Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

SPD alacağım ama ayağıma uygun 3 model var sadece, chainreactionda baya indirim var ama hem uygun numaralı ayakkabı yok hemde kargo parası ile pek avantaj sağlamıyor.Adidas spor ayakkabım 45 ve bağcığını açmadan rahatça giyip çıkartabiliyorum.Türkiyede 2 model var 1 tanede evanscycles da var.Nortwave olan modelin aynısını abim kullanıyor.
1) (link)
2) (link)
3) (link)

Scudo
İstanbul veya Ankara'ya yolun düşerse Decathlon'da 47 numaraya kadar SPD ayakkabı var..
Kullanan insanlar da gayet olumlu yorumlar yapıyorlar..
Bir de ChainReactionCycles önermem, geçen ayın 18inde bir tane MTB ayakkabı sipariş ettim, CRC nedeniyle 2 kere gümrükte takıldı, şu anda 2.si Almanya'da gümrükte bekliyor.

Hatta ben de M077'nin 49 numarasını sipariş ettim =)

chainden daha önce hiç alışverş yapmadım fakat evansdan 2 kere alışveriş yaptım gümrük limitinin altında(75€ dan az) her ikisindede 3 iş gününde adanaya geldi.Ankara ve istanbula yolum düşmez malesef.Bu 3 model arasından birini seçeceğim fakat iş ayakkabı olunca türkiyeden olan modeller biraz daha öne geçiyor :D çünkü tekrar değişme imkanı daha kolay oluyor.teşekkürler yinede öneriniz için :)
Edip Dinçer arkadaşımızın önerisiyle yeni bir siteye daha baktım ve oradanda bir model gözüme çarptı uygun numarada olanlardan biraz limitimi aşıyor ama genede listeye onuda ekleyim dedim genede.
(link)

düşündüm ve bikeandoutdoor daki ürün limitimi baya aşar bu yüzden baştaki 3 üründen birini seçeceğim ama henüz bir karar veremedim.

Shimano M077 bağcıksız ve üç bantlı olması sebebi ile daha iyi bir seçenek olur. Scott Sport Series Sport Anthracite ilk aldığım spd ayakkabısıydı bağcıklı olması sebebi ile hiç kullanmadan forumda satışa çıkartmıştım.

fakat shimano biraz yarış serisi gibi duruyor yada bana öyle geldi, acaba şehir içinde filan nasıl durur? Scott Sport Series Sport Anthracite fotoğrafları için teşekkür ederim internette ararken gerçek fotolarını sizin ilanınız sebiyle buldum, görüntüsü hoşa benziyor ama gene forumda bir yerde scootların çabuk deforme oldugunu okumuştum.
Ayrıca Scott Sport Series Sport Anthracite i alırken spor ayakkabı numaranızla aynı numara mı aldınız?

Shimano'dan şaşma derim üst grup olsaydı Sidi-Mavic-Bontrager tercih sebebi zira sizin seçenekleriniz arasında bağcıksız tek modelde Shimano! Ayrıca ne kadar uygun olursa olsun Yurtdışından kendim getirmediğim sürece ürün almayı riskli görüyorum, bisikletlere sıfır araba parası harcamış biri olarak söylüyorum yurtdışından 1 tane çöp almadım zarar ve ettiğimi de düşünmüyorum...heleki ayakkabı gibi markaya göre numara ve uyum sorunu yaşayabileceğiniz bir üründe ve ziyadesiyle ucuz olan bir üründe %10 farketse 10-15 lira yapar bence 2 hafta beklemeye onca yazışmaya değmez, mahalle esnafına gidip, aradaki farka çayımı içip elime alıp-gözümle görüp denediğim ürünü alırım iadesini de istediğim zaman yapabilir yapamazsam başka esnafdan ticaretime kaldığım yerden devam ederim ama para sizin elbette tercih sizin...Kazasız sürüşler dilerim

@Batuhan Keleş

Evet spor ayakkabı numarası ile aynı numarayı almıştım tam olmuştu. Bu arada scott'ta tabanı oldukça sert bir ayakkabı kısa mesafeler haricinde yürümek amaçlı pek uygun değil.

peki yürüyüş olarak hangisini önerirsiniz? Kısa mesafeden kastınız yaklaşık ne kadar mesafe?Yarış için almıyacağım günlük turlarda kullanmak için alacağım belki ilerdede uzun turlarda.

