herkese merhabalar,
tşibonun yol bilgisayarını yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. bisikleti de haftada 6 gün, günde yaklaşık 25 km kullanıyorum. aletin ekranında (+36) - (-5) arası sıcaklık değerleri gördüm ve dolu dahil her türlü hava koşulunda kullandım.
gözlemler:
1) hız bilgisi doğru: yan yana giderken sigmasıyla da ölçtük, gamasıyla da.
2) mesafe bilgisi doğru: çevre yolunda arası tam 500 m. olan iki tabela arasını tam 0,5 km ölçtü ve ölçüyor.
3) sıcaklık bilgisi doğru: çevre ve orman bakanlığının önünden ne zaman geçsem, onun önündeki değerden hiç şaştığını görmedim.
4) kışın ekranının bir defa donduğunu farkettim ama zaten o sırada ben de donmuştum. müdahale etmedim, sabah yine normal çalışıyordu.
5) su performası çok iyi: geçen kış geçmediğim gölet, ıslanmadğım sağanak kalmadı, özellikle alttaki sayaç çamurdan görünmüyordu ama hiç sorun yaşamadım.
6) forumda okudum, manyetik alan sorunu varmış: bilmiyorum, hiç yaşamadım.
7) pillerini henüz değiştirmedim, sorun yok.
Artıları:
1) işini iyi yapıyor: yani bilimsel ölçüm yapmıyorsanız yeterli bence.
2) Fiyatı: malzeme kalitesi hiç fena değil ve kablosuz bir ürüne göre fiyatı gayet iyi.
Eksileri:
1) teker dondüğü anda otomatik açılmıyor. kapandığı zaman siz manuel olarak başlatıyorsunuz.
2) gidon boğazından ziyade gidona montaj için tasarlanmış bir bağlantı aparatı var. ben gidon boğazına takıyorum ama her gidon boğazına oturtamayabilirsiniz.
yeni ürün:
yaşadığım memnuniyet sonrası bu seneki versiyonunu koşa koşa gittim aldım, inceledim. yaş, kilo gibi verilerinizi de girebiliyorsunuz. ayrıca iki farklı bisiklet için farklı veriler de girip kullanbiliyorsunuz. tasarım daha zarif. aleti resetlemeden farklı turlar için ayrı ortalamalar, maksimumlar hesaplayabiliyor. anladığım kadarıyla daha profesyonel beklendilere göre yenilenmiş ama yukarıdaki eksi özellikleri aynen duruyor. özetle alet daha fazla asistanlık yapabiliyor ama ben eskisi bozulana kadar kullanacam ki sadece anlık hız, saat, sıcaklık ve toplam mesafe bilgileri benim için yeterli oluyor, gerisini fazla kullanmıyorum.
sonuç:
1) sonuçta ben amatörüm, ulaşım ve hobi amaçlı bisiklet kullanıyorum; profesyonel açıdan ihtiyacı karşlar mı bilemem ama teker çevrenizi doğru girdiğiniz sürece doğru bilgi veriyor ve caddede ve turda yeteri kadar memnunum.
2)kullandığım ürün es kaza elime geçmişti. kullanma klavuzu olmadan sadece teker çevremi ölçtüm, girdim ve kullandım. bence gayet başarılı bir ürün.
3) tüm bunları üşenmeden neden yazdım: çünkü o alete haksızlık edildiğini düşündüm; gidip iade edilecek bir ürün kesnlikle değil ki bence fiyatından ötürü iyi bir fırsat.