Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

ben lens kullanmanızı tavsiye ederim, bisiklet ile sadece bisiklet gözlükleri kullanılmalı zira cam gözlükler olası bir kaza veya taş fırlaması sonucu oldukça tehlikeli olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Bulduk
Scudo
Ben şu üründen kullanıyorum, içteki çerçeveye numaralı camı yaptırıyorsunuz, kullanım saati ve hava koşuluna göre de ön camları değiştirebiliyorsunuz. Kargo dahil 11 dolar falan civarı. Tavsiye ederim:

http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/9i4AAOxy1RZSaPRB/$(KGrHqJHJDQFJhdZvVE0BS,PR!z+)!~~60_3.JPG

http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/9HwAAOxygLxSaPRK/$(KGrHqYOKpcFJ(lO(kM,BS,PRJ8Ozg~~60_3.JPG

http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/tcAAAOxyHNdSaPRO/$T2eC16JHJHMFH!gf6,01BS,PROO)7w~~60_3.JPG

(link)

11 dolar karşılığı en alttaki fotoğrafta yer alan bütün parçalar mı yollanıyor ? Sol 2.75 Sağ 2.50 miyopum. Çerçeveleri ne kadara yaptırıyorsunuz istanbulda halil bey ?

(link)

Ben bunu aldım. Bir şikayetim yok şimdilik. Başka bir gözlük kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım. 2 ay kadar bir süredir kullanıyorum. Daha çok turuncu camını kullandım. Bir süre kullandıktan sonra çıkarttığımda gözlerimi baya dinlendirdiğini ve rahat görüş sağladığını farkettim. Gecede beyaz camını kullandım. Baharda sineklerin ve böceklerin kol gezmesi ve güneşin şiddetinin artmasıyla daha faydalı olacaktır. hava şartlarına göre istediğin camı takarak kullanabiliyorsun.

@Ömer Bulduk

Tüm takım (şeffaf çerçeve dahil) halinde geliyor, dediğim gibi çerçeve yaptırmıyorsunuz. Siz sadece şeffaf çerçeveye uygun cam kestiriyorsunuz. Benim gözlükçüm sabit olduğu için sürekli ondan gözlük alıyorum; numaram da düşük olduğu için iki tane cama para almadı.

Tamam bisikletforumun forma seçimini sabırsızlıkla bekliyoruz. Kesin forma alınacak kuşku yok. Belki birden fazla forma alacağız. Lakin bisiklet giyimi bir kısa kollu forma almakla bitmiyor. Uzun kollusu var, ceketi var, pantolonu var, çorabı var, taytı var, şortu var, eldiveni var, çorabı var. Anlayacağınız var oğlu var. Bazen iletişim toplumu içinde yaşamak seçim yapmakta işinizi kolaylaştırmıyor zorlaştırıyor.Kaliteli, hijyenik ama fiyat olarak makul olanı aynı eksen üzerinde buluşturmak uygun zaman ve bilgi gerektiriyor. Yurt içi ve yurtiçi piyasayı besleyen onun belkide yüz-bin katı yurtdışı piyasa var. Heleki bir çin piyasası varki giysi almadan içinde kaybolursunuz. En az bisiklet ve türevleri kadar önemli olan bu giyim mevzunda sağlam kriter ve mihenk noktalarına ihtiyaç var. Alacaksan markalı al en garantisi budur demek kolaycılık olur. Bir formaya 250 tl vermek bir bisiklete 12000 tl vermek gibi bu devirde her babayiğitin !! harcı değil. Bisikleti aldık diyelim giyimden kaçmak mümkün değil. Bu ihtiyacı günlük spor kıyafetlerle geçiştirmek mümkün değil. Bisiklet seçimi belki ondanda önemli bu giysi seçimi. Giysi seçiminde bisikletçilerin deneyimlerini paylaştıkları bir veritabanı oluşturmak gerekiyor. Kullanılan giyim malzemelerinin incelemesinin yapılması gerekiyor. Uygun ve kaliteli pazarların veya dijital adreslerin paylaşılması gerekiyor. Alışveriş yöntemlerinin anlatılması gerekiyor.

istanbulda catalcada barco tekstilden hem kaliteli hemde uygun fiyata alabilirsiniz.

