Scudo Sports

tayt giymek istemeyenler

Mustafa Bey, o şorttan ben kullanıyorum. İçinde tayt değil normal deniz şortu gibi file var, ama file pedli. Gayet rahat bir şort, tavsiye ederim. Bir de bunun şort 5 diye bir üst versiyonu var, onun içi taytlı.

Scudo
Oradaki bütün şortları incelemiştim ama bayağı zaman oldu, demek ki yanlış hatırlıyorum. KaanG düzeltme için teşekkür ederim.

Hazır konu açılmışken; pedli bir tayt aldıydım, yazın çok fena pişirmişti.3 saat üzeri sürmeyeceksem kullanmıyorum.Elbette konfor ve süre seçimi kişiden kişiye değişir.

hadi bende hortlatayım konuyu. Bende bacaklarımın arasında pedle dolaşmak istemiyorum. şu seleye bağlanan jel kılıflar var, onlar bu taytın pediyle aynı işlevi yapmıyorlarmı? alternatif olarak kullanılmazmı? demek istemem şu; diyelimki bisikletle gezmeye gittim. 1 yada 2 saat kafede hayalarımda, popomda pedlemi oturucam. ayrıca arkadaşın biri inançlarımdan ötürü demiş giymek istemiyorum. ben bu arkadaşa hak veriyorum. dinimiz geniş vede bol kıyafeltleri tavsiye ediyor oranız buranız belli olmasın diyor. bunu diyen dinde islam dinidir arkadaşlar. ha isteyen giyer isteyen giymez ona bişi diyemem. şimdi bu taytın hakkında ayetmi var illede bisiklete taytla binilecek diye isteyen taytla isteyen mayoyla bile biniyor isteyende şalvarla biner paçasına bağlar paçalığı ayna kol derdide kalmaz biner. kafesinde de camisindede evindede bisikletle gittiği her yerdede kendine göre rahat rahat pedsiz gezer. isteyende benim şikayetim yok bende kafede taytımla rahat oturabiliyorum der oturur. kimsede üstüne alınmasın istemeyerek kırıcı yazdıysamda özür dilerim. not: bende tayt giyebilirim. sıkıntı olmaz

• Beğen
Tepkiler: akinaltinok
@meseduzu

Olay biraz aslında ne amaçla kullanıldığına bağlı bisikletin.
Eğer ben dediğiniz gibi bir kafeye ya da camiye gideceksem zaten taytla yapamam bunu. Orada taytla oturamam. Bu durumda giymem gereken kıyafeti giyerim, gerekirse üzerimde takım elbise olur. Bir paça bandına bakar.

Fakat bu tür sürüşler öyle saatlerce sürmüyor. 15-20 dakika gideceğiniz yere olabildiğince az efor harcayarak gidiyorsunuz. Kullandığınız bisiklet yol/MTB değil de şehir bisikleti oluyor. Öyle bir bisiklette de tayt, forma, kilitli pedal giymek saçma oluyor.

Ama ben yol bisikleti ile çıkıyorsam eğer, kotla da binemem. Aynı şekilde MTB de öyle. Amacı performans olan bir aracın uygun şekilde kullanılması gerek.
Ferrari ile market alışverişine gidelmez kısacası.

size katılıyorum ozaman bir saatlik sürüş yapıcam yada 15 dakikada işime gidicem diye tayt giymeye gerek yok, nasıl olsa bu süre zarfında rahatzızda olunmaz, ağrı sızıda olmaz. şimdi diyebilirizki yarışlara girmeyeceksem, nefes açmıcaksam rahat gezi turu yapıcaksam bu tayta gerek yok. ama yol bisikletim var veya mtb var ben hızdan hoşlanıyorum nefes açmam lağzım, yarışlara girmem lağzım diyorsam zaten okadar tecrubeli bir adam taytında faydasını bilir ve burada tayt şartmı diye sormaz diyebilirmiyiz. seleye takılan jelli kılıflar iş görürmü hocam?

Güzel konu. Daha dün aynakola taktım eşofmanın altını, hem kendi dikiş yerinden ayrıldı, hem de arka düz kısmından yırtıldı. Yatık T şeklinde bir yırtık. Aynakol koruma alacaktım ama sanırım en iyisi spor zamanı tayt giymek ve onun dışındaki zamanlarda paça bandı almak. Hiçbir şey yoksa lütfen üşenmeyin ve giysinin paçasının iç kısmını çorabın içine sokun.

Gökhan açıklamaya çalışmış ben de katkıda bulunayım. Tayt sadece aerodinami için değil aynı zamanda kaslarınızı da toplayarak performansınıza yardımcı olmak ve daha sağlıklı sürüş için kullanılmalı. Elbette markete gitmek için tayt giyilmez ama tayt giymek için de yarışlara katılmak gerekmez. ulaşım dışı tüm sürüşlerde giymek faydalıdır.

İsteyen görüntüden rahatsız oluyorsa üzerine şort, bermuda, eşortman, pantolon giyebilir din içinize ne giyeceğiniz konusunda bilgi vermemiş dışınızı örtün diyor.

Toplarsak tayt giymek her yönden faydalı ve diğer çözümler ( pedli şort, jelli sele kılıfı vs) taytın yerini tam olarak tutamıyor maalesef.

Ama bisikletle ilgili her konuda olduğu gibi bu kesin kural değildir, herkes kendi içine sinen şeyi yapmakta özgürüdür...

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@KaanG

Yorum için teşekkürler Kaan Bey , Akdenizin yazı malûm acaba sizin modelden mi alsam üst model olan taytlı da mı alsam durmadan maximum 10 km kadar düz yol giderim sürüş şeklimi sorarsanız

İkisi de işinizi görür. Bu içi fileli olan biraz daha püfür püfür oluyor fileli olduğundan dolayı. Yazın tayta göre daha rahat olabilir o açıdan. Ben ikisinden de aldım, diğerinin taytını kışın sugeçirmez eşofman içine de kullanıyorum.

@KaanG

Neyse benim ilk amacım yazın kullanmak fileli olanı alayım o zaman :)

Geri