Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

3 saatlik sürüşlerde rahat ettirecek tayt (bib short) arayışındayım. İngiltere menşeili sitelerde bulabildiğim benzer fiyatlı alternatifler
DHB Aeron
Castelli Velossimo 4
Morvelo NTH
Ale Back to Nature

Bunlardan kullanmış kıyas yapabilecek birileri çıkar mı? Bir de boyum 1,79m ve kilom 72 kg genelde M giyiyorum ama bu markalarda L mi seçmek daha iyi olur?

Diğer bir sorum da Sora Tekstil ve Jordanred gibi yerli alternatifler var. Bunlarda saydığım alternatifler kadar iyiyse ecnebilere para kazandırmayayım boşa.
Merhaba,

Sadece castelli icin yorum yapacagim, digerlerini kullanmadim. Velocissimo serisi yazlik seri. Olayi nefes almasi ve hafiflik. Eger uzun surusler icin tayt ariyorsaniz endurance 2 bibshort var. Taytin pedi velocissimo'dan daha konforlu, fiyat olarak da biraz daha yuksek. Endurance ve nano flex taytlarini kullaniyorum castelli'nin cok memnunum. Velocissimo hic kullanmadim, tavsiyem sadece el ve gozle incelemeye dayali.
Bir de castelli'nin bedenleri gercekten diger markalara gore dar, Sizin L secmeniz mantikli olacaktir. Eger urun yorumlarina bakarsaniz satan sitelerde oralarda da beden konusunda cok fazla yorum oluyor ayni yonde.

• Beğen
Tepkiler: enbad ve krank
Scudo
Pedli tayt ve şortları yıkama İşlemini nasıl yapıyorsunuz ? Makineye atılmıyor sanırım ? Elde sabunla yıkayıp kurumaya mı bırakıyorsunuz ?
Max 30 derecede yıka. Ondan sonra taytın ağzı burnu kaymasın.

3 saatlik sürüşlerde rahat ettirecek tayt (bib short) arayışındayım. İngiltere menşeili sitelerde bulabildiğim benzer fiyatlı alternatifler
DHB Aeron
Castelli Velocissimo 4
Morvelo NTH
Ale Back to Nature

Bunlardan kullanmış kıyas yapabilecek birileri çıkar mı? Bir de boyum 1,79m ve kilom 72 kg genelde M giyiyorum ama bu markalarda L mi seçmek daha iyi olur?

Diğer bir sorum da Sora Tekstil ve Jordanred gibi yerli alternatifler var. Bunlarda saydığım alternatifler kadar iyiyse ecnebilere para kazandırmayayım boşa.
ben dhb aeron speed modelini kullanıyorum. dhb aeron ile aynı pedlere sahip sanırım. sadece kumaşları farklı. pedi gayet rahat. boyum 192, kilom 80, XL giyiyorum. bu saydığınız taytların fiyatları 55-60 euro bandında seyrediyor. daha bunun kargosu ve vergisi var. toplam maliyeti 450-500 liralara gelecektir. bu rakamın yarısından daha azına sora'dan tayt almak bana daha mantıklı geliyor. aradığınız ped rahatlığı ise sora'nın pedi ile bu modellerin pedleri arasında öyle uçurum da yok. en azından bu fiyat farkı kadar bir uçurum yok.

Bir kaç parça ekstra ihtiyacımı da siparişe ekleyince ve indirim kuponu ile vergisi vs günün kuru ile 300-450 lira gibi fiyat bandında bu saydıklarım. Gerçi bugün DHB aeron için indirimi kaldırmışlar ama tekrar yakalarım sanırım. Sora da indirimi bitirmiş gibi gördüm. Arada uçurum fiyat farkı yok ama fikriniz benim için önemli.

Jordanred in airmesh li taytlarından kullanan var mı? Gerçekten 8+ saatlik kullanımda rahat ettiriyor mu acaba?

Merhaba decathlona yeni gelmiş olan bu taytı kullanan bilen yorum yapabilecek olan kimse var mıdır? :)

YOL BİSİKLETİ TAYTI - SİYAH - RACER VAN RYSEL
1587827346028.png1587827375575.png1587827414795.png

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sayfalarca öneriler var bakmadım ama kullanıcısı olarak şu şekilde sıralayabilirim; iyi mal iyi para. Bu bize ait olmayan ürünler için bu şekilde türkiye deki firmalar yanıltmasın.
Santini, shimano şiddetle tavsiye ederim. Yerli firmaları düşünecek olur iseniz Sora Tekstil ürünleri gayet başarılı. Vakti zamanında çoğu firmayı tecrübe etmiş bir kullanıcı olarak Türkiye'de Sora'dan başka firmayı tercih etmem.

