Scudo Sports

Tayt konusunda fazla kuruntu yapıyorsunuz

@Işıklar Gazisi
Aksine şehir içinde bisiklet kıyafetini sorun eden / kendine dert eden daha fazla oluyor. Oksijen azaldıkça tahammülde azalıyor sanırım...

Scudo
Bu mevzu için "sosyal psikoloji" alanında araştırma yapılması gerek.
Yazın kısa,kışın uzun petli tayt giyerim.Işe giderken pantolon ve altında petli baksır olur.
Bisikleti kendi kullanış amaç ve konforumuza göre kullanırız.Eğer bölgesel uyuşma,prostat,basur v.b. rahatsızlıklar yaşamak istemiyorsanız peti, aerodinamiğe yenik düşüp rüzgara boyun eğmek istemiyorsanız taytı öneririm.
Bursa da kask kullandığım 90 lı yıllarda uzaylı gibi bakarlardı.Tayt da böyle,zamanla aşina olup kabullenilecektir.
Önemli olan kendi içinizdeki tercih süreci.Kimisi "Homofobik" , büyük bir kısmı da inanç ve mahalle baskısından taytı tercih etmeyebiliyor.
Nasıl rahat ediyor,sele üzerinde gereksiz kaygılara kafa yormadan özgürce spor yapabiliyorsanız öyle giyinin yeter:harika:

@cazci aynen abi şiddetle destekliyorum

@emeritus (link)
bu şort mevcut bende sorun çıkar mı? UCI yarışlarına katıldığımda ya da federasyonun yarışlarına katıldığımda?

80 lerin futbolcuların sortlarını hatırlayan var mi? Zaman geçince şimdiki kıyafetler de çok komik olarak algilanilacak. Komik olsa yada olmasa bile.

Kimse bir yüzücü neden mayo ile yüzüyor demez yada güreşci mayo giyince sorun yok ama nedense konu bisiklet olunca tabularımızı yıkamıyoruz. Bisiklete geç başladım önce eşofman ardından dar eşofmanlar giydim, sonrasında tayt üstü şortlar giydim şimdi ise tayt ile devam bu bir spor ve artık zamanı yakalamalıyız. Kimin ne düşündüğünü pekde umursamamak gerek...

@JusTiMe sportif giyim gerekli diye yazıyordu federasyon sitesinde sorun olmaz, ferdi katılacaksan siyah üst en ideali, üstünde yazı reklam falan olmayacak
bisiklet il temsilcin ile görüş istersen yardımcı olur sorularını yanıtlar bisiklet.gov.tr hatta siteyi bir güzel incele en iyisi :)

@danceros

Ben iç çamaşır üstüne ince şortla gezdikten sonra belli oluyor diye şikayet yemiş adamım, direk taytı giyip çıksam silah taşıyor diye içeri atarlar heralde...

• Beğen
Tepkiler: danceros
@samurusovTüfek tüfek :)

• Beğen
Tepkiler: samurusov
@emeritus Bende forma olarak Çanakkale bisiklet festivalinden aldığım beyaz forma ile btwinden aldığım mavi siyah beyazlı forma mevcut festival formasında kalenin(seramik var ya) reklamı ne yazık ki mevcut :D Çanakkalenin reklamları falan

Yabancilarda da durum ayni.
(link)
(link)

Taytı Bağcılar da veya Bakırköy de giymek aynı şey değil maalesef, Toplumun bazı şeyleri kırması lazım

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@Harun Salcı maalesef hocam , avrupadaki arkadaşlar da komik bulduklarını bana söylüyor idi.

