Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

@Ardaa
Teşekkür ederim bilgi için, şu ortalıktan biraz kar kalksın deneyeceğim...

Scudo
Ben kış aylarında altıma ten rengi penti Çorap giyiyorum.
Tavsiye ederim.:)

@KuzuBoyz

Vermiş olduğum linkteki ürünü denemediysen bir dene derim.Fena değil.Yine ıslanıyor elbette, o kadar hızlı terlemeye sanmıyorum ki herhangi bir son teknoloji tekstil ürünü yetişebilsin.Ama avanatajı şu: kısa sürede ıslaklığı üzerindeki diğer katmanlara iletiyor ve kuruyor.Yani bunun üzerine pamuklu bir şey giymek avantajlı olabilir, ter oraya geçer, denemek lazım ben içlikle kullanıyorum, mola verdiğimde belimdeki sinir bozucu ıslaklık hissi azaldı.Tamamen kurtulmak için üst tarafta içe giydiğim her ne ise donun içine sokuyorum ve kurtuluyorum.

Teriniz birikiyorsa bunun iki sebebi olabilir. Ya kıyafetlerinizin nefes alabilirliği sorunlu, ya da fazla giyindiniz ve bisiklet sürdükçe ısınan vücudunuz aşırı derecede terliyor ve bisiklet için üretilmiş nefes alabilir kumaşlar bile yeterli olamıyor. Kayak veya yürüyüş gibi sporlarda sürekli yüksek efor harcanmadığı için bunlar için tasarlanan ürünlerin nefes alabilirlikleri yeterli düzeyde olmayabiliyorlar, ayrıca genelde gereğinden fazla sıcak tutan yapıda oluyorlar.

Benim önerim; yün çorap, kaliteli bir kışlık tayt, vücudunuza tamamen oturan ve teri dışarı atan termal içlik (yün de olur sentetik de) ve rüzgar geçirmeyen kışlık ceket (ayrıca kışlık ayakkabı veya ayakkabı kılıfı, eldiven ve bere). Bu şekilde şu sürüşte bile sorun yaşamadım:
(link)

Benim Garmin sıcaklığı 3-4 derece fazla gösteriyor, gerçekte o gün sıcaklık 0 ile 13 derece arasındaydı. Durduğum da oldu, 180 nabızla segmente saldırdığım da ve neredeyse 8 saat süren sürüş boyunca ne üşüdüm ne de rahatsız olacak derecede terledim.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@KuzuBoyz
Ben PUHU'nun termal içliğini kullanıyorum(üst) tur bitiminde bakıyorum ki cildim kupkuru :harika: :cool:

• Beğen
Tepkiler: Aspendos2309
Danışmak istedim, yazlık formam var ben formamı bu hafta sonu (7-8°) de kullanmak istiyorum fakat ustune rüzgarlık vs geçirince forma giymenin anlamı kalmıyor. Forma biraz belli olmalı diye düşünüyorum.Ne yapsam usumemek için yeterli olur?

Arkadaşlar bende ceket veya mont alacagim.
Bu nasildir ?
(link)

(link)

(link)

(link)

Merhaba,

Konu başlığından da anlaşılacağı üzere gözlük tavsiyesine ihtiyacım var. Tavsiye istemeden önce, bu konuyla alakalı olarak Gökhan Toros ve Edip Dinçer'e, bana verdiği cevaplar ve fikirler için tekrardan teşekkür etmek istiyorum.

Gözlük için ayırdığım bütçe aslında 50-150 TL civarıydı, ancak biraz düşününce maksimum 200 TL dolaylarına çıkmaya karar verdim. Umarım pişman olmam. :)

Geniş bir yüz yapısına sahip olduğum için, göz altı kısmını kapatacak ve elmacık kemiklerine oturacak (havada asılı gibi durmayacak) gözlüklerden almam gerekiyor.

Aşağıdaki ürünler arasında kararsızlık yaşıyorum, bu nedenle de tavsiyelerinize ihtiyacım var. Farklı marka ve modelleri de önerebilirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. :)

http://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_903_677_ffffff_image-jpeg/11704_bsg_43_select_team_sport_glasses.jpg

-------------------------------------------------------

http://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/14672_salice_004_rw_road_cycling_sunglassses.jpg

-------------------------------------------------------

http://images.evanscycles.com/product_image/image/390/4f8/9b9/67594/large/endura-mullet-glasses.jpg

------------------------------------------------------

http://www.wielerdeals.nl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/4/s40r_1.jpg

Kullanmış birilerini bulup, onlardan cevap alabilmek daha iyi olacaktır diye düşündüm.

Erdal bence BBB'yi direk elemelisin. Fotoğraftan bile yüksekliğinin çok olmadığı görülüyor.

@Erdal YILMAZ ben Tifosi'nin Podium Fototec modelini kullanıyorum. Genelde bir şey almadan önce internette bulabildiğim her türlü yorumu okurum. Bu gözlük geçen senenin en iyi bir kaç gözlüğünden biri olarak bahsediliyordu. Fiyatı ise karşılaştırıldığı diğer gözlüklerin 3 bazılarının 4'te biri kadardı. Yüzümde çok rahat.
Tek anlamadığım nokta bu Chromatic bir gözlük. Yani karanlıkta lensinin rengi açılıyor ışıkta kararıyor. Ama en bunu lensin renginde kendim gözlemleyemiyorum :) Ancak karanlıkta da aydınlıkta da kullandım bir sıkıntı yaşamadım. Buhar da yapmıyor kolay kolay. Tek buhar yaptığı zaman şimdiye kadar ağzımı Buff ile kapattığım durumlarda eğer durursam buffın üstünden nefesim direk gözlüğe gidiyor o zaman oluyor.

@Edip Dinçer

BBB konusunda haklı olabilirsin, aslında bu gözlüğe ait farklı fotolar var ve yükseklik olarak gayet iyi görünüyor.
http://image.ohozaa.com/i/71f/V70fRg.JPG

@Çağrı Soylu

Çağrı merhaba, bahsettiğin modeli evanscycles'da görmüştüm. Ancak görsel olarak hoşuma gitmediği için en baştan elemiştim. :)

Teşekkürler

Başka tavsiyesi olan var mı? 1-2 gün içerisinde almam gerekiyor. :)

Bir daha ki sefere, canyon marka bisiklet nasıl alınır veya pınarello konusu açacağım.:D

Başka fikri olan yok mu koskoca forum da? :D

Ben hala Endura diyorum :).
Decathlon'daki gözlüklere de bir baksaydın, belki iş görecek bir şey çıkar ;)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
XLC güzel ama nasıl olur bilmem.Camları da değişiyor(3 adet)

(link)

Ebay'dan yaklaşık 4 gün önce gözlük siparişim oldu. Henüz elime ulaşmadı. Fiyat olarak her ne kadar uygun olsa da işin açıkçası elime almadan tavsiye de bulunmak istemiyorum. İncelenmesi adına linkini ekliyorum. Belki forumda alıp kullanan arkadaşlar vardır.

(link)

Geri