Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

Taytını kullanmadım ama Shimano S-phyre armwarmer ve Shimano kask içi termal ve rüzgar kesici şapkalarım var. Bana sorarsanız Shimano sadece bildiği işi yani vites ve fren sistemini yapsın. Tekstil ürünleri çok başarısız. Yine Shimano S-Phyre gözlüklerim var. Çok indirimli aldığım için fiyatına göre lafım yok ama tam fiyat versem üzülürdüm.

Scudo
Merhabalar,

Bu 2 taytı kullanıp deneyimleyen var mı ?
1.78 boy, 89 kiloyum. Beden tavsiyesi de alabilirim :)
(link)

(link)
Kendi sitesindeki ölçülerine göre alırsanız iyi olur.

Boya göre kilo biraz fazla olduğu için "height" kısmına bakarak almayın. Hip ve tigh bölgeleri için en uygununu alın.

Mesela boyunuza göre M beden almanız gerekiyor olsa da normalden fazla kilonuz olduğu için muhtemelen M beden kalçadan ve uyluktan sıkacak. L/XL olur diye tahmin ediyorum ama siz de ölçülerinizi alın ona göre değerlendirin. XL'de boydan çok uzun olacağı için dizlerinizin üzerini kapatabilir belki iç bacak boyunuz vücudunuza göre kısaysa.

(link)

1750336762724.png

Merhabalar,

Bu 2 taytı kullanıp deneyimleyen var mı ?
1.78 boy, 89 kiloyum. Beden tavsiyesi de alabilirim :)
(link)

(link)
Benimkisi sorunuz hakkında değil. Umarım farkındasınızdır sorduğunuz tayların birtanesi yazlık diğeri kışlık. Belki farkında olmamışsınızdır diye yazmak istedim 😀

177 cm boy 74 kiloyum, tüm markalarda XL beden alıyorum, tam oluyor. Fikir vermesi açısından...

Farklı markalardan XL tayt (Castelli, ALE, Rapha sırasıyla) fotoları da atayım, zira "abi sen incesin nasıl XL oluyor" diyenler var :D Sora'da da XL giyiyorum

328085 dosyayı görüntüle

328086 dosyayı görüntüle

328087 dosyayı görüntüle

Teşekkür ediyorum hocam, O zaman XL bakayım ben de
Benimkisi sorunuz hakkında değil. Umarım farkındasınızdır sorduğunuz tayların birtanesi yazlık diğeri kışlık. Belki farkında olmamışsınızdır diye yazmak istedim 😀
Evet şimdi farkettim, ama alt tarafta açıklamada tüm mevsimleri yazmışlar, teknoloji olarak.
Kendi sitesindeki ölçülerine göre alırsanız iyi olur.

Boya göre kilo biraz fazla olduğu için "height" kısmına bakarak almayın. Hip ve tigh bölgeleri için en uygununu alın.

Mesela boyunuza göre M beden almanız gerekiyor olsa da normalden fazla kilonuz olduğu için muhtemelen M beden kalçadan ve uyluktan sıkacak. L/XL olur diye tahmin ediyorum ama siz de ölçülerinizi alın ona göre değerlendirin. XL'de boydan çok uzun olacağı için dizlerinizin üzerini kapatabilir belki iç bacak boyunuz vücudunuza göre kısaysa.

(link)

328089 dosyayı görüntüle
İç bacak boyundan XL kurtarıyor, L alıp sıkıntıya gerek yok bu kilolar için. 80 civarında düşersek artık o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: Myali ve lrfan
(link)

(link)

Bu iki tayt arasında nihai kararımı veremedim? Yardıma ihtiyacım var, fikri olan var mı?

(link)

(link)

Bu iki tayt arasında nihai kararımı veremedim? Yardıma ihtiyacım var, fikri olan var mı?
Her ikisinide kullanmadım birşey diyemem ama Replika olan için forumda birkaç kişi olumlu geri bildirim yazmıştı.

(link)

(link)

Her ikisini de kullandım kesinlikle Decathlon derim

Her ikisini de kullandım kesinlikle Decathlon derim
Airmesh i o kadar öven var iken bu kadar emin tavrınız cidden fikrimi bayağı değiştirdi, çok teşekkür ederim.
Her ikisinide kullanmadım birşey diyemem ama Replika olan için forumda birkaç kişi olumlu geri bildirim yazmıştı.
haklısın abi, bende okudum ve sanırım decathlon mantıklı olan seçenek 😌

Tinkoff saxo alt tayt veya jel lazım tayta değiştirmek için bilgisi olan varmıMessenger_creation_045F3076-BCF9-4B41-A0F2-BF9F106CF467.jpeg

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
(link)

(link)

Aman diyeyim Jordanred'den tayt almayın. 3. Jordan taytımı kullanıyorum ve yine öncekilerle aynı sıkıntı olarak ped çevresindeki dikişlerden erimeye başladı. Kumaş incelip delikler olmaya başlıyor. İstisnasız hepsinde aynısını yaşadım.

Ped konusunda da 2 tanesinde turuncu renkli Airmesh vardı birinde jel ped vardı. Airmeshler güzel ve 1 seneyi rahat çıkarıyor. 8-9 saatlik sürüşümde ağrı problemi aklıma bile gelmiyor. Jel ped berbat. İçindeki jel kısa sürede toparlandı ve kullanımı imkansız hale geldi. Sürüş esnasında baskı yapıyor ve tarifsiz bir acı veriyor.