@Çağdaş78

Aynen tayt üzerine çamaşır giyenlerde mevcut özellikle en çok bilinen Superman.
Şaka bir yana alt yatlara bakarken "yüksek verimlilik almak için direkt olarak tene temas etmelidir " yazıyordu vay be demek iç çamaşırsız giyiyormuş o kadar insan demiştim. Ama bisikletim değiştirip kısmen yola geçme fikri ve çevremde alt üst tayt / forma giyen insanları gördükçe kanım ısındı. İlk bir kaç sefer bir garip geleceğinden eminim ama daha sonraları buna alışacağımı da biliyorum. Hayatımda en çok böyle parlak ve çok renkli pantolonlardan hoşlanmazdım. Sağ olsunlar 19 Mayıs etkinliklerinde gösteri kıyafeti olarak parlak bir kumaş üzerine kırmızı pantolon yapmışlar ve o kıyafet ile Denizlinin meydanlarında gezip stada gösteriye gitmiştik :) Birde iç çamaşırı olan taytlar var, decathlonda da mevcut dağ bisikleti şort içliği şeklinde onun direk giyip çıkarsanız cidden sıkıntı olabilir aliexpresste buna benzer ürünlerin geri dönüşlerini incelerseniz ne demek istediği anlarsınız. (link)

Tayttaki beden konusunu çözdüğüm zaman bende taytlılar grubuna geçiş yapacağım.

Dosyalar

• superman.JPG
    superman.JPG
    57,6 KB · Okunma: 12
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Bisiklet tayt giyenler (özellikle erkekler için) kimse takmıyor, konuşulmuyor genellemesi yapılamaz. Gerçekten de diğer forumdaşların dedikleri gibi bölge bölge değişiyor. "Bisiklet taytı giyenleri kimse umarsamıyor, laf etmiyor" sözü de gerçeği yansıtmıyor. Ne olacaktı; bisiklet taytı giyiyorsunuz diye arkanızdan ıslıklayıp, el mi çırpacaklardı? Bisiklete binip basıp gidiyorsunuz; kim ne konuşuyor nereden bileceksiniz. Bisikletinizle kapınızın önünde bir komşunuz veya arkadaşınızla bir müddet sohbet edin ve etrafı gözlemleyin; o zaman insanların tepkisini daha rahat anlayacaksınız. Çevrenizde sizi onaylamayan; garip bakışlarla sizi süzen, kendi aralarında konuşan bir sürü insan farkedeceksiniz.

Her sporun kendine özgü bir kıyafeti var elbette; doğru olanda bu kıyafetlerle sporunuzu yapmak. Ancak; "mahalle baskısı" diye bir gerçek var toplumumuzda. Bu da maalesef tüm yaşantımızı etkiliyor.

@ErHan72 umursarsan etkiler abi insanların laflarıyla yaşamıyorum ben

@ATALAY16 Ben umursasaydım eğer yaz aylarında şortumu çekipte rahat rahat gezemezdim bu yaşda. Biz ne söylersek söyleyelim yaşadığımız çevreler bir değişim içinde. Ve iyi anlamda da değil. İnsanlarda değişime uymak zorunda kalıyorlar hepimiz de gözlemliyoruzdur. Eskiden örneğin İstanbul'a göç edenler bu şehre uyum sağlarlarken 80 sonrası yaşanan yoğun göçlerle birlikte göç edenler adapte olmak yerine köy yaşantısını kente taşıdı. Artık uyum sağlamak yerine istedikleri gibi yaşar oldular. Böyle böyle kent kültürü bozulmaya başladı. Şimdiler de öyle apartman yaşantısı falan kalmadı; saygıymış falan hak getire.

çevreniz komşularınız alışacaklar bu tip spor kıyafetlerine de diyeceğim ama ona bile ihtimal vermiyorum. Laf söz olacak, arkanızdan konuşacaklar, bakışlarıyla rahatsız edecekler. Ne kadar umarsamam deseniz de bunlar olacak. Fazla söze gerek yok.

Devamlı yazılıyor; hangi kıyafetle bisiklete binilmeli diye. Nasıl istiyorsanız onunla binin. Yeter ki binin. Zamanında altımızda bir kot üstte bir tişört yetiyordu. Şimdi yol bisikletim var çok şükür uygun kiyafetlerle biniyorum malum selesi sert oluyor; yazında sıcaklar bunaltıyor. iyi-kötü Aliden falan aldım bir kaç şey. Bir de taytlı içliğim var decathlondan almıştım. Yine aynı yerden koşu şortu aldım onu da giyiyorum yetiyor şimdilik.

@mariokaldato
Haha abi senin ruhun elit ya, birak pacali donu, salvar da giysen ah vatanim demis.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri