın o anın keyfini çıkarın.

Teşekkürler.
Bizde bir tane yarış takımı kurduk 12 antrenman sürüşü yapmışız düzenli olarak.Anca düzen oturdu.Eşelon yapma bile otomatik hale geldi.Herkes yolda iken rüzgarın durumuna , yolun durumuna,trafiğin durumuna göre pozisyon alıyor.Hepimiz bu işi sevdiğimiz için yapıyoruz tutupta bir bilmem ne takımı olamayız zaten.Bu spora gönül veren herkesin birbirine olan yaklaşımı nazikçe olmalı.Boş eleştirilere gerek yok.Bu sürüşlerde asıl gaye sağlıklı bir şekilde antrenmanı tamamlamak ve mutlu olmaktır.Kurmuş olduğunuz takımın başarılarını dilerim.Bu zamanda yarış takımı kurmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.Yolunuz açık olsun.Kindeyi kafaya takmayın cevap bile yazmayın .Saygılar...

@undefined Kesinlikle diyemeyiz. farklı bisiklet tipleri, sırt çantaları, düşük kadans, uzak tekerlek mesafeleri :)
İlk yazımda kastettiğimi anladınız :)
Maşallah Serkan Bey'in sevmeyenleri epey çokmuş. Belli ki doğruları söylemekten çekinmiyor. :koptum:
Neyse. İyi Forumlar.

Ben size cevap yazdım Serkan Bey'in sevmeyenleri ile konunun ilgisi yok. Doğruları söylemekten çekinmemek ile patavatsızlık arasında çok derin uçurumlar mevcut.

PATAVATSIZ NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Patavatsız kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre patavatsız kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Sözlerinin nereye varacağını düşünmeden saygısızca konuşan, davranışlarına dikkat etmeyen (kimse)

245494 dosyayı görüntüle
245495 dosyayı görüntüle
245496 dosyayı görüntüle

İlk klibinizde de benzer görüntüler vardı, belki denk gelmiştir deyip yazmadım ama şu kötü grup sürüşü örnekleri bari videodan atın

245498 dosyayı görüntüle

Videonun son 20 saniyesindeki (5:08 - 5:30) pedaldaşa da bir sele alın Allah rızası için, video boyunca üst boruda pedalladı :krktm: Dağda bayırda düzde üst boruda...Gördüğüm en aero arkadaş, adı ne bilmiyorum ama bundan sonra ona kesinlikle "aero" ön adı takılmalı, hakediyor! Mesela Ahmet değil, aero Ahmet olsun!

Klibi izleyenler sizinle sürmek mi ister sürmemek mi ister, beni düşündürmedi değil :ssrtcbya:
@Furkan TK Takım kurulmadan Anadolu Yolcuları ile sürdüğümüz dönemde kaç kez böyle ekran görüntüleri ile tartıştık hatırlıyor musun? Bu konuların önüne geçemeyince Anadolu Yolcuları olarak grup sürüşleri yapmayı kestik hatta. Çünkü sürenlerin bir kısmı bu işten rahatsız bir kısmı ise gayet rahattı.
Bu durumdan rahatsız olmayanlar Team Synergy adı altında bir araya geldiler. Şimdi aynı tartışma ve eleştiri ile karşı karşıyalar. Tabi bu sefer eleştiri dışarıdan. Yok saymak daha kolay biliyorum. Ama tavsiyem bu eleştirilerden bir şeyler çıkarmanız olur :harika:

Çünkü sürenlerin bir kısmı bu işten rahatsız bir kısmı ise gayet rahattı. @BerkEvren Bunu yazdıktan sonra aslında geriye söylenecek pek birşey kalmıyor. Gayet rahat olan arkadaşlar bu ekibi kurduğuna göre hala gayet rahatlar gibi gözüküyorlar. Rahatsız olanlarda kendi ekiplerini kurduysa bence süper olmuş bu durum.

Ben size cevap yazdım Serkan Bey'in sevmeyenleri ile konunun ilgisi yok. Doğruları söylemekten çekinmemek ile patavatsızlık arasında çok derin uçurumlar mevcut.

PATAVATSIZ NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Patavatsız kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre patavatsız kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Sözlerinin nereye varacağını düşünmeden saygısızca konuşan, davranışlarına dikkat etmeyen (kimse)

Bilemedim. Ben yine de buradaki yazısını veyahut yazımı patavatsızlık olarak görmüyorum.
Serkan Beyle sizin de bir münasebetiniz olmuş belli ki ama dediğim gibi ben sadece burayı yorumladım. Geçmişini, geçmişinizi bilmiyorum.

@noyanyan ve @BerkEvren beylere teşekkür ve tebriklerimi yolluyorum, forumda şu “sözde grup sürüşünü” eleştirenin tek ben olduğumu düşünmeye başlamıştım. Grup sürüşü ile ilgili detaylı bir makale paylaşmayı, yaratmayı düşünüyordum; belki de en detaylı Türkçe online kaynağı foruma kazandırma fikri oluştu , fakat sonra bisikletforum gibi bir platformda bile bu “kafaya göre sürüşün”, “yarış takımı sürüşü” olarak kabul edilip benimsendiğini görünce, kimsenin grup sürüşünün nasıl yapılması gerektiğini duymaya ihtiyacı olmadığını fark ettim ve vazgeçtim yazmaktan.
Bisikletforum, forumdaşlar nasıl isterlerse o yöne gidecek devasa bir platform. Talep neyse forum o şekilde ilerleyecek, ben dahil 3 kişinin bu içler acısı sözde grup sürüşünden rahatsızlık duyması, bu sürüşün forumca normal karşılandığını ve kabul edildiğini gösterir. Uzatmak anlamsız olur, biz 3 kişi bundan duyduğumuz rahatsızlığı da içimize atarız olur biter :harika: Sürekli üst boruda giden biriyle aynı grupta sürmem de, sürenleri uyarırım da, üst borucuyu da bu sorumsuz hareketinden dolayı grubu riske attığı için yerden yere vururum. Hep böyleydim, yine böyleyim. Herkesin doğrusu kendine, bunu dile getirmek forumun asıl amacı.

Son düzenleme:
@Furkan TK Takım kurulmadan Anadolu Yolcuları ile sürdüğümüz dönemde kaç kez böyle ekran görüntüleri ile tartıştık hatırlıyor musun? Bu konuların önüne geçemeyince Anadolu Yolcuları olarak grup sürüşleri yapmayı kestik hatta. Çünkü sürenlerin bir kısmı bu işten rahatsız bir kısmı ise gayet rahattı.
Bu durumdan rahatsız olmayanlar Team Synergy adı altında bir araya geldiler. Şimdi aynı tartışma ve eleştiri ile karşı karşıyalar. Tabi bu sefer eleştiri dışarıdan. Yok saymak daha kolay biliyorum. Ama tavsiyem bu eleştirilerden bir şeyler çıkarmanız olur :harika:

Olumlu /olumsuz geri bildirimlerin hepsi kıymetli ancak bir noktada aklım karıştı. AY ile yapılan sürüşlerde tehlikeli hareket yapan ve grup sürüşlerinin iptal edilmesine sebep olan kişi/kişiler bu takım içerisinde yer almıyor diye hatırlıyorum. Aksine o kişilerle sürüşlerin devam ediyor. Videonun amacından oldukça uzaklaşılmış. 3-4 saatlik sürüşten ayıklanan 5dk lık görüntülerin bir araya geldiği eğlenceli anların paylaşılmak istendiği bir videodur. Yorumlarınız gerektiği önemle dikkate alındığından emin olabilirsiniz teşekkür ederim :)

Bir kaç kişinin konuya yazdığı kötü niyetli eleştiriler sayesinde konu amacı dışına çıktı. Onlara daha fazla cevap vermeyeceğiz çünkü ne desek anlamayacaklar. Üst perdeden bakmaya devam edecekler. İyi niyetli eleştiri ve yorum yapan pedaldaş arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum onların dediklerini kendi içimizde değerlendirip neticiye bağladık.

Bizim temel amacımız sürüşlerde keyif almak, 2-3 saatliğine de olsa şehir stresinden kurtulmak ve evimize sağ salim dönerek günü mutlu mesut tamamlamak. Biz bu konuyu sürüşlerimizde çekilen fotoğraf ve videoları paylaşarak kişileri özendirerek, harekete geçirme amacıyla oluşturmuştuk.

Şimdi kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Bu sefer video değil de sürüşlerimizde çekilen fotoğrafları ekliyorum.

IMG_0026.jpgIMG_0912.jpgIMG_0922 (1).jpgIMG_7709.jpgIMG_8470.jpgIMG_8504.jpgIMG_8521.jpgIMG_202007.jpgIMG_20200712_144305 (1).jpgIMG_20200712_144543 (2).jpgIMG20201004121249.jpgIMG_5753.JPG79cc5d83-9bcd-483a-9d68-a0c34695f6fc.jpgIMG_9036 (1).jpgIMG_9056 (1).jpgIMG_8922.jpg
Desteğiniz için teşekkür ederim.

Bizi instagram dan takip edebilirsiniz.

(link)

Dosyalar

• IMG_8922.jpg
    IMG_8922.jpg
    2 MB · Okunma: 4
Kötü niyetli eleştriler işe yaramış. Fotograflar cok güzel. Bol keyifli güzel sürüşleriniz hep sürsün.

Boruda dururken pedal çevrilebileceğini düşünmezdim enteresan bir seyirlik olmuş. Fotoğraflar şekil. Sürüşlerinizi strava'dan duyuruyor musunuz belki münferit katılırım.

Boruda dururken pedal çevrilebileceğini düşünmezdim enteresan bir seyirlik olmuş. Fotoğraflar şekil. Sürüşlerinizi strava'dan duyuruyor musunuz belki münferit katılırım.
İvmenin azaldığı zaman boruda pedal çevirmek candır.

Görüşleriniz için teşekkürler. Şu dönemde sosyal sürüşlerimizi durdurduk ileri ki dönemler de tekrar faaliyete geçireceğiz. Strava&instagram hesaplarımızdan duyurular yapıyoruz.

Görüşmek üzere.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bos, mesnetsiz, alakasiz yorumlarin uzerine cok guzel bir paylasim olmus. Eline saglik @Furkan TK

Geri