Bu nasıl bir mantıktır, hala anlayabilmiş değilim. Forma, tayt, ceket, pantolon vs giyilmeden bisiklete binilemiyor mu acaba? Profesyonel sporcu değilsek, bu giysilerin ve pahalı bisikletlerin hiçbirine sahip olmamıza gerek yok. Hayatlarını marka üzerinden yaşayan, geri kalmış toplumların derdidir bu tarz gösterişli şeyler. Avrupa'da böyle bir mantık yok. Bisiklet, keyiftir, oksijen almaktır... O korunaklı, balık adam giysilerinin içinde bisiklete binmek ne kadar keyifli olabilir ki? Geçen sene, yolda yırtıldıkça diktiğim şortumla, 10 küsür yıllık tişörtlerimle, bit pazarından aldığım bisikletimle Ankara'dan Moldova'ya, İstanbul'dan da Gürcistan'a kadar gittim. Her sene de aynı ekipmanla binlerce kilometre yol yapıyorum. Hayatımda bir kere bile o dediğiniz giysilerden giymedim, hatta kask bile takmadım. Yaptığım bütün gezileri, mesafeleri ve giydiğim giysileri görebilirsiniz.

@Soner U.

Kesinlikle haklısınız . Kask,eldiven,gözlükte bisiklet ürünü kullanıyorum. Diğer giyimi bir şekilde hallediyorum şort, nefes alan tshirt , koşu kıyafetleri vb gibi ürünlerden yararlanıyorum. Zaten hobi kullanıcısı olduğum için çok farketmiyor bana. Oysa her giysiyi bisiklet adı altında satılan ürünlerden alsaydım işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

• Beğen
Tepkiler: can onur
@can onur

Ben kişisel olarak düşüncenize katılmıyorum.Aşırı terden hoşlanmam ve hemen hasta olurum.Sizin bünyeniz farklı bizlerden her halde ? Şehir içinde aracın biri yanlış sollamaya çıkıp karşı şeritteki arkadaşımıza çarptı, epey yoğun bakımda kaldı, ölmediyse kafasındaki 'zorla' aldığı kask bence.SİZ RUS RULETİ OYNAYIP BU SEFERDE PATLAMADI'Kİ DİYORSUNUZ.

@can onur

Sevgili dostum yazım içinde markadan bahsettiğim oldumu. hatta bir formaya 250 tl verilmez dedim. Şu yaşıma kadar en ufak bir marka bağımlılığım olmadı-en azından giysi için bunu söyleyebilirim-Yazdıklarımda işkembeyi kübradan salladıklarım değildir birebir yılda 6000 km bisiklet kullanan bir bisiklet kullanıcısının yani benim deneyimlerime dayanır. Bir bisiklet şortu veya pantolonu almamak için ne kadar pantolonun paçasını zincire kaptırdığımı, yağ, kire buladığımı bir ben bilirim. Forma giymediğimden dolayı penye tişörtlerim içinde terden sucuğa döndüğümü, ve tişörtlerin ayında vücut tuzundan giyilmez hale döndüğü yine tecrübe ile sabittir. Nasıl denize doncak girilmiyorsa bisikletçininde en temel giyim malzemeleri vardır. Bu kaçınılmaz bir durumdur, bundan kaçış yoktur.

Ben şu aylarda tayt üzerine şort bir de sweatshirt giyip çıkıyorum, yazınsa sweatshirt yerine forma giyiyorum. Hava çok soğuk olduğunda da normal taytın altına termal içlik giyiyorum oluyor bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
öncelikle "polyamide" malzemeden içlik alın. decathlondan uzun kollu beyaz olanını 20tlye aldım. üzerinede hava alan polyester tişört aldım 14tl
terlemeye kupkuruydum ve vücut hiç hararet yapmadı.

bence işin önemli kısmı üst. alt tarafı için tayt + normal yada hafiflik için basketbol şortlarından temin ederseniz aynı sonuca ulaşırsınız.
forma bence işin şekil kısmı.