@baki celik

evanscycles dan bugune kadar 2 kez alışveriş yaptık ve gümrük limiti olan 75€ yu geçmedik ve 3 iş günü içinde adanaya geldi ürünlerimiz her iki sipariştede her hangi bir yazışma yapmadık, yurtdışının avantajı belli dönemlerde iyi derecede indirim yapıyorlar fakat Ayakkabı olunca iş denemek en mantıklısı ama türkiyedende internet üzerinden almayı düşünüyorum veya nisanda memlekete dönünce ibrahim ustaya sorarım elinde ne var veya ne getirebilir eğer orda işime yarayacak birşey olursa öncelikli olarak ordan alırım ama olmazsa internetten mecburen alacağım.

Bu modelle şehir içinde rahat edebilirsiniz. 45 numarasının olduğu yazıyor.

(link)

@Tolga Günsezer
Teşekkürler.Fiyat olarak çok uygun, exustar markasının ayakkabıları nasıl acaba?Ayakkabı için ortalama 150 civarı birşey vermeyi düşünüyorum çünkü pedal 105 lira.Ayrıca forumda bir ilan var fiyatı biraz bütçeme göre fazla ama o nasıl acaba şehirde filan? (Sürüş alanım en az %80 asfalt şehir içi sayılır)https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=97445&highlight=lizzard+pro

Aynı markayı kullanmadım ama shimanonun aynı tabanlı modelini kullanıyorum. Sürüşte çok verimli, yürürken normal ayakkabı gibi. Günlük hayatta da kullanacaksanız sert tabanlı çivili modellere bakmayın derim. Sonuçta bu ayakkabı ile ağır işler yapmayacaksınız ihtiyacınızı görür diye düşünüyorum. Delta bisiklet ilgilidir, arayın size daha fazla bilgi verirler.

Ayakkabıyı nisan ayının başında alacağım ve yurtdışından almaktan vazgeçtim, yeni listem şu modeller;
1- Scott Sport Series Sport Anthracite (link)
2- NORTHWAVE ROCKER (link)
3- EXUSTAR E-SM 602 (link)

@Batuhan Keleş

SPD ayakkabılar tabanı sert olduğu için esnemeye izin vermiyor adımlarınız düz atmanız gerekiyor ki bu da bir kaç yüz metrede yorulmanıza sebep oluyor. Tabanlar yapıları itibari ile asfalt yada beton zeminde yürüdükçe erir ve çatlar bir süre sonra kaller yere temas etmeye başlar. Kısaca saydığım zeminler uzun yürüyüşlerde ayakkabınızı çabuk deforme eder. Shimano dışında Tolga Bey'in önerdiği EXUSTAR fiyat olarak oldukça uygun bağcıklı olmasına rağmen Scott'ın yerine tercih edilebilir.

Deltayı ve Erdoğanları aradım her ikiside çok yardımcı oldu.Deltada büyük numaralar kalmamış ve yakın zamandada gelmeyecekmiş.Erdoğanlarda ise Scootun o modeli ellerinde varmış ayrıca yeni sezonla birlikte yakın zamanda shimanolarda gelecek dedi.Şuan ayağıma uygun tek şey Erdoğanlardaki scoot görünüyor.

Deltayı ve Erdoğanları aradım her ikiside çok yardımcı oldu.Deltada büyük numaralar kalmamış ve yakın zamandada gelmeyecekmiş.Erdoğanlarda ise Scootun o modeli ellerinde varmış ayrıca yeni sezonla birlikte yakın zamanda shimanolarda gelecek dedi.Şuan ayağıma uygun tek şey Erdoğanlardaki Scott Sport Series Sport Anthracite (link) görünüyor.

edit: yukarıya fazladan aynı mesajı yazmışım kusura bakmayın nasıl sileceğimi hatırlayamadığım için silemedim.

Eğer bir aksilik çıkmazsa 15 gün sonra spd i alacağım, internette dolanırken bir model daha gördüm ama stok durumunu bilmiyorum pazartesi arayıp soracağım.Şuan bu iki model arasından birini seçecek gibi görüyorum başka modellerin 45 numarası yok.(adidas spor ayakkabım 45 1/3 numara) Hangisini öneriyorsunuz?
SCOTT TRAIL SPD : (link)
Scott Sport Series Sport Anthracite: (link)

Ayakkabı olarak Scott Sport Series Sport Anthracite almaya karar verdim yalnız pedal konusunda biraz araştırma yapacağım :)

Scott Sport Series Sport Anthracite ayakkabının kaporasını yatırıp ayakkabıyı ve pedalı ayırttım 12 gün sonra paranın geri kalanını ödeyip ürünleri teslim alacağım :) pedal olarak shimano m540 modelini seçtim. Tüm arkadaşlara teşekkür ederim yardımları için :)

Geri