Peki ben neden aldım bunları? Aldığım dönemlerde çok uyguna denk geldiğinden almıştım. Diğerlerine kıyasla yarı fiyatı vardı. Bir seneyi de rahat çıkarıyordu. Bu yüzden tercih sebebim oldu ama bir daha almam. Hatta araya bir tane de Decathlon taytı sıkıştırmış ve onun da kumaşından çok rahatsız olmuştum. Kumaşı özelliğini yitirip kullanılamaz hale gelmişti kısa sürede. Yukarıdaki tayttan değildi ama.

• Beğen
Tepkiler: SlowButProud
Aman diyeyim Jordanred'den tayt almayın. 3. Jordan taytımı kullanıyorum ve yine öncekilerle aynı sıkıntı olarak ped çevresindeki dikişlerden erimeye başladı. Kumaş incelip delikler olmaya başlıyor. İstisnasız hepsinde aynısını yaşadım.

Ped konusunda da 2 tanesinde turuncu renkli Airmesh vardı birinde jel ped vardı. Airmeshler güzel ve 1 seneyi rahat çıkarıyor. 8-9 saatlik sürüşümde ağrı problemi aklıma bile gelmiyor. Jel ped berbat. İçindeki jel kısa sürede toparlandı ve kullanımı imkansız hale geldi. Sürüş esnasında baskı yapıyor ve tarifsiz bir acı veriyor.

Peki ben neden aldım bunları? Aldığım dönemlerde çok uyguna denk geldiğinden almıştım. Diğerlerine kıyasla yarı fiyatı vardı. Bir seneyi de rahat çıkarıyordu. Bu yüzden tercih sebebim oldu ama bir daha almam. Hatta araya bir tane de Decathlon taytı sıkıştırmış ve onun da kumaşından çok rahatsız olmuştum. Kumaşı özelliğini yitirip kullanılamaz hale gelmişti kısa sürede. Yukarıdaki tayttan değildi ama.
Tavsiyenizi dinleyip decathlona yöneleceğim, çok teşekkür ederim 🙏

Bu sorun bende de oldu. ped çevresi eridi.

Uzun zaman önce ali experesten aldığım bisiklet taytın içindeki sünger birbirinden ayrılmaya başladı yardımcı olmak isteyen varmı tamiri mümkünse terziye götürdüm yapmadı

Uzun zaman önce ali experesten aldığım bisiklet taytın içindeki sünger birbirinden ayrılmaya başladı yardımcı olmak isteyen varmı tamiri mümkünse terziye götürdüm yapmadı
Tamiri olmaz onun, elinde başka kullanmadığın tayt varsa onun pedini söküp takabilir. Ayrıca Aliexpress ürünlerine para vereceğine daha kaliteli birşey al uzun süre kullan.

Decathlonun en baz taytı bile çinliden çok daha mantıklı oluyor uzun ve orta vade de.

Söz siz olun iç çamaşırı gibi direkt tene temas eden ürünleri çin gibi kalitesiz ve kontrolsüz üretim yapan yerlerden almayın

Selam arkadaşlar,

Bisiklet sürmeye yeni başlıyorum. Temel malzemeleri toparlamaya çalışıyorum. Standart bir tayt almıştım decathlondan fakat askılı değil, bundan memnun kalmadım. 35km ufak bir körfez turunda yolun sonuna doğru ağrıdan pedallayamaz oldum. Bana güzel bir tayt önerebilir misiniz? 5000₺'yi aşmayacak bir ürün olması tercihim. Markalar hakkında hiçbir fikrim yok maalesef. Dediğim gibi yeni başlıyorum ama ağrısız bir sürüş tek temennim :)

@x12x63 Patron sorunun tayt olduğuna emin misin?
Bisiklette sele seçimi ve ayarı konusu dipsiz bir kuyu.
Sana tavsiyem önce sele ayarını kontrol et( yükseklik ve ileri geri ayarı)
Sonra sele genişliğinin , senin kalça kemiğine uygun olduğundan emin ol,
En son puflu-jelli tayt seçimine bak derim :)
Emin ol bu forumda evinde 5-6 tane selesi olan kişiler vardır :) B)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
@KnowX çok haklı; tayta gelene kadar bayağı elenecekler listesi var. Keşke al taytı kurtul olsa, bike fittir vs hiç olmasa idi ama maalesef 🤷‍♂️

• Beğen
Tepkiler: KnowX
Selam arkadaşlar,

Bisiklet sürmeye yeni başlıyorum. Temel malzemeleri toparlamaya çalışıyorum. Standart bir tayt almıştım decathlondan fakat askılı değil, bundan memnun kalmadım. 35km ufak bir körfez turunda yolun sonuna doğru ağrıdan pedallayamaz oldum. Bana güzel bir tayt önerebilir misiniz? 5000₺'yi aşmayacak bir ürün olması tercihim. Markalar hakkında hiçbir fikrim yok maalesef. Dediğim gibi yeni başlıyorum ama ağrısız bir sürüş tek temennim :)
35 km taytsız bile çıkarılması kolay bir mesafe ya, bence de sorun taytta değil selede. Selenin önü çok yukarıdaysa birkaç kmde bile acıtmaya başlar mesela, bi resim atın isterseniz bakalım

• Beğen
Tepkiler: KnowX
Geri