Yazdıklarınızdan bağımsız olarak bir yorum yazmıştım, kişisel algılamayın lütfen. Size marka meraklısı demedim; yanlış anlaşılmak istemem. Aslında marka demekten kastım, genel olarak gösterişe olan meyilimiz... Çok terleyenler, sade bir termal tişörtle yola çıkabilirler mesela. Tayt ve çorap konusunu hala anlamıyorum; neden giyilir, neden bu kadar sevilir... Şöyle örnek vereyim; 21 yılı uzun yolda olmak üzere, yaklaşık 30 yıldır bisiklete biniyorum, defalarca 250+km bisiklet sürdüm; hayatımda sadece 2 kere kaza yaptım, ikisi de benim düşüncesizliğimden ve kendi yaptığım hatadan kaynaklandı. O hataları yapmasaydım, kazalar olmayacaktı. Kaza denilen şey, geliyorum diyor aslında. Başka araç sürücülerinin hata yaptıklarını bilerek ve önlem alınarak gidildiğinde kaza olma olasılığı azalıyor. Yine de kask konusunda bir şey söylemek istemiyorum; kullanmamak benim kişisel tercihim.
Muhtemelen 1 kere de pantolonumu zincire kaptırmışımdır. Zaten bir kere kaptırdığınızda, önlem alıyorsunuz ve paçanızı bağlıyorsunuz. Ben terlemiyor muyum? Tabii ki terliyorum... Ama, umurumda değil yine de... Tişörtlerimin üzerinde geçmişte yaptığım uzun mesafelerin, seyahatlerin izleri var; seviyorum o izleri.
Denize donla girilmemesi edep ve kültürle ilgili bir durum. Bisiklet giysisinin edep ve kültürle bir ilgisi yok. Tekrar söylüyorum; bunlar benim kişisel düşüncelerim. Asla bir tartışmaya girmek ve düşüncelerimi empoze etmek gibi niyetim yok. Benim bisikletle olan ilişkim sadece ve sadece keyif öncelikli. Böyle yolculuk yapmaktan keyif alıyorum çünkü.
Yalnız, doğru olan bir şey var; değişik fiyatlarda, farklı birçok ürünün piyasada olması, kapitalist düzenin insanlara bir dayatması. Alışveriş ederken bunu da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Çok ucuz ve gösterişsiz ürünlerle Dünya'yı dolaşan birçok bisikletçi var.

@can onur

lütfen beni yanlış anlamayın amacım kesinlikle size sataşmak falan değil giyim konusunda herkesin tercihi farklı saygı duymaktan öteye gidemeyiz lakin bizler burada bisiklet severler olarak çocuklarımıza genç kardeşlerimize ve diğer bisikletlilere örnek olmalıyız kask takmak olası bir kaza anında riski en aza indirmek açısından oldukça önemli kendimiz kullanmasakta kesinlikte tavsiye etmeliyiz imamın dediğini yapıp yaptığını yapmamak gibi :D

• Beğen
Tepkiler: can onur
"Kask kullanmamak benim kişisel tercihim" diyerek, size ve sizin gibi düşünenlere hak verdiğimi belirtmiştim. Sigara içen bir babanın, çocuğuna "sigara içme" demesi ne kadar mantıksızsa, benim de birilerine "kask tak" demem mantıksız; bu yüzden de tavsiye edemiyorum ama kask takmayın da demiyorum.

@doguhan Gökalp

Merhaba, ürünleri satın almak için yerlerine gitmek şart mı? Herhangi bir yer yada mağaza'da ürettikleri ürünleri bulmak mümkün mü?

Teşekkürler.

@can onur

Can Onur dostum bir ağız dalaşı ile sizide tanımış olduk. Bisiklet turlarını, turcuların yol hikayelerini takip ederim. Şimdiye kadar sizi tanımamış olmak bir eksiklik. Sitenize şöyle bir göz attığımda oldukça doyurucu yazılar, hoş fotoğraflar ve gözü yormayan bir sayfa yapısıyla karşılaştım. Sosyal medyada daha fazla görünür olup bir kaçda gezi paylaşmış olsaydınız sizi daha önceden tanımış olacaktık. Turlarınızın devamını bekliyorum.
NOT: Tamam ya senin şu ankara-afyon turunu okumuştum, aylar öncesinde. Bir sakal adamı nasılda değiştiriyor.Yalnız marka merakım yok diyorsun iyi güzelde bizim oralarda senin yaptığına ele verir talkını kendi yutar salkımı derler. Biz o bindiğin Caad 10 un yakınından bile geçemiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri