Scudo Sports

TCM Kilometre Saati TEST (Tchibo)

@İSMAİL POLAT

sana as 904 Taiwan malı hem ortalama hız, max hız, saat ve 9 fonksiyonlu çok ekonomik fakat kablolu bir model öneririm uzun sürede hiç sorun yaşamadan kullanabilirsin.
Bu arada fiyat 15 TL den yukarı değil belki sen daha ucuza alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: İSMAİL POLAT
Scudo
@murat ateş

FİYATI ÇOK UYGUNMUŞ.Kablolu olması,özelliğinin az olması sorun değil.Uzun ömürlü olabilecek mi?Bir de bu ürünü nerede bulabilirm. Ben izmirde yaşayıyrm.
Şimdiden teşekkürler.

Böyle mallarda 10-20 tl ye bakılır mı arkadaşlar. Tchibo malı ben de aldım, kullanışı hiç iyi değil, bir gün işler bir gün işlemez. 15-20 euro ya sigma nın 1200 lü modelini aldım. süper bir ürün, kullanımı da kolay. tanınmamış şeyleri almaya değmez. markadan şaşmıyacaksın

@canelmas

almayada kendini kanıtlamış bir markadar. ilginç tasarımları ve hayatı kolaylaştıracak ufak tefek ürünleri ile de man salmışlardır. türkiyede de yeni yeni kendini göstermeye başlamıştır. ufak elektronik aletlerinden tutunda mutfak eşyası ve giyim'e kadar bir çok ürünlerini kullanıyorum. Hiç bir ürünlerinden ( en azından aldıklarım ) şikayetçi değilim.

piyasaya giren her firma tanınmamış bir markadır ama bu onların kötü olduğunu göstermez.

ben açıkçası sigma markasını fiyat performans olarak süper buluyorum.Şu ana kada km saatinin hiç yanlış gösterdiğini yada şaştığını görmedim.Aynı zamanda sigmanın arka ve ön ışığınıda kullanıyorum.

bende de sigma var(dı) geçen bisiklet devrildi ve direksiyon ters döndü kabloyu kopardı. tamir ettim bu sefer cihaz yere düştü camı üstüne... ışık yanında ekran gidiyor sönünce geri geliyor. hadi gene çalışıyor dedim. ama bu sefer temelli gitti. sabah çalışan alet öğlen bindiğimde çalışmıyordı. söktüm elle mıknatısı gezdiriyorum ara ara ölçüyor falan . iyice sulandı yani.

yenisini almak farz oldu. hatta tchibo'da alıp ikisini takıp farklı ölçüp ölçmediklerini test edecektim. bu şekilde herhalde cihazın doğru gösterip göstermediği ortaya konmuş olurdu.

bu arada ciclo diye bir marka girmiş piyasaya galiba. sigmaların şimdiki fiyatlarına bakarken karşılaştım. arkadaş ondan almış onu mu denesem diyorum.

herkese merhabalar,

tşibonun yol bilgisayarını yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. bisikleti de haftada 6 gün, günde yaklaşık 25 km kullanıyorum. aletin ekranında (+36) - (-5) arası sıcaklık değerleri gördüm ve dolu dahil her türlü hava koşulunda kullandım.

gözlemler:

1) hız bilgisi doğru: yan yana giderken sigmasıyla da ölçtük, gamasıyla da.

2) mesafe bilgisi doğru: çevre yolunda arası tam 500 m. olan iki tabela arasını tam 0,5 km ölçtü ve ölçüyor.

3) sıcaklık bilgisi doğru: çevre ve orman bakanlığının önünden ne zaman geçsem, onun önündeki değerden hiç şaştığını görmedim.

4) kışın ekranının bir defa donduğunu farkettim ama zaten o sırada ben de donmuştum. müdahale etmedim, sabah yine normal çalışıyordu.

5) su performası çok iyi: geçen kış geçmediğim gölet, ıslanmadğım sağanak kalmadı, özellikle alttaki sayaç çamurdan görünmüyordu ama hiç sorun yaşamadım.

6) forumda okudum, manyetik alan sorunu varmış: bilmiyorum, hiç yaşamadım.

7) pillerini henüz değiştirmedim, sorun yok.

Artıları:

1) işini iyi yapıyor: yani bilimsel ölçüm yapmıyorsanız yeterli bence.

2) Fiyatı: malzeme kalitesi hiç fena değil ve kablosuz bir ürüne göre fiyatı gayet iyi.

Eksileri:

1) teker dondüğü anda otomatik açılmıyor. kapandığı zaman siz manuel olarak başlatıyorsunuz.

2) gidon boğazından ziyade gidona montaj için tasarlanmış bir bağlantı aparatı var. ben gidon boğazına takıyorum ama her gidon boğazına oturtamayabilirsiniz.

yeni ürün:

yaşadığım memnuniyet sonrası bu seneki versiyonunu koşa koşa gittim aldım, inceledim. yaş, kilo gibi verilerinizi de girebiliyorsunuz. ayrıca iki farklı bisiklet için farklı veriler de girip kullanbiliyorsunuz. tasarım daha zarif. aleti resetlemeden farklı turlar için ayrı ortalamalar, maksimumlar hesaplayabiliyor. anladığım kadarıyla daha profesyonel beklendilere göre yenilenmiş ama yukarıdaki eksi özellikleri aynen duruyor. özetle alet daha fazla asistanlık yapabiliyor ama ben eskisi bozulana kadar kullanacam ki sadece anlık hız, saat, sıcaklık ve toplam mesafe bilgileri benim için yeterli oluyor, gerisini fazla kullanmıyorum.

sonuç:

1) sonuçta ben amatörüm, ulaşım ve hobi amaçlı bisiklet kullanıyorum; profesyonel açıdan ihtiyacı karşlar mı bilemem ama teker çevrenizi doğru girdiğiniz sürece doğru bilgi veriyor ve caddede ve turda yeteri kadar memnunum.

2)kullandığım ürün es kaza elime geçmişti. kullanma klavuzu olmadan sadece teker çevremi ölçtüm, girdim ve kullandım. bence gayet başarılı bir ürün.

3) tüm bunları üşenmeden neden yazdım: çünkü o alete haksızlık edildiğini düşündüm; gidip iade edilecek bir ürün kesnlikle değil ki bence fiyatından ötürü iyi bir fırsat.

şimdi bu kumandadan etkileniyor manyetik alandan etkileniyor tokat at yok fırlat şaplak at düzelir gibi şekilde yaklaşımda bulunana arakadaşlara diyorum
bende hiçbir bozulma etlikenme yada bilmeme ne yok nasıl oluyor bu iş....

30 liranın altında kutunun içinden bi başbakan çıkmıyor. bence 10 üzerinden 7 alır. eksileri, sayacın bazen tutarsızca farklı hızlara zıplayıvermesi. yani 8km ile giderken arada 18-20 gösteriyor olması. termometre özelliği olması iyi ama sadece özellik olarak var, zira 8 dereceyi illa 12-13 göstermek iiçin kasıyor. ama 30 liranın altında, kutudan bir başbakan çıkacak değil herhalde. seri üretim, çin malı, tasrımını kimbilir kim yaptı. güneş pili de tırt biraz.

@mehmet12345

benim bildiğim tcm'ler alman malı ama tam hatırlayamadım şimdi. kalkarda bunu çinde yaptırmışlardır haksız çıkmayalım sonra.

arı ipod'da made in china... yani çinde üretilen herşey kötü değil.

kutusunda almanyada bi adres vardı ama nerde yapıldığına bakmadım :)

aynısın dün adaya giderken motordan denize fırlattım çok zevkliydi :D

@okko

ewet bende o teknedeydım çok güzel havalandı we suya cuppp :)

@okko

bugün ümit söylemişti onu :D aynısından bendede var 2133 olması gereken jant ayarımı ben ayarlıyorum o tekrar 2124 oluyor sinir etti beni yakında aynısını bende yapıcam atıcam çöpe şimdide açıyorum direk jant ebatını ayarlama menüsü geliyo oda ayarlandıktan sonra kayıt olmuyo bıraktım en son ne hali varsa görsün die belki tek başına kaldığında düzelir. :)

@samet_özdemir
Evet, eski bisikletimden sökmüş yenisine takmamıştım bir süre.Bu gün çıkartıp taktım.Bahsedilen zıttırk hareketleri bende de yaptı.Bi kaç defa sıfırlama ekranına döndü.Sonra evde koltuğun üstünde 99 km. hız yaptı(gerçi yakınında cep telefonu vardı belki ona kızıp basıp gitmiş olabilir:)
hareketsiz kalınca 5 dk. içinde kapanması gerekirken kapanmadı.Pilini söktüm kuru bi bezle silip el değmeden taktım.Akıllanmış gibi duruyo.Ulan senin etin ne budun ne koymuşun bi sürü fonksiyon.Çin malısın işte..Mesafeyle hızı adam kimin göstert (muck) başıma koyayım;)
Bisikleti kapıya kitlerken km.saatini alayım da çalmasınlar demiştim.Olmadı bırakırım üstünde,çalana hayırlı olsun.

Geri