Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

Estafurullah, ağız dalaşı ne kelime:) Bizler hayatın keyifli ve güzel yanlarını gören insanlarız, böyle şeyler bizde olmaz asla.
Cannondale'e gelince... 1989 senesinde aldığım, klasik bir Peugeot bisikletim var, yıllarca bununla seyahat ettim. Performans yapmak istiyordum ve Peugeot bunun için müsait olmamaya, hatta beni fazlasıyla da yormaya başlamıştı. Bisikletin orijinalliğini bozmamak için yenilemek de istemedim ve 2 sene önce Cannondale'in Caad10/3 modelini aldım. Marka merakım olduğu için değil; iyi bir bisiklete ihtiyacım olduğu için aldım. Mesleki ekipman, bisiklet ve fotoğraf konularında, ihtiyacım neyse onu almaktan çekinmem. Bu bisikleti sadece düzgün yollarda, iyi havalarda kullanıyorum; hız yapıyorum ve uzun mesafe gidiyorum. Yüklü, çadırlı seyahatlerde ve arazide ise, bit pazarından alıp yenilediğim, 18 kiloluk Bisan kadro bisikletimi kullanıyorum. Bu ağır bisikletle, yüklü halde günde 245 km, 155 km, 166 km vs mesafeler yaparak Ankara'dan Moldova sınırına, İstanbul'dan da Gürcistan'a gittim geçen sene. Bu yaz, yine aynı bisikletle daha uzaklara, daha başka yerlere gideceğim.
Uzun lafın kısası, anlatmak istediğim şu; taytmış, uzun çoraplarmış, formalarmış, bilmem neymiş, hepsi hikaye. Kendi anatominize uygun bir sele, alıştığınız dişli oranlarına sahip bir bisiklet yeter de artar bile. Maksat seyahat etmekse, gerisi teferruat.

Scudo
catalcada fabrika satış mağazası var sarıyerdede bi mağazası vardı ama oraya hiç gitmedim.

@Hamit E.

Basketbol şortuyla nasıl sürüyorsunuz? Onlar aşırı bol oluyor ben rahatsız oluyorum, seleye takılıyor falan.
Bence sporcu giyimi mümkün olduğunca vücuda 'yapışan' bir şekilde olmalı.

@can onur

Soylediklerinizde cok haklısınız. Lakin kask olayı gosterisle uzaktan yakından alakalı olmayan bir durum. Ben cok ucuza bir kask aldim onu kullniyorum. İnsanları bilinçlendirme konusunda son derece mühim bir yer tutan bisiklet forumda kask takma işini böyle lanse etmek doğru degil diye düşünüyorum. Unutmayalım, emniyet spordan da gösterişten de önce gelir :)

can onur hocam, tabi ki herkes istediği gibi bisiklet sürer. Ama bu deneyimi daha rahat ve daha eğlenceli hale getirmek için harcanan para bana boşunaymış gibi gelmiyor. Aldığımız tayt sadece sıradan bir tayt değil ki, uzun süren sürüşlerde arka tarafın ağrımaması için. Aldığımız forma, teri kısa sürede dışarı attığı için. Eldiven yere düşünce eli korumak, sürüş sırasında el ağrılarını bi nebze azaltmak için. Kaskı da ölmemek için takıyoruz tabi ki. Kot pantolonla da bisiklet sürersin ama, taytla sürdüğün kadar rahat süremezsin. Bunları bildiğinizi biliyorum, ama bunlara gereksiz demenizi anlayamıyorum. Hala bu yaşınızda giydiklerinize "başkaları ne der" diye utanıyorsanız yapabilecek birşey yok zaten. 150 liralık telefon da fotoğraf çekiyor ama millet yine de 2500 lira verip iphone alıyor. 5 milyarlık araba da yolda gidiyor ama 50 bin liralık arabalar alınıyor. Ben anlamıyorum, neden bisiklete harcanan para milletin gözüne bu kadar batıyor?

