Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

keşke daha önce söyleseydiniz tchibo nun kaskı 25 tl ye düşmüştü ama çoktan tükendi :( (link)

Scudo
Sedona MB 20. Çok hafif tavsiye ederim.
Fiyatıda uygun :in:

Çok sağolun, var olun. Yarından tezi yok bir Sedona kask alıp yollara öyle çıkma vakti geldi. Yoksa İstanbul'da dolaşılacak gibi değil.

Tekrar merhaba arkadaşlar. Konuyla ilgili genel denebilecek bir saha araştırması yaptım. Şimdi ortalıkta 25-35 TL arasında markası bilinmedik kasklar var ve baktığınız gayet başarılı görünüyorlar. Bunun yanında Powervell kaskların fiyatı 60-85 TL arasında gezinmekte. Diğer yandan, fiyatı 100 TL ve daha üstü olan,profesyonel tabir edilen kasklar var. Baktığınız aralarında hiçbir fark yok gibi duruyor. Ancak sorduğumda, mesela "birisi 30 km hızla giderken yaptığın bir kazaya dayanır diğeri 60 km" gibi cevaplar da aldım. Dediğim gibi baktığınızda pek fark yok gözüyor. Ama o fiyat farklarının bir nedeninin olması gerektiğini düşünüyorum. Bilenlere tekrar danışım ayrıntılı bilgi almak niyetindeyim.

Ayrıca öğrendim ki,koca kafalı olduğum için XXL kask kullanmam gerekiyormuş. =)) Eldiven desen aynı. Ömrüm boyunca kıyafetten çekeceğim var ya.

bir haftadır bu kask olayını bir hayli araştırdrım. Giro, Lumar, Uvex, Bell, Lazer hatta rudy project diye liste uzuyor, gerek yurtiçi gerekse yurtdışı alışveriş sitelerinden fiyatları falanda araştırdım, üretici firma sitelerine, yabancı forumlara falan bakıp inceleme, yorum ne varsa okumaya çalıştım. özellikle şu (link) linkdeki yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bu denli araştırma sonunda şahsi fikrim bu kask işinin hafife alınmaması, aksesuar gibi seçilmemesi ve ne yapıp edip hatta sorlayıp ciddi bir bütçe ayrılması.

Ben fiyat performans olarak giro atmos, bell sweep ve rudy project sterling arasında kaldım. İstanbul da yaşadığım için giro hariç diğerlerini deneyerek satın alma şansım var, gönlüm giro dan yana olsada r.p sterling de ağırlık avantajı ve renk alternatifiyle öne çıkıyor.

Nacizane tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

ben ve çevremde rudy marka kask kullanan çok kişi var ve şimdilik bir sorun ile karşılaşmadım.

Artık araştırmaktan yoruluyor insan ama bırakamıyor da. Dediğiniz gibi, yüksek fiyatlara çıkabildikten sonra Giro,Limar ve Uvex arasında tercih yapmak en mantıklısı ama o bedeli ödeyemeyince anlamsız. Demek istediğim, yani sormak istediğim de buydu. 35 TL'ye de kask var. Onu aldığımda beni korumayacaksa neden alayım ki? Ya da Prowell kaska 80 TL bayılıp sonra tekrar kask alacaksam Prowell almanın ne anlamı var?

ama şöyle bir şey var 30 tl lik kask düşünce kırılıp hasarı hiç azaltmamasıda var birde prowell kaskın sizin hayatınızı kurtarıp dağılması ...

@gokberkoz

Hayatımı kurtaracağına emin olsam, dağılmasına bakmaksızın Prowell alırım ama araştırdıkça şüpheye düşüyor insan. Zaten teknik olarak ezilip büzülüp şekil şemal kaybına uğramayan kask bizi korumuyorsa, kaskın dağılıp gitmesinden memnuniyet duymak lazım. Ama kaskın dağılması sırasında kafa tasım dağılmasın istiyorum. Esasen bu konuyu kaza atlatmış arkadaşların yorumlarıyla ve kullandıkları kasklara göre değerlendirmek en gerçekçi yöntem olur gibi geliyor. Zira ellerindeki kasklarla yaşadıkları tecrübe ve bir sonuç var. Bizim elimizde ise her firmalara ait veriler. Pratikte karşılığı olmayan verinin güvenilirliğinden hep şüphe etmek lazım.

Saygılar

Ben Prowell marka kask kullanıyorum. Sıfır almadım, bisiklet sporunu bırakan arkadaşım bana verdi. Bir defa da kaza geçirdim ve başımı yere çarptım. Başımı yere çarptığımı bile neredeyse hissetmedim, hiç bilmezdim kaskların bu denli çalıştıklarını. Kullandığım için diyorum, Prowell gayet iş görür. Daha yüksek paralar ödemeye gerek yok..

Çağatay arkadaşım, çok teşekkür ederim. Malumunuz, güvenlik söz konusu olduğunda edinilmiş tecrübeler en iyi kılavuzdur. Rica etsem kaskınızın modelini ve teknik özelliklerini de paylaşabilir misiniz?

Saygılar

Arkadaşlar yol bisikleti için 3 saat ve üzeri sürüşlerde kullanıma uygun,malum bölgeleri koruyacak fazlada pahalı olmayan kısa tayt önerebilirmisiniz,link verebilirsiniz yada elinde temiz ürünü olupta satmak isteyen olursa ikinci elde alabilirim,teşekkürler.

(link) buradan bulabilirsin yada en yakın decathlon mağazasına gidersen daha çok çeşit vardır . not: link vermek yasak ise affedin .

decathlon da dikkat edilmesi gereken bir husus: Bu adamlar numerik değerler veriyorlar kullanım şekline göre , 3 az, 5 orta, 7 yoğun gibi.
Fiyatları da buna göre değişiyor tabi.
örnek : (link)

Antalya'da decatlon yok bildiğim kadarıyla,decatlonun sitesine girince online alışveriş için sporuzmanı.com' yönlerdiriyor.

arkadaşlar mtbye spd pedal takmak istiyorum ama bir sürü çeşidi ayakkabısıyla birlikte çok pahalı olmamak şartıyla bir öneriniz var mı. lütfen bi yardımcı olun.

Geri