x12x63
Üye
- Tepki
- 6
- İsim
- Mehmet
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Konuya hiç hakim olmadığım için neleri söylemek gerek bilmiyorum ama elimden geldiğince çok bilgi vermeye çalışacağım.
Bisikletim Trek FX 2. Satın alalı 2 sene oldu. Toplasan 200km yol yapmamışımdır maalesef. Bu sene artık sıkça kullanmayı istiyorum.
Selenin yüksekliği doğru değildi, bir arkadaşım yardımcı oldu ve bu baya rahatlattı kullanımı. Boyum 182, kilom 100. Bu bisiklet L beden. Kullanırken fazla dik olduğum için bütün ağırlığım seleye biniyor ve bu da ağrı yapıyor olabilir diye bir geribildirim aldım, bunun için gidon boğazını uzatarak biraz daha eğik pozisyonda kullanırsam daha rahat olabilir diye düşündük. Gidon boğazı 100mm gözüküyor ve sanırım bu en fazla 120mm ölçüsünde var. Pek bu şekilde ilerleme kaydedemiyorum yani. Bu konuda yorumlarınız nedir veya bir tavsiyeniz olabilir mi? Fazla dik olduğum için daha çok ağrı yapıyor olabilir mi? Eğer böyle ise buna nasıl bir çözüm üretilir?
İzmir Karşıyaka'da oturuyorum. Aktif dağcıyım kuvvette problem yaşamıyorum ama ağrı konusu çok can sıkıyor. Bu sporu yapmaya devam etmek istiyorum. Teşekkürler
Bisikletim Trek FX 2. Satın alalı 2 sene oldu. Toplasan 200km yol yapmamışımdır maalesef. Bu sene artık sıkça kullanmayı istiyorum.
Selenin yüksekliği doğru değildi, bir arkadaşım yardımcı oldu ve bu baya rahatlattı kullanımı. Boyum 182, kilom 100. Bu bisiklet L beden. Kullanırken fazla dik olduğum için bütün ağırlığım seleye biniyor ve bu da ağrı yapıyor olabilir diye bir geribildirim aldım, bunun için gidon boğazını uzatarak biraz daha eğik pozisyonda kullanırsam daha rahat olabilir diye düşündük. Gidon boğazı 100mm gözüküyor ve sanırım bu en fazla 120mm ölçüsünde var. Pek bu şekilde ilerleme kaydedemiyorum yani. Bu konuda yorumlarınız nedir veya bir tavsiyeniz olabilir mi? Fazla dik olduğum için daha çok ağrı yapıyor olabilir mi? Eğer böyle ise buna nasıl bir çözüm üretilir?
İzmir Karşıyaka'da oturuyorum. Aktif dağcıyım kuvvette problem yaşamıyorum ama ağrı konusu çok can sıkıyor. Bu sporu yapmaya devam etmek istiyorum. Teşekkürler
@x12x63 Patron sorunun tayt olduğuna emin misin?
Bisiklette sele seçimi ve ayarı konusu dipsiz bir kuyu.
Sana tavsiyem önce sele ayarını kontrol et( yükseklik ve ileri geri ayarı)
Sonra sele genişliğinin , senin kalça kemiğine uygun olduğundan emin ol,
En son puflu-jelli tayt seçimine bak derim
Emin ol bu forumda evinde 5-6 tane selesi olan kişiler vardırB)
@KnowX çok haklı; tayta gelene kadar bayağı elenecekler listesi var. Keşke al taytı kurtul olsa, bike fittir vs hiç olmasa idi ama maalesef 🤷♂️
35 km taytsız bile çıkarılması kolay bir mesafe ya, bence de sorun taytta değil selede. Selenin önü çok yukarıdaysa birkaç kmde bile acıtmaya başlar mesela, bi resim atın isterseniz bakalım