Sora’nın hangi ürününü kullanıyorsunuz. Uzun süreli turlarda pad kalitesi, kumaş kalitesi nasıldır? Deneyip kumaş kalitesini vs görmeden almaya çekiniyorum açıkcası ☹️

@baris.34 Benim gördüğüm en iyi malzeme kalitesine sahip yerli malı şu an Sora. İçindeki pedleri de kendinize göre seçip sipariş edebiliyorsunuz. Benim sipariş ettiğim uzun taytta HT90 ped var en ucuzu sanırım ama çok memnun kaldım, Armadillo'yu da yazlık tayt için sipariş edeceğim gibi gözüküyor denemek için.

• Beğen
Tepkiler: baris.34
Şu an aliexpressten alınma santic kullanıyorum. Decathlon taytlarından daha iyi kesinlikle (modelleri hatırlamıyorum) sorum şu soranın taytları ile santic leri kıyaslayan oldu mu?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TafLan ve MakRo
Armadillo ped deneyen var mı?

175cm boy 82kg ıcın L beden dar mı gelır acaba sora ıcın; forma ve askılı tayt almayı dusunuyorum.armadıllo ped deger mı kullanan var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
175cm boy 82kg ıcın L beden dar mı gelır acaba sora ıcın; forma ve askılı tayt almayı dusunuyorum.armadıllo ped deger mı kullanan var mıdır?
Armadillo ped deneyen var mı?

Kesinlikle armadillo ped almaya değer ben turuncu pedi ve armadilloyu kullanıyorum armadillonun verdiği hissiyat seleye oturunca çok rahat ama seleden inince yürürken sanki yokmuş gibi ve yumuşak. Bence armadillo başarılı zaten özelliklerinde baya bişey yazıyordu :harika:

Arkadaşlar Sora Tekstil sayfalarında eldivenlere bakarken beden ölçüleri dikkatimi çekti. Eldivenlerde rahatlık anlamında eldiven ölçüsü ne kadar önemli? Orada belirtilen beden ölçülerinde tam geçiş rakamına geliyorsak, üst mü alt mı seçmeliyiz? Örneğin: Eldiven beden ölçüleri için orada el çevre ölçüsü 16-21 cm olanlar için S-M beden yazılmış. 21-23 cm olanlar için de L-XL yazılmış. Benim el çevremi ölçtüğümde 21,5 cm geliyor. Şimdi böyle bir ara durumda M mi seçilmeli, L mi?

Arkadaşlar Sora Tekstil sayfalarında eldivenlere bakarken beden ölçüleri dikkatimi çekti. Eldivenlerde rahatlık anlamında eldiven ölçüsü ne kadar önemli? Orada belirtilen beden ölçülerinde tam geçiş rakamına geliyorsak, üst mü alt mı seçmeliyiz? Örneğin: Eldiven beden ölçüleri için orada el çevre ölçüsü 16-21 cm olanlar için S-M beden yazılmış. 21-23 cm olanlar için de L-XL yazılmış. Benim el çevremi ölçtüğümde 21,5 cm geliyor. Şimdi böyle bir ara durumda M mi seçilmeli, L mi?
Bence alt aralığı seçmelisin. Eldiven tamamen sarmalı elini. Yoksa çok rahatsız olursun. Üstelik bütün giysiler ilk yıkamada biraz bollaşır.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
ufak bir sahil kasabasında büyüdüğümden çocukluktan beri bisiklet üzerindeyim her yaz. Bu sene yol bisikletine geçip bunu spor olarak düzenli devam ettirmek istememin sonucunda corelli markasının rc100 modelini aldım. Şuan ekipmanları topluyorum bir şekilde, ekipmansız yola çıkmak istemiyorum pek fakat konu tayta gelince kafam çok karışıyor. başta decathlonun askılısını düşünüyordum sonra buraya denk geldim olumsuz yorumlar çok olunca sora ve jordanred'e yöneldim. jordan sanırım direkt sipariş üzerine imal edildiğinden elime ulaşması biraz uzun sürecek ben bir an önce yollara düşmek istiyorum. acaba sora tekstilin kargo süresiyle alakalı bilgilendirebilecek birisi var mı? farklı tavsiyelere de açığım tabii ki.

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
@Meret06 Hocam Sora tekstilden çocuklara forma aldım. Kargolama hızlı ve başarılıydı. Tayt konusunu bilmiyorum hazır ellerinde varsa kısa sürede gönderim yapıyorlar. Başarılı bir firma ve sorun çıktığında malının da arkasında duruyor. Fakat genel olarak taytı iç çamaşırı statüsünde değerlendirdikleri için doğru ölçüleri vermelisiniz .

hocam peki önerebileceğiniz 250₺ bütçeye uygun bir tayt var mıdır? çok büyük bir beklentim yok zaten bahsettiğim gibi yeni başlıyorum. böyle 3-4 saatlik sürüşlerde beni üzmeyecek bir tayt lazım.

Son düzenleme:
Geri