Düzenleme: Bu arada yaptığınız sürüşlere çok saygı duyuyorum. Benim hayalim de bir gün uzun yollara çıkmak. Blog sitenizi de takip edeceğim. :)

• Beğen
Tepkiler: ozgurpedalyoutube
Bu kask konusu çok hassas; onu belirtmek isterim. Kask kullanmayı kesinlikle kötülemiyorum, bilakis güvenli sürüş için yapılacak her türlü emniyet önlemini de sonuna kadar destekliyorum. Kask kullanmayı kötülersem, birinin başına kötü bir olay geldiğinde kendimi sorumlu tutarım ve vicdan azabı çekerim. Benim yazdıklarım, kendi kişisel görüşlerim ve tecrübelerim. Kask, ayna, eldiven, tayt ve forma beni rahatsız ettiği için kullanmıyorum. Kask ve ayna dikkatimi dağıtıyor, konsantrasyonumu bozuyor, tayt ise uyuşukluk yapıyor, eldivene de ihtiyacım yok zaten. Dediğim gibi, bunlar kişisel; kimseye öğüt falan vermiyorum. Kot pantolon giymiyorum zaten; şort ya da eşofman giyiyorum. Kot pantolonu başka bir arkadaş giyiyormuş, yazmış zaten. Para konusuyla da ilgilenmiyorum ben... Bisiklet çok pahalı bir aktivite diyen insanlara örnek olsun diye bit pazarından aldığım ve yılda binlerce kilometre yaptığım, hatta Avrupa'ya bile gittiğim bisikleti örnek verdim. Ankara Afyon seyahatimi okuyan bir arkadaş yakalamış mesela; bize ahkam kesiyorsun ama sende de Cannondale var demiş. Ahkam kesme konusu dışında yazdıkları doğru; Cannondale, pahalı ve de çok iyi bir bisiklet. 2012 senesinde aldım bu bisikleti ama Cannondale'im yokken, 2012 senesine kadar on binlerce kilometre yapmışımdır; çoğu seyahatimi hatırlamıyorum bile. Burada bahsettiğim, pahalı bisikletler ve bisiklet giysileri olmadan da seyahat edilebilir. Utanma konusu da benimle ilgili değil; utanmakla ilgili bir şey yazmadım. Kimden ve neden utanacağım ki? Iphone'la düşük kaliteli fotoğraflar çekersin ve sosyal medyada paylaşırsın. Bilgisayar ve profesyonel fotoğraf makineleri kullandığım için Iphone gibi aletlere ihtiyacım duymuyorum; Nokia 1110, 7 yıldır işimi fazlasıyla görüyor.

Arkadaşlar, 4 saat civarı antremanda rahatsız etmeyecek kalitede bir yazlık kısa tayt ihtiyacım var. Fiyat ve performansı ile uygun tavsiye edebileceğiniz mağaza veya marka model Varmı. ?
Şimdiden teşekkürler.

bana da lazim, kisa ve uzun paca, yardimci olursaniz....

Decathlon'da turuncu pedli taytlar var. Kısa ve uzun olarak. Ama tercihiniz askılı taytlar olursa daha iyi olur.

decathlon'dan aldığım tayt 6 ay sonra (haftada 1 kullanım) özelliğini yitirdi. (btwin 5 modeliydi)
Santini sp60 veya sp70 kullanan var mı? Memnunlar mı? Aralarındaki fark nedir?

energetics in taytını kullanıyorum memnunum tavsiye ederim

@Eray I

bende decathlonun (link) ürününü almak istiyorum da özelliğini yitirdi derken

@Cem Bayıll

Hocam aynısı vardı. şu anda tayt var mı yok mu? direkt sele üzerindeki jel de mi kullanıyorum belli değil.
Bu arada ben hem sele üstü jel + tayt kullanıyorum.

@Edip Dinçer

askılıların ne gibi avantajı var hocam ?

kaymasını önlüyor

Merhaba,
"İyi bir şey olsun" derseniz Specialized'ınkileri şiddetle öneririm. İyi olduğunu, yedeklemek için başka bir yerden "bunun da pedi iyi görünüyor" diye alıp sonra yoldaki rahatsızlığımdan anladım. Specialized'ın tekstil ürünleri gerçekten kaliteli.

five

slm, uygun fiyata tayt almak istiyorum, İst anadolu yakasında nereden alabilirim? teşekkürler

Geri